گردشگری غذا در ایران، تجربه همزمان شکم گردی و گشت گذار
گردشگری غذا در ایران یکی از انواع پرطرفدار مسافرت ها می باشد که به تازگی در بین انواع گردشگری شناخته شده است. این سبک از گردشگری در هر منطقه ای تعریفی متفاوت دارد. در این مقاله تصمیم داریم تا با این نوع گردشگری و مهم ترین مقاصد آن در ایران نیز آشنا شویم. همراه ما باشید.
گردشگری غذا چیست؟
گردشگری غذا در دنیا در واقع نوعی گردشگری است که امروزه در جذب توریست ها و گردشگران بسیار تاثیر گذار بوده است. این نوع گردشگری در هر منطقه، تعاریف مختلفی دارد. اما در بیان ساده می توان گفت در این نوع گردشگری به بررسی و جستجوی غذاهای خاص و ناشناخته هر منطقه و همچنین آشنایی با فرهنگ های غذایی گوناگون می پردازیم. همچنین لازم است بدانید که گردشگری غذا همه افراد را با هر روشی که با غذا ارتباط داشته باشد، را شامل می شود و تنها در خوردن غذا خلاصه نمی شود.
شهر های مطرح در گردشگری غذا در ایران
همانطور که گفته شد هر کشوری با توجه به فرهنگ خود، غذاهای خاص و مختلفی دارد. کشور ایران هم از این قاعده مستنی نبوده و هر نقطه از آن دارای غذا های متنوع و مخصوص به خود است. همین باعث شده است که هر کدام از شهرهای ایران به تنهایی یک مقصد گردشگری برای غذا بوده که سالانه میزبان گردشگران و توریستان بسیاری از نقاط مختلف کشور و جهان باشند. در ادامه به مهم ترین مقاصد گردشگری غذا در ایران می پردازیم.
انواع گردشگری غذایی در گیلان
شهر گیلان که در شمال ایران قرار گرفته است، دارای غذا های محلی و معروف بسیاری است. به همین دلیل توانسته است جایگاه اول را از نظر تنوع غذا های محلی و سنتی را از آن خود کند. میرزا قاسمی، کولی، آلو مسما، سیر قلیه، اناربیج، باقلا خورش، ترش تره، باقلا قاتق، کویی تره، سیرابیج، واویشکا، ترش آش، پامادور قاتوق و. . . از مهم ترین غذا های محلی و سنتی استان گیلان و شهر های مختلف آن چون رشت، دزفول و بندر انزلی محسوب می شوند. رستوران رازقی و رستوران محرم دو تا از رستوران های پرطرفدار در گیلان می باشند که انواع غذا های محلی این شهر را در منوی خود ارائه داده اند.
گردشگری غذا در مشهد
در شهر مشهد رستوران های زیادی وجود دارند که این غذا ها در منوی آن ها وجود دارد که از معروفترین آن ها می توان به رستوران سنتی بابا قدرت و همچنین رستوران ارم شاندیز مشهد نیز اشاره کرد. شهر مشهد علاوه بر یک مقصد زیارتی، به عنوان مقصدی برای گردشگری غذا به شمار می رود که افراد زیادی سالانه به این دلیل به آن مراجعه می کنند. شله مشهدی و شیشلیک دو مورد از غذا های معروف این شهر به شمار می روند که در فهرست آثار معنوی ایران به خاطر کیفیت و طعم خاص به ثبت رسیده اند.
همچنین مشهد غذا های شناخته شده ی دیگری چون کباب، دیزی سنگی، کوکوی شیرین، حلیم مشهدی، آش لخشک، رشته پلو، دیگچه مشهد، اشکنه قوروت، شیر برنج، قورمه گوسفندی و. . . را هم دارد که هر کسی حتی برای یک بار هم که شده طعم بی نظیر آن ها را چشیده است. اگر از شهر های مختلف با تور مشهد راهی این شهر زیارتی شدید، پیشنهاد می کنیم برای تجربه این غذاها، حتما سری به این رستوران ها بزنید.
گردشگری غذا در کرمانشاه
کرمانشاه، از آن دسته استان هایی به شمار می رود که به خاطر تنوع غذایی بالا، به یکی از مقاصد گردشگری برای غذا در ایران تبدیل شده است. در کرمانشاه شهر های زیادی وجود دارد که هر کدام از آن ها دارای فرهنگ و غذا های محلی متنوع و منحصر به فردی می باشند. خورشت کنگر، خورشت خلال، دنده کباب، آش عباسعلی، آش سورانه، آش کرمانشاهی، دست پیچ، شلمین، جرگ و بز، والک پلو، کوکو پاغازه، ونوشک پلو، کوفته نخود و. . . از غذا های محلی کرمانشاه به شمار می روند که در هر شهر به سبک های مختلفی طبخ می شوند.
گردشگری غذا در خوزستان
خوزستان یکی دیگر از مقاصد گردشگری برای غذا در ایران می باشد. این استان با توجه به شرایط اقلیمی خاص، با غذا های محلی و تند خود در کشور معروف شده است. از معروف ترین غذا های معروف این استان می توان به قلیه ماهی، نافله خوزستان، پاکوره یا پاکورا، کبه عربی، امگشت، آش ارده خوزستانی، ماهی تنوری صُبوری، حمیس تولَه، اشکنه دزفول، شوربا و. . . اشاره کرد که در هر کدام از شهر های این استان، از سبک های مختلفی برای پخت آن استفاده می شود.
همچنین نون چربی یکی از معروف ترین غذا های شهر دزفول است که پیشنهاد می کنیم در زمان سفر به این استان حتما نوش جان کنید. با سفر به شهر اهواز و انتخاب رستوران خیمه، می توانید این غذا های محلی را در کنار موسیقی زنده نوش جان کنید.
گردشگری غذا اصفهان
شهر اصفهان یکی از مقاصد متفاوت گردشگری برای غذا در ایران است. چرا که غذا های این شهر بیشتر به صورت تیلیت بوده و از برنج در آن ها استفاده نمی شود. کمتر کسی وجود دارد که بریان اصفهان را نشنیده باشد. این غذا یکی از غذا های سنتی و معروف اصفهان به شمار می رود که با گوشت گوسفند تازه طبخ می شود. یخمه ترش، کباب مشتی، کوفته شوید باقالی، تاس کباب، کوفته کشک، دلمه برگ مو اصفهانی، حلیم ماش و قمری، کله جوش، آش سماق، خورش نعنا جعفری، خورش ماست، کاچی هفت دخترون و… از معروف ترین غذا های سنتی اصفهان به شمار می روند.
رستوران سنتی شهرزاد، رستوران خانه تاریخی قصر منشی و رستوران بریانی اعظم اصفهان از مشهور ترین رستوران های اصفهان به شمار می روند. پیشنهاد می کنیم اگر با تور اصفهان و یا به همراه خانواده به این شهر سفر کردید، حتما برای صرف غذا های محلی مختلف اصفهان به این رستوران ها مراجعه کنید.
گردشگری غذا در شیراز
شهر شیراز در کنار جاذبه های گردشگری تاریخی خود، دارای انواع غذا های سنتی می باشد. به همین دلیل امروزه به عنوان مقصد گردشگری غذا، توانسته است در جذب توریست های غذایی به خوبی عمل کند. مرغ مسمای شیرازی، غذای شیرازی توتوه، آلو پلو شیرازی، کلم پلو شیرازی، لای پلو شیرازی، قرمه به، کباب پلو شیرازی، دو پیازه آلو، آش سبزی و آب پیازک، یخنی نخود از معروف ترین غذاهای محلی شیراز به شمار می روند.
باغ رستوران سنتی شاپوری از مشهور ترین رستوران های سنتی شیراز به شمار می رود که می توانید با سفر به این شهر و رزرو تور شیراز به آن مراجعه کرده و از انواع غذا های سنتی شیراز را با کیفیت و طعمی متفاوت نوش جان کنید. از دیگر رستوران های این شهر می توان به رستوران کته ماس، رستوران شاطر عباس و رستوران سنتی سرای مهر اشاره کرد که در زمره بهترین رستوران های این شهر قرار گرفته اند.
گردشگری غذا در تبریز
کمتر کسی وجود دارد که تبریز و کوفته های مخصوص آن را نشناسد. شهر تبریز یکی دیگر از مقصدهای گردشگری غذا در ایران است. کوفته تبریزی یکی از معروف ترین غذاهای سنتی تبریز است که از تازه ترین مواد تهیه می شود. از غذا های معروف این شهر می توان از دلمه برگ مو، خورش هویج، کوکو لوبیاسبز، آش آبغوره، آش اوماج، دویماج، قارنی یاریخ، آش میوه، قورما شورباسی، سوتی پلو، سوتی پلو، شیر پلو یا سوت پلو و… نام برد.
رستوران حاج علی و رستوران سنتی و باغ آنا دو تا بهترین رستوران های سنتی شهر تبریز می باشند که می توانید با مراجعه به آن ها، انواع غذا های سنتی را نوش جان کنید. رزرو تور تبریز نیز می تواند فرصتی بی نظیر برای شکم گردی و تجربه انواع غذا های محلی این شهر تاریخی باشد.
گردشگری غذا در قشم
جزیره زیبای قشم، با برخورداری جنبه های مختلف گردشگری همچون غذا، جاهای دیدنی، اکنون یکی از مهم ترین قطب های گردشگری در ایران به شمار می رود. این جزیره همانند سایر شهر های ایران، دارای غذا های محلی و سنتی مخصوص به خود می باشد. کلمبا، ماهی کبابی، مهیاوه، پودینی کوسه، برنج دیشو، کاتوغ، زیبون و. . . از معروف ترین غذا های این جزیره به شمار می روند. رستوران حاج غفور قشم و رستوران قلعه قشم از پرطرفدار ترین رستوران های جزیره قشم به شمار می روند که با مراجعه به آن ها می توانید غذاهای سنتی قشم را با کیفیت و طعم خاص نوش جان کنید.
بهترین مقصد برای گردشگری غذا در ایران
تا اینجا با بهترین مقاصد برای گردشگری غذا در ایران آشنا شدیم. همانطور که گفته شد استان گیلان با بیش از 400 نوع غذای متنوع و رنگارنگ، اکنون در جایگاه نخست تنوع غذا در ایران را از آن خود کند و همواره یکی از بهترین مقاصد گردشگری ایران به شمار رود. رشت یکی از شهرهای مهم این استان است. غذاهای سنتی و محلی رشت، سبب شده است که گردشگری غذا رشت توانسته است بیش از پیش سبب جذب توریست به این منطقه از کشور شود.
گردشگری غذا چیست؟
گردشگری غذا در دنیا در واقع نوعی گردشگری است که امروزه در جذب توریست ها و گردشگران بسیار تاثیر گذار بوده است. به بیان ساده می توان گفت در این نوع گردشگری به بررسی و جستجوی غذاهای خاص و ناشناخته هر منطقه و همچنین آشنایی با فرهنگ های غذایی گوناگون پرداخته می شود.
بهترین مقصد برای گردشگری غذا در ایران کدام شهر است؟
استان گیلان با بیش از 400 نوع غذای متنوع و رنگارنگ، اکنون در جایگاه نخست تنوع غذا در ایران را از آن خود کند و همواره یکی از بهترین مقاصد گردشگری ایران به شمار رود. رشت یکی از شهرهای مهم این استان است. غذاهای سنتی و محلی رشت، سبب شده است که گردشگری غذا رشت توانسته است بیش از پیش سبب جذب توریست به این منطقه از کشور شود.