رسپینا
ویزا و پاسپورت

ویزای ترانزیت چیست؟

ویزای ترانزیت یکی از مدارک و مجوزهای لازم مخصوص سفرهایی است که افراد برای رسیدن به مقصد، لازم است تا در کشور سوم به عنوان میانجی، توقف کوتاهی داشته باشند و ادامه مسیر را با هواپیمای دیگر طی کنند. این ویزا مانند سایر انواع ویزا، شرایط و قوانین خاص خود را دارد که اطلاع از آنها نقش مهمی در سفر بدون دردسر را ایفا می کند. برای اطلاع از شرایط دریافت آن در ادامه با رسپینا همراه باشید.

دریافت ویزای ترانزیت
دریافت ویزای ترانزیت

معرفی ویزای ترانزیت

چنانچه تا به حال تجربه خرید بلیط هواپیما خارجی را داشته باشید، ممکن است اصلاحات non stop و connection به گوش شما آشنا باشد. به پروازهایی که برای رسیدن به مقصد، در فرودگاه های میانی توقف دارند، اصطلاحا کانکشن گفته می شود. برای توقف کوتاه در فرودگاه و ادامه پرواز از آن، برخی از کشورها که احتمال درخواست پناهندگی در آنها زیاد است، نوعی ویزا تعریف می شود که به ویزای نوع ترانزیت معروف است.

اخذ ویزای ترانزیت
اخذ ویزای ترانزیت

انواع ویزا ترانزیت

با توجه به شرایط پرواز دو نوع ویزای برای ترانزیت در حالت کلی تعریف می شود:

  • نوع اول ویزایی که در کشورهای عضو شنگن به ویزای نوع A معروف هستند و مسافر اجازه خروج از فرودگاه و سالن ترانزیت رو ندارد و پرواز بعدی دوباره از همین فرودگاه انجام می شود.
  • ویزای نوع B، به نوعی ویزا گفته می شود که مسافر برای ادامه مسیر باید به فرودگاه دیگر در همان کشور برود. این نوع ترانزیت دارای مدت زمان مشخصی است.
انواع ویزا ترانزیت
انواع ویزا ترانزیت

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای ترانزیت

مراحل دریافت این ویزا سخت نیست و بعد از گرفتن ویزای مقصد می توانید با ارائه مدارک زیر به سفارت کشور میانجی، ویزا را دریافت نمائید. از جمله مدارک مورد نیاز برای دریافت  ویزای ترانزیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عکس 4*6
  • هزینه صدور ویزا
  • ویزای کشور مقصد
  • گذرنامه با اعتبار کافی
  • بلیط های رفت و برگشت
  • فرم درخواست ویزای نوع ترانزیت
مدارک دریافت ویزای ترانزیت
مدارک دریافت ویزای ترانزیت

نکات مهم برای دریافت ویزای نوع ترانزیت

برای دریافت این ویزا، علاوه بر شرایط و قوانینی که توسط هر کشور اعلام می شود، لازم است تا از نکات زیر مطلع باشید:

  • تمام افرادی که به هر طریقی برای مدت زمان محدود وارد کشور میانجی برای رسیدن به مقصد میشوند، اعم از خلبان، خدمه هواپیما، خدمه کشتی، مسافران هوایی، زمینی و. . . همگی باید ویزای نوع ترانزیت همراه داشته باشند.
  • مدت زمان اعتبار این ویزا با توجه به مسیر پرواز مشخص میشود و از حدود چند ساعت تا 10 روز ممکن است اعتبار داشته باشد.
دریافت ویزای نوع ترانزیت
دریافت ویزای نوع ترانزیت

ویزای ترانزیت شینگن

این نوع ویزا مجوزی است برای مسافرین که در فرودگاه شینگن باید پرواز را تغییر دهند. چنانچه مسافری به بیشتر از یک فرودگاه به عبور نیاز داشته باشد، مجاز به گرفتن ویزای ترانزیت فرودگاهی نیست اما به جهت این که پروازهای بین دو یا چندین کشور شینگن از پروازهای داخلی به شمار می آید، باید ویزای شینگن نوع C (معمولی) را دریافت کند. به علاوه در صورتی که مسافر باید فرودگاه را ترک می کرد به دلیل این که مجاز به پرواز در فرودگاه در همان کشور باشد، باید ویزای شینگن معمولی (نوع C) را دریافت کند.

زمان و نحوه ارسال درخواست ویزا ترانزیت شینگن

دقت داشته باشید که برای درخواست ویزای ترازیت شینگن باید 15 روز قبل از سفر اقدام کنید، از طرفی نمی توانید بیشتر از 3 ماه قبل پرواز درخواست خود را ثبت کنید. برای ثبت باید درخواست خود را به نمایندگی مرجع ویزای کشوری که در فرودگاه یا بندر آن کشور، پرواز تغییر می کند، ارسال کنید.

ویزای ترانزیت شینگن
ویزای ترانزیت شینگن

چه کشورهایی به ویزای ترازیت فرودگاهی نیاز دارند؟

افراد ساکن کشورهای بنگلادش، اریتره، افغانستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، ایران، نیجریه، غنا، عراق، پاکستان، سریلانکا و شومالی زمان عبور از ناحیه ترانزیت بین المللی از هر فرودگاه کشورهای حوزه شینگن باید ویزای ترازیت فرودگاهی دریافت کنند.

مدارک مورد نیاز ویزای شینگن ترانزیت

  • بیمه نامه سفر
  • فرم درخواست ویزا
  • تهیه بلیط برگشت
  • اثبات هزینه پرداخت شده بابت ویزا
  • اسناد مرتبط با سفر به مقصد نهایی
  • 2 قطعه عکس گرفته شده در 3 ما پیش
  • گذرنامه معتبر با حداقل 2 صفحه خالی و با تاریخ صدور در 10 سال اخیر
مدارک مورد نیاز ویزای ترانزیت شینگن
مدارک مورد نیاز ویزای ترانزیت شینگن

ویزای ترانزیت آلمان

در صورتی که قصد دارید به کشورهای اروپایی سفر کنید، لازم است بدانید که اغلب پروازها در آلمان توقف دارند. دریافت ویزا ترانزیت آلمان که از نوع ویزای نوع A شینگن به شمار می رود و کشورهایی مانند ایران، افغانستان، هند، عراق، اتیوپی، بنگلادش، غنا، امارات، ارتیره، مالی، نیجریه، لبنان، سومالی، پاکستان، سریلانکا، سودان جنوبی، سودان، سوریه، ترکیه باید این ویزا را دریافت کنند. البته افرادی که ویزای آمریکا دارند، می توانند بدون این ویزا وارد سالن ترانزیت فرودگاه آلمان شوند.

از جمله فرودگاه های آلمان که ترانزیت هستند می توان به فرودگاه اصلی فرانکفورت، فرودگاه مونیخ، فرودگاه دوسلدورف، فرودگاه هامبورگ، فرودگاه برلین و فرودگاه کلن-بن نیز اشاره کرد.

ویزای ترانزیت آلمان
ویزای ترانزیت آلمان

ویزای ترانزیت روسیه

این ویزا برای افرادی لازم است که قصد دارند به مدت چند ساعت در فرودگاه این کشور توقف داشته باشند. با ارائه مدارک لازم مانند ویزای ورود به مقصد، فرم درخواست ویزای ترانزیت، عکس، بلیط های رفت و برگشت و پرداخت هزینه مورد نیاز، می توانید این نوع ویزای را دریافت کنید. البته لازم است بدانید که ویزای روسیه دو نوع یک بار ورود و دوبار ورود دارد که حداکثر اعتبار آن 10 روز تعیین شده است.

ویزای ترانزیت روسیه
ویزای ترانزیت روسیه

ویزای ترانزیت چین

اگر قصد دارید از ایران به تورنتو سفر کنید، لازم است در پکن یا شانگهای توقف داشته باشید و ادامه مسیر را از این شهرها طی کنید. به همین خاطر لازم است تا ویزای چین را دریافت کنید تا مشکلی برای شما به وجود نیاید. این ویزا دارای انواع مختلف 24 ساعته، 72 ساعته و 144 ساعته است. ویزای نوع ترانزیت 72 ساعته برای ورود به فرودگاه شانگهای پودنگ، فرودگاه مرکزی پکن، فرودگاه بین المللی شانگهای هونگچیائو نیز ضروری می باشد.

ویزای ترانزیت چین
ویزای ترانزیت چین

ویزای ترانزیت دبی

در صورتی که شما مقصدی را برای سفر خود انتخاب کرده باشید که پرواز مستقیمی از مبدا به آن نداشته باشید و فرودگاه میانی شما امارات باشد، قوانین آن به این صورت است که چنانچه انتظار مسافر در فرودگاه کمتر از 8 ساعت باشد، ب هویزای ترانزیت نیازی نیست مام باید تمام مدت انتظار را در فرودگاه بمانید. همچنین 2 نوع ویزا در فرودگاه دبی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

  • ویزا به مدت 48 ساعت: در این نوع ویزا زمانی که وارد فرودگاه می شوید، به طور کاملا رایگان ویزای ترانزیت برای شما صادر می گردد و البته قابل تمدید نیست.
  • ویزای به مدت 96 ساعت: در این نوع ویزا در فرودگاه دبی زمانی که انتظار شما بیشتر از 48 باشد، دریافت ویزای 4 روزه الزامی است که باز هم قابل تمدید نمی باشد.

مدارک مورد نیاز ویزای ترانزیت دبی

  • کارت شناسایی معتبر
  • دریافت فرم درخواست ویزای ترانزیت
  • ارائه کپی رنگی از صفحه اول گذرنامه
  • بلیط پرواز به دبی و مقصد بعدی پرواز
  • ارائه عکس رنگی 4*6 با پس زمینه سفید
  • ارائه گذرنامه با 3 ماه اعتبار جهت دریافت ویزای 48 ساعته و گذرنامه 6 ماه اعتبار جهت دریافت ویزای 96 ساعته
ویزای ترانزیت دبی
ویزای ترانزیت دبی

ویزای ترانزیت هلند

هلند هم مانند سایر کشورهای نام برده در بالا، دارای ویزای ترانزیت است که با داشتن آن افراد حق خروج از فرودگاه هلند را ندارند و تنها به منظور تعویض پرواز می توان از آن استفاده کرد. مسافرین تحت شرایط خاصی نیاز به دریافت ویزای ترانزیت ندارند که در ادامه به آن می پردازیم.

نوشته های مشابه
  • افرادی که دارای ویزای ژاپن، امریکا و کانادا هستند.
  • زمانی که اعضای یک خانواده در کشورهای حوزه شینگن، سوئیس و EEA اقامت دارند.
  • ارائه مجوزی که ضامن برگشت نامحدود به کشورهای سن مارینو، ژاپن، آندورا، کانادا و امریکا باشد.
  • زمانی که افراد دارای مجوز یا اقامت در یکی از کشورهای ناحیه شینگن و انجمن تجارت آزاد اروپا هستند.
  • همراه داشتن پاسپورت رسمی یا پاسپورت دیپلماتیک و یا خدماتی که تنها شامل تعدادی از کشورها می شود.
  • افرادی که به عنوان پرسنل هوایی در فرودگاه فعالیت دارند و افرادی که عضو سازمان بین المللی هوانوردی غیر نظامی (ICAO) هستند.
ویزای ترانزیت هلند
ویزای ترانزیت هلند

سخن پایانی

در این مطلب به معرفی ویزای ترانزیت و قوانین چند مورد از کشورهای مهم آن پرداختیم، در صورتی که قوانین این نوع ویزا از کشور مورد نظر شما در این مطلب بیان نشده است، می توانید با از طریق شماره های درج شده در پایین صفحه با کارشناسان پرواز خارجی رسپینا تماس حاصل نموده و راهنمایی بگیرید.

سوالات متداول

ویزای ترانزیت چیست؟ و چه تفاوتی با ویزای بدو ورود دارد؟

ویزای ترانزیت در واقع یک ویزای کوتاه مدت است که به مسافر اجازه میدهد برای مدت کوتاهی به منظور تعویض هواپیما و یا هر وسیله نقلیه دیگری در فرودگاه بماند و از آن جا به مقصد اصلی سفر کند. اعتبار آن بسته به شرایط کشور محدود به چند ساعت تا 10 روز است.

اما ویزای بدو ورود ویژه ویزاهای کوتاه مدت مثل توریستی و یه بار ورود است که در فرودگاه و یا مرز زمینی کشور مقصد صادر می شود.

آیا منطقه شینگن هم شامل ویزای ترانزیت می شود؟

بله. کلیه کشورهای عضو شینگن دارای ویزای ترانزیت هستند.

چند نوع ویزای ترانزیت داریم؟ هر کدام چه شرایطی دارند؟

ویزای نوع A که مسافر با استفاده از آن اجازه خروج از فرودگاه و سالن ترانزیت رو ندارد و پرواز بعدی دوباره از همین فرودگاه انجام می شود.

ویزای نوع B مسافر برای ادامه مسیر باید به فرودگاه دیگر در همان کشور برود. این نوع ترانزیت دارای مدت زمان مشخصی است.

لیلی عسکری

در سفر، دنیای جدیدی را می‌بینید؛ از مهمان‌نوازی مردم و فرهنگ آنان تا طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی، سفر به دور از روتین زندگی فرصتی است برای رشد! با مطالعه و تجربیات شخصی، جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری رو معرفی می‌کنم و نکاتی که به مسافران در طی سفر کمک می‌کنه رو ارائه میدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا