رسپینا
دانستنی ها

انواع ویزای شینگن

دلایل پذیرفته نشدن درخواست ویزای شینگن

ویزای شینگن یکی از بزرگترین دغدغه هایی است که مسافران اروپا با آن مواجه می باشند. چرا که دریافت ویزا برای این سفر یکی از مهمترین کارها بعد از خرید بلیط هواپیما خارجی است. به همین دلیل در ادامه این مطلب، کلیه نکات مورد نیاز از قبیل انواع ویزا، هزینه صدور، دلایل رد شدن درخواست صدور و. . . بررسی شده است که توصیه می کنیم حتما تا انتها مطالعه بفرمایید.

ویزای شینگن چیست؟
ویزای شینگن

ویزای شینگن چیست؟

داستان به وجود آمدن ناحیۀ شینگن، به سال ۱۹۸۵ باز می گردد؛ زمانی که شهر کوچک شینگن در لوکزامبورگ میزبان سران ۵ کشور اروپایی بود که تصمیم داشتند قدمی بزرگ برای به حقیقت پیوستن رویای اروپای بدون مرز بردارند. قراردادی که به قرارداد شینگن معروف است بعد از 10 سال با برداشتن نقاط کنترل مرزی 7 کشور عملی شد و جالب است بدانید تا امروز تعداد کشورهای عضو قرارداد شینگن به 26 کشور رسیده و هنوز هم در حال بیش تر شدن است. طبق قرارداد شینگن این 26 کشور نسبت به هم، هیچ مرزی ندارند و مثل یک کشور بزرگ هستند که فقط یک مرز بیرونی دارند.

 ویزا شینگن یک بار ورود
اخذ ویزای شینگن

کشورهای عضو پیمان شینگن

کشورهای عضو پیمان شینگن عبارتند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس.
از بین این لیست 26 عددی؛ 17 عضو داخل ایران سفارت دارند، که می توانید از طریق هر کدام از این سفارتخانه ها، برای گرفتن ویزا اقدام کنید. هم چنین می توانید با داشتن این ویزا، علاوه بر 26 کشور بالا که عضو پیمان شینگن هستند، به ۴ کشور کوچک اروپایی که عضو محدوده شینگن نیستند ولی بین کشورهای ناحیۀ شینگن قرار دارند، سفر کنید که عبارتند از:

  • آندورا  (Andorra)
  • واتیکان (Vatican)
  • موناکو  (Monaco)
  • سن مارینو (San Marino)
کشورهای عضو شینگن

انواع ویزای شینگن

این ویزاها با اهداف متفاوت سفر صادر می شوند که در ادامه برخی از مهم ترین آن ها بیان شده است:

ویزای شینگن نوع A

نوع A این ویزا برای ترانزیت فرودگاهی (Airport Transit Visa) است که فقط برای استفاده از سالن ترانزیت فرودگاه در محدوده شینگن برای عوض کردن هواپیما و خروج از شینگن لازم می باشد در حالی که مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد. به معنای دیگر این ویزا مناسب افرادی است که کشور مبدا و مقصد آن ها خارج از محدوده شینگن بوده ولی بین راه در یکی از کشورهای منطقه شینگن به منظور تعویض پرواز توقف دارد. متاسفانه ایران جزو ۱۸ کشوری است که مسافران آن به این ویزا نیاز دارند و علت آن هم احتمالا به این خاطر است که در گذشته از این طریق درخواست پناهندگی می کردند.

ویزای شینگن نوع B

ویزای نوع B، یک ویزای ترانزیت با اعتبار 5 روزه در ناحیه شینگن می باشد که فرد باید در کمتر از 5 روز کشور منطقه شینگن را ترک کند. البته در حال حاضر منسوخ شده و وجود ندارد و با ویزای نوع C البته به شرط ترانزیت جا به جا شده است.

ویزای شینگن نوع A

ویزای شینگن نوع C

ویزای شینگن نوع C همان ویزایی است که برای سفرهای توریستی و مسافرها مناسب است. البته ویزاهای مربوط به دیدار اقوام و دوستان و شرکت در نمایشگاه و. . . هم در همین دسته ویزای نوع C قرار می گیرند. این ویزا، یک ویزای کوتاه مدت است که به مسافر اجازه می دهد تا حداکثر 90 روز (پیوسته یا ناپیوسته) در یک بازه زمانی ۱۸۰ روزه در ناحیه شینگن بماند. اسم دیگر این ویزا، یونیفورم (Uniform Visa) است که خود به  سه دسته زیر تقسیم می شود.

ویزای یکبار ورود (Single- Entry)

این نوع ویزا به فرد اجازه می دهد فقط برای یک بار در بازه زمانی مشخص که بر روی گذرنامه چسبانده شده، به منطقه شینگن وارد شود. بعد از این که فرد دارای ویزا به منطقه شینگن وارد شده و سپس خارج شود، دیگر اجازه ندارد برای بار دوم به این منطقه برگردد؛ حتی در صورتی که تعداد روزهای مجاز توقف در شینگن تمام نشده باشد.

گاهی اوقات در مورد ویزای یک بار ورود اشتباه برداشت می شود و برخی افراد به اشتباه فکر می کنند کلمه “یک یا Single” به تعداد کشورهایی که مجاز به ورود هستند، مربوط می شود که درست نیست. به عبارتی منطقه ای که شما با این ویزا مجاز به ورود هستید، روی آن درج شده و مقابل عبارت “Valid for” داخل برچسب ویزا ذکر شده است. البته تعداد دفعاتی که می توان وارد این منطقه شد مقابل عبارت “Number Of Entries” درج شده است.

ویزای شینگن نوع C

ویزای دو بار ورود (Double-Entry)

افراد دارای ویزای دو بار ورود این اجازه را دارند که بعد از خارج شدن از کشور شینگن، می توانند یک بار دیگر به این منطقه برگردند و این تنها تفاوت ویزای دو بار ورود با ویزای یک بار ورود است. نا گفته نماند با این که با داشتن این ویزا مجاز به دو بار ورود هستید اما باید دقت داشته باشید که از تعداد روزهای مجاز برای اقامت در شینگن تجاوز نکنید.

یادآور می شویم که تعداد کشورهایی که با استفاده از این ویزا می توانید وارد شوید، به طور مجزا بر روی ویزای درج شده است. با داشتن این ویزا، زمانی که برای بار دوم از شینگن خارج شوید از هر دو بار خود برای ورود استفاده کرده و حق بازگشت ندارید. مانند ویزای یکبار ورود حتی اگر تمام روزهایی که مجاز به اقامت هستید، تمام نشده باشد.

ویزای چند بار ورود (Multiple-Entry)

با داشتن این ویزا شخص مجاز است تا هنگامی که قانون 90/180 را نقض نکرده، می تواند به تعداد دفعات دلخواه وارد شینگن شود. همچنین ویزای مولتیپل دارای انواع مختلفی است که هر شخص می تواند بنا بر تعداد دفعاتی که می خواهد به شینگن سفر کند، درخواست دهد. به انواع ویزای مولتیپل (چند بار ورود) در ادامه اشاره کرده ایم.

ویزای چند بار ورود
ویزای شینگن مولتیپل
ویزای چند بار ورود 1 ساله

هر فرد در صورتی می تواند این ویزا را دریافت کند که طی 2 سال گذشته 3 بار ویزای شینگن را گرفته و به طور قانونی از آن استفاده کرده باشد. زمان درخواست این ویزا باید مدارک قبلی و سفرهای انجام شده به شینگن را ارائه دهید. این ویزا به فرد این امکان را می دهد که در طول یک سال به تعداد دفعات دلخواه وارد شینگن شود اما در صورتی که طول اقامت بیشتر از 90 روز نشود.

ویزای چند بار ورود 3 ساله

این ویزا در صورتی به فرد داده می شود که در طول 2 سال گذشته ویزای مولتیپل 1 ساله را دریافت کرده و به صورت قانونی از آن استفاده کرده باشد. با ویزای چند بار ورود 3 ساله می توانید به تعداد دلخواه وارد شینگن شده اما بازم هم در هر دوره 180 روزه فقط 90 روز را می توانید در شینگن اقامت داشته باشید.

نوشته های مشابه
ویزای چند بار ورود 5 ساله

این ویزا به کسانی داده می شود که در طول 3 سال گذشته از ویزای چند بار ورود که حداقل 2 سال اعتبار داشته است را به صورت قانونی استفاده کرده اند. با داشتن ویزای چند بار ورود 5 ساله هر فرد مجاز است به هر تعداد به 26 کشور اروپایی وارد شود و قانون عدم نقض 180/90 هم در این مورد صدق می کند.

ویزای شینگن چندین بار ورود
ویزای شینگن چند بار ورود

ویزای شینگن نوع  D

ویزای طولانی مدت که دیگر شینگن نیست و به آن ویزای ملی (National Visa) نیز گفته می شود. از ویزای نوع D برای تحصیل و کار به مدت بیشتر از 90 روز تا حداکثر 1 سال در کشورهای اروپایی حوزه شینگن استفاده می شود. همچنین دارندۀ این ویزا مجاز است در بازه زمانی اعتبار ویزای خود برای 90 روز در 180 روز به دیگر کشورهای این منطقه سفر کند.

برای دریافت ویزای نوع D چه شرایطی را باید داشته باشید؟

برای گرفتن ویزای ملی داشتن یکی از شرایط زیر کافیست.

  • ارائه ویزا به اعتبار حداقل 1 سال برای سفر یک دانشجوی بین المللی
  • در موقعیت های اضطراری همچون فوریت پزشکی که مانع از خارج شدن افراد در بازه زمانی مشخص از شینگن می شود.
  • ارائه ویزا ملی به فرد یا اعضای خانواده به منظور انجام کار آموزشی در مراکز یا موسسات تحقیقاتی در هر کدام از کشورهای شینگن
  • ارائه ویزا 1 ساله با امکان تمدید به منظور گذراندن دوره کامل یک مقطع تحصیلی در صورت پذیرش در یکی از دانشگاه های منطقه شینگن
  • ارائه ویزا ملی به افراد حرفه ای در زمینه های مختلف مانند: هنری، ورزشی، علمی و. . . که قصد سفر به شینگن و اشتراک تخصص خود را دارد.
ویزای شینگن نوع D
ویزای شینگن نوع D

مدارک لازم برای درخواست ویزای شینگن

1- فرم تکمیل‌شده درخواست ویزا

2- شناسنامه و کارت ملی

3- گذرنامه

4- سه قطعه عکس رنگی زمینه سفید

5- اسناد ملکی و مدارک شغلی و منابع مالی

 .a. مدارک شغلی مانند روزنامه رسمی یا جواز کسب و گواهی اشتغال به تحصیل یا گواهی اشتغال به کار

 .b. پرینت حساب بانکی؛ گردش سه ماه آخر

 .c. سند ملکی به نام شخص درخواست کننده

 .d. بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد

 .e. اصل و ترجمه سابقه بیمه تامین اجتماعی

 .f. بیمه مسافرتی

 .g. برگه تاییدیه رزرو اقامت هتل (واچر)

 .h. دعوت‌نامه

مدارک ویزا
مدارک لازم ویزای شینگن

دلایل پذیرفته نشدن ویزای شنگن

1. سوابق کیفری

2. مدرک مسافرتی نادرست

3. توضیح ناکافی برای هدف از سفر و موقعیت اقامتی از قبل برنامه ریزی شده

4. پاسپورت معیوب

5. کمبود تاریخ اعتبار پاسپورت

6. عدم اثبات برنامه سفر

7. نامه ارجاع نامعتبر

8. عدم توانایی برای امرار معاش

9. مدرک ازدواج یا ولادت غیر قابل قبول

10. بیمه مسافرتی نامعتبر

11. عدم اثبات دارا بودن محل اقامت در مقصد

دلایل رد شدن ویزا

هزینه ویزای شینگن

مسلما زمان درخواست ویزای شینگن باید هزینه ای را بپردازید، لازم به ذکر است این مبلغ حتی در صورت ریجکت شدن ویزا غیر قابل برگشت است. مبلغ درخواست این ویزا بنا بر سن متقاضی، نوع ویزا و سایر استثنائات متفاوت است. این هزینه را می توان در سفارت به طور نقد یا در موارد خاص به صورت اعتباری پرداخت کرد. ناگفته نماند که بعضی از سفارت ها اجازه پرداخت هزینه با استفاده از کارت اعتباری را نمی دهند.

هزینه های مربوط به ویزا بر حسب یورو بوده و اعدادی که اعلام می شوند بنا بر دلار امریکا طبق نرخ فعلی ارز محاسبه می شود که با تغییر نرخ برابری دلار و یورو، هزینه ها نیز تغییر می کند. گرچه این هزینه ها ثابت بوده اما ممکن است در هر زمان کشورهای عضو شینگن تصمیم بگیرند بعضی از افراد را از پرداخت هزینه ها معاف کنند و یا تصمیماتی از این دست برای سنین مختلف که تمایل به دریافت ویزای شینگن دارند.

هزینه ویزا شینگن
هزینه ویزای شینگن

ویزای دانشجویی شینگن

همان طور که از اسم این ویزا مشخص است، به مجوز ورود یا ویزا برای دانشجویانی گفته می شود که قصد دارند در یکی از دانشگاه های کشورهای عضو پیمان شینگن ادامه تحصیل دهند. داشتن فرم پذیرش از دانشگاه و مدارکی که ثابت کند شما به طور کامل از طرف دانشگاه پذیرفته شده اید، برای دریافت ویزا یه نقطۀ مثبت می باشد.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای دانشجویی شینگن

اگه پذیرش دانشگاه از کشورهای عضو شینگن را دریافت کرده اید، برای دریافت ویزای شینگن لازم است تا مدارک زیر را ارائه دهید:

* ارائه گذرنامه با حداقل 3 ماه اعتبار

* ارائه مدارک و اسناد کافی برای اثبات تمکن مالی

* دو قطعه عکس (هر یک از سفارت خانه ها ممکن است ویژگی های خاصی را برای عکس در نظر داشته باشند.)

* مدارک و نامه های پذیرش از دانشگاه کشور مقصد

* پرداخت هزینه دریافت ویزا

* بیمه نامه مسافرتی

* در صورت نداشتن مدارک به منظور اثبات دریافت هزینه تحصیل، باید مستندات به منظور مشخص شدن محل اقامت ارائه دهید.

در شرایطی که ویزای دانشجویی سایر کشورها را دارید و قصد دارید به منطقه شینگن سفر کنید، برای دریافت ویزا می بایست مدارک زیر را ارائه دهید:

* گذرنامه با مهر اجازه اقامت

* دو قطعه عکس با شرایط مورد نیاز برای کشور مقصد

* پر کردن فرم درخواست ویزا

* گردش حساب یک ماه گذشته و ارائه مدارک برای اثبات تمکن مالی

* بیمه مسافرتی

* ارائه اصل نامۀ تایید شده توسط دانشگاه محل تحصیل فرد که نشان دهنده عدم اتمام مدت تحصیل شما باشد.

مدت زمان اعتبار ویزای دانشجویی شینگن

ویزای دانشجویی شینگن چند بار ورود است و می توانید تا زمان اتمام اعتبار به هر تعداد که خواستید، وارد کشورهای این منطقه شوید. اما در حالت کلی و معمول این ویزا فقط 90 روز اعتبار دارد. در صورتی که مدت زمان تحصیل بیشتر از این مدت باشد، لازم است بعد از ورود به کشور مقصد، نسبت به دریافت اجازه اقامت، اقدام کنید.

اعتبار ویزا شینگن
اعتبار ویزای شینگن

نکات مهم برای دریافت ویزای شینگن دانشجویی

* برای دریافت ویزای دانشجویی شینگن باید از سفارت خانه یا کنسولگری کشور مقصد اقدام کنید.

* نتیجه درخواست دریافت ویزای دانشجویی شینگن حداکثر بعد از 3 ماه به شما اطلاع رسانی می شود.

* نتیجه درخواست ویزای دانشجویی از طریق ویزای دانشجویی سایر کشورها حداکثر بعد از یک ماه مشخص خواهد شد.

* عدم اطلاع رسانی نتیجه درخواست ویزا به معنای رد و عدم پذیرش مدارک و دلایل برای دریافت ویزا خواهد بود.

فراهم کردن مقدمات سفر با رسپینا

وب سایت رسپینا به عنوان یکی از بزرگ ترین و معتبرترین ارائه دهنده خدمات سفر در کشور، با بیش از 100 کارشناس خبره، آماده ارائه مشاوره به شما برای سفر به اروپا و نحوه دریافت ویزای شینگن و مدارک سفر می باشد. چنانچه قصد سفر به اروپا را داشته باشید، کافیست با کارشناسان پرواز خارجی و تور خارجی شرکت تماس بگیرید و با خیالی آسوده راهی شوید. با رسپینا، روی زمین نمی مانید.

سوالات متداول

مدت زمان اعتبار ویزای دانشجویی شینگن چقدر است؟

ویزای دانشجویی شینگن چند بار ورود است و می توانید تا زمان اتمام اعتبار به هر تعداد که خواستید، وارد کشورهای این منطقه شوید. اما در حالت کلی و معمول این ویزا فقط 90 روز اعتبار دارد. در صورتی که مدت زمان تحصیل بیشتر از این مدت باشد، لازم است بعد از ورود به کشور مقصد، نسبت به دریافت اجازه اقامت، اقدام کنید.

کدام کشورها عضو شینگن هستند؟

کشورهای عضو پیمان شینگن عبارتند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس.

ویزای شینگن چیست؟

داستان به وجود آمدن ناحیۀ شینگن، به سال ۱۹۸۵ باز می گردد؛ زمانی که شهر کوچک شینگن در لوکزامبورگ میزبان سران ۵ کشور اروپایی بود که تصمیم داشتند قدمی بزرگ برای به حقیقت پیوستن رویای اروپای بدون مرز بردارند. قراردادی که به قرارداد شینگن معروف است بعد از 10 سال با برداشتن نقاط کنترل مرزی 7 کشور عملی شد و جالب است بدانید تا امروز تعداد کشورهای عضو قرارداد شینگن به 26 کشور رسیده و هنوز هم در حال بیش تر شدن است. طبق قرارداد شینگن این 26 کشور نسبت به هم، هیچ مرزی ندارند و مثل یک کشور بزرگ هستند که فقط یک مرز بیرونی دارند.

لیلی عسکری

در سفر، دنیای جدیدی را می‌بینید؛ از مهمان‌نوازی مردم و فرهنگ آنان تا طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی، سفر به دور از روتین زندگی فرصتی است برای رشد! با مطالعه و تجربیات شخصی، جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری رو معرفی می‌کنم و نکاتی که به مسافران در طی سفر کمک می‌کنه رو ارائه میدم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا