رسپینا
دسته‌بندی نشده

غذاهای سنتی تبریز

یکی از مهمترین در هر سفر بخش غذای آن بوده، به طوری که بر کیفیت سفر نیز می تواند تاثیر گذار باشد، در این مطلب به بررسی انواع غذاهای سنتی تبریز پرداخته و برخی از معروف ترین رستوران های سنتی تبریز را معرفی می کنیم. معمولا استفاده از غذاهای سنتی برای گردشگران از تفریحات بوده و اگر قبلا مواد اولیه این غذا را بدانید جذابتر خواهد بود.

غذاهای سنتی تبریز

غذاهای سنتی تبریز مخصوص افطار

 غذاهای سنتی تبریز که معمولا در سفره های افطار مردم تبریز دیده می شود، قیقاناخ ، دلمه برگه مو، کوکو لوبیا سبز و بعضی قارنی می باشد.

1-قیقاناخ یا خاگینه غذای سنتی تبریز    

خاگینه از غذاهای بسیار معروف و مشترک بین ایرانیان بوده و تفاوت در طرز تهیه و مواداولیه این غذا، متفاوت می باشند. در نوع تبریزی از گردو، هل و زعفران در تهیه این غذا استفاده می شود.

بهترین رستوران :  کافه رستوران آسا تبریز ، شیرینی قیقناخ دونیاسی، رستوران ایمانی سردرود شعبه کاخ

2-دلمه برگ مو (یپراخ دلماسی) غذای سنتی تبریز    

دلمه از دیگر غذاهای معروف بین خانواده های ایرانی بوده که تهیه آن در هر منطقه با دیگر نقاط تفاوت دارد. اما واژه دلمه خود اصالتی ترکی دارد. به دلمه برگ بو در تبریز یپراخ دلماسی نیز می گویند. مواد تشکیل دهنده این غذا به جز  برگ انگور، فلفل دلمه، کدو و گوجه فرنگی می باشد.

3-کوکوی لوبیا سبز غذای سنتی تبریز

کوکو از جمله معروف ترین غذاها بین ایرانیان بوده و ماده ی اصلی آن تخم مرغ می باشد که در انواع مختلف و در شهرهای گوناگون براساس مواد استفاده شده نام آن تغییر می کند. مواد اصلی  کوکوی لوبیا سبز  را گوشت چرخ‌کرده، پیاز، هویج، زعفران، لوبیا سبز و تخم‌مرغ تشکیل می دهد. این کوکو که بیشتر در افطارهای ماه رمضان استفاده می شود.

4-قارنی یاریخ غذای سنتی تبریز   

بادمجان شکم پر، قارنی یاریخ از دیر غذاهای سنتی تبریز بوده که در بین مردم این شهر بسیار محبوب می باشد و مواد اولیه آنرا بادمجان، سیر، گوشت چرخ کرده، جعفری، رب گوجه فرنگی و ادویه های تشکیل داده و با نان، ماست، سبزی‌خوردن و ترشی سرو می شود.

رستوران های معروف: کافه رستوران خانه‌مان – رستوران نویان

انواع آش های سنتی تبریز

انواع آش های محلی تبریز را آش ماست، آش میوه،آش گوجه فرنگی، آش کلم قمری، آش شورباشی،آش شیله و گوشواره تشکیل می دهد.

5-آش ماست غذای سنتی تبریز

آش ماست تبریز یا سوپ ماست تبریز از غذاهای سنتی تبریز بوده که خوردن آن درفصل زمستان طرفداران زیادی دارد و زمان پخت نسبتا کمتری نسبت به سایر آش ها دارد. مواد اصلی این آن آش شامل ماست، برنج و سبزی بوده اما در نقاط مختلف با شیوه های گوناگون پخته می شود اما در نوع  تبریزی آن از گوشت گردن، برنج، لپه، ماست ترش، شوید و ترخون، پیاز خام، پیاز داغ، نمک استفاده می شود.

بهترین محل های تهیه آش ماست: رستوران ایمانی سردرود

6-آش میوه از غذاهای سنتی تبریز   

از دیگر آش های معروف تبریز می توان به آش میوه تبریز اشاره کرد و علت نام گذاری نیز استفاده از انواع میوه های خشک در تهیه این غذا می باشد. این غذا برای پاکسازی دستکاه گوارش بسیار مناسب است. مواد تشکیل دهنده ی این آش  ردآلو، آلو خورشتی و آلو قیسی می باشند. در برخی مناطق تبریز این آش را با سبزی خوردن نیز تهیه می کنند.  

7-آش گوجه ‌فرنگی تبریز

 از دیگر آش های تبریز بوده که رنگ و طعمی بسیار عالی دارد و برای درست کردن این آش به  سبزی آش (تره و جعفری)، حبوبات (لوبیا چیتی یا لوبیا چشم ‌بلبلی) پیاز داغ ، بلغور، برنج و گوجه نیاز خواهید داشت. و همانوطر که از نام این آش نیز مشخص است به گوجه فرنگی زیادی نیاز خواهید داشت.

8-داش کلم آشی یا آش کلم قمری

از دیگر غذاهای منحصر به فرد تبریز که در کمتر شهر وجود دارد می توان به آش کلم قمری اشاره کرد. مواد تشکیل دهنده این  این آش لذیذ را کلم قمری، پیاز، لپه، بلغور، برنج، تره، جعفری، سبزی دیگری به نام کروز، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی و فلفل  تشکیل داده و معمولا برای تزئین آن از کشک و نعناع خشک استفاده می کنند.

 9-تره شورباسی از غذاهای محلی تبریز   

این غذای در بین مردم تبریز در عین سادگی بسیار محبوب می باشد و مواد تشکیل دهنده ی آن شامل پیاز، گوشت، لیمو عمانی، زعفران، لپه، زردچوبه و نمک و فلفل می شود. توصیه می کنیم این غذا را با سبزی خوردن و ترشی میل بفرمائید.

از  بهترین محل های تهیه تره شورباشی می توان به آبگوشت محمدی در خیابان معروف اشاره کرد.

بهترین محل های تهیه: آبگوشت محمدی

10-آش شیله عدس غذای سنتی تبریز

 این آش از عدس، بلغور و برنج تهیه شده به به تدریج و گوجه رنده شده و تره خرد شده افزوده می گردد. با توجه به اینکه این غذا با حرارت کم پخته می شود برای طبخ آن به زمان بیشتری نسبت به سایر آش ها دارید.

11-آش گوشواره سنتی تبریز

از دیگر غذاهای سنتی و بومی شهرستان تبریز بوده و به دلیل گلوله های خمیر درآن به آش گوشواره شهرت یافته است. و مواد مورد نیاز برای این آش خوشمزه، رب گوجه‌فرنگی، کره، آب، نخود، جعفری، گشنیز، نعناع، سرکه، پیاز، تخم‌مرغ، نمک، آرد، گوشت چرخ‌کرده، زردچوبه و فلفل می باشد.

12-آش اوماج سنتی تبریز

 آش اوماج که به آن  اوماج آشی نیز می گویند و در تهیه آن از اوماج(خمیرهای کوچکی به  اندازه ماش یا عدس)، پیاز، عدس، سبزی آش و رب گوجه‌فرنگی  استفاه می شود. این غذا معمولا در روزهای سرد سال وروزهای برفی می تواند یک غذای عالی باشد.

بهترین محل های تهیه آش اوماج: کلبه آش تبریز

غذاهای مجلسی سنتی تبریز

غذاهای سنتی تبریز را خورش هویج، شیر پلو و کباب بناب تشکیل می دهد.

13-خورش هویج سنتی تبریز

خورش هویج یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار بین تبریزی‌ها است. برای تهیه‌ی این خورش، از هویج‌ مرغ یا گوشت، پیاز ، رب گوجه‌فرنگی و زعفران استفاده می‌کنند و از آب لیمو ترش استفاده می‌کنند تا طعم شیرین نداشته باشد. معمولا برای خوش رنگی این غذا از آب گوجه هم استفاده می شود.

شیر پلو یا سوت پلو: شیر پلوی تبریزی از غذاهای سنتی تبریز که ماده اصلی آن فیله مرغ بوده و مردم تبریز آن را سوتی پولو و در قارس به نام شیرپلو می شناسند.

14-کباب بناب سنتی تبریز   

کباب بناب تبریز از معروف ترین غذاهای تبریز بوده که حتی در تهران و سایر شهر ها نیز دستوران و کبابی هایی با ذاین نام به چشم شما خورده است. تفاوت کباب بناب با سایر کباب ها در نحوه سرو آن می باشد به گونه ای به جای پلو، کباب بناب با نان عرضه می شود. همچنین مواد تشکیل دهنده  این کباب را گوشت گوسفندی تازه، پیاز نگینی و ساطوری شده، نمک و فلفل تشکیل می دهد. سابقه ی طبخ این غذا به زمان قاجار باز می گردد.

بهترین رستوران ها: چلوکبابی قرآنی تبریز

دیگر غذاهای سنتی تبریز

کوفته تبریزی، دویماج، قورماشورباسی و جغور بغور از دیگر غذاهای معروف تبریز است.

15-دویماج غذای سنتی تبریز یک میان وعده خوب:

از دویماج معمولا تحت عنوان میان وعده، پیش غذا و صبحانه استفاده می شود و مواد تشکیل دهنده ی آن را نان، دوغ، پنیر تبریز، کره، گردو و سبزی خوردن تشکیل می دهد.

16-کوفته تبریزی سنتی تبریز

کوفته تبریزی از معروف ترین غذای سنتی تبریز بوده و شهرت جهانی دارد. در نقاط مختلف ایران کوفته به شیوه های مختلف تهیه شده که تفاوت در طرز تهیه و نحوه استفاده از مواد می باشد. در کوفته تبریزی از انواع سبزی های معطر استفده شده و در شیوه ی سنتی آن گوشت را در یک هاون سنگی با دسته چوبی کوبیده و در انتها سبزی و لپه اضافه می شود.  مواد اصلی کوفته تبریزی، گوشت و لپه و سبزیجات مخصوص است که به شکل گرد در می آیند و در سس مخصوص پخته می شوند. در برخی از دستور پخت ها یک تخم مرغ پخته و زرشک و آلو در وسط کوفته می گذارند. 

رستوران های معروف :  رستوران دلستان – رستوران حسینی

17-قورماشورباسی سنتی تبریز

قورماشی نوعی آبگوشت است که رد تهیه آن از گوشت قورمه شده استفاده شده و به همین دلیل شهرت یافته است. مواد تشکیل دهنده ی این آبگوشت را گوشت قورمه شده‌ گوسفند، پیاز، دنبه و چربی گوسفند، تخم‌مرغ، سیب‌زمینی، فلفل قرمز، لپه، زعفران، نمک، رب گوجه‌فرنگی و برخی ادویه های بومی تشکیل می دهد.

18-جَغور بَغور سنتی تبریز   

جغور بغور از غذاهای خوشمزه تبریزی  بوده که در طبخ آن از جگر سفید چرخ شده، روده گوسفند، ادویه و گوجه خرد تشکیل شده که در روغن به همراه پیاز تف خورده و طعمی بسیار لذیذ دارد . بعلت ایجاد مشکلات گوارشی و مسمومیت ها  پیشنهاد می شود این غذا را در تابستان استفاده نکنید.

 رستوران های سنتی تبریز

در ادامه رستوران های سنتی تبریز که قبل تر معرفی کردیم را به همراه آدرس و منوی غذایی، معرفی خواهیم کرد.

رستوران سنتی حاج علی آشپز تبریز

 بیشتر منوهای این رستوران را غذاهای کبابی تشکیل می دهد.

  • چلوکباب کوبیده مخصوص
  • چلوکباب کوبیده نیمه مخصوص
  • چلوکباب کوبیده دو سیخ
  • چلو جوجه مخصوص
  • چلو جوجه نیمه مخصوص
  • چلوکباب برگ مخصوص
  • چلوکباب برگ نیمه مخصوص
  • چلوکباب بختیاری
  • زرشک پلو
  • کوفته حاج علی آشپز
  • چلوکباب بویرگی
  • چلو ماهیچه
  • باقلوا (به عنوان دسر)

آدرس رستوران حاج علی آشپز تبریز: بازار تبریز، پل قاری، اول بازار حرمخانه رو به روی درب باغمیشه، چلوپزی حاج علی آشپز

لوکیشن رستوران حاج علی آشپز تبریز

رستوران ایمانی سردرود تبریز

 مجموعه رستوران ایمانی سردرود از رستوان های سنتی تبریز بسیار باکیفیت و معروف هستند که با دو شعبه در این شهر، نظر مسافران و مردم محلی را به خود جلب کرده اند.

بخشی از منوی رستوران های ایمانی سردرود را در جدول زیر مشاهده می کنید. این منو مربوط به بهار سال 1404 است.

منوی شعبه کلاسیکمنوی شعبه کاخ
کوفته تبریزیچلوکباب شیشلیک
دلمه چلو باسترما مرغ سرخ شده
کته ماهی سالمونچلوکباب برگ مخصوص
ته چین مرغ چلوکباب کوبیده
کته باقالی پلو با مرغ چلوکباب بختیاری
خوراب کباب کوبیدهچلو بره تنوری
خوراک بال و ماهیچهچلو باسترما گوشت
کته کباب وزیریچلو ماهی قزل آلا سرخ شده
کته کباب کوبیدهآبگوشت ماهیچه (غذای سنتی)
کته جوجه کباب (با استخوان و ساده)سوپ خامه

آدرس رستوران های ایمانی سردرود و ساعت کاری

آدرس شعبه اول: رستوران ایمانی سردرود کلاسیک : خیابان شهریار، نرسیده به خیام، نبش اسکالات، رستوران ایمانی

ساعت کاری شعبه اول: 12 – 17:30 | لوکیشن رستوران شعبه کلاسیک

آدرس شعبه دوم: کاخ رستوران ایمانی سردرود : سردرود، فلکه امام، جنب کلانتری، کوی نوید، کاخ رستوران ایمانی

ساعت کاری شعبه دوم: 12:30 – 16:30 | 19:30 – 23:30 | لوکیشن رستوران شعبه کاخ

رستوران نویان تبریز

رستوران نویان چندتا از غذاهای سنتی تبریزی را سرو می کند و کیفیت بسیار بالایی هم دارد که در ادامه بخشی از منوی غذایی آن را مشاهده خواهید کرد.

غذای اصلی رستوراندسر رستورانپیش غذا و سالاد رستوران
چلو برگ مخصوصخاگینه قارنی یاریخ ( بادمجان شکم پر)
چلو برگ نیمه مخصوصترامیسوکوکو لوبیا سبز
کوفته تبریزیپان اسپانیادلمه
چلو بختیاریپیراشکی
چلو کوبیده مخصوصکشک بادمجان
چلو کوبیده نیمه مخصوصبورک
چلو جوجه مخصوصسوپ جو زعفرانی
چلو جوجه نیمه مخصوصسوپ خامه ای
زرشک پلو با مرغ مخصوصآش رشته

آدرس رستوران نویان تبریز: تبریز، بعد از پل ولیعصر، نصر، خیابان دانشگاه سوم، خیابان آذرآبادگان هفتم، میدان تجاری آذرآبادگان

لوکیشن رستوران نویان تبریز

رستوران کلبه آش تبریز

این رستوران بخشی از آش ها و غذاهای سنتی تبریز را سرو می کند و در یکی از جاهای دیدنی تبریز، پارک زیبای ائل گلی واقع شده. شما می توانید با ثبت سفارش، غذای خود را در پارک میل کنید و یا در یکی از هتل های نزدیک به مجموعه، سفارشتان را تحویل بگیرید.

آش هاغذای اصلی
آش اوماجکوفته تبریزی
آش دوغدلمه برگ
آش شله قلمکارحلیم با گوشت گوسفندی
آش رشته زعفرانیسوپ خامه ای زعفرانی
آش فلفلکوکو سبزی
آش ماستسوپ گشنیز
آش میوهماکارونی

آدرس کلبه آش تبریز: تبریز، ائل گلی، رو به روی پله های ائل گلی

ساعت کاری مجموعه: 12 – 24 | لوکیشن رستوران کلبه آش

شماره تماس برای ثبت سفارش: 04133377080 – 09149999951

رستوران سنتی دلستان تبریز

در رستوران سنتی دلستان امکان سفارش چندتا از غذاهای سنتی تبریز وجود دارد و سایر منو شامل غذاهای سنتی ایرانی و کباب ها می شود.

  • کوفته تبریزی
  • کشک بادمجان
  • دلمه برگ مو
  • چلوکباب کوبیده مخصوص
  • خوراک کباب کوبیده مخصوص
  • چلوکباب برگ مخصوص
  • چلوکباب سلطانی
  • چلوکباب بختیاری مخصوص
  • خوراک کباب شیشلیک
  • چلو قرمه سبزی
  • ته چین مرغ
  • چلو ماهی قزل آلا کبابی

آدرس رستوران سنتی دلستان تبریز: تبریز، بلوار ۲۹ بهمن، رو به روی جام جم، رستوران دلستان

ساعت کاری مجموعه: 12:30 – 23 | لوکیشن رستوران سنتی دلستان

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده و سفر لذت بخشی در تبریز داشته باشید، لطفا تجربیات خود را با ما در میان گذاشته و چنانچه موردی در این متن از قلم افتاده اعلام بفرمائید

همتا توکلیان

عاشق کشف جاهای تازه‌ام و از نوشتن درباره‌شون لذت می‌برم. اینجا هستم تا تجربه‌هامو با شما به اشتراک بذارم و کمکتون کنم بهتر سفر کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا