رسپینا
دانستنی ها

اشیا ممنوعه در پرواز و قسمت بار هواپیما را بهتر بشناسید.

ممکن است تا به حال تجربه سفرهای هوایی را داشته اید و یا تنها وسایل نقلیه زمینی را برای سفرهای خود در نظر گرفته اید. در هر صورت این مقاله را برای شناخت اشیا مجاز و غیر مجاز زمان رزرو بلیط هواپیما یا قطار و اتوبوس خود انتخاب کرده اید و قصد دارید بدانید کدام وسایل را می توان در پروازهای خارجی همراه خود داشت.
اطلاع از لیست اشیا ممنوعه در پرواز داخلی و خارجی باعث می شود برای برداشتن اشیاء داخل چمدان مطمئن شده و از دور ریخته شدن وسایل خود در فرودگاه جلوگیری کنید. به همین علت در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل این اشیا ممنوعه در پروازهای مختلف بپردازیم.

لیست اشیا ممنوعه در پرواز شامل چه وسایلی هستند؟

با توجه به اینکه اغلب افرادی که این مقاله را مطالعه می کنند، افراد فارسی زبان هستند، بنابراین ابتدا لیست اشیاء ممنوعه در پروازهای داخلی را معرفی نموده و سپس به بررسی کامل لیست اشیا ممنوعه در پروازهای خارجی می پردازیم. قبل از این که لیست اشیا ممنوعه در این پروازها را به شما معرفی کنیم، این نکته را بدانید که میزان بار مجاز ایرلاین های داخلی در پروازهای اکونومی اغلب 20 کیلوگرم است و برای برداشتن وسایل باید آنها را هوشمندانه انتخاب کنید.

برای اطلاع از میزان بار مجاز ایرلاین ها، پیشنهاد می شود مقاله مربوطه را مطالعه کنید. بهتر است بدانید استفاده از اکثر اشیا نوک تیز از جمله چاقو، ناخن گیر، کاتر، تیغ، ابزار خیاطی، انبر و. . . در پروازهای داخلی ممنوع است. از مهم ترین وسایلی که از ورود آن به داخل کابین جلوگیری خواهد شد، می توان به وسایل نوک تیز از جمله چاقو، قیچی، ناخن گیر، سوهان و. . . اشاره کرد.

البته در صورتی که چاقو به صورت پلاستیکی و  همچنین ورود انواع نوشیدنی ها، ژل مو، خمیر دندان و اسپری به داخل کابین ممنوع است. شاید از این موضوع قبل از خواندن این مطلب هم اطلاع داشتید اما بسیار دیده شده که افراد بسیاری از زنجان، سوغات این شهر یعنی چاقو را خریداری کرده اند و قصد همراه داشتن آن را داخل کیف خود داشته اند. اما متاسفانه با بازرسی آقا پلیسه مواجه شده و سوغاتی آن ها دور ریخته شد. در این قسمت به بررسی سایر وسایل ممنوعه در پرواز اشاره می کنیم.

اشیا نوک تیز
وسایل نوک تیز از اشیا ممنوعه در پرواز

لوازم یدکی و ابزارآلات از اشیا ممنوعه در پرواز

اگر قصد ورود ابزار آلات به داخل کابین را داشته باشید چه آچار ساده باشد چه مته برقی یا وسایل دیگر، نمی توانید داخل کابین همراه داشته باشید. حتی برای حمل وسایلی مثل اسباب بازی کودکان هم برخی از ایرلاین ها همچنین برای قرار دادن این وسایل داخل قسمت بار هم با مشکلاتی مواجه هستید. وسایل مکانیکی و یدکی حجیم مانند اره برقی، مته برقی و. . . حتی در داخل قسمت بار هواپیما نیز پذیرفته نشده و جابجایی آن تنها توسط ایر کارگو یا امکان پذیر است.

بردن آجیل در هواپیما

یکی از محبوب ترین خوراکی ها در نزد ایرانیان آجیل بوده که به همین دلیل پایه ثابت در انواع جشن، مهمانی و اعیاد بوده و به عنوان یک عضو ثابت از آن یاد خواهد شد. به دلیل تقاضای این کالا، قیمت های بسیار بالایی عرضه می شود از این رو نحوه نگهداری این کالا اهمیت بالایی داشته و باعث خواهد شد که کیفیت این ماده غذایی حفظ شود. از اینرو معمولا برای جلوگیری از آفات مختلف در محیط های سرد نظیر یخچال و فریزر نگهداری می شود.

بردن آجیل در هواپیما همانند سایر خوراکی ها بوده که در صورتی که الزامات آن را رعایت نکند اجازه ورود به هواپیما را نخواهید داشت. از دیگر مواردی که برای بردن آجیل در داخل هواپیما بایستی در نظر داشته باشید نوع بسته بندی این ماده است. تلاش کنید تا حد امکان آجیل را درون بسته بندی شفاف و قابل رویت بگذارید. این عمل سبب خواهد شد که ماموران امنیتی چمدان و بارهای شما را با سرعت بیشتری بررسی کرده و بتوانید مجوز ورود به هواپیما را دریافت نمایید. در نظر داشته باشید که بردن آجیل در هواپیما نباید جنبه تجاری داشته باشد. در غیر اینصورت ماموران گیت بازرسی از ورود آن به داخل هواپیما جلوگیری خواهند کرد.

بردن آجیل در هواپیما
بردن آجیل در هواپیما

آیا سیگار و مواد مخدر از اشیا ممنوعه در پرواز به حساب می آید؟

بله همانطور که می دانید استعمال دخانیات در تمام پروازهای داخلی ممنوع است. اما می توانید حداکثر 200 نخ سیگار (10 بسته) یا 1 باکس داخل قسمت بار هواپیما حمل کنید. البته برای این کار نیز باید از ایرلاین مربوطه مجوز بگیرید. توجه داشته باشید ورود انواع سیگارهای دارای مواد مخدر صنعتی به فرودگاه ممنوع می باشد.

تقریبا تمام ایرلاین های داخلی و خارجی، حمل کبریت یا فندک های گازی را در پروازهای خود ممنوع اعلام کرده اند. اما برخی ایرلاین ها تبصره هایی در مورد استفاده از کبریت و فندک برای مسافران خود در نظر گرفته اند. مثلا در صورت تهیه بلیط از ایرلاین ماهان، می توانید یک عدد کبریت معمولی بی خطر یا فندک کوچک حاوی مایع سوخت (جذب نشده) در جیب خود داشته باشید. اما در صورت داشتن گاز مایع مسافر قادر به حمل فندک نیست.

داروهای ممنوعه در پرواز داخلی و خارجی

برخی از داروها خصوصا آن دسته که ماده مخدر محسوب می شوند، جزء داروهای ممنوعه در پرواز محسوب شده و نمی توانید آن ها را در طول پروازهای داخلی به همراه داشته باشید.در مقاله داروهای ممنوع در هواپیما، بطور کامل درمورد قرص هایی که می توانید در پروازهای داخلی یا خارجی همراه داشته باشیم، صحبت کرده ایم.

انواع اسلحه و وسایل مشکوک در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع هستند.

حمل هر نوع سلاح گرم و سایر وسایل پرتابی چه ورزشی باشد چه اسلحه شکاری و. . . در حالت عادی ممنوع است. مگر برای حمل آن مجوز قانونی داشته باشید که البته در این حالت نیز به صورت جداگانه باید حمل شود. توجه داشته باشید وزن این سلاح باید کمتر از 5 کیلوگرم بوده و البته اسلحه بدون فشنگ و باروت باشد. چرا که آوردن فشنگ و باروت به داخل کابین ممنوع بوده و باید این وسایل به صورت جداگانه حمل شوند. اگر برای حمل اسلحه سنگین تر از 5 کیلوگرم خود اصرار دارید، در صورت داشتن مجوز می توانید آن را از بخش ترمینال به انبار هواپیما برسانید.

جالب است بدانید آوردن اسلحه اسباب بازی نیز به داخل کابین هواپیما به علت این که ممکن است امنیت مسافران را به خاطر بیندازد و باعث ترس آن ها شود ممنوع است. اما سوالی که بسیاری از مسافران می پرسند این است که بردن سشوار در هواپیما ممنوع است؟ در صورتی که سشوار به اسلحه شباهت نداشته باشد، هیچ ایرادی در حمل آن در داخل کابین وجود ندارد اما از سشوارهایی که شبیه به سلاح هستند ممانعت به عمل آمده و به قسمت بار هواپیما منتقل می شوند.

کدام لوازم ورزشی از اشیا مجاز در هواپیما محسوب می شوند؟

اکثر ایرلاین ها وسایل ورزشی مثل لوازم گلف، تخته اسکی، دوچرخه، کفش های اسکی (چه روی چمن چه برف) را چنانچه در بسته بندی درست و مناسب، بدون هزینه اضافه بار در داخل قسمت بار هواپیما از اشیا مجاز در هواپیما قلمداد می کنند. البته حمل آن ها در داخل کابین علاوه بر این که ممکن است سلاح سرد محسوب شوند.

به علت سنگینی آن ها به هیچ عنوان توصیه نمی شود. اما اگر حمل این وسایل در داخل کابین و جریمه آن را به جان می خرید، در ایرلاین های مختلف باید بین 100 تا 200 دلار پرداخت کنید. اگر با هواپیمایی قطر ایرویز هم به مسافرت می روید که باید هزینه ای در حدود 350 دلار برای وسایل ورزشی پرداخت کنید.

دوچرخه جزء اشیا مجاز در پرواز محسوب می شود؟

بله دوچرخه هم از سایر وسایل ورزشی مستثنی نیست اما حمل این وسیله منوط به رعایت شرایط خاصی است. مثلا برای حمل دوچرخه باید اجزای آن مثل پدال باز شود، فرمان آن به صورت موازی با بدنه قرار گرفته و به راحتی بسته بندی شود. حمل دوچرخه نیز برای هر شرکت نرخ متفاوتی برای مسافران در پی دارد.

البته حمل این وسیله در برخی شرکت های هواپیمایی برای برگزاری مسابقات فصلی مثل توردوفرانس بدون هزینه همراه است. به طور مثال ایرلاین جت بلو هنگام برگزاری این مسابقات، هزینه اضافه بار برای دوچرخه سواران دریافت نمی کند. برای آشنایی بیشتر با حمل وسایل نقلیه هم می توانید چند دقیقه زمان برای مطالعه مقاله چطور بلیط هواپیما حمل خودرو بگیریم صرف کنید.

تجهزات غواصی از اشیا ممنوعه در پرواز هستند؟

خیر وسایل غواصی نیز مانند سایر تجهیزات ورزشی اگر شرایط خاصی داشته باشند، مشکلی برای حمل آن ها وجود ندارد. این شرایط شامل موارد زیر می شود.

بطری های هوای فشرده باید کاملا خالی از هوا شوند.
بطری های هوا نباید شامل اکسیژن خالص باشد. تنها بحمل طری های هوای فشرده در هواپیما مجاز است.
چراغ های مشعل غواصی، تنها در صورتی مجاز به ورود به کابین و قسمت بار هواپیما هستند که باتری آن ها به علت قطع هرگونه اتصال ناگهانی از آن جدا شوند.

قوانین هر شرکت هواپیمایی برای حمل وسایل و تجهیزات غواصی متفاوت است. مثلا در صورت خرید بلیط هواپیما ماهان، یک دست وسایل کامل غواصی شامل لباس، جلیقه، جوراب، کفش، چراغ قوه، چاقو، دوربین، مخزن اکسیژن خالی با درپوش باز) با وزن حداکثر 15 کیلوگرم، تنها به میزان 6 کیلوگرم محاسبه می شود. البته هر مسافر مجاز به حمل یک دست وسیله غواصی است.

آیا وسایل موج سواری از اشیا ممنوعه در پرواز هستند؟

این تجهیزات هم مانند سایر اقلام ورزشی از اشیا مجاز در هواپیما به شمار می روند. البته هزینه اضافه بار برای آن ها به ابعاد تخته موج سواری بستگی دارد.

سایر اشیا مجاز در هواپیما

به جز این وسایل ورزشی سایر اقلام مانند وسایل ماهیگیری شامل یک عدد قرقره، یک موتور ماهی گیری، یک جفت پوتین در بسته بندی های استاندارد، 2 عدد چوب و قلاب ماهیگیری از اشیا مجاز در هواپیما به شمار می روند. همچنین وسایل بولینگ و گلف با وزن مشخص، شامل یک جفت کفش گلف و کیف مخصوص وسایل گلف، توپ و اسپر (مهره های بولینگ)، در قسمت بار هواپیما بلامانع است. اما بهتر است بدانید همراه داشتن وسایل ورزشی نظیر چوب بیسبال، چوب بیلیارد، باتوم اسکی، تیرهای ورزش تیر و کمان، هاکی و چوب گلف در قسمت کابین هواپیما ممنوع است.

از کدام اشیا ممنوعه در پرواز حتی در قسمت بار نیز نمی توان استفاده کرد؟

برخی مواد هستند که نه تنها در کابین پرواز نمی توانید همراه داشته باشید، بلکه حتی در صورت داشتن مجوز نمی توانید از آن در قسمت بار هواپیما در هیچ کدام از مسیرها استفاده کنید. این اشیا شامل موارد زیر می شوند.

  • کلر
  • ترقه
  • بمب
  • باروت
  • ایربگ
  • مواد آلی
  • دینامیت
  • انواع سموم
  • مواد مشتعل
  • وسایل عفونی
  • وسایل رادیواکتیو
  • کیسه هوای اتومبیل
  • ماده منفجره پلاستیکی و غیر پلاستیکی

کدام سازهای موسیقی از اشیا ممنوعه در پرواز محسوب می شوند؟

اگر نوازنده هستید یا در شغل موسیقی فعالیت دارید و قرار است با تیم موزیک خود کنسرت برگزار کنید، یا اگر هم تنها برای علاقه شخصی قصد همراه داشتن آلات موسیقی را همراه خود دارید، باید بدانید حمل آلات و ابزار موسیقی در پرواز بستگی به سایر وسیله شما دارد. اما ابتدا برگردیم به چند سال پیش، زمانی که گروهی از هنرمندان موسیقی، قصد سفر به یکی از شهرهای کشور و اجرای کنسرت در آن را داشتند اما شرکت هواپیمایی مربوطه اجازه ورود سازها را به این هنرمندان نداد.

پس از این ماجرا با وجود سر و صداهای فراوان باعث شد آن ایرلاین دیر رسیدن گروه هنرمندان را علت عدم صدور مجوز آن ها کند. اما واقعا کدام سازهای موسیقی از اشیا ممنوعه در پرواز هستند. کدام سازها از اشیا مجاز در هواپیما محسوب می شوند؟
آگاه باشید که حمل آلات موسیقی در کابین هواپیما ممنوع است. اما در صورتی که قصد همراه داشتن آن ها را در قسمت بار هواپیما داشته باشید، بدانید که باید مجموع ابعاد تجهیزات موسیقی شما کمتر از 120 سانتی متر باشد.

حمل سازهای موسیقی در پرواز

در غیر این صورت می توانید ساز را با کیسه های حباب دار بسته بندی کرده و در قسمت بار قرار دهید. اگر لوازم موسیقی مثل ویولون یا سازهای بادی کوچکی همراه خود داشته باشید می توانید آن را در کنار همان کیف دستی کوچک خود وارد هواپیما کنید. اما آن را بسته بندی نکنید. در صورتی که از وسایل موسیقی بزرگتر مثل ویولن سل استفاده می کنید و قصد آوردن آن به داخل هواپیما دارید، باید یک بلیط اضافه رزرو نموده و آن را در صندلی کنار خود قرار دهید.

نکاتی برای حمل آلات موسیقی در پرواز

این وسایل باید در چمدان و به صورت بسته بندی باشند. در غیر این صورت برای حمل این وسایل باید هزینه ای اضافه برای آن ها پرداخت کنید.

قبل از این که ساز خود را به مامورین هواپیما تحویل دهید، تارهای آن را باز کرده یا شل نمایید. به این علت که تغییرات دما می تواند به این تارها آسیب بزند. پس از باز کردن تارها، آن ها را با پلاستیک های حبابی پوشانده و داخل کیف، چمدان یا جعبه قرار دهید. در این صورت می توانید آسیب ناشی از این ضربات را کاهش دهید.

حمل ابزار موسیقی با هواپیما

چرا باتری ها از اشیا ممنوعه در پرواز به شمار می روند؟

همانطور که می دانید امروزه در اکثر وسایل قابل حمل الکترونیکی از باتری استفاده می شود و زندگی بدون وجود باتری ها تقریبا بی معنی خواهد بود. از مسواک برقی گرفته تا دوربین های موبایل، لپ تاپ، تبلت، مک بوک ها، ساعت های الکترونیکی، ویلچر، اسکوتر برقی و. . . همه از باتری ها به نحو مختلفی استفاده می کنند.

تا اینجا که باتری ها مشکل ساز نبودند چرا که بسیاری از این وسایل را می توان به راحتی داخل هواپیما حمل کرد. اما نکته ای که باعث شده ورود باتری های لیتیومی به هواپیما سخت گیری بیشتری همراه شود، احتمال انفجار این باتری ها است. چرا که باتری های لیتیومی در دمای 600 درجه قابل اشتعال بوده و به همین علت، حمل باتری های بیشتر از 160 وات در پروازها طبق قوانین انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی ممنوع می باشد.

تنها روش حمل این وسایل این است که دور آن با این وسایل پوشش داده شوند تا گرمای کمتری به آن ها برسد. یکی از باتری هایی که حمل آن در داخل کابین پرواز ممنوع می باشد، باتری ماشین است که آمپر آن بیشتر از 160 وات است. حتی اگر قصد همراه داشتن ویلچر برقی دارید، باید به ماموران کنترل پرواز اطلاع دهید. اما سوال پر تکراری که در بین مردم پیش آمده این است که شارژر از اشیا ممنوعه در پرواز محسوب می شود؟ باید گفت خیر؛ حمل این وسیله الکتریکی چه در داخل و چه قسمت بار مشکلی ندارد.

مایعات از اشیا ممنوعه در پرواز محسوب می شود یا حمل آن مجاز است؟

حمل مایعات حتی آب و ژلاتین به میزان کمتر از 100 میلی لیتر در داخل ظروف سر بسته بلا مانع است اما حمل آن بیشتر از این مقدار در یک شیشه ممنوع است و برای رفع ممنوعیت می توانید این مقدار مایع را داخل 2 یا چند ظرف قرار دهید. علاوه بر مایعات، حمل اسپری و ژل نیز با ظرفیت بیشتر از این مقدار ممنوع می باشد. این موضوع برای برخی آیروسول ها هم صدق می کند.

مثلا بردن عسل در هواپیما تا وزن 200 گرم که حدودا همان 100 میلی لیتر می شود، برای هر مسافر امکان پذیر است. البته به شرطی که بسته بندی آن به صورت کامل باشد و در قسمت بالای کابین هواپیما قرار نگیرد. علاوه بر این، بردن لوازم آرایشی به داخل هواپیما نیز از این قاعده مستثنی نیست. افراد چای خود نیز کمی باید صبر و مقاومت به خرج دهند. چرا که بردن فلاسک به هواپیما نیز باعث حمل مایعات بیش از 100 میلی لیتر شده و در نتیجه ممنوع می باشد.

اشیای ممنوعه در پرواز خارجی

در سفرهای خارجی اشیا مجاز در هواپیما کمی متفاوت با پروازهای داخلی است. در برخی کشورها برخی قوانین عجیب و غریب برای حمل وسایل و تجهیزات اتخاذ می شود. مثلا اقلام ممنوعه در پرواز ترکیه شامل تنباکو با وزن بیشتر از 250 گرم، بیشتر از 600 نخ سیگار، 50 نخ سیگار برگ، بیشتر از 2 قوطی 600 میلی لیتری عطر و ادکلن می شود. جالب است بدانید فرودگاه های ترکیه، خروج اقلامی از جمله چای، کاکائو و قهوه از کشور را ممنوع کرده اند. همچنین حمل لپتاپ در داخل کابین هواپیما نیز ممنوع است. در ادامه به بررسی قوانین اشیا ممنوعه در پروازهای سایر کشورها می پردازیم.

خوراکی هایی که جزء اشیا ممنوعه در پرواز محسوب می شوند

همراه داشتن، حمل و جابجایی میوه ها و ارسال آن به برخی کشورها ممنوع می باشد. مثلا در صورتی که بلیط هواپیما آمریکا را خریداری کنید، نمی توانید به هیچ عنوان، میوه و سبزیجات تازه، خشک و یخ زده را به این کشور انتقال دهید. در صورتی که در پرواز به این کشور، میوه های مختلف مثلا موز همراه خود داشته باشید و آن را اعلام نکنید، بار اول 300 دلار و دفعات بعدی با 500 دلار جریمه مواجه می شوید.

پرتقال و موز

لذا قبل از رسیدن به فرودگاه میوه های خود را میل کنید. این قوانین برای کشورهای دیگر مثل استرالیا نیز به همین شکل است. جریمه همراه داشتن این وسایل در پرواز به استرالیا حداقل 420 دلار بوده و می تواند تا هزاران دلار جریمه همراه داشته باشد. همچنین حمل مواد گوشتی در هواپیما و انتقال به برخی کشورها ممنوع است. اگر به کشورهای اتحادیه اروپا پرواز می کنید، می توانید محصولات لبنی و گوشتی را در پرواز همراه خود داشته باشید.

اما حمل این مواد به کشورهای خارج از اروپا ممنوع است. همچنین در صورتی که از اروپا به آمریکا سفر می کنید، نمی توانید در پروازهای مختلف، مواد سالامی با خود حمل کنید. حمل این مواد از برخی کشورهای اروپایی تنها با کشتی های تجاری امکان پذیر است.

حمل میوه در پرواز

برای برخی کشورها داروهای محدودی با ممنوعیت مواجه می شوند. از این قبیل داروها می توان به ممنوعیت سود وافدرین و دگزامفتامین که اغلب برای درمان اختلال بیش فعالی استفاده می شود، در کشور ژاپن اشاره کرد. در حال کلی نیز برای برداشتن بار در پروازهای مختلف باید نسخه پزشک همراه داشته باشید و تا حد امکان از برداشتن داروهای غیر ضروری پرهیز کنید.

برخی از مواد مخدر در کشورهایی که حتی قوانین سفت و سختی برای داشتن آن اتخاذ نمی کنند، می تواند منجر به دردسر شود. مثلا حمل ماده مخدر به کشور هلند با وجود قانونی بودن آن، در پرواز مشکل ساز است. همچنین برخی مواد دیگر مانند ماری جوانای طبی یا حتی ویپ که در اکثر کشورها قانونی بوده و در پروازها بلا مانع است، در امارات و سنگاپور، غیر قانونی است. علاوه بر این در سفر به سنگاپور همراه داشتن سیگار و پیپ نیز ممنوع است و جریمه 2 هزار دلاری به همراه دارد.

ممنوعیت سیگار کشیدن در پرواز

با این وجود اداره امنیت حمل و نقل هوایی هیچ محدودیتی برای تنباکو قائل نیست، که نشان می دهد می توانید به سادگی محصولات تنباکو را در چمدان چک شده و همچنین در کیف دستی خود به همراه داشته باشید. این مواد شامل سیگار، سیگار برگ، تنباکوی پیپ، تنباکوی جویدنی و سایر انواع تنباکوهای بدون دود می شوند.

البته این موضوع برای سیگارهای الکترونیکی که دارای باتری های لیتیومی هستند، صدق نمی کند. این سیگارها جزء اشیا ممنوعه در پرواز به شمار رفته و ورود آن به داخل کابین ممنوع بوده و تنها در صورتی می توانید از آن داخل قسمت بار هواپیما استفاده کنید که باتری آن را خارج کنید. همانطور که گفته شد مصرف این مواد در تمام پروازها ممنوع است.

آیا وسایل بازی و سرگرمی جزء اشیا ممنوعه در پرواز محسوب می شوند؟

خیر شما می توانید از تبلت، موبایل و حتی لپ تاپ خود در سفرهای هوایی استفاده کنید تا حوصله شما در طول پرواز سر نرود . اتفاقا استفاده از این سرگرمی ها در نکات استفاده از زمان در پروازهای طولانی یکی از پیشنهادهای جذاب کارشناسان پرواز است. اما چنانچه فرزند شما روحیه بسیار لطیفی ندارد و تفنگ بازی را به موبایل بازی ترجیح می دهد، آگاه باشید که همراه داشتن این وسایل در پرواز ممنوع است. اگر خانمی هستید که قصد دارید در پرواز از میل بافتنی استفاده کنید، بدانید که استفاده از این وسایل به علت تیز بودن، جزء سلاح های سرد محسوب شده و حمل آن در هواپیما ممنوع است.

اشیا مجاز در هواپیما

بهتر است قبل از سفر، از این وسایل آگاه باشید تا در هنگام ورود به فرودگاه، مانعی سر راه شما نباشد. از وسایل مجاز داخل هواپیما می توان به موارد زیر اشاره کرد.

کشورهای مختلف چه محدودیت هایی برای حمل اشیا مجاز در هواپیما دارند؟

جالب است بدانید در صورت سفر به مقصد بسیاری از کشورها، نمی توانید آلات موسیقی که در آن از پوست و اعضای بدن گونه های حیوانات مثل عاج فیل استفاده شده را در هواپیما همراه خود داشته باشید. این محصولات علاوه بر عاج فیل، شامل پستانداران دریایی، محصولات تهیه شده از لاک پشت دریایی، چرم تمساح های گوناگون و. . . می شود.

در هر صورت باید قبل از پرواز در مورد قوانین شرکت ارائه دهنده پرواز و قوانین کشور مقصد تحقیق کنید.  چرا که در نقض قوانین گمرکی در انگلستان تا 2500 پوند، در سنگاپور، 5000 دلار این کشور و در ایالات متحده تا 50 هزار دلار جریمه در پی دارد. البته تازه این قسمت خوب ماجرا است. نقض این مقررات در کشورهای امارات، عربستان، ایران و اندونزی، حداقل زندان و حداکثر به اعدام منجر می شود.

حمل پوست حیوانات

اشیا ممنوعه در پرواز به ایران شامل چه ادواتی می شوند؟

درست است نقض قوانین گمرکی در ایران جریمه های سنگینی به همراه دارد. اما نترسید؛ کافیست مسائلی که در این قسمت به شما ارائه می شود را بررسی کنید تا شامل این مشکلات و جریمه ها نشوید. اگر می خواهید بدانید چه وسایلی را نمی توان به کشور آورد این بخش را مطالعه کنید.

ورود بیش از یک بار کالای نو به کشور با ارزش بیشتر از 80 دلار؛ این به شرطی انجام می شود که جنبه تجاری یا ممنوعیت قانونی و شرعی نداشته باشد. البته زیاد نگران نباشید این محدودیت به وسایلی از قبیل یخچال، کولرگازی، جارو برقی، تلویزیون و سایر وسایل منزل حجیم نمی شود.

آوردن انواع زیور آلات از جمله طلا، نقره، پلاتین در وسایل مختلف مثل گردنبند، دستبند، انگشتر و … تا حداکثر 150 گرم مجاز است.

ورود انواع سگ و گربه از کشورهای دیگر به ایران ممنوع است. برای سایر حیوانات نیز تنها در صورتی مورد تایید است که از سازمان های مرتبط در کشور، تاییدیه داشته باشید.

ورود هرگونه پهپاد، کواد کوپتر و سایر وسایل پرنده کنترل از راه دور شامل اخذ مجوز از سازمان امنیت است.

ورود انواع داروها به کشور تنها از طریق مجوز وزارت بهداشت امکان پذیر است.

آوردن زیورآلات به هواپیما

اشیا ممنوعه در پرواز به مقاصد خارج از کشور چه وسایلی هستند؟

آیا می دانید علاوه بر قوانین پذیرش کشورهای خارجی، برخی دولت ها از جمله ایران، برای خروج وسایل از کشور نیز دارای محدودیت هایی هستند که شامل موارد زیر می شوند.

خروج فرش دستبافت از کشور، به شرطی بلامانع است که متراژ آن کمتر از 20 متر مربع باشد. البته در صورتی که کمتر از این مقدار نیز باشد حمل آن به کشورهای عربی عراق، عربستان و سوریه ممنوع است.

خروج زیور آلات طلا، نقره و پلاتین از کشور تا حداکثر 150 گرم مجاز است. البته این موضوع شامل سکه نشده و خروج سکه از بهار آزادی گرفته تا ربع سکه از کشور ممنوع است.

بیرون بردن ظروف نقره ای از کشور تا سقف حداکثر 3 کیلوگرم مجاز است. البته این ظروف نباید شامل جزء آثار تاریخی کشور باشد.

حمل سگ و حیوانات خانگی تنها در سبدهای مخصوص امکان پذیر بوده و علاوه بر این باید از واحد قرنطینه فرودگاه مبدا،مجوز لازم را کسب کنید.

از وسایل دیگری که خروج آن از کشور با ممنوعیت مواجه است می توان به آلات قمار، سلاح سرد و گرم، مواد مخدر، کتب خطی و چاپ سنگی کهن، نوشته های مخالف دین و مذهب کشور، نوشته هایی که باعث اختلال در نظم یا عفت مردم شود، انواع سنگ های گران بها، اشیا عتیقه، میراٍث فرهنگی، نشریات و تصاویری، کالاهای مغایر با شئونات مذهبی از جمله عکس و فیلم و کالاهایی که از لحاظ قانونی و شرعی مغایرت با نظام کشور است جزء اشیا ممنوعه در پروازهای خروجی از کشور قلمداد می شوند.

آیا سگ، گربه، پرندگان و اسب ها جزء اشیا ممنوعه در پرواز محسوب می شوند؟

سگ‌های کوچک، گربه‌ها و پرندگان خانگی می‌توانند با هزینه یک طرفه که در هنگام تحویل گرفتن دریافت می‌شود، در کابین سفر کنند. آنها باید بتوانند در یک حامل حیوان خانگی کوچک و دارای تهویه مناسب که در زیر صندلی روبروی شما قرار می گیرد، قرار گیرند. جالب است بدانید مقررات مربوط به حیوانات خدماتی در پروازها در ایالات متحده را اصلاح می کند، همه حیوانات به جز سگ ها را ممنوع می کند، و دیگر خطوط هوایی را مجبور نمی کند که حیوانات را همراهی کنند.

همراه داشتن حیوانات خانگی در پرواز بر اساس قوانین هر کشور متفاوت است. توجه داشته باشید حداقل سن حیواناتی که می توانید در پرواز همراه خود داشته باشید در اکثر کشورها 12 هفته اما برای آلمان، 15 هفته است. مقررات کامل مربوطه به حمل جانداران در مقاله بلیط هواپیما حمل حیوانات به صورت کامل بررسی شده است.

توصیه پایانی برای اشیا ممنوعه در پرواز و حمل اشیا مجاز در هواپیما

در این مقاله به بررسی کامل قوانین کشورهای مختلف در مورد جابجایی حیوانات پرداخته شد. در حالت کلی سعی کنید تا جایی که امکان دارد، از روزه شک دار پرهیز نموده و وسایلی را که از آن مطمئن هستید همراه خود داشته باشید.
نگران برداشتن غذا، میوه یا سایر موارد نباشید. چرا که تمام ایرلاین های ارائه دهنده بلیط شما، پذیرایی کاملی به شما در سفرهای هوایی ارائه می دهند. اگر هم قصد بردن غذا به هواپیما دارید، مشکلی ندارد اما وسایلی که می تواند باعث دردسر شما در آینده شود را حتی الامکان بر ندارید یا قبل از برداشتن آن ها از قوانین ایرلاین ارائه دهنده مطلع شوید.

تمام وسایل و اشیاء که اعلام شد، جزء وسایل ممنوعه در فرودگاه امام خمینی محسوب می شوند و علاوه بر پروازهای داخلی بر سفر هوایی خارجی نیز صادق است. چنانچه تجربه ای در مورد دور ریخته شدن وسایل خود در گیت فرودگاه یا مورد ایراد قرار گرفتن اشیا خود را داشته اید در پایان همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

اشیا ممنوعه در پرواز شامل چه مواردی می شود؟

استفاده از انواع اشیا نوک تیز از جمله چاقو، ناخن گیر، کاتر، تیغ، ابزار خیاطی، انبر و. . . در پروازهای داخلی ممنوع است.

آیا حمل سیگار هم جز اشیا ممنوعه در پرواز به شمار می آید؟

خیر. شما می توانید حداکثر 200 نخ سیگار (10 بسته) یا 1 باکس داخل قسمت بار هواپیما حمل کنید. اما استعمال دخانیات در تمام پروازهای داخلی ممنوع است.

همراه داشتن چه داروهایی در پرواز ممنوع است؟

  • کلونازپام
  • کلداکس
  • بیش فعالی
  • اسپری بینی
  • کلردیازپوکساید
  • دیفن اکسیلات
  • داروی آرام بخش
  • قرص های خواب آور
  • شربت و آمپول های مخدر
  • انواع استامینوفن کدئین ها
  • داروهای اختلال نقض توجه

از کدام اشیا ممنوعه حتی در قسمت بار پرواز نیز نمی توان استفاده کرد؟

  • کلر
  • ترقه
  • بمب
  • باروت
  • ایربگ
  • مواد آلی
  • دینامیت
  • انواع سموم
  • مواد مشتعل
  • وسایل عفونی
  • وسایل رادیواکتیو
  • کیسه هوای اتومبیل
  • ماده منفجره پلاستیکی و غیر پلاستیکی

چرا باتری ها از اشیا ممنوعه در پرواز به شمار می روند؟

ورود باتری های لیتیومی به هواپیما سخت گیری بیشتری دارد، چرا که احتمال انفجار این باتری ها است. باتری های لیتیومی در دمای 600 درجه قابل اشتعال بوده و به همین علت، حمل باتری های بیشتر از 160 وات در پروازها طبق قوانین انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی ممنوع می باشد.

لیلی عسکری

در سفر، دنیای جدیدی را می‌بینید؛ از مهمان‌نوازی مردم و فرهنگ آنان تا طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی، سفر به دور از روتین زندگی فرصتی است برای رشد! با مطالعه و تجربیات شخصی، جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری رو معرفی می‌کنم و نکاتی که به مسافران در طی سفر کمک می‌کنه رو ارائه میدم.

نوشته های مشابه

‫8 دیدگاه ها

    1. سلام سارا عزیز
      بله شما میتونین این اسباب بازی رو با خودتون بیارین اما باید باتری های اون رو به صورت جداگانه درون کیف یا چمدان شخصی خود قرار بدید تا مشکلی در زمان پرواز برای شما به وجود نیاید.
      اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید می تونین با اطلاعات فرودگاه مبدا پروازتون تماس بگیرید.

  1. سلام .ببخشید من یک دوربین چاپ سریع فوجی فیلم به همراه دارم که نباید کاغذهاش در معرفی اشعه ایکس قرار بگیرن .من می‌خوام اونو همراه خودم ببرم .باید چیکار کنم؟

    1. سلام دوست عزیز
      بهتره با فرودگاه مبدا تماس بگیرید و بپرسید آیا امکان بررسی دستی این دوربین مقدور هست یا خیر 😊🌸

  2. سلام وقت بخیر در پرواز خارجی به مقصد هامبورگ ، بردن آینه کوچک آرایشی به داخل کابین هواپیما و همچین عسل در قسمت بار تا چه مقدار مجاز است

    1. سلام هانیه جان 😊🌸

      قوانین بار پروازهای خارجی مربوط به شرکت هواپیمایی (ایرلاین) برگزار کننده پرواز هست. شما میتونین پیش از رزرو قوانین بار پروازتون رو بررسی کنید. همچنین می تونین از طریق شرکت هواپیمایی یا آژانس هواپیمایی قوانین بار رو پیگیری کنین.

  3. سلام من یک آباژور چوبی دارم که یه میله برای لامپ و کلاهک داره این کالا مجاز آیا؟ چون ظریف باید داخل کابین حمل بشه و بردن لامپ مشکلی نداره؟

    1. سلام فاطمه جان
      در لیست اشیا ممنوعه هواپیما بطور مشخص به لامپ یا آپاژور اشاره نشده اما به این معنا نیست که این وسیله مجاز هست. ممکنه در گیت بازرسی این وسیله رو خطرناک تشخیص بدن .
      ما توصیه میکنیم قبل از رفتن به فرودگاه به بخش مربوطه تماس بگیرید و این مورد رو جویا بشید تا به مشکل برنخورید. 🌸😊

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا