رسپینا
تهران

باغ موزه قصر تهران؛ از کاخ قاجار تا زندان پهلوی

از اولین زندان های تهران می توان به زندان قصر اشاره کرد که اوایل قصر فتحعلی شاه قاجار بوده و پس از گذشت زمان در بین افراد کاربرد نظامی پیدا کرده است. این مجموعه امروزه به باغی بسیار بزرگ و یکی از جاهای دیدنی تهران تبدیل شده است که در هر موقع از سال میزبان افراد زیادی می باشد. در این مطلب نیز با ما همراه باشید تا با باغ موزه قصر تهران و بخش های مختلف آن آشنا شویم.

باغ موزه قصر تهران

باغ موزه قصر تهران کجاست؟

باغ موزه زندان قصر تهران، یکی از جاهای تاریخی پایتخت و همچنین مهم ترین زندان دوران پهلوی است که در انتهای خیابان شهید مطهری، خیابان شهدای ناجا، میدان پلیس واقع شده است. دسترسی به این جاذبه با هر وسیله نقلیه ای همچون اتوبوس، مترو و ماشین شخصی به راحتی امکان پذیر است که در ادامه به بررسی مسیر های دسترسی هر کدام می پردازیم.

دسترسی به باغ موزه قصر تهران با مترو

از راحت ترین وسیله های نقلیه عمومی می توان به مترو اشاره کرد. اگر بخواهید با استفاده از مترو به باغ موزه قصر بروید، در هر نقطه ای از شهر که قرار دارید سوار مترو خط 1، شوید و در ایستگاه شهید مفتح، از مترو نیز پیاده شوید. سپس مسیر باقی مانده تا باغ موزه را به صورت پیاده طی کنید.

دسترسی به باغ موزه قصر تهران با ماشین شخصی

در صورتی که از خودروی شخصی خود برای طی کردن این مسیر بخواهید استفاده کنید، می توانید از دو مسیر متفاوت به این باغ برسید. در مسیر اول بایستی خود را به اتوبان شهید صیاد شیرازی رسانده و مسیر خود را به سمت خروجی پلیس شریعتی ادامه دهید تا به میدان پلیس نیز برسید. همچنین برای دسترسی به باغ موزه قصر از مسیر دوم به انتهای خیابان شهید مطهری رفته و پس از عبور از تقاطع دکتر شریعتی، به سمت میدان پلیس حرکت کنید. در نهایت مقابل باغ موزه زندان قصر تهران قرار خواهید گرفت.

دسترسی به باغ موزه قصر تهران با اتوبوس

 اگر انتخاب شما برای دسترسی به باغ موزه قصر اتوبوس باشد، می توانید از خطوط مختلفی استفاده کنید. با سوار شدن در اتوبوس های 589 و 1229 پایانه امام خمینی، می توانید در نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس رو به روی باغ موزه قصر تهران پیاده شوید. همچنین اگر در اتوبوس های پایانه شهید بهشتی و اتوبوس های میدان رسالت باشید، می توانید به ترتیب در ایستگاه انتهای خیابان مطهری تقاطع شریعتی و ایستگاه میدان پلیس پیاده شده و با پیمودن مسیری به صورت پیاده، به باغ موزه قصر دسترسی پیدا کنید.

ساعات بازدید باغ موزه زندان قصر تهران

برای بازدید از باغ موزه قصر می توانید از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30 تا 14:30 و در روزهای پنجشنبه از ساعت 8:30 صبح تا 13:30 ظهر مراجعه کنید. این مکان در روزهای جمعه و ایام تعطیلی رسمی تعطیل می باشد. ورود به این مجموعه رایگان بوده و نیازی به پرداخت ورودی نیست. اما اگر بخواهید از موزه این باغ بازدید کنید، بایستی مبلغی را پرداخت کنید که برای اطلاع از قیمت بلیط باغ موزه قصر تهران در 1401 بین 5 الی 10 هزار تومان است.
شماره تلفن باغ موزه قصر تهران: 88423400 – 88437393

ساعات بازدید باغ موزه قصر

بخش‌های باغ موزه قصر در تهران

باغ موزه قصر در مجموع دارای 3 طبقه است و در این مکان بالکنی وجود دارد که برای عبور هوا از آن استفاده می شود. وجود این بالکن در این مجموعه سبب شده است که هوای داخل زندان در زمستان ها، سرد و در تابستان ها نیز گرم می باشد. این مجموعه از بخش های مختلفی چون موزه مارکوف، سالن فرخی یزدی، زندان سیاسی، برج‌های دیده‌ بانی، نیایشگاه، باغ ایرانی برخوردار است که در ادامه معرفی خواهیم کرد.

زندان سیاسی از بخش های باغ موزه قصر در تهران

یکی از بخش های موجود در باغ موزه قصر که بر روی زمینی به مساحت 5 هزار متر مربع ایجاد شده است، زندان سیاسی می باشد. این زندان بیانگر تاریخ انقلاب است. این زندان خود نیز دارای قسمت های مختلفی شامل حسینیه، موزه، کتابخانه، چندین زندان، هتل و اقامتگاه و مرکز مطالعات می باشد.

زندان سیاسی از بخش های باغ موزه قصر در تهران

موزه مارکوف در باغ موزه زندان قصر تهران

موزه مارکوف، بخش دیگری از این باغ است که در خود قسمت های مختلفی چون نمایشگاه، گالری موسمی، تصاویر و عکسهای زندان قصر تهران با اشیا تاریخی، سالن اجتماعات چند منظوره، مرکز اسناد، کتابفروشی و زورخانه می باشد.

موزه مارکوف

سالن فرخی یزدی، از بخش های باغ موزه قصر تهران

در ضلع غربی این باغ موزه، سالن آمفی تئاتر فرخی یزدی قرار گرفته است. در این سالن سیستم های صوتی و تصویری بسیاری وجود دارد که امکان برگزاری انواع جشن ها مانند همایش ها، نمای نامه خوانی، اجرای موسیقی زنده، اجرای تئاتر و پخش فیلم و… وجود دارد.

سالن فرخی یزدی

باغ ایرانی در باغ موزه قصر تهران

از دیگر بخش های موجود در این باغ می توان به باغ ایرانی اشاره کرد که بر روی زمینی به وسعت 5 هزار متر مربع ایجاد شده است. تنوع گیاهی در باغ ایرانی بسیار بالا است، نارون، کاج، چنار، انگور، بید مجنون، سروناز، تبریزی، توت و… از جمله درختانی می باشند که در این باغ وجود دارند.

باغ ایرانی

برج دیده بانی از بخش های باغ موزه قصر تهران

از بناهای جامانده از دوران پهلوی، می توان به برج دیده بانی اشاره کرد که در جنوب شرقی محوطه باغ قرار گرفته است. در این برج تلسکوپ و دوربین دو چشمی وجود دارد که از آن برای رصد نجومی و شهر می توان استفاده کرد.

برج دیده بانی در باغ موزه قصر تهران

نیایشگاه، بنایی تاریخی در باغ موزه قصر تهران

نیایشگاه نیز بنایی تاریخی است که در گذشته و در اوایل انقلاب اسلامی به عنوان محل برگزاری دادگاه مورد استفاده بوده است. معماری باغ موزه قصر در کنار کاشی کاری های جذاب و زیبایی که دارد، مکانی مناسب برای گرفتن عکس به شمار می رود.

نیایشگاه، بنایی تاریخی در باغ موزه قصر

زندانیان معروف باغ موزه زندان قصر در تهران

این زندان در گذشته میزبان افراد برجسته و مشهور بسیاری بوده است که دوران اسارت خود را در این زندان گذرانده اند. عبدالحسین تیمورتاش، صارم و الدوله، قوام السلطنه، بزرگ علوی، علیمردان خان بختیاری، محمد فرخی یزدی، دکتر تقی ارانی، صولت الدوله از جمله کسانی می باشند که در این زندان اسیر بوده اند.

نوشته های مشابه

همچنین در زمان پهلوی هم افراد زیادی همچون مهدوی کنی، محمد تقی شریعتی، اکبر هاشمی رفسنجانی، مرتضی مطهری، آیت الله خامنه ای، آیت الله طالقانی و شهید باهنر وجود داشته اند که در این مکان زندانی شده اند. این مجموعه تا دوران بعد از انقلاب اسلامی نیز زندان بوده و امیرعباس هویدا نیز در آن قرار داشته است. لازم است بدانید تعداد زیادی از زندانیان رژیم پهلوی که اعدام شده اند، در این زندان بوده اند.

زندانیان معروف باغ موزه زندان قصر در تهران

از بزرگترین فرارهایی که در این زندان اتفاق افتاده است، می توان به فرار اشرف دهقان اشاره کرد که در زمان محمدرضا شاه توانست از درهای زندان پا به فرار بگذارد. علاوه بر اشرف دهقان افراد دیگری هم بوده اند که با خراب کردن دیوارهای این زندان، راه خروج خود را فراهم کرده اند. در بین این افراد دو فرد آمریکایی که به دلیل اختلاس در این زندان بوده اند هم فرار کرده اند. فیلم فرار عقاب ها نیز داستان فرار این دو فرد است که نویسنده آن فردی از آمریکا به نام فالت بوده است.

اماکن نزدیک به باغ موزه قصر در تهران

بوستان قصر تهران: بوستان قصر یکی از پارک های تهران است که در نزدیکی باغ موزه تهران قرار گرفته است. این بوستان حدود 300 متر با این باغ فاصله دارد که می توان در کمتر از 3 دقیقه به صورت پیاده به آن دسترسی پیدا کرد. آدرس پارک قصر تهران، بزرگراه شهید صیاد شیرازی، پلیس، بین نادر و شهدای ناجا می باشد.

بوستان قصر تهران

هتل پرشین پلازا تهران: هتل پرشین پلازا در منطقه عباس آباد تهران واقع شده است. این هتل با باغ موزه تهران فاصله کمی دارد. به طوری که می توانید با پیاده روی این مسیر 1 کیلومتری را در کمتر از 16 دقیقه طی کنید. این هتل در خیابان سهروردی شمالی، چهارراه کیهان، خیابان میرزایی زینالی شرقی، پلاک 42 قرار گرفته است.

هتل پرشین پلازا تهران

رستوران سنتی باغ صبا تهران: از رستوران های نزدیک باغ موزه زیبا است که در خیابان شریعتی، رو به روی ملک قرار گرفته است. دسترسی به این رستوران از باغ بسیار راحت است و می توانید در کمتر از 3 دقیقه این مسیر 1 کیلومتر را با خودرو طی کنید. این رستوران در همه روزهای هفته از ساعت 11 صبح تا 8 شب آماده پذیرایی و سرویس دهی به مهمانان می باشد.

رستوران سنتی باغ صبا تهران

باغ موزه مینیاتور تهران: یکی از اولین موزه های مینیاتوری تهران است که در خیابان جانبازان غربی، نبش بزرگراه امام علی (ع) واقع شده است. این باغ موزه حدود 5 کیلومتر با باغ موزه قصر فاصله دارد که می توان در زمانی حدود 10 دقیقه با خودرو به آن دسترسی پیدا کرد.

باغ موزه مینیاتور تهران

در این مطلب با باغ موزه قصر تهران آشنا شدیم. اگر ساکن تهران هستید و یا قصد دارید به این شهر سفر کنید، پیشنهاد می کنیم حتما بازدید از این بنای تاریخی را در برنامه خود قرار دهید. در صورتی که تاکنون از این مکان بازدید کرده اید، می توانید در قسمت نظرات تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

ساعت بازدید باغ موزه قصر تهران چه زمانی است؟

بازدید از این مکان از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30 تا 14:30 و در روز های پنجشنبه از ساعت 8:30 صبح تا 13:30 ظهر نیز امکان پذیر است.

شماره تلفن باغ موزه قصر تهران چند است؟

شماره تلفن گویا: 88423400
شماره تلفن مستقیم روابط عمومی: 88437393

باغ موزه قصر تهران کجاست؟

آدرس این باغ موزه در انتهای خیابان شهید مطهری، خیابان شهدای ناجا، میدان پلیس است.

میترا عزیزی

به رقص درآوردن واژگان، دنیایی است که من در آن زندگی می کنم. صفحه سفید، نمایشگاهی از احساسات و عواطف درونی یک نویسنده است که با نوشتن دنیا را از دید خود به خوانندگان انتقال می دهد. پس بیایید از دیدگاه من با دنیا آشنا شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا