رسپینا
تهران

خانه هنرمندان ایران را با اساتید آن بشناسید.

شاید در دنیای شلوغ امروز، کسی مجال این را نداشته باشد ذوق خود را بر روی کاغذ پیاده کند. یا اگر کسی هم این کار را انجام دهد، آن قدر مورد سرزنش و نکوهش اطرافیان قرار می گیرد که از آن منصرف می شود. در این شرایط چه زیباست اگر کسی روی هنر خود مُصر باشد و با علاقه، ذوق و هنر خود را به اطرافیان نمایش دهد.

در این مقاله قصد داریم به معرفی خانه هنرمندان ایرانی که آن را به نام های پارک هنرمندان، بوستان ایران شهر و باغ هنر ایران می شناسند، بپردازیم که محفلی برای نمایش آثار هنرمندان آشنا و جویای نام کشور است. پیشنهاد می کنیم هنرمندان برای آشنایی کامل با این مکان و سایر افراد برای آشنایی با هنر و شناخت هنرمندان قدیم و معاصر کشور، این مقاله را تا پایان دنبال کنند.

خانه هنرمندان ایران

معرفی خانه هنرمندان ایران

خوشبختانه به همت شهرداری تهران و هنرمندانی از جمله غلامحسین امیرخانی، مرتضی ممیز، غلامحسین نامی و. . . خانه هنرمندان ایران که یکی از جاهای دیدنی تهران به شمار می رود، در سال 1375 افتتاح گردید. البته سابقه این مجموعه در کشور به زمان قاجار باز می گردد که در ادامه به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت.

اگر علاقه مند به هنر هستید می توانید در این مرکز آموزش ببینید. همچنین اگر دستی در هنر داشته باشید، می توانید به هنرجویان مختلف آموزش داده و تابلوهای خود را در تالارهای مختلف این مجموعه در معرض نمایش قرار دهید. در مجموع پارک هنرمندان تهران، برای تمام افراد هنرجو و هنردوست، امکانات و خدمات متنوعی ارائه می دهد. که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

خانه هنرمندان ایران کجاست؟

قبل از این که به بخش های مختلف و امکانات خانه هنرمندان اشاره کنیم، ابتدا به آدرس و راه های دسترسی این مرکز می پردازیم. خانه هنرمندان ایران به آدرس تهران، منطقه ایرانشهر، خیابان انقلاب، خیابان موسوی (فرصت) قرار دارد. جالب این جاست که هزینه ورودی خانه هنرمندان، رایگان بوده و بازدید آن در روز یکشنبه تا جمعه صورت می پذیرد. شما به چند روش می توانید به باغ هنر تهران دسترسی داشته باشید که در ادامه توضیح می دهیم.

دسترسی به خانه هنرمندان ایران در تهران با مترو

برای رسیدن به خانه هنرمندان ایران تهران ابتدا می بایست وارد خط 1 مترو تهران شده و در ایستگاه طالقانی پیاده شوید. در این صورت تنها 5 دقیقه پیاده روی لازم دارید تا به خیابان موسوی و پارک هنرمندان برسید. در غیر این صورت می توانید از سمت میدان هفت تیر به این مرکز رفته و از خیابان خردمند، به صورت پیاده 10 دقیقه زمان لازم دارید تا به خانه هنرمندان برسید.

دسترسی به خانه هنرمندان ایران تهران با اتوبوس

یکی از معضلات خانه هنرمندان ایران آدرس آن است که در در محدوده طرح ترافیک تهران واقع شده است. به همین علت، دسترسی به این مکان با خودروی شخصی و اتوبوس به سختی صورت گرفته و مدت زمان زیادی باید در مسیر منتظر باشید. نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس تهران به خانه هنرمندان در بلوار سپهبد قرنی قرار گرفته است. علاوه بر اتوبوس عادی شما می توانید با استفاده از خط اتوبوس بی آر تی در میدان فردوسی پیاده شده و با حدودا 1 کیلومتر پیاده روی خود را به این مجموعه برسانید.

