رسپینا
دانستنی ها

صفر تا صد عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور به عنوان مالیاتی برای پروازهای خارجی از مسافران دریافت شده که این مالیات در بهبود امکانات و ارتقاء خدمات در فرودگاه ها هزینه می شود و هنگامی که در فرودگاه حاضر شدید باید این مبلغ را از طریق شعب بانک ملی و یا مراجعه به سایت سداد (sadadpsp.ir) پرداخت کنید. هزینه عوارض خروج از کشور در سال 1402 برای اولین تا سومین سفر خارجی به ترتیب 400، 600 و 800 هزار تومان است. البته برخی مسافران مانند دانشجویان و افراد بیمار و دچار معلولیت، تحت شرایط از پراخت عوارض معاف هستند.

هزینه عوارض خروج از کشور

قوانین عوارض خروج از ایران در سال های مختلف، قوانین مختلفی دارد که آخرین نرخ اعلام شده برای عوارض خروج از کشور زمینی و هوایی در سال 1402 به شرح زیر است. پس از خرید بلیط هواپیما خارجی باید نسبت به پرداخت این عوارض اقدام کنید. در تعیین این هزینه عواملی مانند تعداد دفعات سفر، نوع سفر (زیارتی، سیاحتی و کاری) و نوع مرز موثر است.

نوع سفرسفر اول سفر دومسفر سوم
سفرهای عادی 400 هزار تومان600 هزار تومان800 هزار تومان
زائر حج تمتع و عمره132 هزار تومان198 هزار تومان264 هزار تومان
عتبات عالیات (مرز هوایی)37500 تومان45 هزار تومان45 هزار تومان
عتبات عالیات (مرز زمینی و دریایی)12500 تومان15 هزار تومان15 هزار تومان
مسافر مرز نشین (مرز هوایی)75 هزار تومان600 هزار تومان800 هزار تومان
مسافر مرز نشین (مرز زمینی)25 هزار تومان600 هزار تومان800 هزار تومان
ورزشکاران تیم ملی با مجوز وزارت ورزش260 هزار تومان260 هزار تومان260 هزار تومان

عوارض خروج از کشور برای کودکان

طبق قوانین جدید سال 1402 تفاوتی بین عوارض خروج از کشور کودکان و نوزادان با سایر مسافران وجود ندارد و نرخ آن با عوارض خروج از کشور زمینی برای بزرگسالان یکسان است. این عوارض به ازای هر فرد با کدملی و بلیط پرواز محاسبه می‌شود. به این معنا که کودکان خردسال، کودکان زیر 2 سال و حتی نوزادان شامل پرداخت هزینه خروج از کشور می شوند.

عوارض خروج از کشور چگونه پرداخت کنیم؟

برای پرداخت عوارض خروج از کشور می توانید به صورت حضوری در فرودگاه و یا اینترنتی اقدام کنید. توصیه می شود در پرداخت های صورت گرفته رسید فیزیکی، تصویر از رسید پرداختی در تلفن همراه یا رسید پرینت شده را همراه داشته باشید. از هر گونه این روش ها به شرح زیر است:

پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور

برای پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور می توانید وارد پایگاه اینترنتی مربوطه به نشانی sadadpsp.ir شوید. پس از ورود در قسمت بالایی سایت در بخش خدمات روی پرداخت عوارض کلیک کنید تا وارد صفحه مربوطه شوید. سپس با تکمیل اطلاعات خواسته شده می توانید هزینه عوارض را پرداخت کنید.

سایت سداد برای پرداخت عوارض خروج از کشور
سایت سداد

پرداخت عوارض خروج از کشور از طربق بانک ملی

در صورتی که می خواهید عوارض سفرهای خارجی را به صورت حضوری پرداخت کنید، می توانید به شعبه های ارزی بانک ملی رفته و با تکمیل فرم مربوطه، هزینه آن را پرداخت و رسید را دریافت نمایید.

پرداخت از طریق دستگاه های خودپرداز

می توانید با استفاده از دستگاه های GSS که نوعی دستگاه خدمات غیر نقدی است، عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. این دستگاه های در فرودگاه های بین المللی مانند فرودگاه امام خمینی وجود دارد.

پرداخت عوارض خروج از کشور
پرداخت عوارض خروج از کشور

پرداخت عوارض از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی

پرداخت عوارض با سامانه سازمان امور مالیاتی به راحتی پرداخت نمایید. برای این کار وارد درگاه پرداخت اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور شده و پرداخت خود را انجام دهید.

پرداخت عوارض خروج از کشور با اپلیکیشن ها

اپلیکیشن ایوا، پیام‌رسان بله، قبضینو و…، اپلیکیشن‌های پرداخت عوارض خروج از کشور هستند که امکان نصب آن‌ها روی دستگاه‌های اندروید و iOS امکان‌پذیر است. شما می‌توانید با نصب این اپلیکیشن‌ها، هزینه‌های عوارض خروج را به‌راحتی و با گوشی خود پرداخت کنید.

عوارض خروج از کشور برای عراق 1402

عوارض خروج از کشور برای عراق به صورت زمینی با هوایی متفاوت است. در حال حاضر (1402) مبلغ متفاوتی اعلام نشده است. نشده است و در حال حاضر با نرخ 400 هزار تومان برای بار اول همانند عوارض خروج از کشور ۱۴۰۱ (سال قبل) ادامه دارد. این هزینه به ترتیب برابر 12500 برای سفر اول و 15 هزار تومان برای سفرهای بعدی است. در سفرهای هوایی هزینه عوارض برای سفر اول 37500 تومان و سفرهای بعدی 45 هزار تومان است.

عوارض خروج از کشور عراق
عوارض خروج از کشور عراق

چه افرادی معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور هستند؟

قانون عوارض و مالیات خروج از کشور در هر سال تغییر می کند و شرایط ثابتی ندارد. بطور مثال در سالیان گذشته کودکان از پرداخت عوارض معاف بودند اما در سال 1402، افراد در گروه های زیر از پرداخت عوارض معاف هستند.

اتباع خارجی؛ معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور

اگر گذرنامه سیاسی یا خدمت دارید یا مقیم یک کشور دیگر هستید و از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار گرفته‌اید، لازم نیست عوارض خروج را پرداخت کنید.

عوارض خروج از کشور برای افراد مقیم خارج

ایرانیانی که اقامت یکی از کشورهای دیگر را دریافت کرده اند نیز از پرداخت مالیات معاف هستند. این افراد باید از سوی وزارت کار، کارنامه شغلی دریافت کرده باشند. البته با وجود وضع قانون معافیت این افراد، در برخی موارد، هزینه خروج در فرودگاه از این افراد دریافت شده است.

خدمه پرواز و خدمه کشتی

گروه دیگری که معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور بوده خدمه پرواز و خدمه کشتی هستند که به واسطه ماموریت شغلی مجبور می‌شوند از کشور خارج شوند.

زائرین کربلا

طبق مصوبات مجلس، زائرین اربعین مطابق تاریخ تعیین شده در این قانون که از مرزهای زمینی به مقصد عراق از کشور خارج می‌شوند، از پرداخت عوارض خروج معاف هستند.

معافیت بیماران و جانبازان از پرداخت عوارض خروج از کشور

بیماران و جانبازانی که با استفاده از مجوز شورای پزشکی برای درمان به خارج از کشور سفر می‌کنند، از پرداخت عوارض خروج معاف هستند. همراه بیماران نیز شامل تخفیف 40 الی 60 درصدی هستند.

عوارض خروج از کشور برای دانشجویان

یکی از گروه های معاف از پرداخت عوارض، دانشجویان هستند. به دلیل اقامت دانشجویان در کشور مقصد به منظور تحصیل، در قانون سال 1401، دانشجویان از پرداخت عوارض معاف هستند. البته دانشجویان باید در سامانه مشارک دانشجو (نشا) ثبت نام کنند تا اطلاعات آن ها در این سامانه تایید شود. علاوه بر این دانشجویان باید در سفارت پرونده تشکیل دهند که باید گواهی اشتغال به تحصیل و همچنین مهر اجازه خروج از کشور را ارائه دهند.

پرداخت عوارض برای دانشجویان
پرداخت عوارض برای دانشجویان

به این دلیل که دانشجویان ترم اول نمی توانند گواهی اشتغال به تحصیل ارائه دهند، باید عوارض خروج را در سفر اول پرداخت کنند. البته این در صورتی است که دانشجویان برای دریافت ویزا و انجام مراحل ثبت نام به کشور مقصد می روند. همچنین ذکر این نکته ضروری است که دانشجویان در صورتی معاف هستند که فاصله بین سفرهای آن ها حداقل 3 ماه باشد.

چه افرادی در پرداخت عوارض خروج از کشور مشمول تخفیف می شوند؟

در پرداخت هزینه خروج از کشور برخی از گروه ها جزو استثنائات قرار گرفته و نیازی به پرداخت کامل هزینه ندارند. در ادامه به بررسی این گروه ها می پردازیم.  

  • مرزنشینان: برای دریافت تخفیف این افراد باید شماره شناسنامه و کدپستی خود را سامانه بانک اطلاعات مرزنشینان وزارت کشور ثبت کرده باشند. این گروه فقط یک بار در طول سال عوارض خروج از کشور پرداخت خواهند کرد.
  • ورزشکاران تیم ملی: این دسته از افراد تنها با مجوز وزارت ورزش می توانند با پرداخت هزینه کمتری از کشور خارج شوند.
  • زائرین حج تمتع و عمره: عوارض خروج از کشور برای زائرین حج تمتع و عمره دارای تخفیف بوده و برای سفر اول، دوم و سوم به ترتیب ۱۳۲، ۱۹۸ و ۲۶۴ هزار تومان است.
  • زائرین عتبات و عالیات: افرادی که به زیارت عتبات و عالیات می‌روند در پرداخت این هزینه تخفیف خواند گرفت. البته این مبلغ در مرزهای زمینی، هوایی و دریایی متفاوت است.

چگونه از پرداخت عوارض خروج کشور خود استرداد بگیریم؟

جهت استرداد و پیگیری در پرداخت عوارض به سایت سازمان امور مالیاتی رفته و وارد بخش درخواست استرداد وجوه خروج از کشور شوید. اگر هزینه عوارض را به‌صورت الکترونیکی پرداخت کرده باشید از طریق این سامانه می توانید استرداد گرفته و در صورت لزوم اقدام به چاپ مجدد نمایید. برای استرداد هزینه خروج از کشور رعایت نکات زیر را فراموش نکنید.

  • خروجی واریز شده برای هر شخص فقط به شماره حساب خود شخص واریز می شود. اگر شما خروجی تمام خانواده را پرداخت کرده اید، استرداد مبالغ برای هر نفر و فقط به شماره حساب خود شخص انجام خواهد گرفت و استرداد یکجا ممکن نیست.
  • بازگشت هزینه پرداخت شده به حساب شما ممکن است زمان زیادی لازم داشته باشد و فورا استرداد نشود.
سایت استراد عوارض خروج از کشور

برای پرداخت عوارض خروج از کشور چه مدارکی لازم است؟

پرداخت عوارض خروج از کشور به مدرک خاصی نیاز ندارد. تنها هنگام پرداخت هزینه باید کارت بانکی و مشخصات معتبر متقاضی در دسترس باشد. توجه نمایید که استفاده از رسید عوارض خروج فقط برای شخصی که هزینه به نام وی پرداخت شده، امکانپذیر است.

زمان پرداخت هزینه خروج از کشور؛ مهلت پرداخت

برای پرداخت عوارض خروج، زمان خاصی تعیین نشده است اما می توانید تا نیم ساعت قبل از پرواز، نسبت به پرواز آن اقدام کنید. البته بهتر است که هرچه زودتر این عوارض را پرداخت کنید تا در فرودگاه معطل نشوید. ضمن اینکه در صورتیکه پس از پرداخت عوارض، سفر شما به هر دلیلی لغو شد، رسید پرداخت را نزد خود نگه دارید. شما می توانید در سفرهای بعدی با ارائه این رسید بدون پرداخت عوارض اضافه به سفر بروید.

عوارض خروج از کشور
عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور چه مدتی اعتبار دارد؟

پرداخت عوارض خروج از کشور فقط تا پایان همان سال معتبر است. در صورتی‌ که پس از پرداخت عوارض، موفق به سفر نشدید، می‌توانید رسید پرداختی یا شماره پیگیری را برای سفرهای بعدی در همان سال استفاده کنید.

آیا هزینه خروج از کشور به مقصد کشورهای مختلف متفاوت است؟

بطور کلی هزینه عوارض با توجه به شرایط مسافر، نوع سفر هوایی و زمینی و همچنین نوع سفر متفاوت است. بطور مثال عوارض خروج از کشور برای ترکیه با عراق به دلیل سفر زیارتی به عراق متفاوت است. هنگام پرداخت عوارض خروج از کشور در سامانه سداد، در یکی از گزینه ها باید نوع سفر را انتخاب کنید که با توجه به این گزینه ها، میزان عوارض پرداختی شما مشخص خواهد شد. برای استعلام عوارض خروج از کشور نیز می توانید با تکمیل این اطلاعات، در سامانه سداد اقدام نمایید. در صورتی که اطلاعات و یا تجربه ای در رابطه با نرخ و نحوه پرداخت عوارض دارید، در قیمت کامنت ها با مخاطبان دیگر در میان بگذارید.

سوالات متداول عوارض خروج از کشور

قیمت جدید عوارض خروج از کشور در سال 1402 چقدر است؟ چه افرادی از پرداخت عوارض معاف می باشند؟

هزینه عوارض خروج از کشور برای سفر اول، دوم و سوم به ترتیب 400، 600 و 800 هزار تومان است. در سال 1402جانبازان و بیماران دارای مجوز درمان خارج از کشور، افرادی که گذرنامه سیاسی یا خدمت دارند، ایرانیان مشغول‌به‌کار و مقیم خارج از کشور و زائرین اربعین حسینی معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور هستند.

عوارض خروج از کشور برای عراق 1402چقدر است؟

عوارض خروج از از کشور برای عراق همانند سال گذشته برابر 12500 برای سفر اول و 15 هزار تومان برای سفرهای بعدی است. در سفرهای هوایی نیز برای سفر اول 37500 تومان و سفرهای بعدی 45 هزار تومان است.

چگونه می توان عوارض خروج از کشور را پرداخت کرد؟ زمان پرداخت عوارض تا چه زمانی است؟

شما می توانید به صورت اینترنتی و در سامانه سداد یا اپلیکیشن های مرتبط مانند ایوا، پیام‌رسان بله یا قبضینو، عوارض را پرداخت کنید. همچنین با مراجعه به شعب بانک ملی نیز امکان پرداخت حضوری وجود دارد. تا نیم ساعت قبل از پرواز، برای پرداخت هزینه خروج مهلت دارید.

آیا عوارض خروج از کشور قابل استرداد است؟

اگر در پرداخت عوارض خروج از کشور اشتباهی صورت بگیرد، به راحتی می‌توان وارد سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی www.evat.ir شده و هزینه‌ پرداختی را استرداد کرد.

عوارض خروج از کشور تا چه سنی باید پرداخت شود؟

عوارض خروج از کشور برای کودکان و نوزادان بدون در نظر گرفتن سن آن ها همانند بزرگسالان دریافت می‌شود. این عوارض به ازای هر فرد با کد ملی و بلیط پرواز محاسبه می‌شود.

برای پرداخت عوارض خروج از کشور چه مدارکی لازم است؟

بجز هنگام پرداخت وجه که داشتن کارت بانکی و مشخصات معتبر متقاضی لازم است، مدرک خاص دیگری نیاز نیست و استفاده از رسید عوارض خروج فقط برای شخصی که هزینه به نام او پرداخت شده، امکان پذیر است.

عوارض خروج از کشور چقدر اعتبار دارد؟

عوارض خروج از کشور فقط تا پایان همان سال معتبر بوده و در صورتی‌ که پس از پرداخت عوارض، سفری انجام نشود، با داشتن رسید پرداختی یا شماره پیگیری می توان از آن برای سفرهای بعدی در همان سال استفاده کرد.

عوارض خروج از کشور برای ترکیه 1402 چقدر است؟

بجز سفر حج و عتبات عالیات، برای مسیرهایی مانند کشور ترکیه، تفاوتی در پرداخت هزینه وجود ندارد. برای اینکه به راحتی متوجه شوید چه مقدار هزینه خروج باید پرداخت کنید از جدول ابتدای مقاله کمک بگیرید.

آیا داشتن رسید پرداخت عوارض خروج ضروری است؟

هزینه پرداخت عوارض خروج از کشور در سیستم ثبت خواهد شد و متصدی پرواز نیازی به رسید پرداخت فیزیکی عوارض خروج ندارد اما بهتر است تصویری از رسید پرداخت یا پرینت آن را همراه داشته باشید.

عوارض خروج از کشور در کدام بانک قابل پرداخت است؟

پرداخت هزینه خروج از کشور فقط در شعب مرزی بانک ملی ایران امکان‌پذیر است.

حمید شفیعی

به قول بنجامین فرانکلین یا چیزی بنویس که ارزش خواندن داشته باشد یا کاری انجام بده که ارزش نوشتن داشته باشد. از زمانی که عضوی از تیم رسپینا شدم، این جمله رو سرلوحه خودم قرار دادم تا با ذهنیت جویای نوآوری و خلاقیت، همراه با عشق و علاقه به سفر و کشف مقاصد جدید، تجربیات گردشگریم رو با شما به اشتراک بزارم. از شما دعوت می‌کنم در این سفر به دنیای جذاب گردشگری با من همراه شید تا تجربه های جدیدتری رو با هم تجربه کنیم. امیدوارم مث من از خواندن مقاله ها لذت کافی ببرین.

نوشته های مشابه

‫12 دیدگاه ها

  1. وقت بخیر
    اگر من امسال عوارض خروج پرداخت کنم و به هر دلیل سفرم به سال بعد موکول بشه آیا پولی که پرداخت کردم کاملا از بین میره یا می تونم سال بعد فقط مابه التفاوت رو پرداخت کنم؟

    1. سلام دوست عزیز
      بله متاسفانه پول شما کامل از بین میره و باید سال جدید با نرخ جدید هزینه خروج از کشور رو پرداخت کنید.

    1. سلام فاطمه عزیز
      تنها با یک شرایط خاص میتونید از این تخفیف استفاده کنید که داخل مقاله به طور کامل براتون توضیح دادیم
      مهم ترین نکته هم اینه که خروج شما تحصیلی باشه و همچنین مهر اجازه خروج از کشور رو هم داشته باشید.

  2. سلام عوارض خروج برای مرزنشینان از منوی پرداخت در سامانه ها حذف شده .پس به چه طریق مرزنشینان از تخفیف عوارض برخوردار میشن؟

  3. سلام و وقت تون بخیر
    من اتباع هستم و با ۳ عضو خانواده ام به مقصد پاریس سفر دارم، آیا میتوانم با حضور در یکی از شعبه های بانک ملی، عوارض خودم و بچه هارو پرداخت کنم تا در فرودگاه وقت ام از دست نره و با مشکل مواجه نشم؟

    1. سلام دوست عزیز
      اگر شما جز و اتباع هستید و گذرنامه سیاسی یا خدمت دارید و مقیم یک کشور دیگر هستید و از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار گرفته‌اید،
      به صورت کلی نیازی نیست، عوارض خروج را پرداخت کنید.

      اما اگر شرایط دیگه ای دارید و باید حتما هزینه خروج از کشور رو پرداخت کنید توصیه ما به شما استفاده از روش های انلاین هست.

  4. سلام ، من مقيم المانم ، نه محوز از وزارت كار دارم نه جاي ديگه هر چند سال يكبار ميام ايران و برميگردم . در شرايط فوقي كه نوشته ايد ، بكاربردن حرف “و” يعني الزاما” . سوال من اين هست كه ايا افرادي كه هيچ نوع محوز كاري يا اشتغالي از وزارت كار يا نهادهاي دولتي ندارند و مقيم كشور ديگر هستند، ايا ملزم به پرداخت عوارض خروج خواهند بود؟

  5. سلام وقت بخیر ، من در کشور عراق کار میکنم
    باید هزینه خروج از کشور چقدر بدهم ؟
    مخصوصا برای دفعه ی سوم به بعد ؟

    1. سلام دوست عزیز
      اگر شما اقامت یا کارنامه شغلی دریافت شده از سوی وزارت کار داشته باشید از پرداخت مالیات معاف هستید. برای اینکه این موضوع رو کامل بررسی کنید و مطمئن بشید باید از سازمان های مربوطه و وبسایت های مانند سامانه سداد، اطلاعات جامع و مربوط به شرایط خودتتون رو کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا