موزه های یزد

موزه های تاریخی شهر یزد

از موزه های شهر یزد می توان به موزه آب، قصر آیینه، اسناد رسمی، سکه و خودروهای کلاسیک و غیره اشاره کرد. در ادامه این موزه ها به همراه آدرس آن ها توضیح داده شده است.

موزه آب یزد

این موزه جزء محبوب ترین موزه های شهر یزد بوده که در خانه کلاهدوزها احداث شده است. موزه آب یزد در 5 طبقه، تاریخ تامین آب شرب در یزد را برای شما به نمایش می گذارد. این موزه دارای قسمت های مختلفی شامل گذرگاه قنات، سردخانه کویری برای نگهداری اقلام خوراکی، محل سکونت خانواده کلاهدوزها، بخش اصلی موزه آب یزد و پشت بام مربوط به موزه بوده و همه روزه از ساعت 8 الی 19 پذیرای گردشگران می باشد.

آدرس موزه آب یزد: این موزه در خیابان امام و در نزدیکی چهارراه شهدا واقع شده است. شما برای دسترسی به این موزه می توانید از میدان امیر چخماق و یا بلوار امامزاده جعفر عبور کنید.

موزه آب یزد

موزه اسناد تاریخی یزد

این موزه در خانه لاری ها به مساحت 1700 متر مربع واقع شده است. این خانه با 3 حیاط مختلف دارای 4 قسمت شمالی، جنوبی، شرقی و غربی بوده که به ترتیب محل سکونت در فصل های زمستان، تابستان، بهار و پاییز می باشد. موزه اسناد تاریخی در این خانه شامل 110 تابلو از سندهای تاریخی یزد با موضوع های مختلف است. این اسناد شامل اسناد ازدواج، اسناد حکومتی و دولتی، تجارت، اسناد کشف حجاب، انقلاب و غیره می باشد. این موزه در روزهای مختلف از ساعت 8 الی 20 فعالیت می کند.

آدرس موزه اسناد تاریخی:  این موزه در بلوار امام خمینی و محله فهادان در مجاورت عمارت کلاه فرنگی واقع شده است.

موزه اسناد تاریخی یزد

موزه آیینه و روشنایی یزد

این موزه جزء زیباترین موزه های شهر یزد بوده که قدمت آن مربوط به دوران پهلوی اول می باشد. موزه آیینه و روشنایی در خانه صراف زاده و در باغی با وسعت حدود 8 هزار متر مربع واقع شده است. خانه صراف زاده دارای اتاق های مختلفی بوده که این اتاق ها با گچ بری و آیینه کاری تزیین شده، که این طراحی ها نور را در داخل خانه به دام انداخته و تمامی نقاط خانه را روشن می سازد.

علاوه بر معماری زیبای موزه، آثار مختلفی مانند اسلحه، سکه، کتاب و اسناد قدیمی، تمبر و قفل نیز وجود دارد. همچنین بخش وسایل روشنایی شامل انواع چراغ های آویزی، پایه دار، دستی، انواع شمع سوز و غیره می باشد. در این موزه امکانات بازدید برای نابینایان مانندتوضیحات با خط بریل فراهم شده است. موزه آیینه و روشنایی از ساعت 8 الی 20 فعالیت می کند.

آدرس موزه آیینه و روشنایی: این موزه در خیابان آیت الله کاشانی و روبروی پارک هفت واقع شده است.

موزه ایینه و روشنایی یزد

موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده یزد

این موزه در خانه عرب زاده به مساحت 800 متر مربع قرار دارد. علاوه بر گچ بری های زیبا در این خانه، سکه های تاریخی مختلف در 10 سالن با یک تالار بزرگ به نمایش گذاشته شده است. این موزه شامل 5 هزار سکه طلا، نقره، مس و برنج بوده که مربوط به دوران پهلوی، عباس ابن مامون و همچنین اسکناس هایی از دوره ناصرالدین شاه تا عصر کنونی می باشد. سکه های نادرشاه افشار و جلوس کریم خان زند نیز در این موزه قرار دارد. موزه سکه یزد از ساعت 8 الی 20 فعال می باشد.

آدرس موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده یزد: این موزه در محله قدیمی فهادان یزد و در بن بست بیت الزهرا واقع شده است.

موزه مردم شناسی حیدرزاده یزد

موزه خودروهای کلاسیک یزد

این موزه شامل 25 خودروی کلاسیک، تاریخی و دست ساز بوده و علاوه بر آن دارای حدود 30 دوچرخه و موتورسیکلت کلاسیک نیز می باشد. موزه های آیینه و روشنایی و گنجینه سنگ یزد در نزدیکی این موزه واقع شده اند. موزه خودروهای کلاسیک همه روز از ساعت 9 الی 14 و 17 الی 21 فعال می باشد.

آدرس موزه خودروهای کلاسیک: این موزه در خیابان کاشانی و روبه روی پارک هفت تیر و بعد از خیابان لاله واقع شده است.

موزه خودروهای کلاسیک یزد

موزه مارکار یزد

اگر به آشنایی با آیین زرتشتیان علاقه مند هستید، این موزه گزینه مناسبی برای شماست. این موزه جزئی از مجموعه مارکار یزد بوده و حدود 80 سال پیش توسط پشوتن جی مارکار احداث گردید. این مجموعه شامل پرورشگاه، مدرسه، برج ساعت، خوابگاه شبانه روزی و دبیرستان می باشد. در موزه مارکار شما با لوازم قدیمی در خانه زرتشتیان، پوشش آن ها، آیین و مراسم زرتشتیان آشنا خواهید شد. ساعت  فعالیت این موزه همه روزه از ساعت 9 الی 13 و 16 الی 20 می باشد.

آدرس موزه مارکار: موزه مارکار در اطراف میدان مارکار، بلوار منتظر قائم و کوچه میلاد واقع شده است.

موزه مارکار یزد

موزه وزیری یزد

موزه وزیر که تحت نظر آستان قدس رضوی می باشد در خانه وزیری با مساحت 600 مترمربع افتتاح شده است. مجموعه وزیری شامل موزه و کتابخانه بوده که در بخش موزه اشیاء قدیمی مانند سکه، پوستین گران قیمت قدیمی، لوازم خانه و صنایع دستی، پارچه های سنتی، کتب خطی و غیره وجود دارد. کتابخانه شامل شش هزار نسخه کتاب چاپ سنگی، 235 هزار نسخه کتاب چاپی و 4800 نسخه کتاب خطی می باشد. ساعت بازدید موزه همه روزه از ساعت 7 الی 19:30 است.

آدرس موزه وزیری: موزه وزیری در خیابان امام خمینی و خیابان مسجد جامع واقع شده است.

موزه وزیری یزد

موزه میرزا محمد کاظمینی یزد

این موزه در ساختمانی 3 طبقه در سال 1394 افتتاح شده و دارای 6 مجموعه ارزشمند بوده که گنجینه های نفیسی را شامل می شود. گنجینه های موزه کاظمینی شامل اسناد و نسخ کتبی، سکه و اسکناس، کبریت، عکس های قدیمی، مهر و اشیاء تاریخی و تمبرهای قدیمی می باشد. این موزه همه روزه از ساعت 9 الی 13 پذیرای گردشگران است.

آدرس موزه میرزا محمد کاظمینی: این موزه در بلوار امامزاده جعفر و در مجاورت امامزاده جعفر واقع شده است.

موزه میرزا محمد کاظمینی

موزه های طبیعت شناسی یزد

این موزه ها شامل موزه دیرینه شناسی کامبرین، موزه علوم طبیعی یزد و موزه تاریخ طبیعی یزد می باشد. جزئیات این موزه ها در ادامه بررسی شده است.

موزه علوم طبیعی یزد

این موزه در سال 1370 در مدرسه ایرانشهر یزد با مساحت 3500 متر مربع تاسیس شد. موزه علوم طبیعی دارای 4 سالن بوده و بخش های زیست شناسی، زمین شناسی، فیزیک و نجوم در آن قرار دارد. در این موزه حیوانات تاکسیدرمی شده و حیوانات و سنگواره های مربوط به 800 سال پیش به نمایش گذاشته شده است. ساعت بازدید موزه علوم طبیعی همه روزه از 8 الی 14 و 18 الی 20 می باشد.

آدرس موزه علوم طبیعی: این موزه در میدان بهشتی، خیابان شهید رجایی و در مجاورت دبیرستان ایرانشهر واقع شده است.

موزه علوم طبیعی یزد

موزه دیرینه شناسی کامبرین یزد

موزه دیرینه شناسی دارای فسیل های دوره کامبرین، اولین دوره زمین شناسی در 570 میلیون سال پیش می باشد. این موزه، تنها ترین موزه دیرینه شناسی در ایران بوده و دارای مجموعه ای از 400 نمونه فسیلی از بی مهرگان مانند سرپایان، شکم پایان، بازوپایان و غیره در دوره کامبرین است. ساعت بازدید این موزه از ساعت 8:30 الی 14:30 و 17 الی 21 می باشد.

آدرس موزه دیرینه شناسی کامبرین:  این موزه در میدان شهید بهشتی، خیابان دهم فروردین و کوچه سوم شهید زینی واقع شده است.

موزه دیرینه شناسی کامبرین یزد

موزه گنجینه سنگ یزد

این موزه در سال 1397 افتتاح شده و شامل سنگ های مختلف صنعتی و قیمتی می باشد. تمامی این سنگ ها مربوط به استان یزد بوده که در 70 ویترین مختلف در سه طبقه به نمایش گذاشته شده است. از انواع این سنگ ها می توان به اپیدوت، جاسپر، صدف آبولون، عقیق، سلینیت، آمیتیس، شهاب سنگ، سنگ های رسوبی و غیره اشاره کرد. این موزه همه روزه از ساعت 9 الی 13:30 و از 17 الی 21 پذیرای بازدیدکنندگان است.

آدرس موزه گنجینه سنگ: این موزه در بلوار کاشانی و خیابان لاله قرار دارد. موزه خودروهای کلاسیک نیز در مجاورت این موزه در دسترس می باشد. 

موزه گنجینه سنگ یزد

مطلب پایانی

در این راهنما، توضیح کاملی از انواع موزه در شهر یزد برای شما ارائه شد. با بازدید ازاین موزه ها می توانید با تاریخ و فرهنگ مردم یزد آشنا شوید و همچنین از کلکسیون های مختلف قدیمی دیدن کنید. با توجه به تنوع بالای این موزه ها در شهر یزد استفاده از تور یزد گزینه مناسبی برای بازدید از موزه های یزد می باشد. اگر شما از موزه های شهر یزد بازدید کرده اید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.