قوانین کیش برای مسافران و ساکنین جزیره
قوانین کیش یکی از مهمترین و جالب ترین قوانین در شهرها و جزایر ایران محسوب می شود. همان طور که می دانید جزیره کیش به این دلیل که جز منطقه آزاد در کشور ایران هست، در بعضی از موارد قوانین و مقررات خاص خودش را دارد. بنابراین توصیه می شود قبل از سفر به جزیره کیش نسبت به این قوانین آگاهی داشته باشید تا مشکلی برایتان پیش نیاید و سفر خوب و لذت بخشی را تجربه کنید. در ادامه به بررسی کلیه قوانین در این جزیره می پردازیم، با وبلاگ رسپینا همراه باشید.
قوانین مراکز خرید کیش
بعضی از قوانین کیش که شاید کمی عجیب به نظر برسند، صرفا برای این وضع شده اند که باعث جلوگیری هرج و مرج و بهم ریختگی در آن شوند. شما به عنوان مسافر یا گردشگر باید به این قوانین پایبند باشید تا سفر خاطره انگیزی را برای خود و همسفرانتان رقم بزنید. یکی از جذاب ترین کارها از نظر خانم ها در کیش، پاساژگردی است. اگر شما هم به پاساژگردی علاقه مند هستید باید بدانید که پاساژها و مراکز خرید به صورت یکسره باز نیستند. ساعت کاری پاساژها و مراکز خرید در کیش طبق قوانین از ساعت 10:00 الی 14:00 و از 17:00 الی 22:00 می باشد.
قوانین هتل های کیش
هتل های کیش هم مانند اکثر شهرهای ایران قوانین ثابتی برای تحویل و تخلیه اتاق به مسافران دارد و همچون سایر هتل ها ساعت تحویل اتاق 14:00 و تخلیه اتاق 12:00 است. اما به یاد داشته باشید در صورتی که زودتر از ساعت تحویل برسید امکان ورود به اتاق را ندارید و باید تا ساعت 14 صبر کنید. توصیه می کنیم پیش از رزرو به نوع هتل توجه کنید که دارای اتاق چمدان باشد تا وسایل خود را در آنجا به امانت بگذارید و زمان باقی مانده تا تحویل اتاق را در جزیره به گشت و گذار بپردازید. همچنین در صورتی که دیرتر از زمان تعیین شده برسید باید هزینه یک روز کامل را پرداخت کنید.
درجه کیفی | نام هتل |
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ | هتل ایران کیش |
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ | هتل میراژ کیش |
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ | هتل پالاس کیش |
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ | هتل داریوش کیش |
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ | هتل مارینا پارک کیش |
قوانین خودرو در جزیره کیش
یکی از مهم ترین قوانینی که در جزیره کیش خیلی رعایت می شود؛ قوانین مربوط به رانندگی است. ورود خودروهای پیکان، روآ، مینی بوس و ون به این جزیره ممنوع می باشد. همچنین خودروی شما در این جزیره نباید کثیف باشد و قبل از ورود به جزیره باید نسبت به شست شوی خودرو در کارواش اقدام کنید. پلیس های راهنمایی و رانندگی برای خودروهای کثیف جریمه سنگینی می نویسند.
چه مواردی باعث جریمه خودرو در کیش می شود؟
چند مورد از قوانین کیش که در ادامه به آن اشاره می کنیم، مواردی هستند که در صورت مشاهده و ثبت توسط دوربین های جزیره شامل جریمه سنگین برای راننده می شوند.
- بوق زدن
- کثیف بودن خودرو
- نبستن کمربند ایمنی
- دنده عقب غیرضروری
- عدم رعایت حق تقدم
- سرعت و سبقت غیرمجاز
- صحبت کردن با تلفن همراه
- ریختن آشغال در سطح معابر
- بیرون بودن دست از پنجره خودرو در حال حرکت
قوانین رانندگی در کیش
چندین قوانین مهم راهنمایی و رانندگی در جزیره کیش تعیین شده است که در ادامه مطلب به بررسی آن پرداخته ایم.
- معاینه فنی به روز را همراه خود داشته باشید.
- بوق زدن در تمام نقاط جزیره کیش ممنوع می باشد.
- استفاده از کمربند برای تمام سرنشینان خودرو اجباری است.
- رعایت حق تقدم فرعی به اصلی باید در جزیره کیش رعایت شود.
- در تمامی معابر، سرعت خودرو نباید از 60 کیلومتر بر ساعت بیشتر شود.
- در خیابان هایی که نور کافی وجود دارد، از چراغ های کوچک استفاده شود.
- تردد خودروها در ساحل، پیست دوچرخه سواری، فضای سبز و غیره ممنوع می باشد.
- ایجاد آلودگی صوتی، استفاده از مشروبات الکلی و سبقت غیرمجاز، مواردی است که منجر به توقیف خودرو می شوند.
- قبض های جریمه صادر شده، تنها در جزیره کیش قابل پرداخت است که لازم است قبل از خروج از جزیره آن را پرداخت کنید.
- اگر قصد کرایه کردن خودرو در کیش را دارید، داشتن دفترچه الزامی است. زیرا در صورت ایست دادن پلیس آن را باید نشان دهید.
- هنگامی که می خواهید از میدان عبور کنید، استفاده از راهنمای چپ قبل از رسیدن به میدان و راهنمای راست هنگام قرار گرفتن در میدان، جزء قوانین می باشد.
- هنگام عبور عابر پیاده، رانندگان باید به طور کامل توقف کنند و برای هشدار به خودروهای دیگر باید راهنمای هر دو سوی خودروی خود را روشن کنند و حتما در بین خطوط رانندگی کنند.
قوانین ورود خودرو به کیش
یکی دیگر از قوانین عجیب کیش مربوط به ورود خودروهای شخصی است. بندرگاه آفتاب کوتاه ترین فاصله با کیش را دارد اما به دلیل کم بودن کشتی، این بندر توصیه نمی شود. ولی بندر لنگه با اینکه طولانی ترین مسیر را نسبت به کیش دارد ولی برای آوردن خودروی شخصی این بندر توصیه می شود.
ورود برخی از خودروها به کیش ممنوعیت دارد و با محدودیت مواجه است که شامل موارد زیر می شود.
- ورود خودروهای دارای باربند ممنوع است.
- برای صدور مجوز ورود خودرو به کیش ظاهر خودرو اهمیت دارد.
- تعداد سرنشینان خودرو نباید بیش از ظرفیت مجاز درج شده در کارت خودرو باشد.
- مدت زمان ماندن در کیش با خودروی شخصی بسته به زمان سفر 3 الی 7 روز است که در صورت تمایل به تمدید باید به بندرگاه کیش بروید و به مسئولان اطلاع دهید. در صورت عدم تمدید، مسئولین حق جریمه و توقیف خودرو را دارند.
نکات و قوانین کرایه خودرو در کیش
یکی از جذاب ترین کارها در سفر به کیش رنت کردن خودروهای لوکس و گران قیمت است. امکان ندارد که یک بار به کیش سفر کرده و ماشین اجاره نکرده باشید؛ اگرچه که گشت و گذار با این ماشین ها بسیار لذت بخش بود ولی اگر از قوانین مهم در این مورد اطلاعی نداشته باشید، ممکن است برایتان دردسر درست شود. قوانین کیش برای کرایه ماشین به صورت زیر است. یکی از مطمئن ترین راه ها برای کرایه خودرو در این جزیره استفاده از اتومبیل هایی است که برخی از هتل ها به مسافران کرایه می دهند. چند مورد از هتل هایی که رنت ماشین ارائه می دهند در جدول زیر آمده است.
- حتما ماشین مورد نظر خود را از شرکت و موسسات معتبر اجاره کنید. شرکت های معتبر دارای دفترچه رنت هستند که در آن نرخ اجاره ماشین قید شده است.
- هنگام رانندگی با این ماشین ها بهتر است دفترچه رنت آن را همیشه به همراه داشته باشید. در صورت همراه نداشتن دفترچه رنت ماشین جریمه سنگینی از طرف پلیس برای شما در نظر گرفته می شود.
- ممکن است افرادی به شما پیشنهادهای خوب و وسوسه انگیز با نرخ پایین تری بدهند ولی یادتان باشد که رنت کردن ماشین یک نوع کار غیرقانونی است و هیچ نوع تضمینی ندارد.
قوانین کیش بعد از کرایه ماشین
- بستن کمربند ایمنی ضروری است.
- میزان کیلومتر مجاز در روز، 200 کیلومتر است.
- مقدار بنزینی که به شما تحویل داده می شود را باید تحویل دهید.
- فیلمی از بدنه خودرو توسط موبایل شما تهیه می شود تا هنگام تحویل خودرو، مشکلی برای شما ایجاد نشود.
قوانین موتور سواری در کیش
یکی دیگر از قوانین کیش، قانون موتور سواری است. اگر می خواهید در کیش با موتور به گشت و گذار بپردازید باید برخی شرایط را داشته باشید شرایطی همچون:
- استفاده از کلاه ایمنی
- حرکت از مسیر راست خیابان
- به همراه داشتن کارت شناسایی
قوانین تاکسی های کیش
تاکسی اصلی ترین وسیله حمل و نقل عمومی در کیش است پس اگر در سفرتان قصد کرایه کردن ماشین ندارید، قطعا برای رفت و آمد خود باید از تاکسی های کیش کنید. لازم به ذکر است که قیمت تاکسی در کیش ثابت بوده و تمامی رانندگان تاکسی باید از تاکسی متر استفاده کنند.
قوانین چادر زدن در کیش
در بسیاری از شهرهای ایران به جز مکان های خاصی، می توان در پارک ها، جهت اقامت از چادر استفاده کرد. اما طبق قوانین کیش، در این جزیره نمی توانید در هر مکانی چادر مسافرتی خود را برپا کنید. البته در ایام عید مکان های خاصی جهت برپایی چادر فراهم می کنند که می توانید تنها در این مکان ها از چادر مسافرتی استفاده کنید.
قوانین خرید و فروش کالای گمرکی در کیش
در قوانین کیش اولین مورد در رابطه با خروج کالا از جزیره کیش، میزان آن است که برابر 80 دلار می باشد. هر مسافر می تواند یک بار در سال بدون پرداخت حق گمرکی این کار را انجام دهد و برای کالاهای بیشتر از 80 دلار عوارض دریافت می شود. همچنین اگر کالای شما تجاری نباشد، می توانید با تکمیل فرم کارت سبز کالای خود را برای یک بار در سال از جزیره کیش خارج کنید. البته خروج لوازم خانگی بزرگ اعم از یخچال، تلویزیون و. . . از جزیره کیش ممنوع بوده و برای اثاث کشی نیازی به صدور مجوز دارد.
خروج مواد اولیه و قطعات فنی واحدهای تولیدی توسط مسافرین از جزیره کیش ممنوع می باشد. همچنین خروج بیش از یک کیلوگرم خاویار به ازای هر نفر ممنوع بوده و خارج کردن کمتر از یک کیلوگرم خاویار نیاز به مهر یا پلمپ شرکت شیلات دارد. در رابطه با زیورآلات باید گفت که خارج کردن بیشتر از 150 گرم به ازای هر نفر ممنوع است.
قوانین شنا در جزیره کیش
یکی از قوانین کیش ممنوعیت شنا در برخی سواحل است، اگر چه در برخی از سواحل جزیره امکان شنا برای عموم وجود دارد اما در اکثر سواحل مجاز به شنا نیستید، به همین منظور برای اطمینان بیشتر از مامورانی که در نزدیکی ساحل هستند سوال کنید. همچنین مکان های ویژه ای مانند پلاژ بانوان کیش و پلاژ آقایان وجود دارد که مسافران می توانند در این پلاژها شنا کنند.
قوانین حجاب در کیش
منظور از عنوان منطقه آزاد برای جزیره کیش مربوط به امور اقتصادی است و شامل فرهنگ و حجاب در این منطقه نمی شود. پس در جزیره کیش نیز مانند سایر شهرهای ایران باید حجاب خود را حفظ کنید. در این جزیره با افرادی که حجاب خود را رعایت نمی کنند برخورد شده و گاهی اوقات با جریمه نقدی و مراجع قضایی نیز روبه رو می شوند.
با توجه به این که قوانین کیش با سایر شهرها متفاوت است اما سفر به جزیره کیش یکی از بهترین گزینه برای کسانی است که می خواهند جنوب گردی کنند. این جزیره سالانه میزبان میلیون ها گردشگر و توریست از نقاط مختلف است. بر همین اساس کیش یکی از قانونمندترین جاهایی است از لحاظ قوانین راهنمایی رانندگی، کمرگی و گردشگری در ایران محسوب می شود. شما با رعایت کردن این قوانین خاص کیش می توانید سفری سرشار از خاطره برای خود رقم بزنید.
آیا تا به امروز در مورد اتفاق یا کاری که می خواستید در سفر انجام دهید، با قوانین عجیب کیش رو به رو شده اید؟ اگر تجربه ای در این زمینه دارید، قسمت کامنت های پایین صفحه بنویسید تا سایر کاربران هم از آن استفاده کنند.
سوالات متداول
با توجه به اینکه کیش بعنوان منطقه آزاد شناخته شده است، مسافران و ساکنین میتوانند بدون حجاب باشند؟
خیر. منظور از عنوان منطقه آزاد برای جزیره کیش مربوط به امور اقتصادی است و شامل فرهنگ و حجاب در این منطقه نمی شود.
طبق قوانین کیش مقدار کالای خروجی که می توان از جزیره کیش خارج کرد چقدر می باشد؟
این مقدار برای هر نفر معادل 80 دلار است که می توان یک بار در سال بدون پرداخت حق گمرکی این کار را انجام داد.
در قوانین هتل های کیش ساعت تحویل اتاق و تخلیه اتاق به چه صورت است؟
در اکثر هتل های ایران ساعت تحویل اتاق 14:00 و تخلیه اتاق 12:00 است. اما به یاد داشته باشید در صورتی که زودتر از ساعت تحویل برسید امکان ورود به اتاق را ندارید و باید تا ساعت 14 صبر کنید. همچنین در صورتی که دیرتر از زمان تعیین شده برسید باید هزینه یک روز کامل را پرداخت کنید.
ساعت کاری پاساژ و مرکز خرید در کیش چه زمانی است؟
تمام مراکز خرید و پاساژ ها از ساعت 10:00 الی 14:00 و از ساعت 17:00 الی 22:00 می باشد.
چه قوانین عجیبی در کیش تعیین شده است؟
ممنوعیت در شنا کردن در اکثر سواحل کیش، ممنوعیت در ماهیگیری در برخی اسکله ها و حداکثر سرعت مجاز تا 60 کیلومتر در ساعت از جمله قوانینی است که ممکن است موجب تعجب مسافران شود. همچنین ممنوعیت در بوق زدن، ممنوعیت در برپایی چادر در جزیره، از سایر قوانین عجیب کیش هستند.
سلام
خیلی خوش گذشت واقعا مرسی
سلام دوست عزیز ممنونیم از اینکه برامون نظرتون رو ثبت کردین 😊🌸
عده ای چقدر جاهلن که فکر میکنن منطقه ازاد کیش یعنی هرچی میخوای بپوش خخخخ گل اون یعنی تجارت و اقتصاد ازاده …کجای کاری شما.