روش های بستن چمدان ؛ چطور چمدان جمع و جورتری داشته باشیم؟

بستن چمدان ممکن است که در ابتدا کاری ساده به نظر برسد. اما باید بدانید که این کار دارای اصولی است که برای افراد زیادی کار بسیار سختی محسوب می شود. اما پیش از بستن چمدان بهتر است برای چک کردن زمان سفر و رزرو بلیط خود اقدام کنید. چرا که برخی بلیط ها مانند بلیط هواپیما تهران کیش در مسیرهای پرطرفدار و در زمان پیک سفر سخت و یا گران تر از چندین ماه قبل رزرو می شوند. در ادامه ما به شما شیوه بستن چمدان در کنار توصیه هایی برای بهتر بستن آن را آموزش خواهیم داد. همراه ما باشید.
بهترین روش های بستن چمدان
همیشه در زمان بستن چمدان، برای هر فردی ممکن است این سوال پیش بیاید که چه لوازمی در سفر ضروری و چه لوازمی غیر ضروری هستند؟ دراین جا قانون 1-2-3-4-5-6 از ساده ترین نکاتی می باشد که باید در بسته بندی چمدان به آن توجه شود. در ادامه با این قانون آشنا می شویم.
1- استفاده از قانون 1-2-3-4-5-6 بستن چمدان
از بهترین راه های بستن چمدان می توان به قانون 1-2-3-4-5-6 اشاره کرد. این قانون به موارد مهمی اشاره دارد که ممکن است در بین همه افراد و در همه سفر ها، مشترک باشد. این لیست شامل موارد زیر می باشد:
- یک عدد کلاه
- دو عدد کفش
- سه عدد شلوار یا دامن
- چهار عدد مانتو و پیراهن
- پنج عدد جوراب
- شش عدد لباس زیر
این لیست با توجه به ماهیت سفر شما ممکن است که تغییر کند. مثلا ممکن است لباس یک سفر کاری با لباسی که در سفر دریایی به آن نیاز دارید، کاملا متفاوت باشد.
2- یادداشت کردن لوازم مورد نیاز در بستن چمدان
برای اینکار بهتر است در ابتدا تمام اقلامی که ممکن است در سفر به آن ها نیاز پیدا کنید، را بر روی دفترچه ای یادداشت کنید. می توانید هر صفحه از دفترچه را برای هر روز سفر تان در نظر بگیرید و لوازمی که ممکن است در آن روز برای هر کاری که انجام خواهید داد، را روی آن بنویسید. سپس در زمان بستن چمدان، لیست را رو به روی خود قرار داده و لوازم خود را جمع آوری کنید. شاید بهتر باشد که از آب و هوای مقصد سفر خود، اطلاع داشته باشید تا بتوانید از برداشتن لباس هایی که ممکن است کمتر به آن ها نیاز پیدا کنید، جلوگیری شود.
3- انتخاب بهترین نوع چمدان
اگر وسایلی که می خواهید به همراه خود ببرید، ارزشمند و یا سنگین هستند، بهتر است از چمدانی مقاوم و سخت استفاده کنید. چرا که این چمدان ها نسبت به چمدان های نرم، دارای بدنه محکم تری می باشند. بنابراین وسایل شما سالم به مقصد خواهند رسید. همچنین اگر از یک چمدان بزرگ استفاده کنید، می توانید مقدار بیشتری را به همراه خود ببرید.
البته اگر دوست ندارید در فرودگاه مشمول پرداخت هزینه اضافه بار نشوید، بهتر است از میزان بار مجاز هواپیما پیروی کرده و از چمدان های کوچکتر استفاده کنید. یکی از مزیت های استفاده از چمدان کوچک (10 کیلوگرم فضا دارند)، امکان حمل آن ها با خود به کابین است که در زمان دریافت کارت پرواز، زمان کمتری از شما گرفته می شود؛ چرا که باری برای تحویل ندارید!
4- قرار دادن صحیح لباس ها در چمدان
ممکن است برای شما هم تاکنون اتفاق افتاده باشد، زمانی که به مقصد می رسید و چمدان خود را باز می کنید، انبوهی از لباس های چروک رو به روی شما قرار می گیرند. به همین دلیل بهتر است که لباس های خود (لباس های نازک) را لوله کنید و درون چمدان قرار دهید. با این کار می توانید در کنار جلوگیری از چروک شدن آن ها، فضای کمتری را به آن اختصاص دهید.
مهم ترین مسئله برای آقایان در بستن چمدان، چروک نشدن کتشان می باشد. برای این کار بایستی کت خود را پشت و رو تا کرده و و در بالاترین قسمت چمدان (روی همه وسایل) قرار دهند.
راه دیگری برای بستن چمدان و چروک نشدن لباس وجود دارد این است که کت و مانتوی رسمی خود را زیر همه ی لباس ها قرار دهید، به طوری که آستین و قسمت بالایی و قسمت پایینی آن از لبه ی چمدان بیرون بماند و روی آن ها لباس های کوچک را قرار دهید؛ حالا بدون این که فشاری به لباس ها وارد شود، آستین ها و قسمت هایی که از لباس ها بیرون مانده را مرتب تا بزنید تا روی لباس های دیگر را بپوشاند. در این شرایط احتمال چروک شدن آن ها کمتر خواهد شد.
گاهی ممکن است که در فصول سرد قصد سفر دارید و باید لباس های پشمی و کلفت را همراه خود ببرید. برای قرار دادن این لباس ها درون چمدان، می توانید ابتدا آن ها را تا کرده و در کف چمدان خود قرار دهید. سپس لوازم و لباس های دیگر را روی آن ها بگذارید.
اگر سفر شما کاری است و باید لباس های رسمی را با خود ببرید، همچون پیراهن، شلوار که از پارچه هایی هستند که چروک می شوند، بهتر است که در تا کردن آن ها دقت کرده و روی دیگر لباس های خود قرار دهید.
چند دست لباس و یا کفش بهتر است برداریم؟
بهتر است که برای هر روز سفرتان لباس برندارید. می توانید لباس هایی را با رنگ های خنثی انتخاب کنید که با هر شلواری بتوانید بپوشید. برای مثال می توانید با برداشتن یک شلوار، هر روز از چندین لباس و تیشرت متفاوت استفاده کنید و فضای کمتری در بستن چمدان اشغال کرده باشید.
همچنین استفاده از پارچه های نازک، باعث می شود تا حجم بسیار کمی در بستن چمدان اشغال شود. مثلا پلیور های نازک می توانند جایگزین خوبی برای لباس های پشمی بسیار بزرگ باشند. همچنین به جای برداشتن چندین شلوار جین، می توانید از شلوار های پارچه ای یا در صورت امکان از جوراب شلواری استفاده کنید. (خانم ها)
لباس های رنگ روشن خود را چه کنیم؟
احتمال دارد برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با قرار دادن لباس های رنگ روشن خود در چمدان، پس از باز کردن آن با لکه هایی روی آن ها مواجه شده باشید. برای جلوگیری از این کار می توانید این لباس ها را پشت رو کرده و درون چمدان بگذارید.
5- استفاده از کیسه های وکیوم برای لباس های بزرگ
لباس های زمستانی همیشه جا گیرترین لباس ها در بستن چمدان هستند اما نکته ای خلاقانه در این زمینه وجود دارد و آن هم استفاده از کیسه های وکیوم است! معمولا کاپشن ها پف دارند و همین باعث حجیم تر شدن آن ها می شود؛ اگر از کیسه های وکیوم کننده استفاده کنید،درصد زیادی از حجم لباس ها کاسته و فضای بیشتری برای خود ذخیره خواهید کرد!
6- قرار دادن وسایل شکستنی در چمدان
در صورتی که وسایل شکستنی چون شیشه عطر و ادکلن، آینه و… به همراه خود دارید، می توانید برای جلوگیری از شکستن، آن ها را درون یک نایلون و بین لباس های خود بگذارید.
7- گذاشتن لوازم بهداشتی در چمدان
برخی از لوازم بهداشتی چون کرم ها، لوسیون ها و… از جمله لوازمی هستند که ممکن است حجم زیادی از چمدان را اشغال کنند. برای قرار دادن کرم ها و لوسیون ها در چمدان می توانید مقداری که ممکن است در سفر به آن نیاز داشته باشید را، درون ظرف های کوچکتری ریخته و در کیسه های پلاستیکی و زیپ کیپ ها قرار دهید. جواهرات خود را نیز در یک بسته بندی مناسب قرار دهید تا زمانی که به آن ها نیاز دارید با گره خوردگی و در هم پیچیدگی مواجه نشوید.
8- پر کردن فضا های خالی در چمدان
پس از اینکه لوازم سنگین خود را در چمدان قرار دادید، فضا های کوچکی را می بینید که می توانند فضای مناسبی برای قرار دادن بعضی از وسایل چون عینک، جواهرات، شارژر، جوراب و… باشند. بهتر است که این وسایل کوچک را همگی درون کیسه های پلاستیکی قرار دهید، تا در زمان نیاز، مجبور نشوید، کل چمدان را به هم بریزید. همچنین می توانید در صورت داشتن دو کیف، تعدادی از این وسایل را درون آن جای دهید. اگر به همراه خود، دارو یا قرص دارید، می توانید آن ها را درون جیب های چمدان قرار دهید.
9- کابل و شارژر ها را جدا بسته بندی کنید
نکته ای که در بیشتر سفرها به آن توجه نداریم، بسته بندی کابل ها و شارژهاست. اغلب مواقع شارژرمان در سفر خراب می شود و علت آن بی دقتی در بسته بندی صحیح و گره خوردن سیم است. در این شرایط بهتر است تمام کابل ها را بدون این که فشاری به آن ها وارد شود، جمع کنیم و یا از پایه های ضد گره برای سیم ها استفاده کرده و آن را در یک کیف کوچک و یا قاب عینک قرار دهیم.
10- از حمل وسایل اضافه پرهیز کنید!
معمولا در سفر به شهرهای مختلف برای بستن چمدان، وسایلی را با خود برمی داریم که ممکن است در طول سفر حتی یک بار هم لازممان نشود؛ مثلا برداشتن اتوی مو و شامپو و صابون دست! همان طور که می دانید امروزه هتل ها این دست از وسایل را به مسافران ارائه می دهند و دیگر نیازی نیست بخشی از چمدان خود را به حمل آن ها اختصاص دهید و به جای آن می توانید وسایل مهم تر را به سفر ببرید.
ایده هایی برای بستن چمدان خلاقانه
ایده ی اول بستن چمدان: کفش های خود را در کلاه های پلاستیکی حمام قرار داده و سپس در چمدان بگذارید تا کف آن لباس ها را آلوده نکند.
ایده دوم بستن چمدان: جوراب ها را روی هم قرار داده (مثلا 2 یا 3 عدد) و رول کنید و بخش انتهایی آخرین جوراب را روی کل رول بکشید تا جمع شوند. سپس آن ها را کنار هم در کفش قرار دهید. به این صورت هم کفش ظاهر خود را حفظ می کند و هم از فضای داخلی آن استفاده شده.
ایده سوم بستن چمدان: تمام تیشرت ها و لباس زیرها را رول کنید و در چمدان قرار دهید و کنار آن ها در یک مکعب، لوازم آرایشی و جواهرات خود را قرار دهید.
ایده چهارم بستن چمدان: تمام کایل های خود را دور گیره های کاغذ بپیچید (گیره هایی که بزرگتر هستند و می توانید چیزی دور آن بپیچانید) و آن ها را درون یک قاب عینک قدیمی قرار دهید تا فضای کمتری را اشغال کنند.
ایده پنجم بستن چمدان: اگر تیغ یا ژیلت استفاده می کنید آن را با گیره ی کاغذ بپوشانید و برای ایمن تر بستن مایعات، قبل از این که درب آن ها را ببندید، یک نایلون یا سلفون زیر درب بکشید و سپس درب را ببندید تا مایعی نشت نکند.
ایده ششم بستن چمدان: اگر جواهرات بسیار ظریفی دارید، میتوانید از نی های نوشابه برای گره نخوردن آن ها استفاده کنید. تنها کافی است گردنبند ها را در نی وارد کنید و از دو طرف قفل کنید. برای بسته بندی کردن دستنبد ها می توانید نی را از وسط نصف کرده و همین کار را انجام دهید. برای جمع کردن گوشواره ها از دکمه هایی که 4 سوراخ ریز در وسط خود دارند استفاده کنید.
ایده هفتم بستن چمدان: برای زمان های ضروری، یک بالم لب و یا شیشه هایی که رنگی هستند و محتویات درون آن ها دیده نمی شود را خالی کرده و مقداری پول درون آن قرار دهید. حواستان باشد از ظرفی استفاده کنید که پول در آن گیر نکند و پول را درست رول کنید تا پاره نشود.
ایده هشتم بستن چمدان: محض احتیاط تمام مدارک مهم خود را با دوربین گوشی اسکن کرده و به فایل PDF تبدیل و در یک فضای مناسب (مثلا ایمیل یا بخش پیام های ذخیره شده تلگرام و ایتا و…) ذخیره کنید و مدارکی که در فرودگاه لازم ندارید را در یک پوشه ی نازک و در کیف دستی خود قرار دهید.
بستن چمدان برای خوابگاه
در زمان بستن چمدان برای خوابگاه ممکن است با نظرات افراد گوناگونی مواجه شوید. اما تنها کسانی می توانند به شما کمک کنند که تجربه زندگی در خوابگاه را داشته اند. در این جا ما سعی کرده ایم تا لیستی از مهم ترین وسایلی که ممکن است به آن ها نیاز پیدا کنید را به شما بدهیم.
وسایل خواب مورد نیاز در خوابگاه
معمولا خوابگاه ها دارای تخت های یک طبقه یا دو طبقه هستند که افراد زیادی از آن ها استفاده می کنند. به همین دلیل بهتر است در زمانی که قصد رفتن به خوابگاه را دارید، وسایل مورد نیازی از قبیل ملحفه، بالش و پتو را حتما در چمدان خود داشته باشید.
پوشاک و لوازم شخصی
از آن جایی که می خواهید برای برای مدت زمان زیادی در خوابگاه بمانید، باید به اندازه کافی لباس راحتی، لباس مناسب زمستانی، جوراب و چند دست لباس رسمی به همراه خود ببرید.
همچنین لوازم شخصی مانند مسواک، خمیردندان، حوله، شانه، سشوار و… باید به همراه خود داشته و در چمدان قرار دهید. در زمان بستن وسایل به این نکته توجه کنید که ممکن است فاصله زیادی با شهر داشته باشید، پس لوازم ضروری را همراه خود ببرید.
خوردنی ها و وسایل مورد نیاز را فراموش نکنید!
در خوابگاه ها معمولا خود افراد غذا های خود را آماده می کنند. برای این کار بایستی حتما وسایل آشپزی همچون قابلمه، کتری، ماهی تابه، بشقاب، قاشق و چنگال، لیوان و مواد غذایی چون برنج، انواع ادویه، چای، قند و… مورد نیاز را با خود ببرند. در بستن چمدان برای خوابگاه محدودیت وزن ندارید و تنها نکته حائز اهمیت میزان فضای اتاق است؛ پس قبل از رفتن از داشتن کمد در اتاق مطمئن شوید.
چطور وسایل سفر را در یک کوله پشتی جا دهیم؟
ابتدا باید مشخص شود که سفر شما چند روزه است؟ و سپس لوازم خود را متناسب با سفر را کنار بگذارید.
لوازم مورد نیاز خود را جمع آوری کنید. نکته ای که باید در بستن کوله پشتی به آن توجه کنید، این است که وسایل سنگین در پایین و لوازمی که ممکن است در طول مسیر و یا در زمان رسیدن به مقصد نیاز داشته باشید را، در بالای کوله پشتی خود قرار دهید. برای چمدان هم باید این روش را در نظر بگیرید و وسایل سنگین و یا آلوده (مثل کفش ها) را در قسمت چرخ ها قرار دهید.
اقلام شیشه ای چون شیشه مربا و… با خود حمل نکنید و در صورت امکان آن ها را درون ظروف پلاستیکی بریزید.
اگر فصلی را که برای سفر انتخاب کرده اید، زمستان یا پاییز است، بهتر است هر یک اقلام خود را برای جلوگیری از خیس شدن، درون کیسه های پلاستیکی قرار دهید. برای کیسه خواب حتما کاور داشته باشید.
لوله کردن لباس ها، یکی از بهترین ترفند ها برای اشغال کردن حجم کمتر فضای کوله پشتی است. می توانید در ابتدا کفش های خود را درون کوله پشتی قرار دهید و سپس لباس های خود را درون کاور گذاشته و بر روی آن بگذارید.
قبل از سفر چمدان خود را تست کنید.
برای این کار بعد از بستن چمدان با آن به خیابان رفته و راه بروید. همچنین از پله ها بالا و پایین بروید. با این کار می توانید بسنجید که آیا می توانید مدت زمان زیادی این چمدان را همراه خود داشته باشید و خسته نشوید. در صورتی که فکر می کنید که سنگین است باید دوباره مقداری از لوازم را برداشته تا سبک شود.