خانه هنرمندان ایران کجاست

تاریخچه خانه هنرمندان ایران

همانطور که گفته شد باغ هنرمندان ایران تاریخچه ای کهن داشته و از زمان قاجار، عمارت یکی از پسران ناصرالدین شاه یعنی کامران میرزا در منطقه فیشرآباد بود. همچنین در زمان جنگ جهانی دوم، به عنوان انبار سلاح متفقین کاربرد داشت و در نتیجه چند ساختمان نظامی به این مجموعه اضافه گردید. پارک هنرمندان ایران کمی قبل از انقلاب اسلامی در کنار سفارت آمریکا قرار داشت.

چنانچه از خیابان طالقانی به سمت پارک بروید، متوجه تکه جدا شده از پروانه هلی کوپتر سقوط کرده اهالی سفارت امریکا خواهید شد. باغ هنر تهران، پس از جنگ جهانی دوم تا نزدیکی انقلاب به مرکز نظامی متروکه تبدیل شد. شهرداری تهران در سال 1377 با حضور رئیس جمهور آن زمان آقای سید محمد خاتمی تصمیم به مرمت و بازسازی این خانه گرفت و آن را به مرکزی فرهنگی تبدیل کرد. در نهایت این مرکز سال 1378 با نام خانه هنرمندان به مردم معرفی شد.

بخش های مختلف خانه هنرمندان ایران

یکی از نکاتی که باعث جامعیت این مجموعه شده، ارائه اکثر رشته های هنری در خانه هنرمندان ایران است. مجموعه فرهنگی هنری پارک هنرمندان تهران در رشته های تئاتر، موسیقی، خوشنویسی، گرافیک، نقاشی، مجسمه سازی، سینما، شعر و ادبیات و همچنین معماری به فعالیت پرداخته و با توجه به این جامعیت، می توان این مرکز را به عنوان بهترین خانه هنرمندان در بین شهرهای کشور به حساب آورد.

از قسمت های دیگر این خانه تاریخی هنرمندان ایران می توان به کلاس های خطاطی، تئوری، مینیاتور، تذهیب، نمازخانه پارک، انبار و رختکن، لابراتوار عکس، کلاس نظری عکاسی، کلاس سمعی بصری، کلاس معرق، اتاق اساتید، کلاس علم سلفژ و بسیاری سالن های دیگر بخش های این مجموعه هستند. در حالت کلی بخش های مختلف این مجموعه را می توان به 2 دسته سالن های نمایش و نگارخانه ها تقسیم کرد.

خانه هنرمندان در ایران

نگارخانه های پارک هنرمندان ایران

در خانه هنرمندان ایران برای افرادی که به هنرهای مختلف علاقه دارند، نگارخانه های مختلفی تشکیل شده است. از جمله این نگارخانه ها، می توان به نگارخانه مرتضی ممیز اشاره کرد که برگزار کننده نمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی در زمینه هنرهای تجسمی هستند. این مجموعه با وسعت 152 متر مربع، دارای 2 سالن بزرگ و 2 مجموعه کوچک است. در ادامه به معرفی سایر نگارخانه های خانه هنرمندان ایران می پردازیم.

نگارخانه های پارک هنرمندان ایران

نگارخانه غلامحسین نامی: گالری نامی در سال 1384 برای قدردانی از این نقاش بنام ایرانی با مساحت 68 متر مربع احداث شد. نقاشی های این نگارخانه دارای 27 اثر به ابعاد 70* 100 سانتی متری بوده و در بهمن ماه هر سال میزبان نمایشگاه “دو واحد مجسمه سازی” است.

نگارخانه سید هادی میرمیران: این نگار خانه با مساحت 66 متر مربع در سال 1383 و به منظور برگزار نمایشگاه های مختلف احداث شد.

نوشته های مشابه

نگارخانه بهار: این مجموعه 106 متر مربعی علاوه بر برگزاری نمایشگاه های مختلف، برگزار کننده کارگاه های هنری نیز می باشد.

نگارخانه تابستان: این قسمت خانه هنرمندان که از سال 1378 توسط دکتر قالیباف (شهردار وقت تهران) افتتاح شد، مساحتی 106 متر مربعی داشته و دارای 30 اثر از نقاش های مشهور کشور می باشد. از امکانات این نگارخانه می توان به سیستم نور ثابت و متحرک اشاره کرد.

نگارخانه پاییز: گالری پاییز به مساحت 106 متر مربع در سال 1378 تشکیل شد و دارای 30 اثر مختلف از هنرمندان کشور است.

نگارخانه زمستان: در گالری 106 متر مربعی زمستان، نمایشگاه های مختلف و کارگاه های هنری زیادی تشکیل شده که از معروف ترین آن می توان به نمایشگاه حوزه تجسمی زیر چتر آبان اشاره کرد که آثار هنرمندانی از جمله الهه جوانمرد، زهرا امیریگانه و. . . را به نمایش می گذارد.

سالن های نمایش خانه هنر ایران

سالن ها و تالارهای مختلف خانه هنر ایران نمایشگاه های مختلفی از اساتید برجسته کشور از جمله استاد جلیل شهناز، استاد فریدون ناصری، غلامحسین امیرخانی و عزت الله انتظامی را شامل می شود. در این قسمت قصد داریم هر کدام از این تالارها را معرفی و بررسی کنیم.

تالار استاد جلیل شهناز خانه هنر ایران

جالب است بدانید این تالار به نام بتهوون نیز شناخته می شد که در سال 1390 به استاد شهناز، تغییر نام پیدا کرد. از این سالن بیشتر جهت برگزاری جشنواره های هنری، مجالس، همایش ها، بزرگداشت اساتید، افتتاحیه و همچنین اختتامیه برنامه های مختلف استفاده می شود. گنجایش این سالن، 150 نفر بوده و مجهز به 21 خط کنترل دیمر آنالوگ، 4 پروژکتور، پرده اسکرین ثابت، ویدئو پروژکشن سانیو، دستگاه پخش VHS ،CD و DVD است.

سالن انتظامی خانه هنرمندان ایران

تماشاخانه استاد مرحوم عزت الله انتظامی دارای فضایی مناسب برای فعالیت جوانان می باشد که پذیرای گروه های دانشجویی بوده است. از امکانات این تالار تخصصی می توان به 2 اتاق گریم و صحن سالن آزاد به ارتفاع 3 متر اشاره کرد. همچنین ظرفیت این سالن 120 نفر بوده و برای حمایت و قدردانی از آثار این هنرمند احداث شده است.

سالن استاد فریدون ناصری: این تالار، بهترین جا برای برپایی جشنواره های هنری، افتتاحیه، اختتامیه و همچنین رونمایی آثار مختلف هنری است. از امکانات این سالن می توان به گنجایش 164 نفر، ارتفاع 1.5 متری stage، تجهیز سیستم های پخش دیجیتال و امکانات صوتی و تصویری اشاره کرد. توجه داشته باشید تالار استاد ناصری محل برگزاری فیلم های سینماتک خانه هنرمندان ایران است.

سالن استاد غلامحسین امیرخانی: این تالار کوچک 40 نفره از ابتدای افتتاح خانه هنرمندان ایران (سال 1377) شروع به کار نمود و بیشتر برای برگزاری کنفرانس ها، نشست های خبری هنرمندان و کارگاه های آموزشی استفاده می شود. از امکانات این تالار می توان به سیستم نور، سیستم خنک کننده، صوت و تصویر مدرن، ضبط صدا و تصویر شرکت کنندگان و سخنرانان اشاره کرد.

تالارهای خانه هنرمندان ایران

پلان معماری خانه هنرمندان ایران

قبل از پرداختن به پلان و زیبایی های این مجموعه، بهتر است این را بدانید که آقای بیژن شافعی معمار خانه هنرمندان ایران یکی از اساتید بنام و معماران مشهور دهه 50 بود. ایشان با بودجه حدودا 250 میلیون تومان در سال 1379 اقدام به بازسازی و افتتاح این مجموعه کردند. چنانچه برای بار اول به باغ هنر ایران قدم می گذارید، سعی کنید از همه جای این پارک بازدید داشته باشید و از تماشای معماری این مکان لذت ببرید. قبل از انقلاب که این ساختمان بخشی از پادگان ارتش بود، مانند ساختمان های دولتی دهه 20 و 30 ساخته شده است.

پلان معماری داخلی خانه هنرمندان ایران

در این گونه معماری اغلب راهروهایی وجود دارد که از یک سمت نور گرفته و از سمت دیگر به اتاق های بزرگ مجموعه دسترسی دارند. همچنین سقف مجموعه به صورت شیروانی احداث شده است. جالب اینجاست که در بازسازی خانه هنرمندان ایران برای ستون های اتاق از مواد بازیافت شامل قوطی های فلزی تشکیل شده و همچنین درب ورودی این مجموعه به صورت رواق گونه بوده که باعث جلوه و شکوه بیشتری به نمای ورودی ساختمان می شود.

حال به قسمت پرده های و پنجره های بنا می رسیم. این قسمت ها که با چوب و پارچه طراحی شده، شامل یک سقاخانه و یک حوض فیروزه ای است که باعث آرامش مخاطبین می شود. در طبقه همکف باغ هنر، رستوران و نگارخانه قرار گرفته که نمای دیوارهای آن، آمیختۀ آجر و خطوط فیروزه ای است.

جاهای نزدیک خانه هنرمندان ایران

اگر برای برگزاری جشنواره های نوروزی خانه هنرمندان دعوت شده اید توجه داشته باشید مدت زمان پیمایش مسیر از فرودگاه تا بوستان هنر تهران با تاکسی حدود نیم ساعت است. همچنین می توانید در نزدیکی این مجموعه، هتل گراند 2 تهران را رزرو نموده تا مشکلی بابت رفت و آمد به ان مکان نداشته باشید.

هتل گراند تهران

کلام پایانی

در صورتی که قصد بازدید مکان های فرهنگی از جمله بوستان هنر ایران را دارید، ابتدا توصیه می شود با هنر آشتی کنید و به جای جای تالارها و نگارخانه های آن سر بزنید. اگر تاکنون از این تالارها بازدید کرده اید یا از سایر فضاهای این مجموعه از جمله زمین فوتبال و بسکتبال استفاده کرده اید، در پایان همین مقاله این خاطرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

آدرس خانه هنرمندان ایران کجاست؟ و ساعت کاری آن برای بازدید به چه صورت است؟

آدرس: تهران، منطقه ایرانشهر، خیابان انقلاب، خیابان موسوی (فرصت)
ساعت کاری: در طول هفته از یکشنبه الی جمعه

خانه هنرمندان ایران شامل چه بخش هایی می شود؟

  • سالن های نمایش خانه هنر ایران
  • نگارخانه های پارک هنرمندان ایران
  • سالن انتظامی خانه هنرمندان ایران
  • تالار استاد جلیل شهناز خانه هنر ایران

لیلی عسکری

در سفر، دنیای جدیدی را می‌بینید؛ از مهمان‌نوازی مردم و فرهنگ آنان تا طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی، سفر به دور از روتین زندگی فرصتی است برای رشد! با مطالعه و تجربیات شخصی، جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری رو معرفی می‌کنم و نکاتی که به مسافران در طی سفر کمک می‌کنه رو ارائه میدم.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

    1. سلام دوست عزیز
      آدرس دقیق این مکان در خیابان طا‌لقانی، خیابان موسوی شمالی (فرصت)، ضلع جنوبی باغ هنر است و طبق آخرین اطلاعات ما این مجموعه پارکینگ ندارد.
      اما شما برای اینکه اطلاعات بیشتر و به روزتری داشته باشید می تونید با شماره این مجموعه 02188310457 تماس بگیرید.

    1. سلام دوست عزیز
      برای کسب اطلاعات به روز بهتره با شماره خود مجموعه تماس بگیرید 🌸😊
      شماره تماس: 02188310457

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا