دانستنی ها

شرایط حمل بار هوایی فاسد شدنی با هواپیما

با حمل بار هوایی فاسد شدنی بیشتر آشنا شوید.

اگر سفرهای خود را به منظور کاری انجام می دهید، احتمالا در برخی مواقع، موارد عجیبی با خود حمل کرده اید. به جز فروشندگان لباس که اغلب آنها از شهرهایی مثل استانبول، دبی، وان، چکن، شانگهای و. . . لباس وارد کشور می کنند، افرادی نیز هستند که با فروش مواد غذایی، اقدام به حمل بار هوایی فاسد شدنی می کنند. این افراد در برخی اوقات برای گسترش کسب و کار خود در سایر شهرهای کشور اقدام به جابجایی و بردن برنج به هواپیما یا مواد غذایی مثل ماهی، رب، برنج، گوشت مرغ، گوسفند و. . . می کنند.

شرایط حمل بار هوایی فاسد شدنی
حمل بار هوایی فاسد شدنی

همچنین می توانند این افراد را دامدارانی تشکیل دهند که قصد فروش محصول دامی خود به شهرهای دیگر در کشور را دارند. در هر صورت مجبور به حمل این وسایل می شوند. حتی در برخی زمان ها این جابجایی ممکن است شامل برخی علائم حیاتی مانند خون و اعضای زنده انسان باشد. مثلا زمانی که اعضای فردی که در مشهد به خاک سپرده شده قرار است برای شخصی که در تهران زندگی می کند، پیوند زده شود، اطلاع از شرایط حمل بار هوایی فاسد شدنی بیشتر اهمیت خود را نشان می دهد.

برای این که این مواد خوراکی یا اعضای حیاتی بدن انسان ها کمتر در معرض فاسد و خراب شدن قرار بگیرد، بهتر است آنها را به وسیله پرواز به شهر مقصد منتقل کنید. اما این بار را چطور انتقال می دهند که در این بین فاسد نمی شوند سوالی است که شاید برای اکثر افرادی که این موضوع را جستجو کرده اند، پیش بیاید. همچنین بعضی از افراد نمی دانند که برای حمل بار فاسد شدنی باید زمان رزرو بلیط هواپیما درخواست بدهند یا در فرودگاه قبل از پرواز؟ پس با ما همراه باشید تا در ادامه به بیان چگونگی حمل این موارد بپردازیم.

بار فاسد شدنی به چه کالاهایی گفته می شود؟

کالاهای فاسد شدنی موادی هستند که می توانند در صورت تغییر دما، فشار، رطوبت و شرایط محیطی مختلف آسیب دیده و یا با گذشت زمان فاسد شوند. اقلامی از جمله گوشت مرغ، گوشت گوساله و گوسفند و مخصوصا لبنیات خیلی زود در معرض خرابی قرار می گیرند. از جمله مواد فاسد شدنی می توان به واکسن و یا نمونه خون، مواد غذایی یخ زده مثل گوشت و ماهی، گوشت و ماهی تازه، ارگان های زنده بدن، تخم مرغ نطفه دار، میوه و سبزیجات، مواد دارویی، مواد غذایی، گل و گیاه و لبنیات اشاره کرد.

کالای فاسد شدنی
حمل کالای فاسد شدنی

حمل بار فاسد شدنی با هواپیما چگونه انجام می شود؟

باید راهکار مناسبی اندیشید تا علاوه بر سرعت انتقال حمل بار هوایی فاسد شدنی، کیفیت آن نیز کاهش پیدا نکرده و مشتریان آن محصول را به همان تازگی که در شهر مبدا تولید شده، خریداری کنند. مثلا برای پیوند زدن اعضای بدن به انسان دیگر، اعضای بدن، زیاد در معرض هوا قرار نگیرد. تفاوتی ندارد ایرلاین مسئول حمل بار هوایی فاسد شدنی مسافری باشد یا باربری تنها اولویت با مسافران است و ایرلاین ها می بایست با توجه به ماهیت کالا، اولویت های فردی و نیاز بازار از انواع هواپیماهای مسافری و باربری استفاده شود.

اما از آن جا که حمل بار هوایی فاسد شدنی باید با کمترین میزان توقف انجام شود و ممکن است زمان ترانزیت به حدی برسد که کالای شما خراب شود یا نیاز به یخ گذاری مجدد وجود داشته باشد، برای آن دسته از محصولاتی که امکان خراب شدن آن در حمل بار هوایی فاسد شدنی بیشتر است، استفاده از هواپیمای باربری توصیه می شود. علاوه بر این برای پروازهای مسافری، فردی که قصد انتقال بارهای خود را دارد، باید منتظر مساعد شدن شرایط جوی و آب و هوایی مطلوب برای پرواز باشد. اما در صورت استفاده از هواپیماهای فریت برای حمل بار، امکان کنترل شرایط آب و هوایی، بازرسی های کمتر و فضای بیشتر برای محصولات مسافران وجود دارد.

لذا برای محصولاتی که تنها در مدت زمان مطلوبی از تازگی برخوردار هستند، ارسال بار هوایی فاسد شدنی با هواپیمای باری مناسب تر است. برخی راهکارها از قبیل حفظ ماده غذایی در دمای مناسب، جلوگیری از ورود رطوبت، نگهداری مواد غذایی در ظروف جداگانه، زمان انتقال بار، عدم فشار برخی بارها روی مواد دیگر و. . . می تواند در جلوگیری از خراب شدن محصولات غذایی حائز اهمیت باشد. در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

بسته بندی محصولات برای حمل بار هوایی فاسد شدنی چگونه است؟

چالش اصلی که اغلب کسانی که حمل بار هوایی فاسد شدنی را به عهده دارند، ثبات دما و حفظ کیفیت و سلامت حمل کالای فاسد شدنی می باشد. یکی از بهترین راه ها برای حفظ دما و سلامت کالا، بسته بندی مناسب این بارها است. معمولا این بارها را در جعبه های فایبرگلاس و یونولیت همراه با بسته های ژل خنک کننده انتقال می دهند. همچنین استفاده از پتوهای حرارتی و یخ های خشک نیز پیشنهاد می شود. در ادامه به مواردی که باید در حمل بار هوایی فاسد شدنی آن ها را رعایت کنیم می پردازیم.

بسته بندی بار هوایی فاسد شدنی

بسته بندی گوشت

  • باید بسته بندی شما ضد آب باشد.
  • پروتکل ها و توصیه های بهداشتی را برای تمام مراحل ارسال این ماده غذایی رعایت کنید.

بسته بندی میوه و سبزیجات

  • در هنگام چینش این مواد داخل فضاهای مخصوص خود، باید فضای کافی بین بسته های میوه و سبزی وجود داشته باشد. این توصیه اهمیت بیشتری برای میوه و سبزیجات با رطوبت بالا پیدا می کند.
  • در زمان بسته بندی میوه و سبزی باید دقت کنید به علت ضعیف بودن این محصولات، با پلاسیدگی و صدمه مواجه نشوند.
  • به علت اینکه این مواد غذایی خصوصا سبزیجات، تولید کنند گاز اتان هستند و در مجاورت گل ها، می تواند باعث خرابی آن ها شود.
بسته بندی میوه و سبزیجات

واکسن و محصولات درمانی

  • محصولات رادیو اکتیو با عمر کوتاه باید با فوریت هرچه بیشتر و طبق شرایط مواد رادیو اکتیو انتقال داده شوند.
  • داروهای آرام بخش یا مسکن یا داروهای خطرناک مثل مورفین نیز باید طبق دستورالعمل های مخصوص به خود نگهداری شوند.

اعضای بدن انسان یا خون

  • انتقال در سریع ترین زمان ممکن
  • قرار دادن در نزدیکی درب هواپیما زمان حمل مواد
  • رعایت فاصله این مواد حداقل 1 متر با مواد رادیو اکتیو و پرتوزا
  • در صورت انتقال این اعضا همراه با جسد، فاصله کافی را از هم داشته باشند.
  • در حالت کلی حمل مایعات در هواپیما مسافربری مثل شیر بچه، آب و سایر موارد نباید از 100 میلی لیتر بیشتر باشد. بنابراین اگر قصد حمل ماهی زنده در هواپیما را داشته باشید، باید آن را در یک پلاستیک فریزری شفاف قرار داده به طوری که بیشتر از این مقدار در آن آب نباشد.

گل: این محصول هم مانند میوه جات ضفیف بوده و نباید در معرض برخورد با دیواره هواپیما قرار بگیرد.

تخم مرغ نطفه دار: این ماده نباید در نزدیکی موادی باشد که در آن از یخ خشک و مایعات سرمازا استفاده شده است.

دمای محیط برای حمل بار هوایی فاسد شدنی چقدر است؟

برای جابجایی این بارها ابتدا باید در زمان بارگیری به تنظیم دمای قسمت بار هواپیما توجه کنید تا در زمان حمل بار هوایی فاسد شدنی، کیفیت آن محصول کاهش پیدا نکند. بهتر است بدانید دمای ایده آل برای نگهداری و حمل میگو با هواپیما باید دمای کابین را کمتر از 5 درجه سانتی گراد قرار دهید. همچنین حمل مواد غذایی یخ زده با هواپیما مثل گوشت و ماهی های منجمد نیز بهتر است در دمای منفی 12 درجه سانتی گراد نگهداری شوند تا دیرتر فاسد شوند. در این قسمت به بررسی دمای مورد نیاز برای حمل بار هوایی فاسد شدنی محصولات مختلف می پردازیم.

دمای محیط برای حمل بار فاسد شدنی
دمای قسمت بار هواپیما

گوشت تازه: بین صفر تا 6 درجه سلسیوس
گوشت منجمد: کمتر از منفی 12 درجه
تخم مرغ نطفه دار: بین 10 تا 15 درجه باشد و در صورتی که دما از 17 درجه بیشتر شود، باید منتظر خرابی آن باشید.
میوه تازه و گل: در دمای عادی (15 تا 20 درجه سانتی گراد)
واکسن و محصولات پزشکی: حداکثر 25 درجه

اگر حمل بار هوایی فاسد شدنی با تاخیر مواجه شد چه باید کرد؟

ایرلاین های باربری تا جایی که بتوانند در سخت ترین شرایط هم ارسال سریع مرسولات را در دستور کار خود قرار می دهند اما اگر به علت تعمیرات آن هواپیما امکان جابجایی بار نبود، راه حل های زیر را در دستور کار خود قرار دهید. همچنین می توانید قبل از انجام پرواز، از تاخیر انجام شده (حتی برای 1 دقیقه) مطلع شوید. به این صورت که کارشناسان این مجموعه در صورت تاخیر پرواز با شما تماس خواهند گرفت و این مورد را به اطلاع شما می رسانند.

تاخیر در  پرواز

ایجاد فضای تهویه هوای کافی در هواپیما در صورتی که ممکن است بار شما زمان زیادی تا خراب شدن نداشته باشد.
بار هوایی فاسد شدنی را باید به مکانی انتقال دهید که به سیستم تهویه هوا و سردخانه مجهز باشد.
بار خود را از آن پرواز جابجا کرده و به پروازی دیگر انتقال دهید.
اگر هواپیمایی که رزرو کرده اید از کانتینر یخچال دار استفاده می کند، بر دمای آن و پر کردن جایگاه یخ خشک نظارت کنید.

توصیه هایی برای حمل بار هوایی فاسد شدنی

  1. در زمان حمل بارهوایی فاسد شدنی باید به تنظیم دمای انبار پرواز توجه کنید.
  2. بار مرطوب به بارهایی تعلق گرفته می شود که نگهداری آن یا یخ خشک صورت می گیرد یا حاوی مایعات مختلف هستند که در کف هواپیما نیز نگه داشته می شوند. در مراقبت از این بارها بیشتر احتیاط کنید.
  3. جایگاه حمل مواد غذایی، با مواد سمی و مسری، در یک انبار نباشد. در صورت اجبار باید آن ها را در بسته بندی های جداگانه و دور از یکدیگر نگهداری کنید.
  4. قبل از حمل بار هوایی فاسد شدنی، شرایط نور و دما را لحاظ کنید.

کلام پایانی

از این که تا اینجای مقاله همراه ما بودید سپاسگزاریم. در این مقاله سعی شد به معرفی کامل بارهای فاسد شدنی، چگونگی حمل آن، شرایط نگهداری و تمام جزئیات انتقال مواد فاسد شدنی با هواپیما پرداخته شد. همچنین با این موضوع مواجه شدیم که مهم ترین راهکار برای نگهداری و حمل بار هوایی فاسد شدنی، بسته بندی صحیح آن محصول است. اگر تجربه ای در خصوص انتقال بارهای هوایی خود با هواپیما داشته اید، آن را در پایان همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

بسته بندی گوشت در هواپیما باید چگونه باشد؟

گوشت تازه باید در دمای 0 تا 5 درجه نگه داشته شده و دمای نگهداری گوشت منجمد، کمتر از منفی 12 درجه سانتی گراد است. بسته بندی گوشت باید به نحوی باشد که رطوبت به داخل آن نفوذ نکند و در شرایط بهداشتی مطلوب انتقال پیدا کند.


کالای فاسد شدنی به چه مواردی تعلق می گیرد؟

کالاهای فاسد شدنی موادی هستند که می توانند در صورت تغییر دما، فشار، رطوبت و شرایط محیطی مختلف آسیب دیده و یا با گذشت زمان فاسد شوند.


آیا می توان حمل بار هوایی فاسد شدنی را با هواپیمای مسافری انجام داد؟

بله این موضوع به شما بستگی دارد که با توجه به ماهیت محصول، فوریت ارسال، اولویت محصول و نیاز بازار از کدام نوع هواپیما برای انتقال و ارسال بار فاسد شدنی استفاده می کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا