رسپینا
استانبول

غذاهای استانبول، دنیایی از لذیذترین طعم و مزه ها

غذاهای استانبول از تنوع بالایی برخوردار هستند و در مدل های مختلفی همچون گوشتی، گیاهی و دریایی تهیه می شوند. فرهنگ غذایی مردم ترکیه از گذشته تا امروز بسیار غنی است و سازگاری بالایی با ذائقه ایرانی ها دارد. از این جهت می توانید هنگام بازدید از جاهای دیدنی استانبول به راحتی از غذاهای محلی و خوشمزه آن جا لذت ببرید. در این مقاله تعدادی از پرطرفدارترین غذاهای این کشور آسیایی اروپایی را به شما عزیزان معرفی می کنیم تا به خوبی با آن ها آشنا شوید.

غذاهای استانبول

معروف ترین غذاهای استانبول

املت منه من

یکی از املت های مخصوص صبحانه که در بین بهترین غذاهای استانبول به شمار می رود، املت منه من نام دارد. طبخ این غذا با سرخ کردن پیاز آغاز می شود، سپس به آن فلفل و گوجه فرنگی اضافه می کنند. در نهایت زمان اضافه شدن تخم مرغ و سبزیجات معطر مانند جعفری می باشد. لازم به ذکر است که در تهیه این صبحانه لذیذ می توان از تکه های گوشت، مرغ، بادمجان، پنیر، قارچ، سوسیس و کالباس نیز استفاده نمود. املت منه من یکی از معروف ترین غذاهای استانبول است که در سفره صبحانه بیشتر ترک زبانان دیده می شود.

املت منه من

دونر کباب

دونر به گوشتی گفته می شود که با حرارت کم، کباب شده باشد. دونر کباب از دیگر غذاهای استانبول است که می تواند از گوشت های مختلفی چون گوشت بره، گوساله و مرغ تهیه شود. دونر را می توان به صورت پیچیده شده در نان لواش و یا به صورت پرسی به همراه نان پیده، ماست، سس گوجه و کره میل سفارش داد.

دونر کباب

از معروف ترین غذاهای استانبول، اسکندر کباب

اسکندر کباب یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای استانبول به شمار می رود. اسکندر کباب را روی سیخ های عمودی به روی آتش طبخ می کنند و بعد آن را برش می دهند. چاشنی این کباب محبوب را از تفت دادن گوجه فرنگی به همراه سبزیجات معطر همچون نعنا، ریحان و جعفری، روغن زیتون، فلفل و دیگر ادویه های مخصوص تهیه می کنند. گوشتی که در این غذا استفاده می شود، گوشت بره است که آن را تکه تکه می کنند و در مدت کوتاهی آن را در موادی همچون سس گوجه، ماست و کره قرار می دهند.

اسکندر کباب

علی نازیک کباب،‌ از خوشمزه ترین غذاهای استانبول

کباب های ترکی در زمره معروف ترین غذاهای استانبول قرار گرفته اند و از دیرباز تا کنون دستور پخت کباب های مختلفی توسط آشپزهای حرفه ای برای آن خلق شده است. علی نازیک کباب یکی از همین غذاهای خوشمزه است که برخی می گویند قدمت آن به قرن شانزدهم میلادی باز می گردد. برای تهیه این غذا تکه های گوشت مزه دار شده بره را کبابی کرده و به همراه بادمجان کبابی شده، گوجه و ماست چکیده سرو می کنند.

علی نازیک کباب

کوزو تندیر

کوزو تندیر آنچنان لذیذ است که با یک بار چشیدن آن معتادش خواهید شد. کوزو تندیر از جمله غذاهای استانبول است که حاصل پختن آرام بره درسته، درون تنور است که در نهایت بافتی بسیار نرم و لطیف خواهد داشت. کوزو تندیر را به همراه ایچ پیلاو و یا سیب زمینی و ماست سرو می کنند.

نوشته های مشابه
کوزو تندیر

مرجیمک کوفتسی

از غذاهای استانبول که مخصوص گیاه خواران است، می توان به مرجیمک کوفتسی اشاره کرد. مرجیمک کوفتسی را با مخلوط عدس، بلغور و سبزیجات خرد شده به صورت کوفته درست می کنند. این غذای خوشمزه اغلب به عنوان پیش غذا در رستوران ها سرو می شود. عدس، بلغور، یک قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و قرمز، زیره، نعناع و ریحان خشک و… از جمله مواد اولیه ای می باشند که در تهیه این غذای گیاهی استفاده می شوند. 

مرجیمک کوفتسی

کادین بودوکوفته

ترک ها در فرهنگ غذایی خود بسیار متنوع رفتار می کنند و غذاهای سنتی جالبی دارند. کادین بودو نوعی کوفته ترکی است که برای تهیه آن گلوله های کوچکی از گوشت را درون آرد و تخم مرغ می غلتانند و پس از آن سرخ می کنند. این کوفته مزه لذیذ و خوبی دارد و یکی از محبوب ترین غذاهای استانبول نیز می باشد که می توانید در خانه خود آماده کنید. 

کادین بودوکوفته

آدانا کباب

آدانا کباب، از جمله کباب هایی به شمار می رود که جزء غذاهای ملل استانبول است. این نوع غذا که با استفاده از گوشت گوسفند آماده می شود، را می توانید در دو وعده نهار و شام میل نمائید. یکی از تفاوت هایی که این نوع کباب با دیگر کباب ها دارد، نوع گوشت آن است، چرا که در تهیه آدانا کباب، از گوشت گوسفندان نر استفاده می شود که در محیط طبیعی پرورش یافته اند.

از دیگر مواد اولیه این نوع کباب، می توان به سیر و پیاز، زنجبیل،‌ پودر زیره،‌ زردچوبه،‌ دارچین، پاپریکا، آب لیمو، روغن زیتون، سبزی خرد شده، نمک و فلفل اشاره کرد. لازم به ذکر است که در تهیه آدانا کباب به هیچ وجه از گوشت گاو استفاده نکنید.

آدانا کباب

پیده

نوعی دیگر از غذاهای استانبول، پیده است. این غذا یک نوع پیتزای ترکی به شمار می رود که در بین افراد بسیار محبوب است. نانی که در تهیه پیده از آن استفاده می شود، به دلیل اینکه از خمیر خانگی تهیه می شود، تمام افرادی که رژیم های غذایی متفاوتی دارند،‌ می توانند از آن استفاده کنند.

گوشت چرخ کرده، انواع ادویه زردچوبه، گشنیز، پودر کاری و زیره،‌ پیاز، فلفل دلمه ای، سیر، رب، انواع سبزیجات جعفری و گشنیز، گوجه و رب و پنیر پیتزا می باشند از جمله موادی به شمار می روند که در تهیه این غذا استفاده می شوند. لازم به ذکر است که برای تهیه این غذا،‌ می توانید به جای استفاده از گوشت، از مرغ، کالباس و گوشت بوقلمون نیز استفاده کرد. 

پیده

یاپراک سارما

دلمه یاپراک سارما را با استفاده از برگ درخت انگور، کلم و یا برگ چغندر تهیه می کنند. طرز پخت این دلمه به این صورت است که برنج پخته شده، گوشت پخته شده، مغزهای خوراکی و کشمش را درون برگ ها می پیچند و سپس بر روی حرارت می گذارند تا بخارپز شود. این غذای شناخته شده در هر زمان که به استانبول سفر کردید، در منوی اکثر رستوران های این شهر وجود دارد که می توانید سفارش داده و نوش جان کنید.  

یاپراک سارما

هونکار بَیَندی

هونکار بَیَندی یکی از غذاهای استانبول بوده و بسیار خوش طعم و عطر است که از تکه های گوشت بره بر روی پوره بادمجان به همراه کره و پنیر کاشار ذوب شده تشکیل شده است. از جمله مواد غذایی که در این نوع غذا استفاده می شود، می توان به بادمجان،‌ کره، آرد، شیر، فلفل سیاه، نمک و پنیر پیتزا نیز اشاره کرد.

هونکار بَیَندی

کارنی یاریک

کارنی یاریک غذایی لذیذ است که بر پایه بادمجان سرخ شده تهیه می شود. در این غذا گوشت مزه دار شده و جعفری را درون بادمجان سرخ شده پر می کنند و سطح رویی آن را با سس گوجه فرنگی می پوشانند. این غذای ترکی در واقع همان بادمجان شکم پر است که از محبوب ترین غذاهای استانبول به شمار می رود.

کارنی یاریک

مانتی

مانتی از تکه های خمیر با محتوای گوشت گاو یا بره، پیاز، نمک و فلفل تهیه می شود. مانتی را اغلب به همراه ماست سرد و سیر سرو می کنند. تکه های خمیر این پودینگ هر چه کوچکتر باشد، حاکی از تبحر آشپز آن بوده و در نهایت طعمی بهتر خواهد داشت. مانتی را می توان در زمره بهترین غذاهای استانبول قرار داد. این غذای پرطرفدار را می توانید در رستوران های فیچین، یرینو و… نوش جان کنید. برای خوشمزه تر شدن این غذا، پیشنهاد می کنیم آن را به همراه ماست، سس گوجه فرنگی و سیر نوش جان کنید.

مانتی

ایزگارا بالیک

ماهی جزئی جدا نشدنی از غذاهای استانبول است. ایزگارا بالیک نیز نوعی روش طبخ ماهی است که در آن پس از مزه دار کردن ماهی، سرخش می کنند. در تهیه ایزگارا بالیک بسته به فصل های مختلف سال از ماهی های مختلفی چون ماهی خاردار، اردک ماهی، ماهی آبی رنگ، ماهی ماکرل، ماهی کولی و ماهی سیم استفاده می کنند.

ایزگارا بالیک

پاتلیجان کباب

از دیگر غذاها که در بین محبوب ترین غذاهای استانبول قرار گرفته است، می توان از پاتلیجان کباب یا کباب بادمجان نام برد که لذت چشیدن طعم آن را در سفر به استانبول به شما پیشنهاد می کنیم. پاتلیجان کباب نوعی غذای ساده است که با استفاده از موادی همچون گوشت چرخ کرده تازه و بادمجان ورقه ای پخته می شود. از این غذا معمولا به عنوان میان وعده استفاده می شود که همراه برنج و یا نان می توان نوش جان کرد.

پاتلیجان کباب

چی کوفته

از عجیب ترین غذاهای استانبول که از طعم بسیار خوبی برخوردار است، می توان به چی کوفته اشاره کرد. استفاده از گوشت خام در این غذا، دلیل اصلی عجیب بودن این غذا به شمار می رود  که با پیازچه، رب گوجه فرنگی، رب فلفل چیلی، جعفری، بلغور و ادویه های مختلف ترکیب شده و همچون کوفته هایی گرد و کوچک، به آن شکل می دهند.

چی کوفته

چاق کباب شاهزاده

از جمله غذاهای محلی استانبول است که با کمک هیزم تهیه می شود، می توان به چاق کباب شاهزاده اشاره کرد. گوشت، پیاز، نمک و فلفل، سبزی ریحان از مواد اولیه این به شمار می روند که در تهیه  این غذای محلی از آن ها استفاده می شود. پیشنهاد می کنیم این غذای لذیذ را همراه با سس گوجه فرنگی نوش جان کنید.

چاق کباب شاهزاده

غذاهای خیابانی استانبول

لاهماجون

لاهماجون، از خوشمزه ترین غذاهای خیابانی استانبول است که برخی از افراد، آن را پیتزای استانبولی می نامند.. لاهماجون را با استفاده از خمیر نازک که روی آن موادی همچون گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز و فلفل قرار داده و در تنور می گذارند. پیشنهاد می کنیم این غذا را پس از خارج شدن از تنور، به همراه دوغ محلی و سبزی تازه میل کنید تا مزه اصلیش را حس کنید. اگر در استانبول قرار دارید، می توانید این غذای لذیذ را در خیابان های کادی کوی و آرناووت کوی نوش جان کنید.

لاهماجون

کومپیر

مردم استانبول هنگام تهیه سیب زمینی تنوری مقدار بسیار زیادی از ترکیباتی همچون سوسیس، هویج، نخود فرنگی، ذرت، پنیر و سس را روی سیب زمینی می ریزند. نام این شیوه طبخ سیب زمینی تنوری در ترکیه، کومپیر است و به عنوان یکی از غذاهای استانبول طعمی بسیار دوست داشتنی دارد. این غذا را در استانبول می توانید در خیابان اورتا کوی پیدا کنید.

کومپیر

دوروم

دوروم، در واقع یکی از پرطرفدار ترین غذاهای استانبول است که می توانید خوشمزه ترین آن را در میدان تکسیم این شهر نوش جان کنید. این غذای خیابانی، نوعی ساندویچ است که از نان لواش، گوشت، مرغ و سبزیجات مختلف تهیه می شود. از دوروم اغلب به عنوان میان وعده استفاده می کنند. دوروم یکی از غذاهای استانبول خیابانی است که پای خود را در دکه های شهر باز کرده است.

دوروم

تانتونی

تانتونی نیز ساندویچی تهیه شده از مخلوط گوشت، پیاز، ادویه و فلفل فراوان می باشد. این ساندویچ بسیار شبیه به دوروم است، اما تندی آن طعمی خاص و لذت بخش به تانتونی بخشیده است. البته اگر ذائقه شما به غذاهای تند عادت ندارد، می توانید نوع معمولی این ساندویچ خوشمزه و لذیذ را سفارش دهید. برای خوردن این غذای خیابانی بایستی به محله بیلورجو در میدان تکسیم مراجعه کنید.

تانتونی

ایچلی کوفته

از دیگر غذاهای خیابانی استانبول است که شباهت زیادی به سمبوسه و پیراشکی دارد، می توان به ایچلی کوفته اشاره کرد. برای تهیه این غذا خوشمزه، از مواد اولیه ای همچون گوشت چرخ کرده، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل، جعفری استفاده می شود که پس از ترکیب، مخلوط بدست آمده را درورن خمیری قرار داده و در روغن سرخ می کنند.  اگر چه ایچلی کوفته را می توانید در برخی از رستوران ها تهیه کنید، اما اگر به دنبال خوشمزه ترین آن هستید، به خیابان استقلال رفته و آن را با قیمتی مناسب از دست فروشان خریداری کنید.

ایچلی کوفته

میدیه دولما

از دیگر غذاهای خیابانی که نوعی غذای دریایی است، می توان به میدیه دولما اشاره کرد. همانطور که می دانید غذاهای دریایی در ترکیه بسیار زیاد هستند که میدیه دولما، از معروف ترین آن ها به شمار می رود. این غذای خیابانی که اکثر مردم استانبول آن را در شب ها نوش جان می کنند،  از موادی مانند برنج تند و صدف دریایی تهیه می شود. پیشنهاد می کنیم میدیه دولما را حتما با لیموی تازه میل کنید. میدان تکسیم استانبول یکی از محله هایی است که می توانید این غذا را در دکه های موجود در کنار خیابان های آن تهیه کنید.

میدیه دولما

بالیک اکمک

تجربه خوردن ساندویچ ماهی سرخ شده در کره و روغن زیتون آن قدر برایتان لذت بخش خواهد بود که مطمئنا در طول سفر به ترکیه چندین مرتبه به خوردن بالیک اکمک روی خواهید آورد. این ساندویچ خوشمزه نه تنها در رستوران های استانبول، بلکه در دکه های خیابانی این شهر به ویژه در محله های کاراکوی و امین انو که در نزدیکی ساحل قرار گرفته اند، نیز به وفور یافت می شود. همچنین شما می توانید پس از خرید این ساندویچ برای پیاده روی به کنار پل گالاتا رفته و ساندویچ بالیک اکمک را با نظاره منظره زیبای استانبول نوش جان کنید.

بالیک اکمک

بورک (سو بورکی)

بورک ترکیه یکی دیگر از غذاهای استانبول است که نامی مشهور میان ایرانیان دارد. این صبحانه لذیذ به قدری با ذائقه ایرانی ها سازگار است که سال هاست به غذای محبوب مردم کشورمان نیز تبدیل شده است. اما با همه این ها اگر به استانبول سفر کردید، حتما یک بار بورک ترکیه ای را بچشید. برای درست کردن این صبحانه استانبولی، از موادی مانند پنیر و سبزیجات که میان لایه های خمیر نازک مخصوص بورک پیچیده شده است، استفاده می کنند و در نهایت آن را سرخ و یا تنوری می کنند.

بورک دارای مدل های مختلفی در طبخ است که یکی از آن ها سو بورکی نام دارد. در این شیوه لایه های خمیر مخصوص بورک ابتدا آب پز می شوند و سپس برای سرخ شدن می روند. از این رو اندکی نسبتا به روش معمول نرمتر خواهند بود.

بورک

کوکورچ

کوکورچ نیز نوعی کباب است که از پیچیدن روده گوسفند به دور سیخ به همراه ادویه فراوان تهیه می شود. این غذا در میان مردم ترکیه بسیار محبوب است و در دسته غذاهای خیابانی استانبول به حساب می آید. البته ممکن است طعم آن در نهایت زیاد با ذائقه ایرانی ها سازگار نباشد. برای اگر از آن دسته افرادی هستید که می خواهید برای اولین بار این غذا را در استانبول امتحان کنید، بایستی به شامپیون کوکورچ بروید.

کوکورچ

ایسلاک برگر

از جمله غذاهای خیابانی استانبول، می توان به ایسلاک برگر اشاره کرد که بسیار شبیه به برگر است. این غذا که در فصول سرد طرفداران بیشتری دارد، از گوشت چرخ کرده، زیره، نمک و فلفل، روغن، سیر، رب، گوجه، سس کچاپ و نان بیات خرد شده تهیه می شود. این غذای معروف را می توانید در اکثر خیابان های استانبول به خصوص میدان تقسیم و خیابان استقلال خریداری کرده و نوش جان کنید. از آن جایی که این این غذا مقداری مرطوب است، به آن همبرگر خیس هم گفته می شود.

ایسلاک برگر

گزلمه

غذاهای استانبول در زمینه نان های محلی بسیار متنوع است. یکی از این نان ها گزلمه می باشد که بافتی شبیه به اگینجه مردمان شرق کشور خودمان دارد. هنگام طبخ این نان موادی مانند سبزیجات و گوشت میان خمیر قرار می دهند و سپس آن را در تنور می گذارند. گزلمه در زمره پرطرفدارترین غذاهای استانبول که در خیابان به فروش می روند، به شمار می رود. این غذای خیابانی را می توانید در اکثر رستوران ها، کافه ها‌،‌ و همچنین مغازه های سیار نوش جان کنید.

گزلمه

تاووک پیلاو

پلو و مرغ غذای مورد علاقه ایرانی ها است. حتما تعجب می کنید اگر بگوییم این غذا از محبوب ترین غذاهای استانبول است و میان ترک ها هم بسیار پرطرفدار است. تاووک پیلاو نامی است که مردم در استانبول به این غذای لذیذ خیابانی می دهند. این غذا از جمله غذاهای محلی استانبول به شمار می رود که می توانید در قسمت های مختلف این شهر به ویژه منطقه آنکاپانی خریداری کنید.

تاووک پیلاو

قیمت غذاهای استانبول

با خواندن این مقاله می دانید که استانبول از تنوع غذایی بسیار بالایی برخوردار است، به طوری که شما می توانید با سفر به این شهر، انواع غذاهای محلی، دریایی و انواع گوشت و کباب را نوش جان کنید. همچنین از آنجایی که تعداد رستوران های این شهر بسیار زیاد است، طبیعتاً تنوع زیادی از قیمت غذاها را خواهید دید. در این صورت می توانید بر اساس بودجه ای که برای وعده غذایی خود در نظر گرفته اید، به یکی از رستوران های ارزان و مقرون به صرفه یا گران قیمت بروید.

لازم است بدانید که کافه ها و رستوران های استانبول، اکثرا دارای قیمت های مناسبی هستند، اما برخی از آن ها به دلیل ارائه امکانات و خدمات ویژه، غذاهای خود را گران تر از سایر رستوران ها ارائه می دهند. اما اگر قصد خرید غذاهای خوشمزه و ارزان در این شهر را دارید، می توانید غذاهای خیابانی استانبول را انتخاب کنید، زیرا قیمت غذاهای خیابانی استانبول بسیار ارزانتر از غذاهای رستورانی است. به طور کلی قیمت غذا در استانبول تفاوت چندانی با ایران ندارد.

دراین مطلب سعی شد تا شما را با معروف ترین و پرطرفدار ترین غذاهای استانبول آشنا کنیم. همچنین شما می توانید با دنبال کردن پیج اینستاگرام رسپینا، با دیگر غذاهای محلی و خیابانی این شهر توریستی آشنا شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا