رسپینا
راهنمای سفر

داروهای ممنوع در هواپیما چیست؟!

حمل دارو در پرواز یکی از مهم ترین نگرانی ها و سوالات پرتکرار مسافران به خصوص در سفرهای خارجی است؛ چراکه بعضی افراد به دلیل شرایط جسمانی مجبور به استفاده از قرص های حاوی مواد مسکن و آرام بخشی هستند که در بعضی کشورها به عنوان ماده مخدر شناخته می شود. هم چنین بعضی از مسافران که به تازگی دوران ترک اعتیاد را پشت سر می گذارند، مجبور به استفاده از قرص هایی هستند که حاوی دز پایینی از برخی مواد شیمیایی مخدر است و پزشک متخصص آن ها را تجویز می کند.

حتی اگر دارو به وسیله پزشک متخصص تجویز شده باشد، عدم اطلاع از لیست داروهای ممنوع در هواپیما، می تواند عواقب و دردسرهای بدی را به دنبال داشته باشد. بازرسی دقیق چمدان ها، توقیف و بازجویی چندساعته مسافر حتی در مواقعی زندان از جمله اتفاقاتی است که ممکن است در صورت حمل داروی غیرمجاز اتفاق بیفتد. در این مقاله، لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه پروازهای داخلی و خارجی بررسی شده است که توصیه می شود قبل از بستن چمدان، حتما نگاهی به آن بیندازید.

لیست داروهای ممنوع در هواپیما وزارت بهداشت

مسئولیت اعلام ممنوعیت یا عدم ممنوعیت در توزیع یا ورود انواع دارو، برعهده وزارت بهداشت کشور است که در طول سال، لیست بروز‌شده آن از طریق وب سایت رسمی این سازمان منتشر می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد این صفحه شده و آخرین لیست منتشر شده را دانلود کنید. در مرحله بعد، باید نام لاتین داروی موردنظرتان را در فایل اکسل دانلود شده جستجو کنید تا از ممنوعیت یا عدم ممنوعیت آن مطلع شوید.

قوانین حمل داروهای ممنوع در هواپیما ویژه فرودگاه های داخلی

حمل دارو در پروازهای داخلی قوانین پیچیده و عجیب غریبی ندارد. به طور کلی، هر دارویی که به وسیله پزشک متخصص تجویز و این دارو در داروخانه های کشور قابل تهیه باشد، منع قانونی حمل ندارد و می توانید در پرواز با خیال راحت همراه خود ببرید. البته در مواردی خاص، مانند حمل قرص b2 در فرودگاه، قرص های حاوی افیون ها و شبه افیون ها مانند متادون و … توصیه می کنیم حتما نسخه چاپی و مهمور پزشک متخصص را همراه داشته باشید تا در صورت بازرسی پلیس فرودگاه، آن را ارائه دهید. دراینصورت، مشکلی وجود نخواهد داشت و می توانید بدون دردسر سفر خود را ادامه دهید.

نکته مهم: اگر داروی خاصی همراه دارید، حتما نسخه پزشک را آماده و در دسترس داشته باشید و زمان عبور از گیت بازرسی بار، به مامور فرودگاه اطلاع دهید.

ممکن است دارویی که مصرف می کنید، بدون نسخه پزشک باشد یا اینکه از جمله داروهای کمیاب یا تحریم شده ای است که به صورت قاچاق در بازارآزاد و غیرقانونی به فروش می رسد. از آنجائی که شما برای مصرف این دارو، اجازه پزشک وزارت بهداشت را ندارید، بنابراین در صورت ضبط شدن دارو در فرودگاه، عواقب قانونی آن بر عهده خودتان خواهد بود.

داروهای ممنوعه در فرودگاه ایران

داروهای ممنوعه در فرودگاه ایران

ازآنجایی‌که استاندارهای دارویی داخل و خارج از کشور با یکدیگر متفاوت است، بعضی از ایرانیان مقیم سایر کشورها، هنگام بازگشت به کشور نگرانی هایی از بابت داروهای موردنیاز روزانه شان دارند. به عنوان مثال، خرید داروهای سقط جنین در بعضی کشورهای اروپایی و بعضی ایالت های آمریکا آزاد است؛ درحالیکه این داروها در ایران، جزء داروهای ممنوع در هواپیما به شمار می روند و اگر در فرودگاه همراه داشته باشید، ضبط خواهد شد.  

علاوه بر خود داروهای ممنوع در هواپیما، مقدار داروی همراه مسافر نیز اهمیت دارد. یعنی طبق قانون ایران، داروها فقط تا حد استفاده شخصی، قابل واردات به داخل کشور هستند. در غیر اینصورت باید مجوزهای قانونی مانند مجوز وزارت بهداشت و … اخذ و عوارض واردات و هرگونه هزینه قانونی پرداخت شود. براساس اعلام رئیس اداره بازرسی و فنی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو درباره قوانین و میزان مجاز فرآورده‌های دارویی که هر مسافر می ‌تواند به کشور وارد کند، چند نکته را مدنظر داشته باشید:

  • ورود و خروج اقلام دارویی با قابلیت مصرف در سقط جنین (نظیر پروستاگلاندین‌ها) غیرمجاز است.
  • ورود و خروج داروی تاریخ گذشته یا خارج شده از شرایط نگهداری، مجاز نیست.
  • ورود و ترخیص داروهای تحت کنترل مانند داروهای مخدر، روانگردان و بیهوشی بدون ارائه نسخه معتبر پزشک و ارائه مدارک پزشکی، مجاز نیست.
  • ترخیص داروهای بنزودیازپن (داروهایی که برای درمان اضطراب، تشنج و بی خوابی و … تجویز می شوند) به لحاظ نوع و تعداد، منوط به تشخیص کارشناس اداره بازرسی فنی است.
  • ورود و ترخیص اقلام دارویی با قابلیت سوء‌مصرف در دوپینگ مجاز نیستند.
  • ترخیص فرآورده‌های دارویی به عنوان مصرف شخصی و با ارائه مدارک یا نسخه پزشکی و یا با تشخیص کارشناس اداره بازرسی فنی مجاز است.
  • برای واردات دارو با مقاصد تجاری و غیر از مصرف شخصی نیازمند طی کردن مراحل قانونی و صدور مجوز کتبی اداره بازرسی و فنی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو است.
  • برای ورود و خروج داروهای غیرنسخه‌ای (OTC)، نیازی به ارائه نسخه و مدارک پزشکی نیست.
  • بر اساس قانون، مقدار قابل ترخیص هر فرآورده دارویی برای مصرف حداکثر سه ماه یک فرد مجاز است که از سوی کارشناس اداره بازرسی فنی با توجه به نوع و اندیکاسیون دارو محاسبه و تعیین می‌شود.
  • بسته ‌بندی دارو باید اصلی، سالم و دارای اطلاعات لازم مانند نام دارو، نام سازنده، تاریخ انقضاء، شرایط نگهداری و … بر روی برچسب باشد. اگر این اطلاعات به زبانی جز فارسی و یا انگلیسی درج شده باشد، در صورت درخواست کارشناس اداره بازرسی فنی، ارائه ترجمه رسمی آن الزامی خواهد بود.

برای مشاهده منبع رسمی، اینجا کلیک کنید.

*نکته مهم: برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن گمرک مسافری فرودگاه امام 74 – 51007970 – 021 تماس بگیرید.

حمل دارو در پروازهای داخلی

ممنوعیت دارویی در پروازهای خارجی

ورود و خروج دارو در پروازهای خارجی، اگر به صورت ترانزیتی و تجاری نباشد و فقط شامل مصارف شخصی مسافر باشد، علاوه بر قوانین گمرک، به قوانین کشور مقصد هم بستگی دارد. حتما در مورد سخت گیری بعضی کشورها در مورد بعضی داروهای مسکن که مصرف عمومی در میان مردم کشورمان دارد، شنیده اید. در این قسمت، لیست داروهای ممنوع در هواپیما در پروازهای پرتردد از مبدا ایران را بررسی کرده ایم. اگر کشوری که قصد سفر به آن را دارید در لیست زیر نبود، لطفا در قسمت نظرات برای ما بنویسید تا اطلاعات مقاله بروزتر شود.

لیست داروهای ممنوع در هواپیما برای فرودگاه ترکیه

برخلاف برخی از کشورهای اتحادیه اروپا، ترکیه به دلیل قرارگرفتن در مسیر ترانزیت مواد مخدر به اروپا، سیاست های سختگیرانه ای برای ورود دارو دارد. طبق اطلاعیه رسمی فرودگاه استانبول، داروهایی که باید در چمدان دستی حمل شوند به شرطی مجاز هستند که با نسخه ی رسمی پزشک متخصص تجویز شده باشد و بر روی نسخه نیز اطلاعات هویتی مسافر قید شده باشد. لیست زیر، داروهای ممنوع در هواپیما برای ورود به کشور ترکیه هستند که در صورت حمل بدون نسخه معتبر، در فرودگاه ضبط خواهد شد:

  • داروهای حاوی کدئین: داروهای بدون نسخه حاوی کدئین، مانند مسکن ها و شربت های سرفه، در ترکیه غیرقانونی هستند.
  • مواد مخدر و روانگردان: برخی از مواد مخدر و روانگردان ها مانند مورفین، اکسی کدون و متادون در ترکیه به شدت کنترل می شوند و ممکن است به مجوزها یا نسخه های خاصی نیاز داشته باشند.
  • داروهای دارای دوز بالای ویتامین A: داروهای حاوی دوزهای بالای ویتامین A نیز در ترکیه محدود شده است.

درصورتیکه بنا به شرایط خاص پزشکی خود، به استفاده از داروهای غیرمجاز در ورود به کشور ترکیه نیاز دارید، حتما چند نکته را مدنظر داشته باشید:

  • اگر داروی نسخه ای را با خود به ترکیه می آورید، نسخه چاپ شده را حتما همراه داشته باشید. نسخه باید شامل نام شما، نام دارو و دوز باشد.
  • داروی خود را در گمرک اعلام کنید: زمانی که به ترکیه رسیدید، باید هر دارویی را که همراه خود دارید، اعلام کنید. اطمینان حاصل کنید که نسخه خود و سایر اسناد مربوطه را آماده ارائه به مقامات گمرکی دارید.
  • اگرچه از نظر قانونی لازم نیست نسخه ترجمه شده به ترکی داشته باشید، اما این کار می تواند به جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم یا تاخیر احتمالی در گمرک یا هنگام تهیه دارو از داروخانه در ترکیه به شما کمک کند.
بازرسی داروهای ممنوعه در فرودگاه

لیست داروهای ممنوع در هواپیما برای فرودگاه عربستان

کشور عربستان که سالانه هزاران مسافر ایرانی را برای مراسم حج تمتع و عمره میزبانی می کند، از قوانین سخت گیرانه ای برای ورود دارو برخوردار است. تمامی کاروان های حج در زمان آموزش مناسک، در مورد داروهای مجاز که مسافران می توانند همراه داشته باشند نیز اطلاع رسانی می کنند؛ چراکه در فرودگاه مقصد علاوه بر ضبط دارو، خود مسافر نیز ممکن است بازداشت و زندانی شود. علاوه بر آن، در زمان برگزاری رویداد حج، برای امنیت و رفاه مسافران، مسئولان معاونت غذا و دارو، در خبرگزاری رسمی لیست داروهای غیرمجاز را اعلام کنند.

نوشته های مشابه

طبق آخرین اطلاعیه معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز، داروهای غیرمجاز ورود به کشور عربستان که در فرودگاه ضبط می شود، به صورت زیر است:

  • حمل هرگونه داروهای کدئین دار و مشتقات مواد مخدر، روان‌گردان و و داروهای خواب آور به هر میزانی به کشور عربستان ممنوع است.
  • آمپول پتیدین ۵۰ و ۱۰۰ میلی‌گرم، آمپول مرفین ۱۰ میلی‌گرم، قرص متادون ۵ و ۲۰ میلی‌گرم، شربت متادون، هیدرو مرفین ۲ میلی‌گرم، قرص متیل فنیدات هیدرو کلراید، قرص ترامادول ۵۰ و ۱۰۰ میلی‌گرم، آمپول ترامادول ۵۰ میلی‌گرم، شربت اکسپکتورانت کدئین‌دار، قرص استامینوفن کدئین‌دار، آمپول دیازپام ۱۰ میلی‌گرم، قرص دیازپام ۵، ۲ و ۱۰ میلی‌گرم، آمپول و قرص بوپرنورفین ممنوع است.

منبع 1: اعلام لیست ۱۴‌ قلم داروی ممنوعه زائران حج برای حمل به عربستان

منبع2: لیست داروهای ممنوعه برای حجاج اعلام شد

لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه های عراق

با نزدیک شدن به ایام اربعین، پروازهای نجف و بغداد، از جمله پرفروش ترین بلیط های خارجی در کشور می شود. در فایل PDF زیر، فهرست داروهای ممنوع در هواپیما برای ورود به کشور عراق است که از طریق وب سایت رسمی وزارت امور خارجه ایران منتشر شده است.

لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه عراق

لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه دبی

اکثر داروهایی که در سراسر جهان استفاده می شوند، در داروخانه ها و بیمارستان های محلی کشور امارات در دسترس هستند. با این حال، امارات هم مانند سایر کشورها در مورد داروهای ممنوع در هواپیما که مسافران با خود وارد این کشور می کنند، قوانین مخصوص خود را دارد.

مواد مخدر، روانگردان و سایر داروهای کنترل شده (حاوی سطح کمتری از مواد مخدر) نه به صورت آزاد در امارات در دسترس هستند و نه می توان آنها را آزادانه به کشور وارد کرد. اگر در سفر به دبی لازم است این داروها را همراه داشته باشید، باید برای گرفتن مجوز ورود دارو، همراه با مدارک شناسایی و نسخه معتبر پزشک به سفارت یا کنسولگری امارات متحده عربی مراجعه کنید. در فایل PDF زیر، وضعیت داروهای مجاز و غیرمجاز هواپیما دبی است که از طرف وزارت بهداشت و پیشگیری دولت امارات منتشر شده است.

لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه دبی

در این فایل، داروها با 2 وضعیت اعلام شده اند که باید بررسی کنید در جدول، داروی شما کدام وضعیت را دارد:

  • Prohibited : ممنوع است
  • Quantity for the period of stay or a maximum one month use whichever is less. Medical prescription and attested medical report is required: با میزان محدود (برای استفاه حداکثر یک ماهه) و همراه داشتن نسخه کتبی و مهمور پزشک، امکان ورود دارو وجود دارد.
داروهای ممنوعه در سفرهای هوایی 

لیست داروهای ممنوع در هواپیما برای فرودگاه آمریکا

یکی از رایج ترین سوالات مسافران، به خصوص افرادی که برای اولین بار راهی این کشور می شوند، داروهایی است که می توانند در پرواز همراه داشته باشند. با توجه به خرید و فروش آزاد بعضی مواد مخدر در بعضی ایالت های آمریکا، قوانین پیچیده ای برای ورود دارو وجود ندارد، با این وجود اداره هوانوردی فدرال آمریکا، لیستی از داروهای ممنوع در هواپیما که مسافران نباید در پروازهای ورودی آمریکا همراه داشته باشند، با بروزرسانی های دوره ای اعلام می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد لینک بالا شده و داروی خود را از لیست اعلامی، جستجو کنید.

نحوه گرفتن مجوز حمل داروهای ممنوع در هواپیما

اگر دارویی که مصرف می کنید در کشوری غیرقانونی شناخته می شود، نیازی به نگرانی برای سفر نخواهید داشت. با طی کردن مراحل اداری می توانید بدون نگرانی از توقیف دارو در فرودگاه یا بازجویی و بازداشت، به راحتی با داروهای موردنیاز خود سفر کنید. البته این روش ممکن است برای تمام داروها، و از طرف تمام کشورها تایید نشود، اما به هر حال تنها راه پیش روی شما است. برای این منظور، حتما باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. گرفتن نسخه معتبر از پزشک دارای مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  2. ترجمه رسمی فتوکپی مجوز پزشک به زبان انگلیسی یا کشور مقصد (نسخه حتما دارای مهر برجسته باشد)
  3. تحویل مدارک به سفارت یا کنسولگری کشور مقصد برای بررسی
  4. دریافت نامه مجوز ورود دارو از سفارت یا کنسولگری در صورت تایید
کیف مخصوص برای نگه داری دارو در سفر

راهنمایی هایی برای حمل انسولین در پرواز

برای بعضی بیماران دیابتی که از قند خون بالا رنج می برند، همراه داشتن آمپول انسولین بسیار مهم و حیاتی است. علاوه بر آن، این آمپول حاوی مواد مخدر و افیونی نیست؛ به همین علت در هیچ کشوری جزء لیست داروهای ممنوع در هواپیما شناخته نمی شود. اما از آنجائی که این آمپول نیاز به نگه داری در یخچال دارد، مسافرانی که پرواز طولانی پیش رو دارند، با چالش مواجه می شوند.

برای حل این مشکل باید با شرکت هواپیمایی که از آن بلیط را خریداری کرده اید، تماس بگیرید. در این موارد به خصوص، ایرلاین ها همکاری های لازم برای نگه داری دارو را خواهند داشت. هم چنین توصیه می کنیم ملاحظات زیر را درنظر داشته باشید:

  • با توجه به امکان معطل شدن در گیت بازرسی، حداقل دو تا سه ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر باشید.
  • تمام لوازم مربوط به انسولین را همراه داشته باشید و با نسخه پزشک به صورت سرجمع شده داخل کیف مخصوص بگذارید.
  • اگر از پمپ انسولین استفاده می کنید، قبل از شروع بازرسی، به مامور فرودگاه اطلاع دهید. شما نیازی به جدا کردن پمپ از بدن خود ندارید اما ممکن است خود پمپ در معرض بازرسی اضافی یا نمونه برداری از ردیابی مواد منفجره قرار گیرد.
  • چند روز قبل از سفر، برآوردهای لازم را با مشورت پزشک در مورد میزان انسولین موردنیاز در سفر داشته باشید.
  • اگر مدت سفر شما طولانی است، توصیه می کنیم پکیج بیمه مسافرتی خریداری کنید که برای پیداکردن دارو در کشور مقصد یا هزینه های آن، کمک قابل توجهی به شما خواهد داشت.
  • مدارک شناسایی پزشکی، اطلاعات تماس پزشک خود و یک منبع گلوکز سریع الاثر (مانند آب نبات و آبمیوه) همراه داشته باشید.
  • دایره لغات کشور مقصد را چک کنید تا بتوانید جملاتی مانند “من دیابت دارم” یا “شکر یا آب پرتقال لطفا” را یاد بگیرید.

سایت رسمی اطلاع از لیست داروهای ممنوع در هواپیما کشورهای مختلف

اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در مورد قوانین ورود دارو به کشوری مطلع شوید، وب سایت CDC (Centers of Disease Control and Prevention یا مرکز بین المللی کنترل و پیشگیری از بیماری) هر اطلاعات مفید و مختصری که نیاز دارید را در اختیارتان می گذارد. پس از ورود به لینک بالا، مطابق عکس زیر نام کشور موردنظرتان را در کادر Destination وارد کنید. در صفحه بعد، CDC اطلاعات ضروری و موردنیاز را ارائه خواهد داد. اگر هم دانش کافی زبان انگلیسی ندارید نیازی به نگرانی نیست! دستیار حرفه ای گوگل ترنسلیت همراه شما است 🙂

نحوه چک کردن داروهای غیرمجاز کشورها از وب سایت CDC

اطلاعات دیگری در مورد داروهای ممنوع در هواپیما مدنظرتان بوده که ما در این مقاله ارائه نداده باشیم؟ حتما در قسمت نظرات بنویسید تا در اسرع وقت بررسی و این صفحه را ویرایش کنیم. سفری پر از شادی و سلامتی برای شما آرزو می کنیم.

سوالات متداول

داروهای ممنوع در هواپیما در پروازهای داخلی چیست؟

به طور کلی، حمل داروهای سقط جنین (نظیر پروستاگلاندین‌ها)، داروهای مخدر، داروهای روانگردان، داروهای بیهوشی و داروهایی با قابلیت سوء‌مصرف در دوپینگ در هواپیما ممنوع است.

آیا حمل قرص b2 یا شربت متادون در فرودگاه غیرمجاز است؟

برای پروازهای داخلی و یا پروازهای ورودی به ایران، اگر بیمار نسخه پزشک همراه داشته باشد، ممنوع نیست. برای پروازهای خارجی نیز براساس قوانین کشور مقصد متغیر است.

آیا حمل بعضی داروهای مخدر که برای درمان بیمارهای روانی استفاده می شود، ممنوع است؟

برای پروازهای داخلی و یا پروازهای ورودی به ایران، در صورت تایید کارشناس اداره بازرسی فنی وزارت بهداشت و ارائه نسخه پزشک، ممنوع نیست. برای پروازهای خارجی نیز باید قوانین کشور مقصد را چک کنید.

آیا در سفر به ترکیه، قرص های کدئین جزء داروهای ممنوع در هواپیما شناخته می شود؟

بله. داروهای بدون نسخه حاوی کدئین، مانند مسکن ها و شربت های سرفه، در ترکیه غیرقانونی هستند.

اگر دارویی حیاتی و مهمی مصرف کنیم که در کشوری جزء داروهای غیرمجاز به شمار رود، برای سفر باید چکار کنیم؟

برای این کار باید همراه با اصل نسخه پزشک (با مهربرجسته)، نسخه ترجمه شده رسمی به زبان کشور مقصد و سایر مدارک پزشکی به سفارت یا کنسولگری آن کشور مراجعه و مجوز کتبی ورود دارو را دریافت کنید.

آیا برای حمل داروهای ممنوع در هواپیما در سفرهای خارجی، باید نسخه ترجمه شده داشته باشیم؟

در همه مواقع ضروری نیست. اما برای اطمینان بیشتر این کار را توصیه می کنیم؛ چراکه می تواند به جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم یا تاخیر احتمالی در گمرک یا هنگام تهیه دارو از داروخانه در کشور مقصد به شما کمک کند.

آیا می توانیم انسولین یا پمپ آن را در سفر هوایی همراه ببریم؟

بله. انسولین جزء داروهای ممنوع در هواپیما در هیچ کشوری به شمار نمی روند. پمپ های انسولین هم نیازی به جداشدن از بدن ندارند اما ممکن است خود پمپ در معرض بازرسی اضافی یا نمونه برداری از ردیابی مواد منفجره قرار گیرد.

اگر دارویی مصرف کنیم که لازم باشد در یخچال نگه داری شود، برای سفرهای هوایی چکار باید بکنیم؟

برای حل مشکل باید با شرکت هواپیمایی که از آن بلیط را خریداری کرده اید، تماس بگیرید. در این موارد به خصوص، ایرلاین ها همکاری های لازم برای نگه داری دارو را خواهند داشت.

اگر بخواهیم از داروهای ممنوع در هواپیما برای ورود به کشوری خاص مطلع شویم، از چه مرجعی باید لیست آن را بررسی کنیم؟

بهترین و مطمئن ترین روش، جستجو کردن در گوگل و مراجعه به وب سایت های رسمی دولت همان کشور یا تماس با سفارتخانه ها و کنسولگری های آن است. اما وب سایت CDC هم هر اطلاعات مفید و مختصری که نیاز دارید را در اختیارتان می گذارد.

همراه داشتن داروهای ممنوع در هواپیما چه عواقبی دارد؟

نحوه برخورد با این موضوع در هر کشوری متفاوت است. در بعضی کشورها مانند عربستان، همراه داشتن یک مسکن کدئین ساده، علاوه بر ضبط دارو، عواقبی مانند زندانی شدن مسافر را به جرم حمل و قاچاق مواد مخدر دارد.

اگر قرص ضروری مصرف کنیم که از نظر قوانین یک کشور غیرمجاز باشد، آیا می توانیم آن را در بسته بندی قرصی دیگر قرار دهیم تا از گیت بازرسی عبور کند؟

این کار به هیچ عنوان توصیه می شود. اول اینکه، داروهایی که بسته بندی مشخصی ندارند، حتی اگر نسخه پزشک داشته باشید، به احتمال زیاد ضبط خواهد شد (دارو حتما باید بسته بندی مشخص داشته باشد).و دوم اینکه اگر پلیس فرودگاه متوجه این مورد شود، ممکن است به جرم قاچاق دارو یا مواد مخدر بازداشت و زندانی شوید.

میترا عزیزی

به رقص درآوردن واژگان، دنیایی است که من در آن زندگی می کنم. صفحه سفید، نمایشگاهی از احساسات و عواطف درونی یک نویسنده است که با نوشتن دنیا را از دید خود به خوانندگان انتقال می دهد. پس بیایید از دیدگاه من با دنیا آشنا شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا