موزه فرش استانبول

موزه فرش استانبول

درباره ی موزه فرش استانبول

اگر به بازدید از فرش های قدیمی با رنگ و نگارهای زیبا علاقمند هستید، بازدید از موزه فرش استانبول را فراموش نکنید. جالب است بدانید این موزه در سال 1979 در مسجد سلطان احمد بنا شد و به همین خاطر به "موزه فرش سلطان احمد" شهرت داشته است اما بعد از گذشت چند سال بنای موزه به مسجد ایاصوفیه تبدیل شد و موزه فرش به کاخ ابراهیم پاشا که توسط سلطان سلیمان به ایشان اهدا شده بود دایر گشت.

 در این موزه مجموعا 448 تخته فرش وجود دارد که 62 تخته فرش آن به صورت چرخشی نمایش داده می شود. شما می توانید آثاری از دوره های عثمانی، دوره کلاسیک (قرن 16 و17)، قالی های باقیمانده از قرن 16 ایرانی، قالی های قفقازی و ترکمن و با ارزش ترین سجاده ها که متعلق به محافل قونیه، میلاس و غیره می باشد را مشاهده نمایید. نقوش این فرش ها از هنرخط کوفی، کاشی کاری و تصاویری از طبیعت و حیوانات می باشد.

موزه فرش استانبول

معماری موزه فرش استانبول

یکی از مواردی که معماری این موزه راجذاب تر کرده است، استفاده از تخته های بزرگ و کوچک برای نمایش فرش ها و همچنین استفاده از تخته های گردان در موزه می باشد. از دیگر نکاتی که در معماری موزه خانه های فرش باید توجه شود، حداقل استفاده از پنجره های نورگیر می باشد، چرا که نور به بافت فرش آسیب می رساند. پس اگر قصد دارید از موزه فرش استانبول عکس های یادگاری داشته باشید، حتما فلش گوشی را خاموش کنید تا ناخواسته باعث آسیب رسیدن به این آثار گرانبها نشوید.

 این موزه شامل دو طبقه می باشد که درب ورودی و فرش های بزرگ در طبقه پایین و فرش های کوچک و سه اتاق در طبقه ی بالا قرار دارد. جالب است بدانید که در هر اتاق یا گالری آثاری از دوره های مختلف تاریخی قرار دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

گالری اول موزه

این گالری فرش های دوره آناتولی با طرح های انتزاعی و هندسی را دارا می باشد و در مراسمات خاص  به افتخار "هانس هولبین" هنرمند هلندی به "فرش های هولبین" نیز شناخته می شود. همچنین در این گالری نمونه هایی از مشهور ترین فرش های کشور ترکیه نیز آمده است. آثار عصر ملوک الطوایفی و فرش های اوشاک که متعلق به قرن 16 و 17 میلادی هستند نیز با ظرافت و نقش و نگارهای زیبایشان به چشم می خورد.

گالری دوم موزه

در این گالری فرش هایی با نقش های آناتولی شرقی و مرکزی از قرن 15 تا 20 دیده می شود. لازم به ذکر است که بعضی از این نقوش زیبا و هنرمندانه، از طرح های مساجد الهام گرفته می باشد و فرش ها و گلیم های قدیمی مساجدی مانند مسجد مصطفی در سرکیسی نیز به این موزه اهدا شده است.

گالری سوم موزه

در آخرین گالری، فرش های بزرگ اوساک که متعلق به قرن 17 و 18 می باشد، آثار بزرگ دوره عثمانی و فرش هایی از مسجد سلیمانیه و مسجد آبی به چشم می خورد. همچنین در این گالری نمونه هایی از سجاده ها و گلیم های قدیمی و دیدنی هم دیده می شود.

معماری موزه فرش استانبول

اماکن دیدنی اطراف موزه فرش استانبول

موزه فرش استانبول در محله فاتح یا به عبارتی فتیح واقع شده است و این محله از نظر گردشگری، جز جاذبه های دیدنی استانبول محسوب می شود. جالب است بدانید که منطقه فاتح استانبول جز آثار به ثبت رسیده یونسکو می باشد، پس اگر به تاریخ علاقمند هستید، پیشنهاد می کنیم حتما از این محله و اماکن تاریخی آن بازدید کنید. در ادامه لیستی از مکان های دیدنی محله فاتح استانبول را خدمتتون عرض می کنیم:

موزه باستان شناسی استانبول، مسجد ایا صوفیه استانبول، کاخ توپکاپی (توپ قاپی)، آب انبار باسیلیکا، بازار بزرگ استانبول (کاپالی چارشی)، اقامتگاه ابراهیم پاشا، دانشگاه علوم اجتماعی داشگاه استانبول، مسجد سلیمانیه، تنگه بسفر، منطقه امینونو، منطقه بالات، مسجد فاتح، بازار فروش کتاب های دست دوم، بازار مصری ها، محله یونانی نشین فنر، منطقه ساماتیا، مراسم سماع، موزه زباله ها، منطقه سلطان احمد، مسجدآبی، حمام ترکی، موزه هنر ترکی، مسجد جدید استانبول (ینی کامی)، گرند بازار استانبول، بازار ادویه استانبول، مسجد صوقلو محمد پاشا، منطقه ساماتیا، مرکز خرید آکسارای، مرکز خرید اندر، مرکز خرید هیستوریا، مسجد یاووز سلطان سلیم، مسجد بایزید، کلیسای سنت ایرنه، حمام تاریخی چال اوغلو، موزه هنرهای ترکی و اسلامی، کلیسای چورا، موزه کاشی کاری و موزائیک، پارک گلخانه، دیوارهای تاریخی استانبول، چشمه آلمانی استانبول، پیست اسکیت سیلیوری کاپی استانبول، موزه بهداشت، دانشگاه استانبول، فرمانداری، قصر سبدچی ها، زندان های هفت برج، موزه یحیی کمال استانبول، موزه بانک ترکیه، کاخ تکفور، ایستگاه راه آهن سیرکیجی، پست خانه بزرگ استانبول

موزه فرش استانبول

هتل های اطراف موزه فرش استانبول

از بهترین هتل های منطقه فاتح استانبول به موارد زیر می توان اشاره کرد:

هتل بوس سلطان احمد، هتل 3 ستاره اپل تری، هتل گلامور سیرکجی، هتل 5 ستاره دوسو دوسی داون تون، هتل 3 ستاره پیک، هتل اتومان، هتل 4 ستاره دوسی اولد سیتی، هتل رومورس، هتل 4 ستاره آرکادیا بلو، هتل رامادا بای ویندهام اولدسیتی،

رستوران های اطراف موزه فرش استانبول

در محله فاتح استانبول تا جایی که چشم کار می کند رستوران ها و کافه های خیابانی با غذاهای فرهنگ های مختلف قرار دارد ولی اگر بخواهید از معروف ترین رستوران های این محدوده آگاه شوید، رستوران های زیر را خدمتتون معرفی می کنیم:

رستوران پشت بام هفت تپه، رستوران مستر کوک، کافه روباز ملا عاشق استانبول

آدرس موزه فرش استانبول

آدرس موزه فرش استانبول

موقعیت مکانی موزه فرش استانبول: استانبول، محله سلطان احمد، محله فاتح (فتیح)، روبروی اقامتگاه ابراهیم پاشا

برای رفتن به این موزه، با مد نظر گرفتن هزینه بالای تاکسی ها در استانبول، توصیه می کنیم اگر وسایل زیادی همراه خود دارید و یا کهنسال هستید از تاکسی استفاده کنید. در غیر این صورت شما برای رسیدن به موزه فرش به راحتی می توانید از اتوبوس های شهرداری (خطوط 97 و 81)، مترو (خط (M2، تراموای (خطT1) و خط مارمارای استانبول استفاده کنید.

قیمت بلیط موزه فرش استانبول

اگر مشتاق به بازدید از موزه فرش استانبول گشتید این موزه در تابستان از ساعت 9 صبح تا 17 عصر و در زمستان از ساعت 9 صبح تا 16 عصر درب های خود را به روی علاقمندان و هنرمندان باز خواهد کرد همچنین قیمت بلیط موزه برای بزرگسالان 10 لیره و برای کودکان زیر 8 سال رایگان می باشد.

امیدواریم از بازدید این موزه نهایت لذت را ببرید.