رسپینا
تهران

پارک ساعی ؛ بوستانی فرهنگی در دل کتابفروشی های ولیعصر

در این قسمت از وبلاگ به سراغ یکی از بوستان های محبوب پایتخت، پارک ساعی تهران رفته و به معرفی آن خواهیم پرداخت. پس در ادامه با رسپینا همراه باشید.

پارک ساعی تهران
پارک ساعی تهران

آدرس پارک ساعی کجاست؟

پارک ساعی جزو جاهای دیدنی تهران بوده که در منطقه 6 شهرداری و حاشیه بلوار ولیعصر تهران قرار گرفته است. پارک لاله تهران دارای 6 ورودی بوده که درب اصلی این مجموعه در سمت غرب بوستان قرار گرفته و از طریق خیابان ولیعصر قابل دسترس است. به علت اختلاف ارتفاع پارک و خیابان های اطراف در ابتدای ورودی چندین پله قرار داده شده و برای رفتن به پارک بایستی آن ها را طی کرده تا به پارک برسید. ورودی دیگر این پارک از خیابان وزرا (خالد اسلامبولی) در شرق پارک قابل دسترس می باشد.
آدرس: تهران – خیابان ولیعصر – پارک ساعی

دسترسی به پارک ساعی تهران با حمل و نقل عمومی

اتوبوس: برای رفتن به پارک ساعی بایستی سوار یکی از خطوط اتوبوسرانی 152 (پارک وی – میدان راه آهن) ، 907 (پایانه تجریش – میدان راه آهن) و یا (پایانه تجریش – میدان راه آهن) شوید. اکنون در ایستگاه آبشار پیاده شده و فاصله 3 دقیقه تا این پارک را به صورت پیاده طی کنید. ایستگاه بی آر تی پارک ساعی، ایستگاه آبشار می باشد.

مترو پارک ساعی تهران: جهت رفتن به پارک ساعی تهران می توانید از مترو خط 3 استفاده کرده و در ایستگاه میرزای شیرازی از قطار خارج شوید. اکنون فاصله 20 دقیقه ای تا پارک را به صورت پیاده و یا خودرو های مسیر طی نمایید.

پارک ساعی مترو
پارک ساعی مترو

دسترسی به پارک ساعی با خودرو شخصی

به علت وسعت بالای تهران و سهولت دسترسی، در این نوشته مسیریابی بر اساس بزرگراه های اطراف پارک که شامل بزرگراه مدرس، کردستان و شهید قاسم سلیمانی بوده، صورت گرفته است. در ادامه نقشه پارک ساعی تهران را برای مسیریابی بهتر شما می گذاریم.

مسیر بزرگراه مدرس: پس از ورود به بزرگراه مدرس، این مسیر را تا خروجی خیابان اقاقیا، دنبال نمایید. سپس وارد خیابان بیهقی، خیابان پانزدهم(احمدیان)، خیابان بیستم، خیابان ولیعصر شوید. اکنون خیابان ولیعصر را تا رسیدن به پارک ادامه دهید.

مسیر بزرگراه کردستان: از بزرگراه کردستان وارد شهید گمنام شده و سپس وارد خیابان جهان آرا، خیابان چهاردهم، اسدآبادی، خیابان مطهری، میرزای شیرازی شمالی و خیابان ولیعصر بروید. خیابان ولیعصر را تا رسیدن به پارک دنبال کنید.

مسیر بزرگراه قاسم سلیمانی: بزرگراه قاسم سلیمانی را تا رسیدن به خروجی خیابان قنبری ادامه دهید. حال مسیر خیابان قنبرزاده، خیابان بهشتی و سپس به خیابان انقلاب بروید. اکنون این خیابان را تا رسیدن به پارک دنبال نمایید.

پارک ساعی تهران روی نقشه

امکانات پارک ساعی تهران

باغ وحش، کتابخانه، زمین های بازی فوتبال و والیبال، زمین بازی کودکان، پیست اسکی، پیست دوچرخه سواری، بوفه پارک ساعی و فرهنگسرای سرو امکانات این پارک را تشکیل می دهد. 

باغ وحش پارک ساعی تهران

باغ وحش از مکان های جذاب برای طبیعت دوستان می باشد. قرار گیری باغ وحش ساعی در این بوستان، این فرصت را به طبیعت دوستان داده که پس از بازدید از مجموعه پارک، به این محل رفته و از صدای خوش الحان پرندگان لذت برده و از میان طبیعت زیبای و درختان سربه فلک کشیده این بوستان و شنیدن صدای برخورد آب با محیط کیف کنید. در قسمت باغ پرندگان پارک ساعی تهران انواع حیواناتی مانند سنجاب، همستر، طوطی وحشی، اردک، غاز، قو، مرغابی، طاووس و لاک پشت را مشاهده خواهید کرد.

باغ وحش پارک ساعی تهران
باغ وحش پارک ساعی تهران

هرچند از تعداد این حیوانات کاسته شده اما این محیط همچنان جذابیت خود را حفظ کرده و می تواند گردش خاطره انگیزی را برای کودکان در این پارک ایجاد نماید. علاوه بر انواع مختلف گونه های جانوری در این منطقه، گونه های گیاهی قابل توجه این پارک وجود دارند. برخی از گیاهان این بوستان را چنار، کاج، سدروس، گردو، یاس وحشی، سرو تبری، نارون، افرا، ماگنولیا، زالزالک و سیب معروف ترین گیاهان این مجموعه را تشکیل می دهند. علاوه بر موارد اشاره شده، وجود صخره های عظیم و آبشارهای مصنوعی زیبایی این منطقه را تکمیل کرده اند.

از دیگر بخش های پارک ساعی در تهران می توان به باغ ژاپنی اشاره کرد. علت این نامگذاری استفاده از طراحی و المان های بکار برده شده در این پارک بوده که آن را به فضایی منحصر به فرد در میان سایر پارک ها و بوستان های تهران تبدیل کرده است.

پارک ساعی تهران خیابان ولیعصر
پارک ساعی تهران خیابان ولیعصر

مجسمه های پارک ساعی: از دیگر بخش های جذاب این پارک می توان به مجسمه های این پارک اشاره کرد که با زیبایی جزییات هرچه تمام تر با نمونه واقعی خود، به یکی از جاذبه های پایتخت تبدیل شده است. طراحی دقیقه این مجموعه علاوه بر زیبایی ظاهری برای کودکان نقش کارگاهی آموزشی داشته که در آن می توان از نزدیک به مطالعه جانداران و محیط زدگی آن ها بپردازند.

نوشته های مشابه

زمین بازی پارک ساعی: از بخش های پرطرفدار هر پارکی را زمین های بازی آن تشکیل می دهد که در این زمینه پارک ساعی با فراهم آوری زمین های بازی مختلف توانسته پاسخگوی خوبی به سلیقه بازدید کنندگان خود باشد. مساحت این زمین بازی کودکان این مجموعه 1500 متر بوده و وسایل بازی مختلف را در اختیار کودکان قرار می دهد.

طراح پارک ساعی تهران: طراحی ابتدایی پارک ساعی تهران به شکل کنونی آن در 1342 صورت گرفت. معمار این پارک استاد حسین محجوبی بوده است که پس از یک دهه تلاش های وی، این سازه در سال 1352 به اتمام رسید.

پادشاهی گربه ها: پارک ساعی تهران گربه های بسیار زیادی دارد، که در سراسر پارک پراکنده شده و بدون ترس از کنار عابران عبور می کنند. برخی از افراد نیز به این موجودات غذا داده و به آنها رسیدگی می نمایند.

پارک ساعی تهران گربه
پارک ساعی تهران گربه

کتابخانه پارک ساعی

کتابخانه سرو در سال ۱۳۷۴ به بهره برداری رسید مساحت این کتابخانه ۱۰۷۰ متر بوده و دارای بخش مختلف شامل دایره المعارف ها، فرهنگ ها، کتاب شناسی ها، زندگینامه ها و منابع جغرافیایی است.

در این کتابخانه مسابقه کتابخوانی، قصه گویی، نمایشگاه روزنامه خوانی، کارگاه های آموزشی، مسابقات خلاصه نویسی، داستان نویسی و نقد کتاب نیز در آن برگزار می شود. این کتابخانه دارای دو سالن مجزا برای خانمها و آقایان بوده که می توانند به صورت روزانه و هم زمان و مورد استفاده قرار گیرد. ساعت کاری کتابخانه، همه روزه از ساعت ۹ الی ۲۲ و روزهای جمعه 9 بالا ۱۶ می باشد. عناوین کتابهای کتابخانه را روزنامه ها و مجلات در موضوعات مختلف نظیر پزشکی، علمی، خانوادگی، ورزشی، فرهنگی، اجتماعی، هنری، اقتصادی و کودک شروع می شود. این کتابخانه در ضلع شمالی پارک ساعی تهران، کوی ساعی فرهنگسرای سرو کتابخانه سرو واقع شده و نام قدیم این کتابخانه، بانو بوده است.

کتابخانه پارک ساعی

فرهنگسرای سرو

از دیگر بخش‌های فرهنگی به فرهنگسرای سرو اشاره کرد این فرهنگسرا در سال ۱۳۷۴ در در زمینی به مساحت ۳۵۴۶ متر مربع در هفت طبقه افتتاح شد رویکرد اصلی این فرهنگسرا در حوزه موسیقی شهر تهران و با ریاست عبدالحسین مختاباد تعریف شد فرهنگسرا دوره ها و آموزش های مختلفی را برای سنین مختلف ارائه می کند از جمله آنها می توان به خیاطی کارگاه سفالگری با دست و چرخ، کارگاه قالی بافی، حکاکی روی فلز، طراحی پایه، کیف دوزی دستی با چرم دوزی، نقاشی با رنگ روغن، زیورآلات، بافت گلیم، بافتنی دومیل، نوازندگی گیتار، نوازندگی دف، نوازنده سه تار و غیره اشاره کرد.

عکس پارک ساعی
عکس پارک ساعی

مکان های نزدیک پارک ساعی تهران برای گردش

برج میلاد، پارک نوروز، آسمان نمای گنبد و پل طبیعت مکان های نزدیک پارک ساعی تهران را تشکیل می دهند.

برج میلاد: ششمین برج بلند مخابراتی دنیا بوده که در آن امکانات گوناگونی فراهم شده که از جمله آنها می توان به بخش های تجاری، اداری و گردشگری این مجموعه اشاره کرد. برج بلند هم اکنون به نماد تهران تبدیل شده است. از جمله امکانات این برج می توان به گنبد آسمان که در ارتفاع ۳۰۲ متری قرار گرفته و نمای فوق العاده از پایتخت را به شما ارائه خواهد داد. رستوران های مختلف بهترین شامل بهترین رستوران های پایتخت می باشد.

سکوی دید باز که با داشتن دوربین می تواند نمای بهتری از تهران را به شما ارائه دهد، همچنین از دیگر بخش های میلاد می توان به موزه مشاهیر، موزه شهرداری به ما سر برج میلاد اشاره کرد. ساعت کاری برج میلاد در روزهای عادی ۹ الی ۱۸ بوده بهتر ایام ماه رمضان ۱۷ برای ورود به برج میلاد سالن کنسرت برج میلاد نزدیکی است. بخش پرطرفدار این برج بوده به گونه ای که بسیاری از هنرمندان در آن کنسرت می کند. ارتفاع برج میلاد ۴۳۵ متر بوده و ۱۸ طبقه را شامل می شود برج میلاد در فاصله چند تا نقطه از پارک ساعی تهران قرار گرفته است.

برج میلاد
برج میلاد

پارک نوروز: پارک نوروزی یکی از پارک های زیبای تهران بوده که در اراضی عباس آباد و در سال ۱۳۹۲ شروع به کار کرد و بزرگترین مجموعه بوستان های عباس آباد نیز می باشد. پارک نوروز دارای کارکردهای فرهنگی و بین‌المللی است که در حوزه کشورهای اکو فعالیت می کند. بخشی از این پارک، روش و سنت های کشورهای عضو را معرفی می کند این پارک در تهران قرار گرفته است بازدید از این مکان رایگان می باشد.

پارک نوروز
پارک نوروز

آسمان نمای گنبد در پارک آب و آتش قرار گرفته و یکی از بزرگترین آسمان نماهای خاورمیانه بوده است. از این مجموعه جهت نجوم و ستاره شناسی از آن استفاده شده و از بهترین مکان ها برای مشاهده آسمان محسوب می شود. در قسمت سالن نمایش گنبد آسمان، فیلم های دوبعدی و سه بعدی منحصر به فرد از فضا و نحوه شکل گیری آن برای علاقمندان به این مجموعه به نمایش گذاشته می شود. مساحت این مجموعه 1850 متر می باشد. آسمان نمای در فاصله 12 دقیقه ای از پارک ساعی تهران با خودرو قرار گرفته است. 

آسمان نمای گنبد
آسمان نمای گنبد

پل طبیعت: از زیباترین پل های تهران بوده که در ساخت از پل های قدیم ایران نظیر پل خواجو اصفهان الهام گرفته شده و با استفاده از طراحی مدرن به زیبایی هرچه تمام تر در بین پارک های طالقانی و پارک آب وآتش ساخته شده است. موقعیت پل به گونه ای قرار گرفته که علاوه بر چشم انداز بسیار خوبی که نسبت به این پارک ها می دهد.

 نمایی فوق العاده از تهران را نیز در اختیار شما قرار می دهد. هدف از ساخت پل طبیعت ایجاد پیوند به دو پارک بوده که پیوستگی فضای سبز این مکان را نیز حفظ نمایید. این پل به علت طراحی فوق العاده خود تاکنون توانسته جوایزی بسیاری زیادی را از آن خود کند. پل طبیعت در فاصله 12 دقیقه ای از پارک ساعی با خودرو قرار گرفته است. 

پل طبیعت
پل طبیعت

سخن آخر

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. چنانچه شما نیز تجربه گردش در این پارک زیبا را دارید می توانید نظرات ارزشمند خود را با ما در این صفحه به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

نحوه دسترسی به پارک ساعی تهران با مترو به چه صورت است؟

جهت رفتن به پارک ساعی تهران با مترو می توانید از مترو خط 3 استفاده کرده و در ایستگاه میرزای شیرازی از قطار خارج شوید. اکنون فاصله 20 دقیقه ای تا پارک را به صورت پیاده و یا خودرو های مسیر طی نمایید.

آدرس پارک ساعی تهران کجاست؟

آدرس: تهران- منطقه 6 شهرداری- خیابان ولیعصر- پایین تر از میدان ونک

چه کسی بنیان گذار پارک ساعی است؟

زنده یاد مهندس کریم ساعی بنیانگذار این پارک بوده است. همچنین آبخیزداری کشور به علاوه سازماندهی جنگل ها و مراتع را بنیان گذاری کرده که لقب پدر جنگل بانی نیز به اون تعلق گرفته است.

لیلی عسکری

در سفر، دنیای جدیدی را می‌بینید؛ از مهمان‌نوازی مردم و فرهنگ آنان تا طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی، سفر به دور از روتین زندگی فرصتی است برای رشد! با مطالعه و تجربیات شخصی، جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری رو معرفی می‌کنم و نکاتی که به مسافران در طی سفر کمک می‌کنه رو ارائه میدم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا