دانستنی ها

18 غذا برای افطار؛ از سریع و فانتزی تا نونی و برنجی

با نزدیک شدن به ماه رمضان، بیشتر افراد به دنبال لذیذترین غذاها برای افطار هستند که در عین سبک بودن، بتواند انرژی از دست رفته در طول روز را جبران کند. در سفره رنگارنگ رمضانی در هر شهر ایران، غذا برای افطار در طعم و رنگ های بی نظیری وجود دارد. بنابراین در این مقاله تصمیم داریم تا انواع غذاها برای افطار در ماه رمضان را بررسی کنیم.

انواع غذاها برای افطار
عکس غذاهای افطاری

بهترین غذا برای افطار: آش و حلیم

بهترین غذا برای افطار که معمولا در سفره همه ایرانی ها وجود دارد، آش و حلیم هستند که دارای انواع مختلف و متنوعی است. در ادامه به معرفی خوشمزه ترین این غذاها می پردازیم.

شله مشهدی، معروف ترین غذا برای افطار نذری

شله مشهدی، یکی از محبوب ترین غذاها برای افطار در بین مردم مشهد است. این غذا که از غذاهای سنتی مشهد است، از ترکیب موادی چون گوشت، برنج، پیاز، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، بلغور گندم، باقلا، نخود تهیه می شود. همچنین برخی از افراد برای خوشمزه تر شدن، خورشت قیمه را هم به آن اضافه می کنند.

در مشهد رستوران های بسیاری وجود دارند که شله مشهدی را در منوی خود قرار داده اند که از معروف ترین آن ها می توان به رستوران چهار فصل واقع در چهارراه لشکر و رستوران بهارستان در منطقه احمد آباد اشاره کرد. علاوه بر رستوران ها، اکثر هتل ها در مشهد، همچون هتل درویشی مشهد هم این غذای سنتی را در وعده افطار برای مسافران ارائه می دهند. اگر در این ماه مبارک، با تور مشهد ماه رمضان به این شهر زیارتی سفر کنید، می توانید به راحتی این غذا را تهیه کنید.

شله مشهدی، معروف تری غذای نذری
خوشمزه ترین غذاها برای افطار

آش رشته، شناخته شده ترین غذا برای افطار

آش رشته از شناخته شده ترین غذاها برای افطار در تمام نقاط ایران است که تهیه آن نسبت به دیگر آش ها، کم خرج تر است. این آش در همه ایام سال به خصوص ماه رمضان از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است که به عنوان غذا برای افطار در سفره ها قرار می دهند. آماده شدن این غذا بسیار راحت است، به طوری که هر کسی می تواند آن را تهیه کند. نخود، عدس، سبزی، پیاز، لوبیا چیتی، رشته از اصلی ترین مواد اولیه این آش به شمار می روند که به یک صورت آماده می شود.

آش رشته، از شناخته شده ترین غذاها برای افطار

آش شله‌ قلمکار، معروف ترین غذای سنتی اصفهان

دیگر غذا برای افطار، آش شله قلمکار است که در طبخ آن از موادی چون سبزی مخصوص آش، گوشت، حبوباتی چون نخود، لوبیا سفید و عدس، پیاز، برنج و ادویه های مانند نمک، فلفل و زردچوبه استفاده می شود. پخت این غذا بسیار سخت و زمان بر است به همین دلیل از آن بیشتر به عنوان نذری در ماه رمضان و یا مناسبت های دیگر استفاده می شود.

این غذا از معروف ترین غذا های سنتی شهر اصفهان است که اگر در این ماه به این شهر سفر کنید، می توانید در بیشتر رستوران های آن سفارش دهید. همچنین این غذا یکی از بهترین و اصلی ترین غذاهای مردم گیلان در ماه رمضان است که در اکثر مغازه های گیلان وجود دارد.

آش شله‌ قلمکار

حلیم از بهترین غذاها برای افطار

حلیم نوعی دیگر از غذا برای افطار ساده به محسوب می شود که در نقاط مختلف ایران، انواع متنوعی دارد که مواد اولیه آن ها نیز با یکدیگر متفاوت است. اما مناسب ترین نوع حلیم، حلیم گندم است که گوشت، گندم، کره، نمک از مهمترین موادی می باشند که در پخت این غذا استفاده می شوند. یکی از قدیمی ترین رسومات شهر اصفهان در ماه رمضان، مراسم حلیم پزان است که با روش های سنتی برگزار می شود و انواع حلیم چون حلیم بادمجان را برای افطار در میان روزه داران پخش می کنند.

همچنین می توانید در بیشتر رستوران های موجود در هتل های اصفهان نیز آن را سفارش دهید. اگر قصد دارید در این ماه به این شهر بروید، پیشنهاد ما رزرو تور اصفهان است. چرا که می توانید به راحتی در هر هتلی که اقامت دارید، این غذا را برای افطار خود سفارش دهید. کردستان، شهرکرد، کرمانشاه، اردبیل، شهرکرد از دیگر شهر هایی به شمار می رود که حلیم را در افطار سرو می کنند.  

حلیم، بهترین غذاها برای افطار

سوپ، پیش غذای معروف در ماه رمضان

سوپ نوعی دیگر از غذا برای افطار ماه رمضان است که به نسبت آش بسیار سبک تر است و برای وعده افطاری در ماه رمضان، بسیار مناسب است. سوپ که یکی از خوشمزه ترین غذاها برای افطار در همه شهر های ایران است در انواع مختلفی چون سوپ جو، سوپ مرغ، سوپ دال عدس، سوپ ذرت، سوپ قارچ و. . . آماده می شود که هر کدام از آن ها دارای مواد اولیه و دستور پخت منحصر به فرد خود می باشند.

از معروف ترین سوپ های مخصوص ماه رمضان، می توان به سوپ جو اشاره کرد که با استفاده از موادی همچون جو پرک، هویج، مرغ، عصاره قلم گاو یا گوساله، جعفری، تره خشک، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه، رب و آب به عنوان پیش غذا سرو می شود.

سوپ، پیش غذای معروف در ماه رمضان

بهترین غذاها برای افطار که با برنج آماده می شوند

شیربرنج، سالم ترین غذاها برای افطار

شیربرنج را شاید بتوان سالم ترین غذا برای افطار در نظر گرفت که از گذشته تا کنون در ماه مبارک رمضان از آن استفاده می شود. مهمترین مواد اولیه این غذا، شیر، برنج، شکر، گلاب و خامه است که می توان برای مزه دار کردن آن از پودر هل، دارچین و پودر گل محمدی استفاده کرد. این غذا به دلیل داشتن شیر و برنج، حاوی انواع ویتامین ها و کلسیم است که مصرف آن در ماه رمضان می تواند برای روزه داران بسیار مقوی باشد. این غذا یکی از غذا های مرسوم در شهر تبریز به شمار می رود.

شیربرنج، سالم ترین غذاها برای افطار

عدس پلو

دیگر غذا برای افطار که با برنج آماده می شود، می توان به عدس پلو اشاره کرد. این غذا با استفاده از موادی چون عدس، برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز، روغن، و ادویه هایی چون نمک، دارچین و زردچوبه تهیه می شود. همچنین برای تزئین آن نیز می توان از خرما و کشمش نیز استفاده کرد. عدس پلو نیز یکی از غذا هایی است که در نقاط مختلف ایران، در مهمانی ها و مجالس از آن استفاده می شود. همچنین در مناسبت های مذهبی، به عنوان نذری در بین مردم پخش می شود.

عدس پلو

دیگچه، غذای مخصوص خراسان

از دیگر غذاهای مناسب ماه رمضان که می توان در وعده افطاری از آن استفاده کرد، می توان به دیگچه مشهدی اشاره کرد. این غذا که یک نوع دسر است، با استفاده از مواد اولیه ای چون برنج، زعفران، پودر هل، آب، شیر، شکر، کره، خامه، وانیل تهیه می شود. این غذا همانطور که از نام آن مشخص است، غذای مخصوص خراسان و شهر مشهد می باشد و برای استفاده در مناسبت های مذهبی چون ماه رمضان بسیار مناسب است.

دیگچه، غذای مخصوص خراسان

خرما پلو، از غذا های اصیل اهواز در افطاری

خرما پلویکی دیگر غذا برای افطار است که می توانید در ماه رمضان نوش جان کنید. این غذا یکی از غذا های اصیل اهواز به شمار می رود که از موادی چون مرغ، خرما، برنج، زعفران و ادویه، کشمش پلویی، زرشک، پیاز داغ، خلال پسته و بادام در طبخ آن استفاده می شود. خرما پلو، یکی از غذا های مناسب برای مهمانی ها و مجالس به شمار می رود.

خرما پلو، از غذا های اصیل اهواز در افطاری

سوتی پلو، غذای محلی شهر اردبیل

سوتی پلو، یکی دیگر از بهترین غذاهای ماه رمضان افطاری و از غذاهای محلی شهر اردبیل است. این غذا با خواص زیاد خود، بهترین غذا برای وعده های افطاری و سحری است. برنج، شیر، زردچوبه، گردو، خرما و کشمش، کره محلی، آب و زعفران دم کرده از مواد اصلی این غذا می باشند. با سرو این غذا در کنار انواع ماهی همچون ماهی دودی یا تن ماهی می توانید طعمی فراموش نشدنی را تجربه کنید.

سوتی پلو، غذای محلی شهر اردبیل

باقلاقاتوق، از بهترین غذا های شمالی در ماه رمضان

باقلاقاتوق از بهترین غذاهای ماه رمضان افطاری می باشد که برای وعده افطار و سحر بسیار مناسب است. باقلا رشتی، برنج، شوید و تخم مرغ  از مهم ترین موادی می باشند که در تهیه این غذای خوشمزه به کار می روند. در شهر گیلان معمولا برنج این غذا به صورت کته  آماده می شود. این غذا سرشار از پروتئین و فیبر است که خوردن آن در ماه رمضان، می تواند برای مدت زمان زیادی روزه داران را سیر و با انرژی نگه دارد.

باقلاقاتوق، از بهترین غذا های شمالی در ماه رمضان

مناسب ترین غذاهای نونی برای افطار در ماه رمضان

حلیم بادمجان

یکی از غذاهای قدیمی است که در شهر های مختلف ایران به روش های متنوعی تهیه می شود. اما همچنان مهم ترین غذا برای افطار نونی در اصفهان به شمار می رود. حلیم بادمجان غذایی کامل است که می توانید در افطار ماه رمضان نوش جان کنید. بادمجان، سیر، برنج، عدس، پیاز، کشک، گوشت، نعناع خشک و انواع ادویه از مواد اولیه این غذا می باشند. در صورتی که در این ماه به اصفهان سفر کردید، می توانید به رستوران های ماه واقع در خیابان احمد آباد و رستوران بختیاری موجود در رستوران خیابان فروغی مراجعه کنید.

حلیم بادمجان

آبگوشت بیرجندی

خوشمزه ترین غذا برای افطار نونی را می توان آبگوشت بیرجندی در نظر گرفت که یکی از غذا های مخصوص شهر بیرجند است. آبگوشت بیرجندی با استفاده از مواد غذایی چون گوشت بره، پیاز، سیر، گوجه فرنگی، سیب زمینی، گوجه فرنگی، جعفری خرد شده و ادویه هایی چون نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می شود. این آبگوشت برخلاف دیگر آبگوشت ها، هیچ حبوباتی در آن وجود ندارد و یکی از غذا های سبک به شمار می رود که می توان آن را به عنوان غذا برای افطار مهمانی استفاده کرد.

آبگوشت بیرجندی

میرزا قاسمی

بهترین غذا برای افطار در شمال کشور را می توان میرزا قاسمی دانست. در این غذا از موادی چون بادمجان، سیر، تخم مرغ، گوجه فرنگی، روغن و ادویه هایی مانند نمک و فلفل استفاده می شود. این غذا که یکی غذا های گیلان و مازندران است که در شهر های دیگر هم طرفداران خاص خود را دارد. طعم خاص میرزا قاسمی به دلیل کبابی بودن بادمجان ها است که روی زغال انجام می شود. همچنین می توانید این کار را در خانه و بر روی اجاق گاز خود انجام دهید.

میرزا قاسمی

شیرینی جات مخصوص ماه رمضان

زولبیا و بامیه

می توان گفت پس از خرما، مهمترین غذا برای افطار، زولبیا و بامیه می باشند. آب، کره یا روغن، تخم مرغ مواد لازم برای تهیه زولبیا می باشند و آب، شکر، گلاب، جوهر لیمو و زعفران از مهم ترین مواد لازم برای تهیه بامیه می باشند. بامیه نیز دارای انواع مختلفی مانند بامیه عربی، بامیه عسلی و… می باشد. دستور پخت این شیرینی ها بسیار راحت است. به طوری که می توانید در خانه برای خودتان درست کنید.  

زولبیا و بامیه

شعریه؛ دسر مخصوص خوزستانی ها در ماه رمضان

شعریه یکی از دسرهای مخصوص خوزستانی ها است که در اکثر سفره های رمضانی مردم این استان قرار دارد. این دسر یا باقلوا، از ترکیب رشته شعیره به همراه زعفران، پودر هل و گلاب تهیه می شود. این شیرینی یک شیرینی عربی است که می توان در خانه و با مزه های مختلف آن را آماده کرد. لازم به ذکر است که رشته شعریه را می توانید از لوازم قنادی تهیه کنید.

شعریه ، دسر  مخصوص خوزستانی ها در ماه رمضان

کاچی، دسر سنتی کرمان

کاچی نوعی دسر سنتی بسیار خوشمزه برای افطار است که با استفاده از موادی چون آرد، نبات کوبیده شده، گلاب، روغن، زعفران، خلال بادام، پودر پسته و دارچین تهیه می شود. این دسر سنتی مخصوص کرمان است که از گذشته تاکنون از آن برای سلامتی بدن استفاده می شود. همچنین از شیرینی های انرژی زایی است که در ماه رمضان برای پذیرایی از میهمانان به کار می رود.

کاچی، دسر سنتی کرمان

لگیمات، نوعی بامیه عربی معروف در خوزستان

لگیمات یا لقیمات نوعی بامیه عربی است که مردم خوزستان در ماه رمضان آن را تهیه می کنند. این شیرینی علاوه بر خوزستان، در میان مردم جنوب به ویژه مردم بندرعباس از محبوبیت خاصی برخوردار است. برای تهیه لگیمات در هر شهر، از روش های مختلفی استفاده می شود. آرد سفید، تخم مرغ، شیره شکر، آرد برنج، پکینگ پودر، مایه خمیر فوری، ماست و آب از اصلی ترین موادی می باشند که برای آماده شده این شیرینی لازم می باشند. مردم خوزستان برای پخت این شیرینی، معمولا از شیره خرما به جای شیره شکر استفاده می کنند.

لگیمات، نوعی بامیه عربی

کلام پایانی

در این مقاله به معرفی خوشمزه ترین غذا برای افطار در ماه رمضان پرداختیم. حال اگر شما هم تاکنون در این ماه به شهری سفر کرده اید و با تجربه میل کردن غذا های سنتی دارید که در این مطلب نام نبرده ایم، می توانید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

بهترین غذا برای افطار در مشهد کدام موارد هستند؟

مهم ترین و معروف ترین انواع غذاها برای افطار در شهر مشهد، شله است. این غذا از موادی مثل گوشت، برنج، پیاز، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، بلغور گندم، باقلا، نخود تهیه می شود.


کدام غذا برای افطار در جنوب کشور مورد استفاده قرار می گیرد؟

لقیمات نوعی بامیه عربی است که مردم خوزستان در ماه رمضان آن را تهیه می کنند. این شیرینی علاوه بر خوزستان، در میان مردم جنوب به ویژه مردم بندرعباس از محبوبیت خاصی برخوردار است. برای تهیه لگیمات در هر شهر، از روش های مختلفی استفاده می شود. آرد سفید، تخم مرغ، شیره شکر، آرد برنج، پکینگ پودر، مایه خمیر فوری، ماست و آب از اصلی ترین موادی می باشند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا