پارک لاله تهران ؛ میراث دار کهن ترین تئاتر عروسکی
به علت هوای خنک، نزدیکی به ارتفاعات رشته کوه البرز و جمعیت بالای این تهران، مراکز تفریحی و دیدنی بسیاری زیادی در این شهر ایجاد شده که در میان آنها پارک ها به دلیل رایگان بودن و امکان استفاده برای عموم از محبوبیت بالاتری میان پایتخت نشینان برخوردار می باشند. در ادامه به سراغ یکی از قدیم ترین بوستان های پایتخت، پارک لاله تهران رفته و این محل را برای شما معرفی خواهیم کرد. پس در ادامه با رسپینا همراه باشید.
آدرس پارک لاله تهران کجاست؟
پارک لاله از جاهای دیدنی تهران بوده که در حاشیه بلوار کشاورز قرار گرفته است. این پارک از شمال به خیابان دکتر فاطمی، جنوب به بلوار کشاورز، شرق به خیابان حجاب و از سمت غرب به خیابان کارگر شمالی محدود می گردد. هر کدام از این خیابان ها ورودی مخصوص به خود را دارند که باعث شده، دسترسی به این پارک با سهولت بیشتری صورت گیرد.
آدرس پارک لاله تهران: خیابان کارگر شمالی – تقاطع بلوار کشاورز
مسیر دسترسی به پارک لاله تهران با وسایل عمومی
در ادامه ورودی های پارک را شرح داده تا بر اساس موقعیت جغرافیایی خود نزدیک ترین ورودی را انتخاب کنید.
ورودی پارک لاله تهران خیابان کارگر: برای دسترسی به ورودی خیابان کارگر می توانید از خطوط اتوبوسرانی 259 (پایانه معین – خیابان یازدهم) و یا 292 (پایانه انقلاب – شهرک والفجر) استفاده کرده و در ایستگاه موزه پیاده شوید. اکنون فاصله 1 دقیقه ای تا پارک را به صورت پیاده طی کنید.
ورودی پارک لاله تهران خیابان حجاب: اگر قصد رفتن به پارک لاله را با وسایل حمل و نقل عمومی دارید، پیشنهاد ما استفاده از ورودی خیابان حجاب است. علت این امر نیز دسترسی مناسب این ورودی به ایستگاه های مترو و اتوبوس می باشد.
مسیر پارک لاله تهران با مترو: برای رفتن به این پارک با مترو کافی است در ایستگاه مترو خط 3 میدان جهاد پیاده شده و مسیر 10 دقیقه ای تا پارک لاله تهران را طی نمایید. همچنین می توانید از خطوط 227 (میدان ولیعصر – شهرک والفجر ) و یا 236 (میدان ولیعصر – خیابان سی هفت) استفاده نموده و در ایستگاه حجاب از اتوبوس خارج شوید. سپس فاصله 1 دقیقه ای تا بوستان لاله تهران را به صورت پیاده روی کنید.
ورودی خیابان دکتر فاطمی: نزدیک ترین ایستگاه مترو به ورودی خیابان فاطمی، ایستگاه مترو خط 3 میدان جهاد بوده که در فاصله 10 دقیقه ای از این مکان قرار داشته است. همچنین می توانید این مسیر را با یکی از خطوط 228 (پایانه دکتر بهشتی – دکتر قریب)، 236 (میدان ولیعصر – خیابان سی و هفت) و یا 292 (شهرک والفجر – میدان انقلاب) طی کرده و در ایستگاه فروشگاه سپه پیاده شوید، اکنون مسافت 1 دقیقه ای تا پارک لاله تهران را به صورت پیاده طی کنید.
ورودی بلوار کشاورز: برای استفاده از ورودی بلوار کشاورز بایستی سوار یکی از خطوط اتوبوسرانی 276 (میدان خراسان – میدان انقلاب)، 355 (هفتم تیر – پایانه آزادی)، 371 (هفت تیر – صادقیه شرقی) و یا 372 (میدان ولیعصر –مترو صادقیه) شده و در ایستگاه شانزده آذر از اتوبوس خارج شوید. اکنون مسافت 2 دقیقه ای تا این پارک را به صورت پیاده طی کنید.
مسیر دسترسی به پارک لاله ولیعصر با ماشین
برای رفتن به پارک لاله تهران با خودرو می توانید بنا بر موقعیت مکانی خود از یکی از بزرگراه های مدرس و یا چمران استفاده نمایید.
مسیر شماره 1: از خروجی بزرگراه چمران وارد بلوار دکتر فاطمی شده و این مسیر را تا رسیدن به پارک لاله تهران دنبال نمایید.
مسر شماره 2: بزرگراه مدرس را تا میدان ولیعصر ادامه داده و پس از آن وارد بلوار کشاورز گردید. اکنون بلوار کشاورز را تا رسیدن به پارک لاله ادامه دهید.
تاریخچه پارک لاله تهران
پارک لاله از زیباترین مناطق تهران بوده که قدمت آن به دوران حکومت محمدرضا شاه پهلوی باز می گردد. نام قدیم پارک لاله تهران، بوستان فرح بوده که علت نام گذاری آن ساخت پارک در سال 1345 به دستور فرح پهلوی بوده است. اما پس از پیروزی انقلاب به بوستان لاله تغییر نام یافت. نقشه این پارک را ژوفه فرانسوی از مطرح ترین طراحان فرانسوی ارائه داد.
امکانات پارک
مساحت پارک لاله تهران 35 هکتار بوده که باعث شده امکانات گوناگونی را درون خود جای دهد که از میان آنها می توان به زمین های ورزشی داخل پارک، نظیر فوتبال، والیبال، مراکز هنری و فرهنگی، میزهای مخصوص بازی تنیس و شطرنج و کتابخانه عمومی اشاره کرد. از دیگر بخش های این مجموعه می توان به مسجد، مجسمه ها و تندیس ها در بخش های مختلف پارک نام برد.همچنین در این پارک دستگاه های چند منظوره بدنسازی در این پارک قرار داده شده که باعث گردیده تا علاقمندان به این ورزش ها نیز بتوانند از این وسایل استفاده و از انجام این ورزش ها لذت ببرند.
آلاچیق های متعدد، تی کراست، زمین بازی برای کودکان، آبنماهای گوناگون این پارک نظیر آبنمای مسجد، آبنمای سنگی، آبنما پلکانی، آب نمای مرکزی و ابوریحان بیرون بخش از امکانات این بوستان از تشکیل می دهد. در گوشه و کنار این پارک تندیس و مجسمه های بسیار زیادی وجود داشته که از میان آن های می توان به مجسمه ابوریحان بیرونی و مجسمه خیام اشاره کرد.
مجسمه خیام در پارک لاله تهران: به پاس قدردانی از تلاش و کوشش های دانشمندان بزرگ ایرانی، حکیم عمر خیام، مجسمه ای از وی در این پارک و در بوستان لاله تهران قرار گرفته است. خالق این اثر استاد ابوالحسن صدیقی مجسمه ساز به نام ایرانی بوده که این مجسمه در سال 1351 بنا به سفارش انجمن آثار ملی در این محل ساخت. با توجه به آسیب هایی که به این مجسمه در طول زمان واقع شد، قرار بر انتقال آن به موزه، ساخت بدل و قرار دادن آن به جای مجسمه اصلی بود که به علت تعویق در ساخت و راه اندازی موزه، این تصمیم عملی نشد.
مجسمه ابوریحان بیرونی: از دیگر تندیس های معروف پارک لاله تهران می توان به مجسمه ابوریحان بیرونی اشاره کرد. جنس این مجسمه از برنز و سنگ بوده که در سال 1373 به دست محمد علی مددی در پارک نصب گردید. این مجسمه عظیم ترین تندیس ساخته شده پس از انقلاب اسلامی بود. ارتفاع این اثر 4.5 متر بوده و ساخت آن بیش از 18 ماه طول کشید. فاصله میان دستان مجسمه تاکید بر ستاره شناسی این دانشمند بزرگ ایرانی دارد.
پیست دوچرخه سواری: پارک لاله تهران از معدود پارک هایی در تهران بوده که جهت ورزشکاران و علاقمندان به ورزش دوچرخه سواری، پیست دوچرخه سواری استاندارد و منحصر به فردی را پیش بینی کرده است. اگر به ورزش دوچرخه سواری علاقه مند هستید، میتوانید از پیست دوچرخه سواری پارک لاله استفاده کنید.
توجه داشته باشید برای استفاده از این پیست بایستی دوچرخه همراه خود داشته باشید.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان: بخش دیگری از این پارک بوده که در ضلع شرقی بوستان لاله تهران واقع شده است. در آن اجرای نمایش های تئاتر عروسکی کمدی اجراهای متفاوت موسیقی و دیگر فعالیت ها اجرا می شود. این کانون، فعال ترین شعبه در سراسر کشور بوده که در همسایگی پارک قرار دارد. این محل در سال 1350 ایجاد شده و هدف از احداث آن ایجاد محلی تخصصی برای تئاتر کودکان و نوجوانان جهت تولید تئاترهای عروسکی بود. کانون هرساله مسابقات اسباب بازی و سرگرمی برگزار می کند که این موضوع به علت بیماری کرونا چند سال است به تعویق افتاده و آخرین دوره برگزاری این مسابقات مربوط به 17 الی 21 شهریور سال 1399 می باشد.
زمین بازی کودکان: وسایل بازی پارک لاله تهران به خانواده ها این فرصت را می دهد تا در گردش های خود بتوانند کودکان را به پارک آورده و با خیالی آسوده آن ها را برای استفاده از امکانات پارک ترغیب نمایند.
پوشش گیاهی پارک لاله تهران
وسعت پارک لاله تهران ۳۵ هکتار بوده که باعث شده فضاهای سبز و درختان گوناگون را در میان خود جای دهد. پوشش گیاهی بوستان این مجموعه را سرو نقره ای، بلوط، چنار، ماهونیا، سید الاشجار، افرا، اقاقیا، بید سرخ، سرو خمره ای، بامبو، توت، لیگو استروم و صنوبر تشکیل می دهد. همچنین در این مجموعه انواع گیاهانی مانند بریس، مروارید قرمز و سفید نیز یافت می شود.
زمین فوتبال و والیبال پارک لاله تهران
از دیگر امکانات این پارک می توان به زمینهای ورزشی فوتبال و والیبال این منطقه اشاره کرد که باعث شده پاتوق مناسبی برای ورزشکاران و ورزش دوستان تبدیل شود. در این منطقه والیبال به صورت حرفهای دنبال می شود و علت این امر نیز نزدیکی خانه والیبال به پارک لاله تهران می باشد. این مجاورت سبب گردیده تا والیبال این منطقه نسبت به سایر پارک های تهران سطح بالاتری داشته باشد.
زمین اسکیت
از دیگر تفریحاتی که شما میتوانید در بوستان لاله انجام دهید می توان به زمین اسکیت روباز این مجموعه به مساحت ۱۵۰۰ متر اشاره کرد. این منطقه دسترسی آسان به پارکینگ طبقاتی دارد. در زمین پیست علاوه بر انجام ورزش، آموزش نیز توسط مربیان رسمی کشور انجام شده و دوره های آموزش مقدماتی و پیشرفته نیز در آن برگزار می شود.
در برخی از روزهای سال مسابقات حرفه ای اسکیت برگزار شده که علت آن استاندارد بالای زمین پارک لاله تهران بوده که تماشای آن خالی از لطف نیست. به جز پیست اسکیت، در انتهای پارک آکادمی اسکیت قرار گرفته که علاقه مندان و خانواده ها می توانند نسبت به فراگیری این ورزش مهیج و جذاب تحت نظر بهترین مربیان کشور به بپردازند.
امکانات رفاهی پارک
سرویس بهداشتی، نمازخانه و پارکینگ امکانات رفاهی پارک لاله تهران تشکیل می دهد.
موزه هنرهای معاصر: از معروف های موزه های پایتخت بوده که در سال 1356 توسط هنرمند مشهور ایرانی کامران دیبا و به پیشنهاد فرح پهلوی در گوشه ای از پارک لاله ساخته شد. بنای این موزه با الهام گرفتن از بادگیرهای مناطق کویری ایران و تلفیق آن با سبک معماری مدرن ایجاد شده است. این مکان یکی از غنی ترین ها آثار موزه ای را در سراسر دنیا دارد.
گنجینه های بسیاری از هنر مدرن کشورهای اروپایی و کشورهای قاره آمریکا در این موزه نگهداری می شود. از جمله آثار شاخصی که در این موزه نگهداری می شود می توان به کارهای هنرمندان بزرگی همچون رنوار، ارنست، پیکاسو، مارگریت در این موزه نگهداری می شود. اگر به هنر و کارهای هنری علاقه دارید بازدید از این موزه را از دست ندهید. این موزه در غرب پارک لاله و در نزدیکی خیابان فاطمی قرار گرفته است. در نظر داشته باشید پیش از رفتن به موزه از باز بودن آن اطمینان حاصل نمایید.
پارکینگ پارک لاله تهران
این پارکینگ، یکی از سه پارکینگ منطقه فاطمی تهران بوده که در نزدیکی این خیابان قرار گرفته است. این پارکینگ را می توانید در نزدیکی موزه هنرهای معاصر تهران، موزه فرش ایران و مرکز خرید لاله بیابید. داشتن پارکینگ می توانید خیال شما را بابت یافت جای پارک مناسب در گردش خودرویی به این بوستان آسوده نماید.
آدرس: خیابان دکتر فاطمی – حدفاصل میان خیابان باباطاهر و کارگر
نمازخانه پارک لاله تهران
این مکان به دست طراح و هنرمند نام آور ایرانی کامران دیبا معمار پارک جمشیدیه تهران، پارک شفق، فرهنگسرای دانشجو و. . . می باشد. فرم اصلی این بنا به صورت دو مکعب بتنی تودرتو بوده که سادگی استفاده از حجم و مواد به کار رفته باعث ارتباط بیشتر بین انسان و خالق خود می شود. همچنین جهت خواندن نماز در پارک لاله می توانید به شمال این پارک رفته و نمازخانه این بوستان را در حد فاصل نزدیکی خیابان فاطمی، کارگر شمالی و نزدیکی موزه فرش بیابید.
سرویس بهداشتی های پارک
یافتن سرویس بهداشتی در پارک های بزرگ یکی از مشکلاتی بوده که در صورت عدم آشنایی به بوستان ها می تواند زمان زیادی را از شما بگیرد. در ادامه به آدرس سرویس های بهداشتی پارک لاله تهران خواهیم پرداخت.
سرویس بهداشتی شماره 1 : این سرویس در نزدیکی موزه هنرهای معاصر و بازارچه خوداشتغالی قرار دارد.
آدرس: خیابان کارگر شمالی – حدفاصل خیابان کشاورز و میر
سرویس بهداشتی شماره 2 در بوستان و نزدیکی بیمارستان پارس، خانه والیبال تهران و موزه گربه ایرانی واقع شده است. این سرویس به صورت شبانه روزی باز می باشد.
آدرس: بلوار کشاورز – خیابان حجاب
سرویس بهداشتی شماره 3 : این سرویس بهداشتی در منطقه نصرت آباد تهران و خیابان جنتی واقع شده و این سرویس بهداشتی را می توانید در نزدیکی موزه طراحی و پاساژ مهستان بیابید.
آدرس: خیابان آزادی – خیابان جنتی
سرویس بهداشتی شماره 4 در محله کشاورز بوستان لاله تهران و در نزدیکی موزه هنرهای معاصر و موزه فرش ایران قرار گرفته است.
آدرس: خیابان دکتر فاطمی – حد فاصل خیابان کارگر و باباطاهر
سرویس بهداشتی شماره 5 : این سرویس بهداشتی در نزدیکی ایستگاه دوچرخه سواری پارک لاله و مرکز آموزش بازرگانی واقع شده است.
آدرس: خیابان کارگر شمالی – حد فاصل میان خیابان دکتر فاطمی و صدوقی
سرویس بهداشتی شماره 6 در نزدیکی بیمارستان یاس سپید و موزه هنرهای معاصر قرار گرفته است.
آدرس: خیابان کشاورز – بین خط 6 و شانزده آذر
بازارچه پارک لاله تهران
لذت بخش ترین هر سفر و گردشی، بخش بازار و خرید آن می باشد. بازارچه پارک لاله تهران در نزدیکی موزه هنر های معاصر و در غرب پارک لاله تهران قرار گرفته است. در ابتدای ورودی به این منطقه تابلوی ورودی نظر شما را به سوی خود جلب خواهد که بر روی آن عبارت بازارچه خوداشتغالی پارک لاله و گذر فرهنگ و هنر نوشته شده است. که خود گویای فعالیت بازار می باشد. ظاهر ساده بازار که بدون هیچ آلایشی در گوشه و کنار آن فروشگاه ها جای گرفته و به فروش اجناس خود مشغول می باشند.
در این بازار، مغازه داران هنرهای خود را به نمایش و فروش می گذارند. اگر جزو علاقه مندان به تفریحات شکم گردی هستید، در این مکان می توانید غذاخوری های زیادی را پیدا نمایید که بوی خوش غذای آنها در سرار بازار به مشام می رسد.
بهترین زمان بازدید از بوستان لاله
هر فصل زیبایی خاص خود را دارد. اما نمی توان از جلوه گری پارک لاله تهران در پاییز با رنگ آمیز فوق العاد زیبای آن بر بوم طبیعت غافل شد. ترکیب رنگ طلایی و یاقوتی برگ های به همراه سایر رنگ های گرم این طیف هوش از سرتان خواهد برد. پیشنها می شود چنانچه قصد گردش پارک لاله تهران را در فصل پاییز دارید، حتما دوربین مناسب همراه داشته باشید تا بتوانید خاطرات گردش خود را در قاب دوربین ثبت نمایید.
هزینه بازدید پارک لاله تهران
پارک لاله تهران پولی شد، شایعه ای که پس از واگذاری این پارک به بخش خصوصی و با انتشار تصاویری از آن در فضای رسانه ای کشور، بسیار خبرساز شد اما پس از پیگیری های انجام شده توسط خبرگزاری ها از سوی شهرداری تهران، این موضوع تکذیب و اعلام شد که تصویر ارسالی مربوط به پارک لاله شهر هیدج از توابع استان زنجان می باشد. هم اکنون بازدید از پارک لاله تهران رایگان بوده و برای بازدید از این پارک محدودیت زمانی نخواهید داشت.
مکان های نزدیک پارک لاله تهران
هتل های بلوار، ورزش، لاله و اسپیناس نزدیک ترین امکان اقامتی پارک لاله تهران را تشکیل می دهد. که پس از بازدید از بوستان لاله می توانید از این مکان ها بازدید نمایید.
هتل بولوار: این هتل با قدمتی بیش از 40 سال در جوار خیابان ولیعصر واقع شده است . بولوار در سال 1392 مورد بازسازی قرار گرفت. اتاق های این اقامتگاه، امکانات یک هتل سه ستاره را به مهمانان خود ارائه می دهد. در نظر داشته باشید که بولوار فاقد پارکینگ بوده و خیابان های اطراف آن نیز شلوغ می باشد که این مورد می تواند در مراجعات خودرویی و یافتن جای پارک مناسب، را برای شما با سختی همراه کند.
اتاق های هتل تنها دارای سرویس بهداشتی فرنگی بوده و فاقد سرویس ایرانی هستند. موقعیت مکانی هتل به گونه ای است که دسترسی خوبی به خیابان انقلاب، عمارت دارالفنون و پارک دانشجو به مهمانان خود ارائه می دهد. هتل بولوار در فاصله 3 دقیقه ای به صورت پیاده و یا 3 دقیقه با خودرو از پارک لاله تهران قرار دارد.
آدرس: تهران – بلوار کشاورز – نبش خیابان جلالیه – پلاک 262
هتل ورزش: این هتل در خیابان حجاب و در سال 1390 شروع به کار نمود. ساختمان هتل داری 2 طبقه بنه و 27 اتاق می باشد. اتاق های این اقامتگاه، امکانات کامل یک هتل 3 ستاره را به مهمانان خود ارائه می دهد. ظرفیت پارکینگ این هتل 10 خودرو می باشد. پیش از سفر با اتومبیل به این مکان، از خالی بودن جای پارک اطمینان حاصل نمایید.
اتاق های هتل دارای سرویس فرنگی و فاقد سرویس ایرانی می باشند. موقعیت مکانی هتل به گونه ای است که دسترسی آسانی را برای مشتریان خود به کلیسای سرکیس مقدس، ایستگاه راه آهن، خیابان کارگر شمالی و موزه جواهرت ملی فراه نموده است. هتل ورزش در فاصله 3 دقیقه ای از پارک لاله تهران به صورت پیاده و یا 1 دقیقه با خودرو قرار گرفته است.
آدرس: تهران – خیابان فاطمی – خیابان حجاب – جنب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان – پلاک 16
هتل اسپیناس: این هتل در خیابان کشاورز تهران از مناطق خوش آب و هوای تهران قرار گرفته و در سال 1388 شروع به کار نمود. این هتل دارای 284 اتاق بوده که امکانات یک هتل 5 ستاره را به مسافران خود ارائه می دهد. اتاق های این هتل دارای سرویس بهداشتی فرنگی و فاقد سرویس ایرانی می باشند. همچنین پارکینگ هتل ظرفیت پارک 250 خودرو را به مهمانان خود ارائه می دهد.
موقعیت مکانی هتل به گونه ای است که دسترسی خوبی به موزه فرش و هنر های معاصر، میدان ولیعصر و مراکز خرید پایتخت به مهمانان خود ارائه می دهد. هتل اسپیناس در فاصله 5 به صورت پیاده از پارک لاله تهران و یا 6 دقیقه با خودرو از این هتل قرار گرفته است.
آدرس: تهران، بلوار کشاورز- حدفاصل خیابان فلسطین و نادری – پلاک 126
هتل لاله از لوکس ترین هتل های پایتخت بوده که در سال 1350 مورد بهره برداری قرار گرفته و در سال 1376 بازسازی شده است. بنای این مجموعه دارای 13 طبقه و 370 اتاق بوده که امکانات یک هتل 5 ستاره را برای مشتریان خود فراهم می نماید. در نظر داشته باشید که در اتاق های این اقامتگاه فقط سرویس بهداشتی فرنگی وجود داشته و سرویس ایرانی در اتاق های این هتل وجود ندارند. ساختمان هتل لاله چشم اندازی بسیار زیبایی از رشته کوه های البرز را به مشتریان خود خواهد داد.
موقعیت مکانی هتل به گونه ای است که دسترسی آسانی به موزه فروش، موزه هنر های معاصر و به معروفترین کتاب فروشی های تهران در میدان انقلاب به مشتریان خود ارائه می دهد. این هتل در همسایگی پارک لاله تهران قرار گرفته است. در مراجعه به این هتل نگرانی برای جای پارک خودروی خود نخواهید داشت زیرا پارکینگ این هتل فضای پارک 100 خودرو رایگان را به مهمانان خود ارائه می دهد.
آدرس: تهران – خیابان فاطمی – نبش حجاب
سخن آخر
در این مقاله تلاش شد که شما را با پارک لاله تهران آشنا نماییم. خواهشمندیم در صورتی که از این پارک بازدید کرده اید، نظرات ارزشمند خود را با در میان بگذارید.
سوالات متداول
آدرس پارک لاله تهران کجاست؟
آدرس پارک لاله تهران: خیابان کارگر شمالی – تقاطع بلوار کشاورز
چجوری با مترو به پارک لاله تهران بریم؟
برای رفتن به این پارک با مترو کافی است در ایستگاه مترو خط 3 میدان جهاد پیاده شده و مسیر 10 دقیقه ای تا پارک لاله تهران را طی کنید. همچنین می توانید از خطوط 227 (میدان ولیعصر – شهرک والفجر ) و یا 236 (میدان ولیعصر – خیابان سی هفت) استفاده نموده و در ایستگاه حجاب از اتوبوس خارج شوید. سپس فاصله 1 دقیقه ای تا بوستان لاله تهران را به صورت پیاده طی نمایید.
پارک لاله تهران دارای چه امکاناتی است؟
مرکز فرهنگی هنری مانند تئاتر عروسکی، کتابخانه ویژه کودکان و نوجوانان، میزهای بازی شطرنج، مسجد، زمین های ورزشی والیبال و. . . از جمله امکانات پارک لاله تهران هستند.