غار نمکدان قشم

تاریخچه غار نمکدان قشم

گنبد نمکی که غار نمکدان در آن قرار دارد از سنگ های آذرین تشکیل شده و ترکیبی از سنگ و نمک می باشد. این گنبد ابتدا به صورت یک لایه بود و طی ده ها هزار سال نمک های موجود به دلیل چگالی کم تر، از صخره های سنگی بالاتر آمده و به مرور زمان غار نمکدان تشکیل شد. غار نمکدان حدود 6400 متر طول داشته و سن نمک های آن به دوره کانبرین در حدود 570 میلیون سال پیش مربوط می باشد. این غار به نام های غار سه مرد برهنه و غار نمک قشم نیز شناخته می شود. این سه مرد اهل جمهوری چک بودند که برای نقشه برداری از غار به صورت برهنه وارد رودخانه موجود در غار شدند تا به بخش های انتهایی بروند.

غار نمکی قشم

بخش های مختلف غار نمکدان قشم

از ابتدای ورود به این غار با بخش های مختلفی روبه رو می شوید. در این غار علاوه بر قندیل های نمک، رودخانه موجود در این غار را مشاهده خواهید کرد. این بخش های مختلف را در ادامه بررسی می کنیم.

قندیل های غار نمکدان قشم

دهانه غار که در قسمت جنوبی گنبد نمکی واقع شده است به دلیل  ر سوبات نمکی ظاهری سفید داشته که در ابتدای ورود نظر شما را به خود جلب خواهد کرد. پس از عبور از دهانه غار، قندیل های آویزان از سقف غار نمکی را مشاهده خواهید کرد که برای دیدن بهتر آن ها به چراغ قوه نیاز خواهید داشت. وجود خفاش در این غار زیبایی آن را دو چندان می کند.

دهانه ورودی غار نمکدان قشم

رودخانه غار نمکدان قشم

پس از ورود به غار، کمی جلوتر جریان های آب را در کف غار مشاهده می کنید. بستر این جریان های آب به دلیل وجود رسوبات نمک و خاکی موسوم به خاک نسوز، به رنگ سرخ درآمده اند. این جریان ها از دیواره های غار سرچشمه گرفته و در نهایت به حوضچه ای سفید رنگ منتهی شده که در دل این گنبد قرار گرفته است.

حوضچه غار نمکدان قشم

قندیل های زمینی غار نمکدان قشم

در میانه های مسیر این غار قندیل های رنگی متعددی را در سقف و زمین مشاهده خواهید کرد. در این غار دالان های متعددی وجود دارد که دالان های دوم و سوم برای بازدید همه افراد مناسب نیست. قندیل های موجود روی سقف (استلاکتیت) و زمین (استلاگمیت) در دالان هایی در دیواره غار وجود داشته و رنگ های متعددی را به دالان ها می بخشد.

قندیل های رنگی غار نمکدان

غار نمکدان قشم کجاست؟

این غار در 90 کیلومتری شهر قشم واقع شده است. در این مسیر از شهرهای درگهان و رمکان عبور کرده و به شهر طبل خواهید رسید. از این شهر به سمت سلخ رفته و مسیر ساحلی را ادامه دهید تا به غار نمکدان برسید. غار نمکدان در 1 کیلومتری ساحل قرار داشته و این مسیر را باید پیاده طی کنید.

مسیر قشم به غار نمکدان

مراکز مهم اطراف غار نمکدان قشم

از مکان های دیدنی اطراف این غار می توان به جنگل حرا، تنگه چاهکوه و مراکز اقامتی اشاره کرد. این مراکز در ادامه بررسی شده است.

مکان های دیدنی اطراف غار نمکدان قشم

یکی از مکان های دیدنی مهم اطراف این غار، جنگل حرا می باشد که در 35 کیلومتری آن قرار گرفته است. در این مسیر پس از عبور از سلخ و طبل به سمت ساحل رفته و به جنگل حرا خواهید رسید. همچنین تنگه چاهکوه در چاهو شرقی قرار داشته که در 43 کیلومتری غار نمکدان قشم واقع شده است.

جنگل حرا

هتل های نزدیک به غار نمکدان قشم

از هتل های نزدیک به این غار می توان به اقامتگاه جالبوت، بابا صالح و اقامتگاه بومگردی بام هنر اشاره کرد که در مسیر غار نمکی قشم به سمت سلخ واقع شده اند. این مراکز اقامتی با غار نمکی حدود 23 کیلومتر فاصله دارند.

تجهیزات لازم برای بازدید از غار نمکدان قشم

با توجه به اینکه در اطراف این غار هیچ گونه فروشگاهی وجود ندارد، لازم است از قبل وسایل و خوراکی های مورد نیاز خود را در طول مسیر تهیه کنید. برای بازدید از غار، به همراه داشتن چراغ قوه پرنور یا هدلایت ضروری است. سعی کنید از لباس های گشاد استفاده نکنید تا به راحتی در طول غار پیاده روی کنید و لباس اضافه همراه خود داشته باشید. اگر می خواهید از قسمت های داخلی تر غار بازدید کنید، از وسایل و لباس کوهنوردی استفاده کنید.

هزینه ورودی غار نمکدان قشم

بازدید از این غار هزینه ای ندارد و می توانید در ساعات مختلف شبانه روز از این غار دیدن کنید. اما به همراه داشتن راهنما یا کسی که از این غار بازدید کرده است می تواند به شما کمک کند.

مطلب پایانی

در این مقاله، توضیحات کاملی در مورد غار نمکدان در جزیره قشم ارائه شد. زیبایی های طبیعی این غار، بازدیدکنندگان زیادی را به سمت خود کشانده است اما به دلیل دور بودن از قشم بازدید از آن طاقت فرسا می باشد. لذا به منظور بازدید از این غار تور قشم مناسب تر می باشد. اگر شما از این غار بازدید کرده اید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.