رسپینا
استانبول

سفر زمینی به استانبول، تجربه سفری ارزان و متفاوت

کشور ترکیه یکی از قطب های اصلی گردشگری در خاورمیانه به شمار می رود که دارای شهرهای توریستی بسیاری همچون استانبول می باشد. استانبول یکی از بزرگترین شهرهای کشور ترکیه است که به سبب برخورداری از جاذبه های گردشگری و تاریخی دیدنی و همچنین مراکز خرید مدرن و متنوع، سالانه میزبان شمار زیادی از مسافران ایرانی و سایر کشور ها است که به روش های مختلفی راهی آن می شوند. یکی از این روش ها، سفر زمینی به استانبول است که به دلیل هزینه های زیاد بلیط هواپیما استانبول امروزه مورد استقبال اکثر مسافران قرار گرفته است. در این مطلب همراه ما باشید تا با انواع روش ها و همچنین نکات مهم سفر زمینی به استانبول با کمک وسایل نقلیه مختلف آشنا شوید.

سفر زمینی به استانبول با قطار

در گذشته سفر زمینی به استانبول به کمک قطار بسیار سخت بود، چرا که از مبدا ایران هیچ خط ریلی مستقیمی به سمت این شهر وجود نداشت و می بایست از چندین مسیر عبور می کردند تا در نهایت به استانبول برسند. اما امروزه با راه اندازی شبکه ریلی دو مسیر تهران – آنکارا و تهران – وان، این امکان فراهم شده است تا مسافران بتوانند به راحتی خود را به مقصد استانبول برسانند.

همچنین از دیگر مواردی که برای مسافران بسیار حائز اهمیت است، می توان به هزینه سفر زمینی اشاره کرد که شامل بلیط قطار، هزینه خروج از کشور، پاسپورت، هزینه غذا و هزینه اقامت در استانبول و … می باشد. قیمت بلیط این دستگاه نیز به عوامل مختلفی از جمله امکانات موجود در قطار، خدمات ارائه شده در قطار، تاریخ سفر و … بستگی دارد که در هر قطار و زمان متفاوت است.لازم به ذکر است که می توانید با مطالعه محتوای “راهنمای سفر زمینی به ترکیه با قطار” با جزئیات بیشتر این سفر نیز آشنا شوید.

سفر زمینی به استانبول با قطار تهران – آنکارا

اگر در تهران قرار دارید و می خواهید با قطار تهران آنکارا به سمت استانبول بروید،‌ باید خود را برای یک سفر طولانی آماده کنید،‌ چرا که با قطار شما 3 روز از سفر خود که حدود 70 ساعت است را، در راه خواهید بود. اگر چه ممکن است در طی سفر دچار خستگی شوید،‌ اما می توانید از زیبایی های مسیر نهایت استفاده را داشته باشید. قطار های 3 ستاره، از جمله قطارهایی می باشند که این مسیر ریلی را پوشش دهی می کنند و با ارائه امکانات و خدمات کامل، سفری راحت را برای مسافران فراهم می آورند.

با انتخاب قطار تهران – آنکارا از ایستگاه های زیادی در مسیر عبور خواهید کرد که از جمله می توان به ایستگاه تبریز، ایستگاه سلماس، ایستگاه مرزی رازی در ایران و ایستگاه مرزی کاپی کوی در ترکیه و ایستگاه وان در ترکیه اشاره کرد. به طور کلی مسیر ریلی تهران تا آنکارا حدود 2080 کیلومتر است و پس از آن برای سفر به استانبول نیز باید مسیری 450 کیلومتری را نیز طی کنید. در این صورت می توانید از قطارهای سریع السیر هالکی آنکارا خود را به استانبول برسانید.

سفر زمینی به استانبول با قطار تهران - آنکارا

سفر زمینی به استانبول با قطار تبریز – وان

قطار دیگری که می توانید به کمک آن خود را به استانبول برسانید، قطار تبریز – وان است که در سال 1380 راه اندازی شده است. از آنجایی که مرز تبریز به مرز ترکیه نزدیک است، شما می توانید با هزینه کمتری به استانبول بروید. همچنین مسافران ایرانی برای سفر به استانبول نیازی به تهیه ویزا ندارند که یکی دیگر از دلایل سفر ارزان به این شهر به شمار می رود.

با انتخاب قطار تبریز وان شما ابتدا به وان رفته و سپس به کمک کشتی می توانید خود را به تاتوان برسانید. در ادامه برای رفتن به استانبول،‌ مسیری حدود 1500 کیلومتر را پیش رو خواهید داشت که می توانید این مسیر را با قطار طی کنید.

سفر زمینی به استانبول با قطار تبریز - وان

مرزهای سفر زمینی به استانبول

برای سفر زمینی به استانبول با خودروی شخصی، شما باید از مرز های مشترک ایران و ترکیه عبور کنید. در اینصورت بهتر است قبل از حرکت،‌ در خصوص این مرزها نیز اطلاعاتی پیدا کنید تا بتوانید بهترین و راحت ترین مرز را برای سفر خود انتخاب نمائید. به طور کلی سه مرز می باشند که عبارتند از:

مرز بازرگان، محبوب ترین مرز در سفر زمینی به استانبول

یکی از محبوب ترین مرزهای زمینی بین ایران و ترکیه، مرز بازرگان می باشد که به دلیل برخورداری از امکانات زیاد و همچنین نزدیکی آن به تبریز، شرایط بسیار خوبی را برای خروج از ایران برای مسافران فراهم کرده است. به همین دلیل تعداد قابل توجهی از مسافران آن را انتخاب می کنند. این مرز با تبریز حدود 290 کیلومتر فاصله دارد که برای رسیدن به آن باید از شهرهایی چون مرند و ماکو عبور کنید. با عبور از مرز بازرگان شما باید برای رسیدن به استانبول از مسیر های مختلفی عبور کنید که پر از مناظر دیدنی طبیعی و دریا است. از شاخص ترین این مسیرها می توان به مسافت های زیر اشاره نمود:

  • شهر گوربولاق تا دوغو بابزید:‌ حدود 40 کیلومتر
  • از دوغو بایزید تا آغری:‌ حدود 90 کیلومتر
  • از آغری تا ارزروم: 184 کیلومتر
  • از ارزروم تا ارزینجان:‌ 188 کیلومتر
  • از ارزینجان تا آماسیا:‌ 367 کیلومتر
  • از آماسیا تا بولو: 367 کیلومتر
  • از بولو تا ازمیت: 160 کیلومتر
  • از ایزمیت تا استانبول: 102 کیلومتر

لازم است بدانید که برای سفر زمینی به استانبول از مرز بازرگان مسیرهای دیگری هم وجود دارد، اما این مسیر یکی از راحت ترین مسیرها خواهد بود. علاوه بر آن شما می توانید در هر ساعت از شبانه روز اقدامات مربوط به خروج از کشور را انجام دهید و از این مرز عبور کنید.

مرز بازرگان، محبوب ترین مرز در سفر زمینی به استانبول

سفر زمینی به استانبول از مرز رازی

از دیگر مرزهای مشترک ایران و ترکیه، می توان به مرز رازی اشاره کرد که در فاصله 65 کیلومتری از شهر خوی در آذربایجان غربی قرار گرفته است. اما از آن جایی که جاده خوی تا مرز رازی پر از پیچ و خم است، بنابراین برای پیمودن آن باید زمان زیادی را در نظر بگیرید. این مرز به دلیل نزدیکی به شهر وان ترکیه، پس از مرز بازرگان، دومین مرز انتخابی مسافران به شمار می رود. از آن جایی که قیمت بنزین در ترکیه نسبت به ایران گران تر است، بنابراین این مرز می تواند به صرفه تر از دیگر مرز ها باشد.

در این مرز پارکینگی ارائه شده است تا در صورت ایجاد مشکل در خودرو، بتوانید با خیال راحت اتومبیل خود را در آن جا پارک کرده و ادامه مسیر را با ون و یا تاکسی ادامه دهید. از مرز رازی به سمت استانبول، سه مسیر متفاوت وجود دارد که مسافت آن ها تفاوت زیادی با هم ندارند.

از راحت ترین این مسیرها می توان به مسیر منتهی به دوغو بایزید اشاره کرد که می توانید به راحتی از آن جا به استانبول دسترسی پیدا کنید. لازم به ذکر است که این مرز شبانه روزی نمی باشد و به دو صورت فعالیت می کنند. این مرز در نیمه اول سال،‌ از ساعت 9 تا 5 عصر و در نیمه دوم نیز از ساعت 9:30 تا 4:30 عصر باز می باشد.

سفر زمینی به استانبول از مرز رازی

مرز سرو، آخرین مرز در سفر زمینی به استانبول

سومین و آخرین مرز مشترک بین ایران و ترکیه، مرز سرو می باشد که در فاصله 60 کیلومتری از شهر ارومیه قرار گرفته است. از آن جایی که این مرز در نزدیکی کوهستان واقع شده است، بنابراین در اکثر مواقع دارای آب و هوایی سرد است. در اینصورت اگر فصل زمستان را برای سفر زمینی به استانبول انتخاب کرده اید، بهتر است هم خود را و هم اتومبیل خود را برای هوای سرد و حتی برف آماده کنید.

از طریق این مرز می توانید به دو صورت به استانبول دسترسی پیدا کنید که در مسیر اول ابتدا به شهر یوکسکوا رسیده و سپس از آن جا به کمک هواپیما به استانبول برسید. در مسیر دوم نیز می توانید فاصله بین مرز سرو و استانبول را خودتان رانندگی کنید.

مرز سرو، آخرین مرز در سفر زمینی به استانبول

سفر زمینی به استانبول با اتوبوس

راه دیگر سفر زمینی به استانبول اتوبوس است. این روش در سال های اخیر بسیار مورد توجه مسافران قرار گرفته است و تعداد افرادی که به کمک اتوبوس به استانبول سفر می کنند، افزایش چشمگیری داشته است. یکی از نکاتی که باید در زمان سفر با اتوبوس مدظر خود قرار دهید، این است که سفر با اتوبوس به استانبول به صورت یکطرفه می باشد و برای برگشت خود نیز باید مجددا بلیط تهیه کنید. در ایران از دو مبدا تهران و تبریز می توانید از طریق اتوبوس به سمت استانبول حرکت کنید. از آنجایی که بیشتر مسافران از تهران به استانبول با اتوبوس سفر می کنند، بنابراین به ندرت می توان بلیط تخفیف دار را در این مسیر دریافت کرد.

از چه ترمینالی با اتوبوس به استانبول برویم؟

همانطور که گفته شد شما می توانید در ایران از دو مبدا تهران و تبریز با اتوبوس راهی شهر توریستی استانبول شوید. در صورتی که در تهران قرار دارید و از این شهر می خواهید به استانبول بروید، بایستی خود را به پایانه آزادی که در ضلع شمالی میدان آزادی تهران و پایانه بیهقی که در میدان آرژانتین واقع شده است، برسانید. اما اگر بخواهید از مبدا تبریز به سمت استانبول سفر کنید، باید به پایانه مرکزی تبریز مراجعه نمائید.

چگونه بلیط برگشت (استانبول به تهران) را تهیه کنیم؟

یکی از معایب سفر زمینی به استانبول با اتوبوس، عدم امکان خرید بلیط رفت و برگشت به صورت همزمان است که در اینصورت باید هر بلیط را جدا خریداری کنید. با این شرایط بهتر است قبل از شروع سفر خود به فکر تهیه بلیط برگشت خود نیز باشید تا در زمان برگشت، با ظرفیت کامل اتوبوس ها رو به رو نشوید. برای این کار شما می توانیدهم به صورت اینترنتی و هم حضوری اقدام کنید.

سفر زمینی به استانبول با اتوبوس

سفر زمینی به استانبول با ماشین شخصی

از زیباترین روش های سفر به استانبول به صورت زمینی، سفر با ماشین شخصی است، چرا که پس از عبور از مرزهای ایران،‌ با عبور از میان طبیعت و درختان و همچنین جاده های کوهستانی سفری خاطره انگیز را تجربه کنید. اما برای سفر زمینی به استانبول با ماشین شخصی می بایست اقداماتی را که در ادامه بیان می شود را انجام دهید.

نکاتی درباره بیمه ماشین، پیش از خروج از کشور

اولین اقدامی که باید در زمان سفر زمینی به استانبول با ماشین شخصی انجام دهید، گرفتن بیمه ماشین می باشد. دریافت این بیمه به روش های مختلفی امکان پذیر است. اولین راه می توانید کارت بیمه خود را از شعب معتبر بیمه نیز دریافت نمائید. اما اگر نمی توانید به شعب بیمه دسترسی پیدا کنید، می توانید با تماس با شعب بیمه موجود در مرز بازرگان و هماهنگی با آن ها، هزینه را برای آن ها واریز نموده و تا کارت بیمه را با پست برای شما ارسال نمایند.

در صورتی که به مرز رسیده اید و برای بیمه اتومبیل خود اقدام نکرده اید، می توانید فرد همراه خود را از مرز خارج کنید تا بیمه نامه را از ترکیه دریافت نماید. در صورتی که تصمیم دارید از مرز رازی به سمت استانبول حرکت کنید، باید بدانید که در این مرز علاوه بر تاخیر زیاد، متحمل پرداخت هزینه های بیشتری خواهید شد. لازم به ذکر است که مدت اعتبار بیمه تنها 15 روز است که قیمت آن در هر شرکت بیمه متفاوت می باشد.

 دریافت بیمه ماشین، پیش از خروج از کشور

هزینه بنزین برای رفت‌و‌آمد در سفر زمینی به استانبول

در صورت انتخاب مرز بازرگان برای سفر به استانبول از تهران، به طور کلی مسافتی حدود 2500 کیلومتر را با خودری شخصی پیش رو دارید که 1000 کیلومتر نیز از تهران تا مرز بازرگان را شامل شده و 1500 کیلومتر باقی مانده، مسافتی است که بایستی برای رسیدن به استانبول بپیمائید. در این صورت بایستی هزینه بنزین برای 1000 کیلومتر را بدون احتساب بنزین سهمیه‌ای و با هزینه آزاد با هر لیتر بنزین 3 هزارتومانی و هزینه بنزین مسافت باقی مانده تا استانبول را با هر لیتر 19 تا 21 لیری محاسبه کنید.

اقدامات اداری برای خروج از کشور

در صورتی که بخواهید مسیر زمینی به استانبول را با خودروی شخصی طی کنید،‌ می بایست قبل از خروج از کشور اقداماتی را انجام دهید که با عنوان اقدامات اداری شناخته شده اند. در ادامه نیز برخی از این اقدامات را بررسی می کنیم.

گواهینامه بین‌المللی

مسافران ایرانی برای آن که بتوانند در کشور دیگری با خودرو خود رانندگی کنند،‌ باید در کنار گواهینامه خود، گواهینامه بین المللی را هم دریافت کنند. این گواهینامه بین المللی یک سال اعتبار دارد و قیمت آن در هر سال متفاوت است. برای دریافت گواهینامه بین المللی به دو روش می توانید اقدام نمایید:

  1. درخواست آنلاین
  2. مراجعه حضوری به مراکز اصلی و نمایندگی های کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران در تهران و سایر استان ها، برای اطلاع از فهرست نمایندگی های مجاز کانون جهانگردی در شهر خود روی این لینک کلیک نمایید.
دریافت گواهینامه بین‌المللی در سفر زمینی به استانبول

عضویت در کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی

افرادی که سفر زمینی به استانبول با ماشین شخصی را انتخاب می کنند،‌ یکی از اقداماتی که باید انجام دهند، عضو شدن در کانون جهانگردی و اتومبیل رانی می باشد. این کار برای همه مسافران الزامی است و به مدت یک سال اعتبار خواهد داشت.

برچسب CD یا  IR

هر خودرو برای شناسایی راحت در کشور های خارجی، دارای یک برچسب منحصر به فرد است که معمولا باید آن را در وسط شیشه عقب بچسبانید. لازم به ذکر است که چسباندن این برچسب بر روی خودرو اجباری نیست.

پلاک بین‌المللی

مسافرانی که با خودروی شخصی به استانبول سفر می کنند، پس از دریافت گواهینامه،‌ باید برای عبور از مرز، یک پلاک بین المللی را تهیه کنند. این پلاک به نام خودرو موردنظر ثبت می شود. لازم به ذکر است که اگر در سفر بعدی خودروی جدیدی داشته باشید، دیگر این پلاک اعتبار نخواهد داشت.

دریافت پلاک بین‌المللی در سفر زمینی به استانبول

جواز خروج از کشور برای سفر زمینی به استانبول

پس از انجام کلیه اقدامات اداری خروج از کشور، برای اینکه بتوانید اتومبیل خود را از کشور خارج کنید، بایستی برای صدور مجوز خروج از کشور اقدام نمائید.

عوارض خروج از کشور در سفر زمینی به استانبول

هر فردی که از کشور خارج شود، بایستی هزینه ای را به دولت بپردازد. این قانون نیز برای افراد زیر دو سال هم اجرا می شود. از آن جایی که در هر سال،‌ هزینه عوارض خروج از کشور تغییر می کند، نمی توان قیمت مشخصی را برای آن بیان کرد. بنابراین بایستی قبل از خروج از کشور، کلیه قوانین را بررسی کنید.

در این مطلب با کلیه نکات مهم در سفر زمینی به استانبول آشنا شدیم. در صورتی که تاکنون با هر یک از وسایل نقلیه زمینی این سفر را تجربه کرده اید، می توانید تجربیات سفر خود را در کامنت ها با ما در میان بگذارید. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، متشکریم…

میترا عزیزی

به رقص درآوردن واژگان، دنیایی است که من در آن زندگی می کنم. صفحه سفید، نمایشگاهی از احساسات و عواطف درونی یک نویسنده است که با نوشتن دنیا را از دید خود به خوانندگان انتقال می دهد. پس بیایید از دیدگاه من با دنیا آشنا شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا