غذاهای محلی شیراز

لیست غذاهای محلی شیراز

شیرازی پلو، معروف ترین غذای محلی در شیراز

از غذاهای محلی معروف شیراز است که در مجالس و مهمانی ها نیز از آن استفاده می شود. شیرازی پلو از موادی نظیر برنج، مرغ، زعفران، روغن، زرشک، بادمجان، خلال پسته، ماست و ادویه هایی نظیر نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می شود. از آن جایی که کته شیرازی از غذاهای پر خواص شیراز است، معمولا در شیراز برنج این پلو را به صورت کته آماده می کنند. پیشنهاد می کنیم در هنگام سرو، از سالاد شیرازی، ماست و سبزی در کنار آن استفاده کنید.

شکر پلو، غذای محلی شیراز

یکی دیگر از غذاهای محلی شیراز است که از آن در مجالس بزرگی چون عروسی و عزا استفاده می شود. همچنین اگر در مناسبت های مذهبی همچون محرم و ماه رمضان به شیراز سفر کنید، می توانید این غذا را به عنوان نذری استفاده کنید. در تهیه شکر پلو از برنج، شکر، پوست پرتقال یا نارنگی، خلال پسته، بادام و نارنج، گلاب و ادویه هایی همچون نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران استفاده می شود و می توانید به همراه خورشت قیمه و سالاد شیرازی نوش جان کنید.

غذای محلی کلم پلو شیرازی

کلم پلو شیرازی، از معروف ترین غذاهای محلی شیراز است که از مواد اولیه ای چون کلم قمری، برنج، تخم مرغ، گوشت چرخ کرده، انواع سبزیجات چون شوید، تره، ریحان و ترخان، پیاز و آرد نخودچی طبخ می شود. این غذا را می توانید در دو وعده ناهار و شام و همچنین به عنوان افطاری در ماه رمضان نوش جان کنید. اگر به شیراز سفر کنید، این غذا را در رستوران صوفی شیراز که از رستوران های معروف این شهر است، می توانید نوش جان کنید. یکی از تفاوت هایی که کلم پلو شیرازی با کلم پلو های دیگر شهر ها دارد، نوع کلم استفاده شده در آن می باشد. در کلم پلوی شیرازی از کلم قمری یا سنگی استفاده می کنند که با کلم برگ تفاوت بسیاری به لحاظ طعم و خاصیت دارد.

خورشت قورمه به شیراز

اگر علاقه به غذاهای شیرین دارید، قورمه به می تواند انتخاب خوبی باشد. گوشت گوسفند، به، لپه، شکر، پیاز، آبلیمو و ادویه هایی چون زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه از مهم ترین مواد اولیه ای می باشند که در تهیه قورمه به استفاده می شوند.

اشکنه شیرازی

اگر چه این غذا در بیشتر شهر ها طبخ می شود، اما اشکنه شیرازی یا اشکنه آب پیازک دارای دستور پخت متفاوتی است که آن را با دیگر شهرها متمایز می کند. نعنا خشک، شنبلیله، تخم مرغ، نمک و زردچوبه از موادی که در تهیه آن استفاده می شوند. اگر دارای رژیم غذایی هستید، این غذا بهترین غذا برای شما می باشد. اشکنه شیرازی را می توانید در وعده شام نیز سرو کنید.

آش سبزی شیرازی

در شهر شیراز، این غذا را به عنوان صبحانه یا عصرانه استفاده می کنند. همچنین در ماه رمضان به عنوان پیش غذا در سفره مردم شیراز قرار می گیرد. از مهم ترین موادی که در تهیه این آش استفاده می شود، می توان به برنج، گوشت، روغن، دارچین و حبوباتی مانند عدس، لوبیا سفید، نخود اشاره کرد. همچنین برای بهتر کردن رنگ و طعم آن از سبزیجاتی چون تره، ترخان و شوید می توان استفاده کرد. اگر به شیراز سفر کنید، این غذا را در آش فروشی شمس واقع در خیابان شمس تبریزی و آش فروشی هنگ در خیابان انقلاب، بلوار استقلال نیز نوش جان کنید.

کوفته هلو شیرازی

این کوفته به دو بخش کوفته و سوپ تقسیم می شود. گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، آرد نخودچی، پیاز و هویج از مواد اولیه ای است که در تهیه کوفته استفاده می شود و نعنا، هویج، گوجه فرنگی و رب انار از موادی است که در سوپ استفاده می شود. اگر چه به آن کوفته هلو گفته می شود، اما در آن از میوه هلو استفاده نمی شود و این نام برگرفته از رنگ و شکل آن است. کوفته هلو شیرازی از متداول ترین غذا هایی است که شیرازی ها در وعده های سحر و افطار ماه رمضان استفاده می کنند. پیشنهاد می کنیم در سفر به شیراز، این غذا را به همراه سالاد شیرازی امتحان کنید.

دمپختک

دمپختک، یکی از غذاهای سنتی و محبوب همه مردم ایران است که از موادی چون گوشت، برنج، کلم برگ یا کلم قمری، هویج، سیر، انواع سبزیجات، لوبیا، عدس، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می شود. این غذا با دارا بودن انواع ویتامین، خواص بسیاری چون رفع کم خونی، تقویت سیستم ایمنی بدن، استحکام استخوان ها و دندان ها، بهبود آرتروز و... دارد. خوردن این غذا به همراه سالاد شیرازی و ترشی حتما امتحان کنید.

رستوران غذاهای محلی شیراز

حالا که با غذاهای محلی شیراز آشنا شدید، می توانید به رستوران های سنتی همچون رستوران سنتی شاپوری شیراز، رستوران سنتی کته ماس، رستوران صوفی و دیگر رستوران های سنتی موجود در شیراز مراجعه کنید و این غذاهای محلی را با بهترین کیفیت نوش جان کنید. در ادامه به معرفی این رستوران ها می پردازیم.

رستوران سنتی شاپوری شیراز

رستوران سنتی شاپوری شیراز، از جمله رستوران هایی که می توانید انواع غذاهای سنتی را در آن نوش جان کنید. این غذا در منوی خود غذاهای محلی مخصوص شیراز همچون کلم پلو را دارد. با مراجعه به این رستوران در دو وعده ناهار یا شام، می توانید به دلخواه غذای خود را در فضای باز یا فضای بسته رستوران میل کنید. از مهم ترین امکانات این رستوران، می توان به پارکینگ آن اشاره کرد که دیگر دغدغه پیدا کردن جای پارک نداشته باشید. ساعت کاری این رستوران از 8 صبح تا 11 شب می باشد.

آدرس: شیراز، بلوار کریمخان، خیابان انوری

رستوران سنتی صوفی شیراز

رستوران صوفی، یکی از پرآوازه ترین رستوران های شیراز است که علاوه بر غذاهای فرنگی و ایرانی، انواع غذاهای محلی مخصوص شیراز چون شکر پلو، آش سبزی، کوفته هلو، کلم پلو شیرازی و... در منوی خود ارائه داده است. در این رستوران می توانید در کنار غذا از موسیقی زنده نیز لذت ببرید. اگر چه غذاهای رستوران صوفی، گران است، اما ارزش یک بار امتحان کردن دارد. این رستوران همه روزه از ساعت 11:30 تا 16 و 19 تا 24 باز می باشد.

آدرس: شیراز، بلوار ستارخان، رو به روی کوچه 18

رستوران سنتی کته ماس

از رستوران های سنتی شیراز است که دکوراسیونی کاملا سنتی دارد. در این رستوران علاوه بر غذاهای ایرانی چون انواع خورشت، کباب و سالاد می توانید انواع غذاهای سنتی نظیر آلو پلو، کلم پلو، کشک و بادمجان و... را هم نوش جان کنید. با انتخاب این رستوران می توانید انواع غذا های سنتی را با قیمتی مناسب سرو کنید. اگر این رستوران را انتخاب کردید، پیشنهاد می کنیم کته ماست با ته دیگ ماستی را سفارش دهید. این رستوران همه روزه از 8 صبح تا 11 شب باز می باشد.  

آدرس: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، سه راه نمازی، طبقه زیرین مهمانپذیر سعید

در این مطلب با غذاهای محلی شیراز و رستوران هایی که این غذاها را در منوی خود ارائه کرده اند، آشنا شدیم. اگر شما تجربه سفر به شیراز داشته و غذاهای محلی می شناسید که در این مطلب گفته نشده است، می توانید در قسمت نظرات ثبت کنید.