22 مورد از مهم ترین اصطلاحات فرودگاهی به دردبخور!
شاید تاکنون با افراد زیادی در هواپیما مواجه شده اید که به اصطلاح کار درست هستند و از تمام جزئیات پرواز خود اطلاع دارند. جالب نیست کسی که بلیط هواپیما خریداری کرده از اصطلاحات فرودگاهی بی خبر باشد. احتمالا با خود گفته اید خیلی باکلاس و با معلومات هستند. شاید هم تصور می کنید همه آنها در شرکت های هواپیمایی سابقه دارند. اما در حقیقت بسیاری از آن ها تنها در مورد انجام سفر هوایی خود تحقیق کرده و با اطلاعات کامل از شرایط پرواز می کنند. شاید کمی اغراق به نظر برسد ولی مردم عادی به این افراد اصطلاحا مسافر حرفه ای می گویند.
امروزه اصطلاحات فرودگاهی در سفر های داخلی نیز بسیار پرکاربرد شده اند و عدم اطلاع از آن ها می تواند باعث سردرگمی مسافران شود. به خصوص در پروازهای خارجی که اصطلاحات بیشتر می شود و اطلاع داشتن از آن ها در فرودگاه شهر مقصد می تواند حسابی شما را سردرگم کند. به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا پر کاربردترین اصطلاحات هواپیمایی که قبل از سفر بید بلد باشید را به طور کامل بررسی کنیم.
1- ایرلاین و ایرویز، Airways vs Airline
تا به حال دقت کرده اید که چرا برخی از شرکت های حمل و نقل هوایی که مسافر یا بار را حمل می کنند، در اصطلاحات فرودگاهی ایرلاین نامیده می شوند؟ در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند که برند خود را با پسوند ایرویز نامگذاری کنند؟ فکر می کنید این مورد تنها به سلیقه رئیس شرکت بستگی دارد؟ هیچ کس به پسوندی که شرکت حمل و نقل هوایی استفاده می کند توجهی نمی کند و تا زمانی که شرکت شما را از جایی به مکان دیگر به مقصد برساند فرقی برایتان نمی کند که پسوند شرکت کدام یک باشد.
در صورتی که برای یک مسافر حرفه ای این مسائل کاملا با هم تفاوت دارد. تا زمانی که بتواند به جایی که میخواهد برود، هیچکس اذیت نمیشود که آیا از قطر ایرویز بلیط می خرد یا ترکیش ایرلاینز. اکثر مردم فکر می کنند که این دو اصطلاح مترادف یا حداقل قابل تعویض هستند. اجازه دهید در ادامه این موضوع را بررسی کنیم که آیا اصطلاحات فرودگاهی ایرلاین و ایرویز یکسان هستند یا تفاوتی بین آن ها وجود دارد؟
ایرلاین (Airline)، شرکت حمل و نقل مسافر یا حمل بار
اولین اصطلاح فرودگاهی که هر فرد در زمان سفر با هواپیما باید با آن آشنا باشد، ایرلاین یا خط هوایی است. این اصطلاح هواپیمایی به شرکت صاحب این وسیله نقلیه اشاره دارد، در فارسی به شرکت هواپیمایی معروف است. ایرلاین ها علاوه بر حمل و نقل مسافر، وظیفه جابجایی بار آن ها را نیز به عهده دارند.
تفاوتی ندارد ایرلاین شما خارجی باشد یا داخلی، در هر صورت این شرکت ها طیف گسترده ای از فعالیت های حمل و نقل هوایی شما را مدیریت می کنند. خرید بلیط از برخی ایرلاین ها به صورت آنلاین و در برخی شرکت های نوظهور تنها از طریق شرکت های نماینده فروش آن ها در کشور امکان پذیر است.
ایرویز مسیریابی دقیق پروازهای رفت و برگشت
ایرویز در تمام مسیرها کاربرد نداشته و تنها وظیفه مسیریابی و جهت یابی به برخی مسیرهای حائز اهمیت را به عهده دارد. حتما بریتیش ایرویز و قطر ایرویز را تا به حال شنیده اید. به طور مثال شرکت قطر ایرویز مسیر هوایی خود را به خوبی شناسایی کرده و در مسیرها به صورت رفت و برگشت عمل می کند به همین دلیل کاربری آن به علت شناسایی آسان مسیر، کار را برای خلبان راحت نموده و ترجیح 90 درصد خلبان ها فعالیت در ایرویزها است.
2- ترمینال – Terminal از رایج ترین اصطلاحات فرودگاهی
ترمینال نیز یکی از اصطلاحات فرودگاهی مهم و متداول است که اکثر مسافرین از معنی آن خبر دارند. این واژه به بخشی از فرودگاه گفته می شود که مسافران در هنگام ورود به فرودگاه و همچنین پیاده شدن از هواپیما، وارد آن می شوند. هر فرودگاه می تواند یک یا چند ترمینال داشته باشد که هر کدام به پرواز داخلی و یا خارجی اختصاص داده شود. اما در جریان باشید این واژه با اصطلاح فرودگاه کاملا متفاوت بوده و در واقع ساختمانی است که در داخل فرودگاه قرار گرفته است.
لازم است بدانید که این اطلاعات با توجه به ساعت کاری ایرلاین ها، متغیر خواهد بود. هر شهری که سکونت داشته باشید در صورت تماس با شماره تلفن 199 به واحد اطلاعات پرواز فرودگاه شهر خود متصل خواهید شد. همچنین اگر بلیط خود را از رسپینا تهیه کنید، کارشناسان این مجموعه به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشند.
3- اصطلاح هواپیمایی فلایت – flight
فلایت یک اصطلاح پرواز انگلیسی بوده که در واقع به پرواز هواپیمایی که مبدا و مقصد مشخصی دارد، اشاره دارد. از آن جایی که در هر فرودگاه، در طی یک روز ممکن است چندین پرواز انجام شود. بنابراین برای این که بتوانند اطلاعات و وضعیت پرواز هر مسافر را به آن ها برسانند، برای پرواز ها عددی را به عنوان شماره پرواز مشخص می کنند که بر روی بلیط هر مسافر ثبت شده است. این عدد نیز به flight number یا شماره پرواز معروف است.
4- اصطلاحات فرودگاهی مربوط به مدت زمان پرواز
عبارت Long-haul flight یا پروازهای دوربرد یک اصطلاح پرواز انگلیسی است که به پروازهایی که مسافت طولانی در پیش دارند، گفته می شود. در اصطلاحات صنعت هواپیمایی، به پروازهایی که مدت زمان آن بین 30 دقیقه تا 3 ساعت باشد، برد کوتاه یا short haul، پروازهای بین 3 تا 6 ساعت به پروازهای برد متوسط (Medium-haul) و پروازهای طولانی تر از 6 ساعت به پروازهای دوربرد معروف هستند.
5- گیت – gate از اصطلاحات هواپیمایی انگلیسی
از دیگر اصطلاحات صنعت هواپیمایی که باید در فرودگاه با آن آشنا باشید، گیت است. پس از دریافت کارت پرواز، برای سوار شدن به هواپیما، هر مسافر باید وارد گیت مشخصی شود که بر روی کارت پرواز او نوشته شده است. البته گیت از اصطلاحات هواپیمایی به شمار می رود که علاوه بر مسافرین به خدمه پرواز نیز تعلق می گیرد.
این واژه در لغت به معنی دروازه و در اصطلاحات فرودگاهی به مسیری گفته می شود که برای رفت و آمد مسافران، خدمه و کادر پرواز قرار داده شده است که از طریق آن خود را به هواپیما برسانند. پس از اینکه چمدان و بارهای سنگین خود را به قسمت پذیرش بار تحویل دادید، می توانید در قسمت گیت فرودگاه، ساک دستی 5 کیلوگرمی را برای پروازهای داخلی و 7 کیلویی را در پروازهای خارجی حمل کنید. معمولا در هر فرودگاه، چندین گیت وجود دارد که تنها یک پرواز مشخص در آن انجام می شود.
6- لی اوور و استاپ اوور – stopover VS layover
لی اوور از اصطلاحات فرودگاهی است که کمتر کسی احتمالا معنی آن را بداند. این واژه به هرگونه ارتباط بین پروازها اشاره دارد. گاهی اوقات، برخی از پروازها، با توقف رو به رو می شوند که باعث می شود مسافران در فرودگاه بین راه، از هواپیما پیاده شده و پس از گذشت زمانی دوباره سوار همان پرواز یا پرواز دیگری شوند. این توقف های پرواز می تواند از حداقل 30 دقیقه شروع شده و تا 24 ساعت ادامه داشته باشد.
در اصطلاحات صنعت هواپیمایی به توقف های کمتر از 4 ساعت، layover و به توقف های طولانی تر از آن stopover گفته می شود. البته ممکن است برخی شرکت ها شما را گول زده و از واژه لی اوور برای توقف های طولانی مدت نیز استفاده کنند.
7- پروازهای ورودی (ارایول) و خروجی (دیپارچر) arrival and departure
اگر اصطلاحات هواپیمایی را با دقت بیشتری بررسی کنید متوجه این 2 واژه مهم می شوید که به پروازهایی اشاره دارد که از فرودگاه مبدا شما حرکت نموده و یا به فرودگاه مقصد شما نشسته اند. در همه فرودگاه ها تابلوهایی با نام ارایول بورد (arrival board) وجود دارد که می توان مشاهده کرد که پروازها در چه زمانی به فرودگاه می رسند.
همچنین در صنعت هواپیمایی departure به معنی پرواز خروجی بوده و در اصطلاح به پروازهایی که از فرودگاه خارج می شوند، پرواز خروجی یا دیپارچر گفته می شود. اگر کمی به محیط فرودگاه ها دقت کنید در همه آن ها، تابلو هایی را مشاهده می کنید که مسافران می توانند اطلاعات پروازهای خروجی را در آن تابلو که به departures board معروف است، مشاهده کنند. همچنین تا زمانی که قصد سوار شدن به هواپیما دارید، زمان خود را در departures lounge یا سالن استراحت پروازهای خروجی سپری می کنید.
8- تاخیر در پرواز یا delay
تاخیر پرواز نیز از رایج ترین اصطلاحات فرودگاهی است که در پروازهای داخلی احتمالا زیاد شنیده باشید. در فرودگاه ممکن است پروازی که ساعت آن از قبل مشخص شده است، با تاخیر انجام شود که به آن delay گفته می شود. این تاخیر توسط ایرلاین مربوطه، به مسافران اطلاع داده شده و همچنین در تابلوی اعلانات فرودگاه نیز درج می شود. جالب است بدانید اگر بلیط خود را از رسپینا خریداری کرده باشید، می توانید از کمترین تاخیر پرازها (حتی برای 1 دقیقه) مطلع شوید.
9- کنسل شدن پرواز – cancelled
واژه کنسلی علاوه بر این که یکی از اصطلاحات هواپیمایی پر کاربرد شناخته می شود، در زندگی اجتماعی نیز بسیار شنیده شده است. این اصطلاح به لغو شدن پرواز اشاره دارد. در برخی مواقع ممکن است با کنسلی پرواز خود مواجه شده و مجبور شوید با پرواز های دیگر به مقصد خود بروید.
در فرودگاه ها، پروازی که کنسل می شود، توسط تابلوی اعلانات به مسافران اطلاع داده می شود. کنسلی اغلب در زمان هایی انجام می شود که شرایط جوی یا فنی هواپیما اجازه پرواز را به آن ایرلاین ندهد. توجه داشته باشید در صورت کنسلی پرواز، مبلغ پرداختی شما بدون کسر جریمه قابل عودت است.
10- اصطلاح هواپیمایی چک این – check-in
چک این از مهمترین و در حین حال پیش پا افتاده ترین اصطلاحات هواپیمایی است. فرض کنید زمان پرواز شما فرا رسیده و با کیف و بارهای خود وارد فرودگاه شده اید. اولین کاری که انجام می دهید پس از عبور از بازرسی هواپیما، احتمالا صفی طولانی را مشاهده می کنید که در آن مسافرین بلیط خود را به کانتر نشان داده و بلیط اصلی پرواز را دریافت می کنند.
ممکن است این عبارت را برای هتل نیز شنیده باشید. پس از بررسی مدارک توسط مسئولین، اگر مدارک شما ناقص باشد، از ورود شما به هواپیما جلوگیری می شود. خوشبختانه اخیرا برخی شرکت های هواپیمایی مانند ماهان و برخی ایرلاین های بین المللی، امکان چک این آنلاین را به وجود آمده اند که بتوانید به صورت اینترنتی قبل از پرواز، مراحل آن را طی کنید؛ بدون اینکه نیاز باشد در صف های طولانی منتظر بمانید.
11- اصطلاح هواپیمایی boarding یا سوار شدن مسافران
واژه بوردینگ یک لغت آمریکایی است که به سوار شدن به کشتی، هواپیما، اتوبوس و غیره اشاره دارد. در اصطلاحات فرودگاهی نیز معنی مشابه با همین موضوع دارد. پس از عبور مسافران از آخرین ایستگاه بازرسی در گیت فرودگاه، نوبت سوار شدن به هواپیما می رسد که در اصطلاح به زمان بوردینگ معروف است. پس از اتمام زمان بوردینگ دیگر هیچ مسافری نمی تواند وارد کابین شود و در غیر این صورت با وی برخورد خواهد شد.
تفاوت اصطلاح هواپیمایی چک این و بوردینگ check in VS boarding
چک این مرحله قبل از بوردینگ است که بلیط و اطلاعات کارت شناسایی مسافر بررسی می شود. مسافرانی که بلیط یا کارت شناسایی آن ها مشکل داشته باشد، ممنوع الخروج باشند یا …، نمی توانند مرحله چک این را با موفقیت طی کنند و کارت پرواز بگیرند. اما بوردینگ مرحله ای است که مسافر از هر نظر برای ورود به کابین هواپیما از طرف ماموران فرودگاه تایید شده است. تایم بوردینگ در پروازهای داخلی و خارجی متفاوت است اما معمولا برای پروازهای داخلی 10 دقیقه و برای پروازهای خارجی، 30 دقیقه قبل از پرواز است.
12- lost and found اصطلاح فرودگاهی بخش اشیاء و چمدان های گمشده
ممکن است هر فردی در فرودگاه، برخی از وسایل خود را مانند چمدان و برخی از اشیاء خود را گم کند. به همین دلیل در اکثر فرودگاه ها، بخشی به lost and found یا اشیاء و چمدان های گمشده، اختصاص داده شده است که می توانید در صورت گم شدن چمدان و یا وسیله ای دیگر به این قسمت مراجعه کنید. در تمام فرودگاه های دنیا بخشی قرار دارد که اگر مسافری چمدان خود را در فرودگاه جا گذاشته باشد و سرقت هم نشده باشد، می تواند با مراجعه به آن قسمت ها، این موارد را برگرداند.
البته این نکته را مد نظر داشته باشید که کمتر اتفاق می افتد که مسافری چمدان خود را داخل فرودگاه جا گذاشته باشد و تا 24 ساعت به وی باز نگردد. اما در زمان های محدود، ممکن است باری که به قسمت چمدان ها تحویل داده اید گم شده است و نیاز دارید در اسرع وقت آن را پیدا کنید. در هر صورت احتیاط شرط عقل است و می توانید با در نظر داشتن این اتفاق موارد زیر را رعایت کنید.
- ابتدا بهتر است قبل از تحویل بار، از چمدان خود عکس تهیه کنید؛ شاید به آن نیاز پیدا کردید.
- قوانین ایرلاین پرواز خود را مطالعه نموده و ببینید در صورت گم شدن چمدان چه اقداماتی را باید انجام دهید.
- قبل از اینکه از فرودگاه مقصد خارج شوید، فرم PIR را که مربوط به گزارش بی نظمی در مورد اموال شما است را حتما پر کنید. در این فرم اطلاعاتی در مورد ارزش تقریبی لوازم موجود، فرودگاه های مبدا و مقصد، شماره پرواز، آدرس محل اقامت، شماره تلفن، و شماره پاسپورتتان را وارد نمائید.
- اگر پس از 7 روز چمدان شما عودت داده نشد، می توانید مطالبه خسارت کنید. این هزینه در سفرهای خارجی معمولا به ازای هر کیلوگرم، معادل 14 یورو است. البته حسابی باید دلیل و مدرک بیاورید تا از صحت اطلاعات شما اطمینان پیدا کنند.
13- بلیط رفت (one way) و بلیط بازگشت (return)
اگر مسافری تنها برای مسیر رفت بلیط خود را رزرو کند، به آن one way گفته می شود که در اصطلاحات هواپیمایی، برای بلیط یک طرفه این اصطلاح به کار برده می شود. بلیط برگشت نیز برعکس بلیط یک طرفه است. به طوری که این بلیط به منظور بازگشت مسافر از مقصد است. برای سفرهای بین الملل، خرید بلیط پرواز یک طرفه، تنها زمانی امکان پذیر است که مسافر اقامت دائم یا موقت کشور مقصد را داشته باشد یا بلیط ادامه ی مسیر تهیه کرده باشد.
14- فریت بار و کارگو – Freight VS Cargo
اصطلاح فریت تنها به حمل بار در وسایل نقلیه مختلف اشاره دارد. و علاوه بر این که از اصطلاحات فرودگاهی به شمار می رود، برای حمل کالاهای مختلف برای قطار، کامیون و هواپیما استفاده می شود. مسافران در زمانی که بار آن بسیار سنگین و بیش از حد مجاز است، در زمان سوار شدن به هواپیما، برای ارسال بار و وسایل خود از فریت بار کمک می گیرند. فریت بار اغلب نرخ ارزانتری نسبت به کارگو دارد و امنیت آن نیز بیشتر است. اما مزیت کارگو نسبت به فریت بار، دسترسی سریع آن است، چرا که این بار به وسیله هواپیما انتفال داده می شود.
فرق کارگو با فریت بار ، نوع هواپیمایی است که توسط آن محموله ارسال میشود. کارگو معمولا با هواپیماهای غول پیکر مخصوص حمل بار ارسال میشود اما برای ارسال فریت بار از هواپیماهای مسافربری استفاده میشود.
15- لیکوئیدز – Liquids
برای اجسام مایعی همچون بطری آب، ادکلن و شیشه عطر و. . . در فرودگاه، اصطلاح Liquids به کار می رود که به معنای مایعات است. براساس قوانین فرودگاه ها، مسافرانی که در زمان ورود به فرودگاه دارای بیش از 100 میلی لیتر مایع باشند، نمی توانند وارد فرودگاه شوند.
16- برچسب فِرجل – Fragile در اصطلاحات باند فرودگاه به چه معناست؟
برخی از مسافران در زمان سفر با هواپیما، ممکن است وسایلی شکستنی داشته باشند. به همین دلیل بهتر است که برچسب فرجل Fragile را بر روی کیف ها و چمدان های آسیب پذیر خود نصب کنید تا ماموران خدمات هواپیمایی با احتیاط آنها را حمل کنند. توجه داشته باشید این برچسب حتما در روی وسایل مهم و شکستنی شما قرار گرفته شود تا در صورت آسیب وارد شدن به این وسایل بتوانید خسارت آن را دریافت کنید.
17- کاستِمز – customs
کاستِمز customs به معنای گمرک یکی دیگر از اصطلاحات باند فرودگاه است که مسافران باید با آن آشنا باشند. هر مسافری در زمان رسیدن به مقصد و قبل از ورود به کشور مورد نظر، به بخشی از فرودگاه به نام گمرک می روند. در این بخش، افسر گمرک بررسی می کند که فرد مورد نظر هیچگونه اشیاء غیر قانونی مانند اسلحه گرم، مواد مخدر و. . . را همراه نداشته باشد.
18- کیف دستی کوچک یا carry-on luggage
همه مسافران می توانند در هنگام سوار شدن به هواپیما کیف دستی کوچکی که به کری آن لاگیج (carry-on luggage) معروف است، به همراه خود به داخل کابین ببرند. لازم به ذکر است که اندازه و حجم کیف مورد نظر، باید طبق قوانین هواپیما باشد.
19- لاگِیج استوریِج – luggage storage
شاید برایتان پیش آمده باشد که در فرودگاه به چیزی نیاز داشته باشید که برای تهیه آن بایستی از فرودگاه خارج شوید. اما وسایل و چمدان های شما نیز آنقدر زیاد است که نتوانید با خود ببرید. در فرودگاه نیز قسمتی به نام امانات فرودگاه وجود دارد که می توانید با خیال راحت وسایل و چمدان های خود را تحویل آن ها بدهید. luggage storage نیز اصطلاحی است که به این قسمت گفته می شود. این شرایط بیشتر در زمان توقف هواپیما برای افراد به وجود می آید.
کلاس های پروازی از مهم ترین اصطلاحات هواپیمایی
اگر سوار قطارهای مختلف شده باشید، احتمالا متوجه شده اید که قطارها طبق تعداد ستاره آنها طبقه بندی می شوند. مثلا نرخ بلیط قطار 5 ستاره نسبت به سایر قطارها گران تر است. همچنین در رزرو اتوبوس نیز، تفاوت قیمت در vip یا معمولی بودن اتوبوس است. در اصطلاحات صنعت هواپیمایی نیز، شرایط و کیفیت پروازها به کلاس پروازی شناخته می شود و هر کدام از کلاس ها مزایا و معایب خود را دارد. در ادامه به بررسی کلاس های مختلف پروازی اشاره می کنیم.
20- فرست کلس – first class
از دیگر کلاس های پروازی، می توان به فرست کلس first class اشاره کرد که گران ترین نوع کلاس پروازی است. در هواپیما ها نیز، قسمت بسیار بزرگی با خدمات بیشتری وجود دارد که به فرست کلس اختصاص داده شده است. توجه داشته باشید این کلاس پروازی تنها برای پروازهای خارجی قابل رزرو است.
21- بیزینس کلس – business class
بیزنس کلس، نوعی کلاس پروازی است که در قسمت جلویی هواپیماها قرار دارد. این نوع کلاس پروازی با برخورداری از خدمات و امکانات سطح بالا، معمولا از دیگر کلاس های پروازی گرانتر می باشند.
22- اکونومی – economy class
اکونومی کلس، یکی دیگر از کلاس های پروازی به شمار می رود که در مقابل بیزینس کلاس و فرست کلاس، از قیمت بسیار مناسب تری برخوردار است. همین باعث شده است بیشتر مسافران این نوع کلاس پروازی را انتخاب کنند.
سخن پایانی
در این مطلب سعی شد تا رایج ترین اصطلاحات هواپیمایی را بیان کنیم. با خواندن این مطلب و آشنایی با اصطلاحات صنعت هواپیمایی، می توانید در سفر های بعدی خود، همانند یک مسافر حرفه ای رفتار کنید. اگر تاکنون تجربه سفر هوایی داشته اید و با اصطلاحات رایج هواپیمایی آشنا شده اید که در این مطلب گفته نشده است، می توانید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
اصطلاح فرودگاهی ایرلاین با ایرویز چه فرقی دارد؟
ایرلاین یا خط هوایی به شرکت صاحب این وسیله نقلیه که پرواز را برگزار می کند، اشاره دارد. اما ایرویز تنها وظیفه مسیریابی و جهت یابی به برخی مسیرهای حائز اهمیت را به عهده دارد. به طور مثال شرکت قطر ایرویز مسیر هوایی خود را به خوبی شناسایی کرده و در مسیرها به صورت رفت و برگشت عمل می کند.
منظور از اصطلاح فرودگاهی گیت (GATE) چیست؟
این واژه در لغت به معنی دروازه و در اصطلاحات فرودگاهی به مسیری گفته می شود که برای رفت و آمد مسافران، خدمه و کادر پرواز قرار داده شده است که از طریق آن خود را به هواپیما برسانند. پس از دریافت کارت پرواز، برای سوار شدن به هواپیما، هر مسافر باید وارد گیت مشخصی شود که بر روی کارت پرواز وی نوشته شده است.
پروازهای ورودی (ارایول) با پروازهای خروجی (دیپارچر) چه فرقی دارند؟
پروازهای ورودی یا پروازهای ارایول، پروازهایی هستند که در باند فرودگاه فرود می آیند. اما پروازهای خارجی، پروازهایی که هستند که از مبدا آن فرودگاه حرکت می کنند.
اصطلاح هواپیمایی چک-این به چه معناست؟
فرآیندی فرودگاهی است که در آن مسافر، بلیط و کارت شناسایی خود را به مامور فرودگاه برای بازرسی و اعتبارسنجی ارائه می دهد.
در اصطلاحات فرودگاهی، کارگو با فریت بار چه فرقی دارد؟
فرق کارگو با فریت بار ، نوع هواپیمایی است که توسط آن محموله ارسال میشود. کارگو معمولا با هواپیماهای غول پیکر مخصوص حمل بار ارسال میشود اما برای ارسال فریت بار از هواپیماهای مسافربری استفاده میشود.
برچسب فِرجل – Fragile در اصطلاحات فرودگاهی به چه معناست؟
این برچسب بر روی چمدان هایی که حاوی وسایلی شکستنی و آسیب پذیر هستند نصب می شود تا با احتیاط بیشتری حمل شود.