رسپینا
تهران

برج آزادی تهران؛ نماد تاریخی پایتخت

تا قبل از ساخته شدن برج میلاد، نماد اصلی شهر تهران میدان آزادی بود. اگر از ما بپرسید برج آزادی تهران نماد چیست؟ باید به شما بگوییم این میدان به منظور نشان دادن پیشرفت و سمبل تهران مدرن ساخته شدند اما به مرور زمان در بین مردم تهران تبدیل به نماد مقاومت و آزادی شد. اگر قصد بازدید از این میدان و برج آن را دارید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

برج آزادی تهران
برج آزادی تهران امروز

تاریخچه برج آزادی تهران

میدان آزادی از زیباترین جاهای دیدنی تهران بوده در سال 1349 به دستور محمدرضا پهلوی ساخته شد. طراح و معمار میدان آزادی تهران و برج آن، حسین امانت یکی از معروفترین طراحان و معماران ایرانی آن زمان است. این میدان اوایل با نام میدان بزرگ تهران و برج آزادی، با نام برج شهیاد شناخته می شد. اما پس از انقلاب اسلامی ایران و تبدیل شدن این میدان به مرکز اتحاد و یکدلی مردم برای آزادی و انقلاب، نام میدان بزرگ تهران به میدان آزادی و برج شهیاد به برج آزادی تهران تغییر کرد.

میدان آزادی قدیم
میدان ازادی تهران قدیم

آدرس میدان آزادی تهران کجاست؟

میدان آزادی تهران در نزدیکی فرودگاه مهرآباد و ترمینال مسافربری غرب تهران قرار دارد. برای دسترسی به میدان آزادی تهران خیابان های منتهی مانند خیابان آزادی، خیابان محمدعلی جناح، بزرگراه لشکری و خیابان آیت الله سعیدی وجود دارد که با قرارگیری در این مسیر ها به میدان آزادی تهران میرسید.


View Larger Map

مسیرهای دسترسی به میدان آزادی تهران

اگر قصد بازدید از میدان آزادی با استفاده از وسیله نقلیه شخصی را دارید. کافیست از خیابان های منتهی به این میدان تعیین مسیر کنید و به برج آزادی برسید. پیشنهاد ما برای بازدید از این مجموعه به دلیل ترافیک اطراف میدان آزادی استفاده از وسایل نقلیه عمومی می باشد.

میدان آزادی تهران
عکس برج آزادی تهران عکس

دسترسی با مترو

اگر قصد بازدید از داخل برج آزادی تهران با مترو را دارید، کافیست سوار بر مسیر خط 4 مترو کلاهدوز – بیمه شوید و یا سایر خطوط با استفاده از نقشه خطوط مترو تهران به خط 4 مترو تهران رسید و به سمت ایستگاه میدان آزادی حرکت کنید.

دسترسی با اتوبوس

به دلیل وجود پایانه مسافربری غرب تهران در نزدیکی میدان آزادی، مسیر های دسترسی به میدان آزادی تهران با استفاده از اتوبوس های شهری بسیار آسان شده است. شما می توانید از خطوط 415 پایانه مترو صادقیه – شهرک دریا، خط 253 پایانه آزادی – شهرک دانشگاه، خط 370 میدان ونک به فرودگاه مهر آباد تهران و سایر خطوط منتهی به پایانه آزادی انتخاب مسیر کنید.

دسترسی به میدان آزادی با اتوبوس
دسترسی به میدان آزادی با اتوبوس

ساعات بازدید و هزینه ورودی برج آزادی تهران

هزینه های مربوط به برج آزادی شامل بازدید از نگارخانه ها، نمایشگاه ها، موزه و همچنین کتابخانه زیر برج خواهد بود که آن ها هم تا قبل از انتهای شب در دسترس شماست. اگر قصد وارد شدن به سازه برج آزادی و بازدید از آن را دارید، باید هزینه ورودی 10 هزار تومان را بپردازید. ساعات بازدید از برج آزادی تهران از ساعت 10 صبح تا 6 عصر وجود دارد و بعد از آن در ورودی سازه بسته خواهد شد.

برج آزادی تهران نماد چیست؟
برج آزادی تهران نماد چیست؟

بخش های مختلف میدان آزادی تهران

سالن سینما در برج آزادی تهران

یک سالن کوچک پخش فیلم که دارای 51 صندلی است. این مجموعه در سال 1388 در زیرزمین آزادی تهران تاسیس شده است و کاربرد آن بیشتر برای نقد و بررسی آثار هنری است.

سالن سینما برج آزادی
سالن سینما برج آزادی

تالار آینه

تالار آینه میدان آزادی تهران، تالاری دارای 12 غرفه در دو بخش است. در این بخش از زیرزمین میدان آزادی طرح های حجمی و تصاویر نمادین، شهرسازی، حیات وحش، صنعت نفت، محیط زیست و ورزش را به نمایش می گذارد. این تالار در ضلع شمالی به نگارخانه اقوام، از ضلع شرقی به کتابخانه و از ضلع جنوبی به بخش اداری راه دارد.

تالار آینه برج آزادی
تالار آینه برج آزادی

نگارخانه اقوام

این نگارخانه واقع در راهرویی به شکل نیم دایره با هشت ویترین است. نگارخانه اقوام، برای نمایش اشیای مردم شناسی و صنایع دستی ایران به کار می رود.

نگارخانه اقوام برج آزادی
نگارخانه اقوام برج آزادی

نگارخانه بوستان در زیرزمین میدان آزادی

نگارخانه اصلی برج آزادی را نگارخانه بوستان می نامند. این نگارخانه در سالنی وسیع با نورگیری بزرگ قرار دارد. در این نگارخانه از میدان آزادی اغلب اوقات کارگاه های آموزشی هنری برگزار میشود. همچنین در نگارخانه بوستان شما شاهد نمایش آثار تجسمی هستید.

نگارخانه بوستان در زیر زمین میدان آزادی
نگارخانه بوستان در زیر زمین میدان آزادی

کتابخانه در برج آزادی

کتابخانه برج آزادی با مساحتی حدود 200 متر مربع، دارای 11 هزار جلد کتاب که شامل موضوعات مختلفی مانند معماری، زبان شناسی، تاریخ و ادبیات می شود. اعضای کتابخانه علاوه بر کتب ذکر شده می توانند از بخش نشریات ادواری نیز استفاده کنید.

کتابخانه برج آزادی
کتابخانه برج آزادی

تالار کهن

تالار کهن واقع شده در زیر برج آزادی تهران می باشد. این تالار با دارا بود ویترین هایی مختص آثار هنری و تاریخی از بخش های دیدنی میدان آزادی تهران به شمار می آید. بنیاد رودکی، در ادامه فعالیت های این تالار تصمیم به برپایی نمایشگاه زیورآلات بانوان دوران قاجار متعلق به گنجینه کاخ موزه سعدآباد در این مکان کرد.

دو آسانسور و دو پلکان برج آزادی تهران در این تالار قرار دارد. این تالار در بخش جنوبی به تاسیسات مرکزی برج و در بخش شمالی به تالار آینه راه دارد. همچنین فروشگاه کوچکی در بخش غربی تالار کهن فعالیت می کند که در این بخش صنایع دستی، سی دی های مرتبط با برج آزادی و. . . را به فروش می رسانند.

نوشته های مشابه
تالار کهن میدان آزادی
تالار کهن میدان آزادی

سالن مولتی ویژن در برج آزادی

سالن نمایش مولتی ویژن در عمق 15متری میدان آزادی قرار دارد. این سالن مجهز به 18 سکو و دارای ظرفیت 300 نفر می باشد. علت نامگذاری آن به سالن مولتی ویژن به دلیل چند منظوره بودن این مجموعه است. از جذابیت های این مجموعه میتوان به طراحی داخلی و تزئیناتی آن اشاره کرد. سرتان را که بالا بیاورید و به سقف نگاه کنید، تصویر مرداب انزلی را می توانید ببینید.

سالن نمایش مولتی ویژن میدان آزادی
سالن نمایش مولتی ویژن میدان آزادی

راهروی فناوری در میدان آزادی تهران

در راهروی فناوری، جاذبه های مدرنی نظیر سامانه تصویری هوشمند، روبات پیانیست، پایگاه دانستنی ها و ربات پاسخگو قراردارد. ربات پیانیست، می تواند با پمپ های بادی و برنامه ریزی کامپیوتری، پیانو بنوازد.

ربات پاسخگو صورتک یک پسر بچه را دارد که با کمک او می توانید تاریخچه برج آزادی و شاخصه های معماری این مجموعه را توضیح دهد.

راهروی فناوری برج آزادی
راهروی فناوری برج آزادی

سالن ایران شناسی

سالن ایران شناسی به منظور آشنایی با ویژگی های اقلیمی،فرهنگی و اقتصادی استان های مختلف کشور شکل گرفته است. این سالن با ماکتی از استان های مختلف کشور نشانه گذاری شده است. که تصاویر حجمی و طرح های مختلف از مراکز تاریخی، مذهبی، صنعتی و … را در خود جا داده است.

سالن ایران شناسی برج آزادی
سالن ایران شناسی برج آزادی

سالن تشریفات برج آزادی تهران

سالن تشریفات برای پذیرایی از مهمان های در نظر گرفته شده است. بیشتر دعوت شدگان به برنامه های برج آزادی تهران در این محل پذیرایی می شوند. از ویژگی های این سالن می توان به وجود نقش و نگارهای ایرانی زیبا روی بدنه بتنی و تزیینات سقف اشاره کرد.

سالن تشریفات میدان ازادی
سالن تشریفات میدان ازادی

طبقه اول برج آزادی تهران

طبقه اول با سطح زمین 23 متر فاصله دارد و از آن برای تعویض آسانسور استفاده می کنند و چیزی برای بازدید ندارند. دو دیوار بتنی با پنجره های کوچک آبی رنگ که از زیر طاق آزادی مشخص است. قوس اصلی و دو قوس شرقی و غربی این برج را احاطه کرده است و کاشی کاری های پر طاووسی نمای برج در پشت دیواره های شیب دار آن خود نمایی می کند.

طبقه اول برج آزادی
طبقه اول برج آزادی

طبقه دوم برج آزادی تهران

این طبقه در ارتفاع 33 متری از سطح میدان آزادی قرار دارد و گنبدی بتنی با طرح شمسه در میانه آن به چشم میخورد که نور طبقات اول ودوم را تامین می کند. در این طبقه شما نظاره گر معماری داخلی برج آزادی که تلفیقی از همنشینی معماری سنتی و مدرن است می توانید بشینید. از طبقه دوم برای نمایش عکس های تاریخی نیز استفاده می شود.

طبقه دوم میدان ازادی
طبقه دوم میدان ازادی

طبقه سوم برج آزادی

این طبقه در ارتفاع 5/39 متری از سطح میدان قرار دارد و از جذابیت های آن به شکاف های مستطیلی و عمودی آن که الهام گرفته از بادگیرهای ایرانی است میتوان توجه کرد. که از این طبقه می توانید نظاره گر پایتخت ایران باشید.

طبقه سوم میدان ازادی
طبقه سوم میدان ازادی

پشت بام برج آزادی تهران

در نهایت به پشت بام برج آزادی تهران میرسیم که گنبد زیبایی مزین به کاشی کاری فیروزه ای است که بیشتر در مقابر و امامزاده ها شاهد آن هستیم.

پشت بام برج ازادی
پشت بام برج آزادی از بالا

جاذبه های دیدنی اطراف برج آزادی تهران

دریاچه چیتگر

دریاچه شهدای خلیج فارس یا چیتگر را می توان به عنوان بزرگترین دریاچه مصنوعی ایران شناخته می شود که در آن علاوه بر پیک نیک و دورهمی های خانوادگی می توانید از دوچرخه سواری، تفریح های سرگرم کننده در هر چهار فصل سال نهایت لذت را ببرید.

دریاچه چیتگر
دریاچه چیتگر

شهربازی ارم

این شهربازی حدود 10 کیلومتر با میدان آزادی فاصله دارد و به لطف داشتن بیش از 70 نوع دستگاه بازی هیجان انگیز می تواند گزینه خوبی برای تفریح و پیک نیک به حساب می آید.

شهربازی ارم
شهربازی ارم

میدان آزادی تهران در شب

با توجه به نقاشی برج آزادی تهران، کاشت گل های رنگارنگ و نورپردازی متحرک که در میدان آزادی تهران که به منظور ایجاد فضایی زیبا و با نشاط انجام شده، این مکان را جز جاهای دیدنی تهران در شب کرده است. همچنین در ایام نوروز 1401 تونلی از گُل و نور با نام “گلنور”در طول ۴۵ متر در ضلع غربی میدان آزادی ساخته شده و در این طراحی آن از گُلدان های طبقاتی سینره و ریسه‌های سوزنی ۷ رنگ در متراژ ۵۰۰۰ متر استفاده شده است. مراسم تعزیه، جشن 22 بهمن و نورافشانی در شب های عید از جمله مراسم هایی است که در این میدان برگزار می شود.

میدان ازادی در شب
میدان ازادی در شب

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد به معرفی کامل برج آزادی تهران اعم از راه های دسترسی، مکان دیدنی اطراف میدان و . . . بپردازیم. چنانچه خاطره ای از اجرای مراسمات در این میدان را دارید، در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

میدان آزادی تهران کجاست؟

میدان آزادی تهران در نزدیکی فرودگاه مهرآباد و ترمینال مسافربری غرب تهران قرار دارد. برای دسترسی به میدان آزادی تهران خیابان های منتهی مانند خیابان آزادی، خیابان محمدعلی جناح، بزرگراه لشکری و خیابان آیت الله سعیدی وجود دارد که با قرارگیری در این مسیر ها به میدان آزادی تهران میرسید.

دسترسی به برج آزادی تهران با مترو چگونه است؟

اگر قصد بازدید از داخل برج آزادی تهران با مترو را دارید، کافیست سوار بر مسیر خط 4 مترو کلاهدوز – بیمه شوید و یا سایر خطوط با استفاده از نقشه خطوط مترو تهران به خط 4 مترو تهران رسید و به سمت ایستگاه میدان آزادی حرکت کنید.

لیلی عسکری

در سفر، دنیای جدیدی را می‌بینید؛ از مهمان‌نوازی مردم و فرهنگ آنان تا طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی، سفر به دور از روتین زندگی فرصتی است برای رشد! با مطالعه و تجربیات شخصی، جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری رو معرفی می‌کنم و نکاتی که به مسافران در طی سفر کمک می‌کنه رو ارائه میدم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا