رسپینا
تهران

باغ فردوس تهران؛ محفل دوستداران سینما

زندگی در تهران با وجود مشغله فراوان و مشکلات مردم در این شهر خصوصا در دنیای امروز، احتمالا مجال استفاده از بسیاری فرصت ها را از اهالی آن گرفته است. اما چه زیباست اگر در همین زندگی امروزی، به ذهن خود فرصت استراحت داده و با رفتن به جاهای قدیمی و زیبا، ساعات اندکی از این مشغله دور باشیم. در این مقاله در مورد باغ فردوس تهران که یکی از جاهای دیدنی تهران و مکان های جذاب در مرکز شلوغی های پایتخت است، صحبت خواهیم کرد و شما را به چند ساعت گشت و گذار در این مکان دعوت می کنیم.

باغ فردوس تهران کجاست؟

آدرس باغ فردوس تهران: در خیابان ولیعصر، پس از 3 راه زعفرانیه، نرسیده به تجریش، کوچه بخشایش
این باغ در بخش شمالی تهران و منطقه شمیرانات یکی از قدیمی ترین محله های این شهر واقع شده است. باغ فردوس از شمال به بازار تجریش و ابتدای خیابان ولیعصر، از سمت جنوب به خیابان توتونچی، از قسمت شرق به منطقه دربند و از غرب نیز به خیابان طویل ولیعصر منتهی می شود.


View Larger Map

باغ فردوس تهران با مترو

یکی از آسان ترین راه های دسترسی به باغ فردوس، سوار شدن در مترو خط 1 تهران است. سپس می بایست در ایستگاه تجریش پیاده شده و با حدود 20 دقیقه پیاده روی، خود را در باغ فردوس ببینید. اما اگر مشکل پیاده روی طولانی دارید، پس از پیاده شدن در ایستگاه مترو تجریش، راهی سمت جنوب خیابان ولیعصر شده و سوار اتوبوس های بی آر تی شوید.

دسترسی به باغ فردوس با اتوبوس

یکی از راه های ارزان قیمت رسیدن به باغ فردوس، استفاده از اتوبوس های BRT است. برای این منظور کافیست سوار اتوبوس های تجریش – راه آهن شده و در ایستگاه باغ فردوس، با کمترین پیاده روی خود را به این باغ برسانید.

مسیر باغ فردوس با خودروی شخصی

استفاده از خودرو برای رفتن به باغ فردوس تهران پیشنهاد نمی شود. اما اگر مجبور به این کار بودید، بدانید که در نزدیکی این باغ، پیدا کردن جای پارک در هر زمان از شبانه روز به علت شلوغی زیاد تقریبا غیر ممکن است. بهترین کار استفاده از پارکینگ های عمومی در میدان تجریش است که حدوداً 20 دقیقه به صورت پیاده با باغ فاصله دارد.

باغ فردوس تهران باز است؟

یکی از رایج ترین سوالاتی که ممکن است در ذهن گردشگران ایجاد شود، زمان باز بودن این باغ است. باغ موزه فردوس تهران در روزهای یکشنبه تا جمعه پذیرای بازدید کنندگان مختلف از سراسر کشور است. اما این مجموعه در روزهای شنبه و ایام سوگواری تعطیل می باشد.

ساعت کاری باغ فردوس تهران

بخش های مختلف این باغ در ساعت های مختلفی به گردشگران این مجموعه خدمات ارائه می دهند. باغ موزه فردوس از ساعت 10 الی 18 و همچنین غرفه های فرهنگی و کافه های مجموعه در تمام 7 روز هفته از ساعت 9 الی 24 آماده پذیرایی از میهمانان می باشند. جهت اطلاعات بیشتر در مورد ساعت های کاری این مجموعه با شماره تماس باغ فردوس تهران ارتباط برقرار نموده و از راهنمایی های لازم برخوردار شوید.

بخش های مختلف باغ فردوس تهران

از آن جا که باغ فردوس تهران به موزه سینمایی اختصاص داده شده، امکانات مختلفی از قبیل سالن های سینما، کافه و محیط سرسبز آن یکی از پاتوق های دانشجویان رشته هنر است. به طوری که این عمارت به یکی از محافل برای گذاشتن قرارهای عاشقانه دختران و پسران دانشگاه ها تبدیل شده است. با مراجعه به باغ موزه فردوس که به باغ معیری نیز شناخته می شود، می توانید از بخش های جذاب و مختلفی بازدید کنید که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم.

موزه سینما باغ فردوس تهران محفل نقد و بررسی فیلم های قدیم و جدید

این موزه جذاب در سال 1373 داخل باغ فردوس تهران احداث و به یکی از بهترین مکانها برای علاقه مندان به هنر هفتم (سینما) تبدیل شد. موزه سینما باغ فردوس به همت هنرمندان مشهور و محبوب کشور از جمله مرحوم عباس کیارستمی و زنده یاد عزت الله انتظامی در سال 1377 به طور رسمی افتتاح و سرانجام در سال 1381 میزبان موزه سینما در کشور شد. به همین علت است که اکنون باغ فردوس را به نام موزه سینما نیز می شناسند.

باغ فردوس تهران سینما

قسمت های مختلف موزه سینما باغ فردوس

چند سالن نمایش شامل سالن فردوس، سالن سینماتوگراف و سالن تمدن وجود دارد که فیلم های روز سینما در این قسمت ها پخش می شود. علاوه بر این موارد تالارهای مختلفی داخل موزه سینما وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

تالار معاصران: با حدود 700 پرتره از چهره بهترین بازیگران و عوامل سینمایی در کشور
تالار جوایز: در این قسمت می توانید جوایز معتبرترین جشنواره های جهانی نظیر کن، اسکار، برلین و … را مشاهده کنید.
تالار تماشاخانه: یادگار سینمای کشور در دهه 30 و 40 و عکس های پرفروش ترین فیلم های سینمای تاریخ ایران
تالار علی حاتمی: بخش شاه نشین موزه سینما بوده که شامل یادبودهای این اسطوره سینمای ایران می باشد.
تالار نام آوران سینما: تصاویری از مشهورترین بازیگران سینمای ایران نظیر علی نصیریان، داریوش مهرجویی و …
تالار خانه فرهاد: این بخش برای علاقه مندان به هنر فرهاد مهراد تدارک دیده شده که شامل کتاب ها و سازهای این هنرمند فقید می شود.

باغ فردوس تهران کافه

یکی از معروف ترین بخش های باغ فردوس تهران برای زوج های جوان، کافه ویونا باغ فردوس است. این بخش در 2 قسمت مسقف و روباز بوده و قرار گرفتن کافه داخل این مجموعه، فضای هنری به آن بخشیده است. علاوه بر این کافی شاپ زنجیره ای، در باغ فردوس تهران کافه ای در قسمت غربی باغ و بالای بخش سینماتوگراف قرار گرفته است.

کتابفروشی باغ فردوس تهران

اگر تنها یک بار از این باغ بازدید کنید، متوجه تابلوی جالب “به جاش کتاب بخونین” شده اید. این نوشته روی تلویزیون قرمز رنگی که روی چهار پایه قرار دارد، نوشته شده و شما را به سمت کتاب فروشی حوض نقره سوق خواهد داد.

امکانات دیگر باغ فردوس

در قسمت ورودی این باغ، محصولات فرهنگی مانند کتاب و پوستر ارائه می شود و همچنین اگر قصد خرید از مراکز خرید اطراف این مجموعه را دارید، می توانید پوشاک، شیرینی، شکلات و صنایع دستی مورد نیاز خود را از ساختمان های موزه خریداری کنید.

نوشته های مشابه

تاریخچه باغ فردوس تهران

شاید قبل از این که به این باغ بروید، بهتر است کمی از تاریخچه این مجموعه 138 ساله با خبر شوید. باغ معیری تهران تنها یک مجموعه عادی در شمال این شهر نیست؛ این باغ ها یکی از مجموعه های مورد علاقه شاهان قاجاری بوده که از سال 1264 احداث شد. این مجموعه عظیم با 2 عمارت شمالی و جنوبی توسط صدر اعظم شاه، حاجی میرزا آقاسی آغاز شد و پس از مرگ محمد شاه قاجار، ساخت این باغ، ناتمام ماند.

پس از دوره سلطنت قاجار، تنها عکارت شمالی باغ فردوس تهران باقی مانده است. در زمان سلطنت ناصرالدین شاه، این باغ به حسینعلی خان معیرالممالک داماد شاه، به عنوان هدیه عروسی اهدا شد و حسینعلی خان، این باغ را به سبک قاجاری تکمیل و عروسی خود را در آن برگزار کرد. پس از حسین خان، این باغ به پسرش رسید و سپس و سپس به نوه وی دوست محمدخان معیرالممالک رسید.

در این زمان به علت عدم رسیدگی دوس محمدخان، به فروش گذاشته شد که حاجی میرزا حسین خان، باغ را از وی خرید و پس از گذشت نسل ها در زمان سلطنت مظفرالدین شاه به محمد ولی خان سپرده شد.پس از آن، دوره پهلوی زمان شکوفایی باغ فردوس تهران بود که به دستور علی اصغر حکمت برای وزارت معارف (آموزش و پرورش سابق) خریداری شد و به دفتری برای برنامه ریزی جشن های مختلف تبدیل شد.

پس از این زمان در سال 1352 محل قرار دادن لغتنامه دهخدا بود و به موزه باستان شناسی دانشگاه تهران واگذار شد. این باغ موزه در سال 1381 توسط بنیاد سینمایی فارابی با همکاری سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور سینمایی، شهرداری تهران و رئیس جمهور وقت کشور (سید محمد خاتمی) خریداری شد و به موزه سینمایی تغییر کاربری داد . مدیریت آن به عزت الله انتظامی واگذار شد. باغ فردوس تهران در حال حاضر به عنوان محفلی برای فیلم بازان و علاقه مندان به سینما نزد مردم شناخته شده و مدیر عامل و رئیس هیات مدیره آن یکی از داوران مسابقه عصر جدید (مجید اسماعیلی) است.

قیمت ورودی باغ فردوس تهران

برای ورود به هر بخش این باغ موزه می بایست هزینه های جداگانه ای پرداخت کنید. همچنین قیمت بلیط باغ فردوس تهران برای گردشگران داخلی، خارجی و دانشجویان در هر روز متفاوت است. اگر به این باغ را در روزهای یکشنبه تا جمعه و به صورت دانشجویی و دسته جمعی سفر کنید، ورودی این مجموعه، نرخ 3000 تومانی از شما دریافت می شود. این نرخ به میزان قیمت بلیط گردشگران خارجی است.

هزینه بلیط سینماهای باغ فردوس برای هموطنان در این مجموعه، 5 هزار تومان می باشد. اما هزینه بلیط سینماهای این باغ موزه برای هر گردشگر متفاوت است. سینمای این مجموعه در روزهای 5 شنبه و جمعه، 15 هزار تومان هزینه در پی دارد. این مقدار در روزهای دیگر هفته به 12 هزار تومان رسیده و سه شنبه ها با نرخ 9 هزار تومن به فروش می رسد.

معماری باغ فردوس تهران

معماری باغ فردوس تهران

ابتدا این را به شما بگویم که دوربین همراه خود داشته باشید که بعدا پشیمان نشوید. بهتر است از جای جای این باغ عکس تهیه کنید تا بعدا به فرزندان و نوه های خود نشان دهید. چرا که شاید در آینده خبری از این باغ زیبا و درختان تنومند و بلند آن نباشد. عمارت باغ فردوس دارای 3.5 طبقه با مساحت حدود 20 هزار متر مربع است. پس از این که از درب ورودی باغ گذر کردید، احتمالا شاهد درخت های چنار باغ فردوس (اگر قطع نشده باشند) خواهید بود.

قبل از درخت های چنار،حوض وسط باغ با فواره های آن، باعث نشاط در دل گردشگر شده و با استفاده از فرایند شکست نور، جذابیت ویژه ای به باغ می بخشد. یکی از زیباترین جاهای این عمارت برای عکاسی، ایوان عمارت و گچ بری های زیبای آن است. اما فضای داخلی عمارت تغییر کاربری داشته و نور پردازی آن با هدف های جدید صورت می گیرد.

مکان های نزدیک به باغ فردوس تهران

شاید پس از بازدید باغ فردوس تهران، نیاز به کمی گشت و گذار در اطراف آن پیدا کنید. ابتدا پیشنهاد می شود اگر در هنگام ظهر به این باغ می روید، می توانید پس از بازگشت از باغ فردوس سراغ رستوران های منطقه دربند تهران بروید. همچنین این مجموعه در نزدیکی بازارهای تجریش بوده و یکی از پیشنهادها خصوصا برای خانم ها، پس از گشت و گذار در باغ فردوس تهران، خرید از این بازارها است. از مکان های دیدنی اطراف باغ معیری می توان به مجموعه ورزشی باغ فردوس، مجموعه فرهنگی هنری راش و بوستان قلمستان تهران اشاره کرد.

کوچه های باغ فردوس تهران

در حوالی باغ فردوس تهران، کوچه ای به نام بن بست دلبر قرار گرفته که پاتوق قرارهای عشق و عاشقی دوران نامزدی است. داخل این کوچه، کافه رستوران حوالی دلبر وجود دارد که می توانید کباب های با کیفیت آن را امتحان کنید.

هتل های باغ فردوس تهران

اگر  در سفر خود به تهران، قصد اقامت در هتل های نزدیک به منطقه تجریش را دارید، می توانید هتل ویستریا تهران را که در فاصله 1.3 کیلومتری از باغ فردوس قرار دارد را با ارزانترین قیمت رزرو کنید. همچنین از معروف ترین هتل های نزدیک به باغ فردوس می توان به هتل آزادی و هتل استقلال اشاره کرد

توصیه هایی در مورد بازدید از باغ فردوس تهران

اولین و مهم ترین پیشنهادی که به شما ارائه می دهیم، این است که داخل این عمارت برای چند ساعت هم که شده، بی خیال دنیای بیرون و فضای مجازی شوید و بگویید هر چه باداباد!
یکی از مهم ترین مسائلی که می توانید با آن مواجه شوید، مشکل عکاسی داخل عمارت فردوس است. برای مواجه نشدن با این مشکل، پیش از ورود به باغ، مجوز عکاسی داخل تالارهای موزه سینما را از گیت ورودی دریافت کنید.

سخن پایانی

در پایان امیدواریم از خواندن این مقاله و آشنایی با یکی از قدیمی ترین مجموعه های تاریخی تهران لذت برده باشید. اگر به باغ فردوس تهران سفر کرده اید و پیشنهادی برای خوانندگان این مقاله دارید، در پایین هر مقاله آن را به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

ساعت کار باغ فردوس تهران چه زمانی است؟

 باغ موزه فردوس از ساعت 10 الی 18 و غرفه های فرهنگی و کافه های مجموعه در تمام 7 روز هفته از ساعت 9 الی 24 آماده پذیرایی از میهمانان می باشند.

آدرس باغ فردوس تهران کجاست؟

این باغ در بخش شمالی تهران در خیابان ولیعصر، پس از 3 راه زعفرانیه، نرسیده به تجریش، کوچه بخشایش واقع شده است.

لیلی عسکری

در سفر، دنیای جدیدی را می‌بینید؛ از مهمان‌نوازی مردم و فرهنگ آنان تا طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی، سفر به دور از روتین زندگی فرصتی است برای رشد! با مطالعه و تجربیات شخصی، جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری رو معرفی می‌کنم و نکاتی که به مسافران در طی سفر کمک می‌کنه رو ارائه میدم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا