موزه گالاتا استانبول

موزه گالاتا استانبول

درباره ی موزه خانه مولوی

                    بشنو از نی چون شکایت می کند               از جدایی ها حکایت می کند

این بنا در سال 1491 توسط بزرگان امپراطوری عثمانی بنا شده است و بارها مورد بازسازی قرار گرفته است. در سال 1720 این بنا آتش گرفت، در ابتدای دوره جمهوری خواهی یعنی در دهه 1920 تعطیل شد و مجدد در سال 1975 بازگشایی شد و فعالیت خود را به عنوان موزه ادامه داد.

این موزه در گذشته محل سکونت خانواده جلال الدین محمد بلخی معروف به مولانا بوده است و پدر مولانا نیز در این باغ به خاک سپرده شده است. پس از مرگ مولانا در سال 1274 شاگرد ایشان حسام الدین چلبی بر روی سنگ مزار وی مقبره ای مخروطی شکل ساخت و آن را با سفال تزئین کرد. به دلیل معماری خاص و منحصر به فرد آرامگاه و اشعار فارسی درج شده روی آن مقبره مولانا را در گالاتا با نام کابای هدرا که در لغت به معنی گنبد سبز است می شناسند. در کنار آرامگاه حضرت مولانا نیز، اتاق کوچکی قراردارد که قبرستان چند تن از دراویش این فرقه در آن قرار دارد.بعد از گذشت سال ها قسمت های بیشتری به موزه مولوی افزوده گردید و در سال 1954 به طور رسمی به دراویش اجازه برگزاری مراسم رقص سماع و نواختن ساز و آواز داده شد و با این کار سیل عظیمی از طرفداران مولانا و رقص سماع را به آن مکان راهی کردند.

معماری موزه گالاتا

ساختمان موزه با نمایی سفید رنگ که نماد پاکی و زیبایی می باشد در دو طبقه بنا شده است. پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که در بازدید از این مکان، از تمام دروازه ها و طبقات این موزه دیدن کنید. طبقه اول موزه ای از وسایل زندگی دراویش همین خانه مانند البسه، کلاه، سازها و تسبیح و... موجود است و همچنین ویترین هایی از قرآن های خطی، دست نوشته های قدیمی، آثار هنری دوران سلجوقی، ادوات موسیقی دوران رومی، تابلو هایی به خط اشخاص معروف، نقاشی های ابروبادی که هنرمندان معروف ترک هنرنمایی کرده اند و کتب خطی و ارزشمند می باشد. همچنین در این موزه مثنوی های دست نویس متعلق به قرن 15 میلادی و اشعار حضرت مولانا که برروی سنگ یا کاغذ درج شده است نیز وجود دارد.بازدید از این موزه حدود یک ساعت وقت شما را خواهد گرفت.

در وسط حیاط موزه گالاتا حوضچه ای زیبا توسط سلطان سلیم ساخته شده است که به آن چشمه ترکیه یا شستشو نیز می گویند. در داخل مجموعه، محوطه ای دایره ای شکل که یک گوشه آن محراب و منبری ساخته شده از سنگ قراردارد فضای معنوی و آرامش بخشی به موزه بخشیده است و همچنین سقف ساخته شده از چوب و زیتونی رنگ آن زیبایی خیره کننده ای به فضا عطا می کند. در اطراف سالن صندلی هایی برای بازدید مشتاقان تعبیه شده است.

در بازدید از این موزه می توانید ازاتاقی تاریک، بدون نور و کوچک که رقص دراویش را برای شما به نمایش می گذارند نیز دیدن کنید. اولین درویش حاضر در این بنا نوه حضرت مولانا  "محمدسما"  بوده است که این موضوع بر اهمیت این مکان ارزشمند افزوده است.

                    در نیابد حال پخته هیچ خام               پس سخن کوتاه باید والسلام

رستوران های اطراف موزه گالاتا استانبول

اماکن دیدنی اطراف موزه گالاتا

بعد از بازدید از این موزه ارزشمند شما می توانید از جاهای دیدنی استانبول که در اطراف این موزه قراردارند دیدن کنید، لیست اماکن دیدنی اطراف موزه گالاتا را در ذیل می توانید مشاهده کنید:

مدرسه کورلولو علی پاشا، مدرسه کافرآغا، جاله اوعلو، عمارت کلاه فرنگی ایهلامور (پاوین)، بی اوعلو، هیپودرم، میدان سلطان احمت، منطقه سلطان احمت، تنگه بسفروس، پولونزکوی، جزایر پرینس، شیله، کادی کوی، اوسکودار، ساری یر، مسجد جامع محموت پاشا، باغ وحش بسفروس، استانبول سی لایف آکواریوم (آکواریوم زندگی دریایی استانبول)، پارک دلفین استانبول (استانبول دالفیناریوم)، پارک مینیاتورک، پارک گلهانه، پارک ببک، جنگل بلگراد، موزه هنرهای مدرن، کاخ موزه ییلدیز، موزه قلعه هفت برج (قلعه یدیکوله)، موزه فرش و گلیم واکیفلار، کاخ توپکاپی (توپ قاپی)

هتل ها اطراف موزه گالاتا

برای رزرو هتل در استانبول می توانید از طریق سایت رسپینا اقدام کنید. لیست هتل های اطراف موزه گالاتا را در زیر مشاهده می کنید:

هتل گرند هالیک استانبول، هتل د پورل بوتیک، هتل پرالایف استانبول، هتل بیانچو پرا استانبول، هتل آنمون گالاتا استانبول، هتل گالاتاپورت استانبول، هتل دوو گالاتا استانبول، هتل مرودی پرا استانبول، جورجز هتل گالاتا

رستوران های اطراف موزه گالاتا

از بهترین رستوران های اطراف این موزه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

رستوران های برج گالاتا، رستوران لوکانتا مایا، کافه رستوران آهسته، رستوران گونی استانبول، رستوران کاراکوی لوکانتاسی، رستوران پپوز گالاتا استانبول، رستوران اف اند بی کالچر استانبول، کافه ولوت گالاتا استانبول

معماری موزه گالاتا استانبول

موقعیت مکانی موزه گالاتا

این موزه در خیابان استقلال (خیابان ایستیکال) استانبول در نزدیکی برج گالاتا قرار دارد و درب ورودی آن که با یک بیت شعر زیبا مزین شده کاملا نمایان است.خیابان استقلال یکی از مشهور ترین خیابان های استانبول می باشد و اگر به استانبول سفر کرده باشید، حتما نام این خیابان و خیابان تکسیم (تقسیم) را شنیده اید.

این مکان در یک کیلومتری هتل جورجس گالاتا می باشد و فاصله 400 متری با ایستگاه مترو سیشانه دارد.هر روز به جز دوشنبه ها (دوشنبه ها تعطیل است) در 15 آوریل تا اول نوامبر از ساعت 9:30 صبح الی ساعت 19 ادامه دارد و از اول نوامبر تا 15 آوریل از ساعت 9:30 الی 17 درب های این موزه به روی علاقمندان باز خواهد بود.

هزینه بازدید از موزه گالاتا

اگرمشتاق دیدن رقص سماع دراویش هستید می توانید در روزهای یکشنبه ساعت 17 از این مکان بازدید کنید. هزینه ورودی موزه خانه مولوی در روزهایی که در آن جا رقص سماع برگزار می شود 90 لیره است و کارت موزه پاس را هم قبول می کنند (این کارت مخصوص گردشگران و توریست های استانبول می باشد و مخصوص بازدید از موزه ها است. با خرید آن به قیمت مناسب می توانید از موزه های طرف قرارداد موزه پاس رایگان بازدید کنید. لازم به ذکر است اعتبار این کارت تنها 5 روز است که از زمان اولین استفاده فعال می شود.) اما اگر در روزهای عادی بخواهید از این موزه بازدید کنید بلیط آن حدود 3 یورو خواهد بود.