رسپینا
حمل و نقل

میزان بار مجاز اتوبوس در سفرهای داخلی و خارجی

میزان بار مجاز اتوبوس یکی از مواردی است که اطلاع از قوانین و شرایط آن پیش از سفر ضروری است. البته ناگفته نماند که قوانین حمل بار در وسایل نقلیه مختلف نیز متفاوت است. در گذشته مردم تنها با خرید بلیط اتوبوس می توانستند سفر کنند اما امروزه با اضافه شدن قطار و هواپیما حق انتخاب بیشتری برای سفر و حمل و نقل وسایل خود دارند. با این حال تنها موردی که در وسایل نقلیه مختلف مشترک است، قوانین وضع شده در هر یک از آنهاست که یکی از این قوانین، میزان بار مجاز در وسایل نقلیه است. در این مقاله به شرایط موجود راجع به قوانین حمل بار با اتوبوس می پردازیم.

میزان بار مجاز در اتوبوس
قوانین حمل بار با اتوبوس در سفرهای داخلی و خارجی

قوانین حمل بار با اتوبوس در مسیرهای داخلی و خارجی

در کل اتوبوس های مسافربری مجاز به حمل بارهای تجاری نیستند و فقط می توانند مسافر و بار همراه او را جا به جا کنند.  میزان بار مجاز اتوبوس را معمولا شرکت های اتوبوسرانی، به علت عدم وزن کشی و بازرسی مناسب، محاسبه نکرده و اندازه گیری نمی کنند. اما طبق قوانین شرکت های اتوبوسرانی، میزان بار مجاز اتوبوس، همانند هواپیما، در مسیرهای داخلی و خارجی متفاوت است.

میزان بار مجاز اتوبوس در سفرهای داخلی

طبق قوانین سازمان راهداری، ظرفیت جعبه اتوبوس، 600 کیلوگرم است و هر مسافر می تواند 20 کیلو بار، به همراه داشته باشد که در برخی از شرکت ها این مقدار، تا 40 کیلوگرم هم مجاز است. لازم به ذکر است که به طور معمول کلیه تعاونی ها به غیر از قوانین حمل بار مجاز، شرایط و قوانین خاص خود را تعیین کرده اند که ممکن است با سایر تعاونی ها متفوات باشد. به همین منظور بهتر است پیش از سفر با تعاونی مربوطه تماس بگیرید و از مقدار بار و وسایل و قوانین آن مطلع شوید تا هنگام سوار شدن به اتوبوس به مشکل بر نخورید.

میزان بار مجاز سفرهای داخلی✔️ 20 کیلوگرم
میزان بار مجاز سفرهای خارجی✔️ 30 کیلوگرم

اما به علت عدم وزن کشی اتوبوس ها در ابتدای ورود و کمبود آگاهی مردم در این مورد، برخی از مسافرین، مقدار بار بیشتری وارد قسمت بار اتوبوس می کنند. با این وجود، طبق اعلام مدیر کل دفتر حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، مسافران به هیچ عنوان اجازه ندارند با چمدان یا وسیله اضافی و خارج از ظرفیت، وارد کابین اتوبوس کنند و تنها می توانند یک ساک دستی و وسیله ای برای جعبه بالای اتوبوس، همراه داشته باشند.

میزان بار مجاز اتوبوس در سفرهای خارجی

میزان بار مجاز اتوبوس در مسافرت های خارجی تا 30 کیلوگرم است. نکته قابل توجه این است که برای وزن های بیشتر از 20 کیلوگرم بار باید هزینه‌ ای به شرکت مسافربری بابت اضافه بار پرداخت نمائید. البته این مسئله به تایید راننده و سیاست‌های شرکت اتوبوسرانی بستگی دارد.

میزان بار مجاز اتوبوس در سفر خارجی
میزان بار مجاز اتوبوس در سفر خارجی

گم شدن بار در اتوبوس

همان طور که پیش تر اشاره شد، بنا بر قوانین و مقررات مصوب تعاونی ها، هیچ کدام از اتوبوس های مسافربری مجاز به حمل بار تجاری نیستند. همچنین کلیه تعاونی ها مسافران را به همراه بار و وسایلشان بیمه می کنند و در صورت آسیب دیدن وسایل، شرکت بیمه موظف است به تعهدات خود در مقابل خسارت وارد شده عمل کند و غرامت مسافر را بپردازد. چنانچه مسافر از اتوبوس برای حمل توشه و سایر وسایل تجاری استفاده کند و دچار آسیب شود، دیگر مشمول بیمه نیستند و مسئولیت آن بر عهده راننده و یا تعاونی مربوطه است. همچنین در این مواقع جبران خسارت بار بنا بر توافق بین مسافر و راننده انجام می گیرد.

اشیا ممنوعه در اتوبوس

با وجود این که اتوبوس مانند هواپیما وسایل و بار مسافران را بازرسی نمی کنند اما مسافرین نیز نمی توانند هر وسلیه ای را با خود به داخل اتوبوس ببرند و یا با قسمت بار تحویل بدهند. مواد اسیدی و منفجره، مواد آتش زا و سلاح های سرد و گرم از جمله موارد غیرمجاز در سفر با اتوبوس هستند. همچنین حمل هر نوع وسیله ای که برای راننده و سایر مسافران ایجاد ناامنی کند و یا مانع آسایش آنها شود نیز ممنوع است.

البته مواردی هم هست که راننده با توجه به مسیر و شرایط اتوبوس اجازه می دهد مسافران حیوانات اهلی و خانگی خود را با اتوبوس حمل کنند که در این مورد باید از قبل با تعاونی مرتبط هماهنگی های لازم انجام شود.

وسایل مجاز و غیرمجاز در اتوبوس
حمل وسایل مجاز و غیرمجاز در اتوبوس

سوالات متداول

میزان بار مجاز اتوبوس در مسافرت های داخلی یا بین شهری و خارجی چقدر است؟

مقدار بار مجاز با اتوبوس در سفرهای داخلی معادل 20 کیلوگرم و در سفرهای خارجی برابر با 30 کیلوگرم است.

در صورت اضافه بار داشتن برای سفر با اتوبوس چقدر هزینه باید پرداخت شود؟

برای وزن های بیشتر از 20 کیلوگرم بار باید هزینه‌ ای به شرکت مسافربری بابت اضافه بار پرداخت نمائید. البته این مسئله به تایید راننده و سیاست‌های شرکت اتوبوسرانی بستگی دارد.

حمل چه وسایلی در اتوبوس غیر مجاز است؟

مواد اسیدی و منفجره، مواد آتش زا و سلاح های سرد و گرم از جمله موارد غیرمجاز در سفر با اتوبوس هستند. همچنین حمل هر نوع وسیله ای که برای راننده و سایر مسافران ایجاد ناامنی کند و یا مانع آسایش آنها شود نیز ممنوع است.

لیلی عسکری

در سفر، دنیای جدیدی را می‌بینید؛ از مهمان‌نوازی مردم و فرهنگ آنان تا طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی، سفر به دور از روتین زندگی فرصتی است برای رشد! با مطالعه و تجربیات شخصی، جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری رو معرفی می‌کنم و نکاتی که به مسافران در طی سفر کمک می‌کنه رو ارائه میدم.

نوشته های مشابه

‫5 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا