در این راهنمای سفر به استانبول 45 نکته وجود دارد که فکر میکنم هر مسافری از آنها سود خواهد برد ، از جمله نکات فرهنگی، نکات برنامهریزی سفر، نکات مربوط به تدارکات قبل و حین سفر که با عث میشود سفری ارزان به استانبول داشته باشید.
سی و نه منطقه، 15 میلیون نفر، و بیش از 1700 سال تاریخ ! من هرگز نمی دانم از کجا با استانبول شروع کنم. و با این حال هر بار که می رسم، به نوعی احساس راحتی می کنم. بزرگترین کلان شهر ترکیه راهی برای شگفت زده کردن شما دارد، و شما را با خود همراه می کند. برای من، این یکی از آن مکانهایی است که در آن بهتر است انتظارات و اضطرابها را کنار بگذاریم و فقط با جریان پیش برویم.
گفتن این کار آسانتر از انجام آن است، و نکات بیشماری وجود دارد که کاش میدانستم قبل از اینکه برای اولین بار در سال 1398 از استانبول دیدن کنم. در بازدید مجدد اخیرم، چیزهای بیشتری برای اولین بار متوجه شدم.
من تلاش کردم تا این لیست را به اندازه ای قابل هضم کم کنم – نه به این دلیل که سفر در استانبول بسیار پیچیده یا دشوار است، بلکه به این دلیل که وقتی با شهری با چنین وسعت و عمق باورنکردنی سروکار دارید، چیزهای زیادی برای صحبت کردن وجود دارد.
راهنمای سفر به استانبول: نکات ضروری سفر
برای شروع، در اینجا پاسخ هایی به برخی از سؤالات پر تکرار قبل از اولین سفرم به ترکیه و استانبول خواهم داد.
1. از بازدید در تابستان خودداری کنید
هرگز جذابیت استانبول برای تمام مردم دنیا را دست کم نگیرید. این شهر در سال 1398 بیش از 14 میلیون گردشگر را به خود جذب کرد (از جمله من)، و در آخرین سفر من در سال 1401، مانند سه سال قبل احساس شلوغی میکردم.
من حاضرم شرط ببندم که اکثر مردم در ماه های تابستان – تیر ، مرداد و شهریور – از استانبول دیدن می کنند. این کمی ریاکارانه به نظر می رسد زیرا من خودم دو بار در طول تابستان از استانبول دیدن کرده ام – اما چون این کار را انجام دادم، می دانم که فصل اوج چگونه است.
آب و هوای استانبول نسبت به سایر شهرهای این منطقه کاملاً معتدل است. ممکن است دما در سایه از 30 درجه سانتیگراد فراتر نرود، اما خورشید بسیار سوزان و بسیار خشک است.
جدای از گرمای طاقت فرسا، ازدحام های تابستانی نیز وجود دارد که باید با آنها مبارزه کرد. (تا زمانی که در یک بعدازظهر ماه تیر در صف ایاصوفیه ایستاده باشید، واقعاً صف را تجربه نکرده اید.) در طول تابستان در هر نقطه جذابی ازدحام جمعیتی بیقرار وجود دارد. علاوه بر این، قیمت های اقامت به طور قابل توجهی بالاتر است و گرفتن رزرو می تواند چالش برانگیز باشد.
بهترین زمان برای سفر به استانبول در فصل، بهار (فروردین ، اردیبهشت و خرداد) یا پاییز (اواسط مهر تا اواخر آذر) است. برای چیزی متفاوت، بازدید از ترکیه را در زمستان در نظر بگیرید ، زمانی که برف استانبول را پوشانده است و جذابیت این شهر از جدول خارج شده است. همچنین به تاریخ های ماه مبارک رمضان توجه داشته باشید که بر نحوه عملکرد شهر تأثیر می گذارد.
2. برای لذت بردن از استانبول حداقل به سه روز زمان نیاز دارید
در این راهنمای سفر به استانبول خواهید دید که هر چه روزهای زیادی را در استانبول به خود اختصاص دهید، هرگز کافی نخواهد بود. همیشه احساس خواهید کرد که زمان تان کافی نبوده – همیشه یک محله دیگر برای کاوش، یک سفر با کشتی بیشتر، یک موزه دیگر برای بازدید، یک رستوران دیگر برای امتحان وجود دارد…
سه روز حداقل برای یک بازدید کننده برای اولین بار است، اما شما به راحتی می توانید یک هفته یا بیشتر بمانید. من اخیراً 10 روز را در استانبول گذراندم و متوجه شدم که زمان خوبی برای دیدن شهر با سرعتی آرام است.
یکی از نکات برجسته استانبول غذا است، بنابراین بهتر است مدت زمان اقامت خود را در وعدههای غذایی خورده شده به جای شبخوابی اندازه بگیرید! چهار وعده غذایی برای لذت بردن از بهترین غذای استانبول ایده آل است .
3. با درخواست ویزای الکترونیکی ترکیه در زمان (و شاید در هزینه) صرفه جویی کنید
اکثر ملیت ها برای ورود به ترکیه نیاز به ویزای توریستی دارند ولی ما (ایرانی ها ) ندرایم ( البته اگر قصد ماندن بیش از 3 ماه در استانبول را نداشته باشید ). طرح ویزای الکترونیکی کشور، که در سال 2013 راه اندازی شد، برای شهروندان بیش از 40 کشور از جمله ایالات، استرالیا و کانادا در دسترس است. (شهروندان اتحادیه اروپا نیازی به ویزا ندارند.) ویزای استاندارد چند بار ورود برای اقامت تا 90 روز با اعتبار 180 روز از تاریخ صدور معتبر است.
اما اگر در حال پرواز هستید، نیاز به صف در فرودگاه دارد – و به دلیل حجم بالای پروازهایی که به خصوص در IST میرسند، میتوان انتظار طولانیتری داشت.
4. بیمه مسافرتی الزامی است
بیمه مسافرتی برای تمامی بازدیدکنندگان خارجی ترکیه اجباری است. مجدداً، اگر با ویزای الکترونیکی سفر می کنید، ممکن است از شما خواسته نشود که مدرک بیمه را نشان دهید (من این کار را نکرده ام)، اما با این وجود قوانین قوانین هستند.
استانبول به طور کلی به عنوان یک شهر امن در نظر گرفته می شود، اما جیب بری و جنایت اتفاق می افتد. مهمتر از آن، مراقبت های بهداشتی محلی می تواند گران باشد، بنابراین در صورت بروز حادثه یا بیماری غیرمنتظره پوشش داده می شود برای خرید بیمه میتوانید از صفحه بیمه مسافرتی رسپینا استفاده کنید.
5. از اتوبوس های شاتل Havabus (Havaist) برای رفت و آمد به/از فرودگاه استفاده کنید
به روز رسانی: از زمان انتشار این راهنما، هر دو فرودگاه استانبول اکنون دارای خدمات متروی زیرزمینی هستند. – اجتناب از ترافیک می تواند یک صرفه جویی در زمان واقعی باشد.
Havabus یک سرویس فوق العاده برای سفر بین فرودگاه های استانبول (بله، بیش از یک فرودگاه وجود دارد ) و منطقه مرکز شهر است. شاتل ها 24/7 (یعنی 7 روز هفته و 24 ساعته) کار می کنند و هر 30 تا 60 دقیقه در هر دو جهت حرکت می کنند.
نکته: در فرودگاه صبیحا (Sabiha Gokcen)، شاتل Havabus و در فرودگاه استانبول، Havaist نام دارد. من از هر دو استفاده کرده ام – آنها تقریباً به یک شکل عمل می کنند، اما آنها وب سایت های جداگانه ای برای بررسی برنامه دارند ( وبسایت Havabus و وبسایت Havaist).
وقتی در استانبول فرود آمدید، به دنبال تابلوی اتوبوس فرودگاه باشید. در فرودگاه صبیحا، ایستگاه اتوبوس در سمت دیگر پارکینگ دقیقاً روبروی ترمینال ورودی قرار دارد. بلیط ها با استفاده از پول نقد در اتوبوس خریداری می شوند و برای هر نفر 37.50 TRY (حدود 2 دلار آمریکا) برای رفتن به تکسیم هزینه دارند.
اگر ترانسفر خصوصی را ترجیح می دهید، ماشین های فرودگاهی قیمت بسیار خوبی ندارند (از 27 دلار به/از هر فرودگاه). اما در نهایت متروی استانبول تا فرودگاه IST گسترش خواهد یافت، اما خط هنوز تکمیل نشده است.
6. فرودگاه های متعددی در استانبول وجود دارد – در مقابل فرودگاه اشتباه قرار نگیرید!
فرودگاه استانبول (IST) بزرگترین و شلوغ ترین فرودگاه بین المللی شهر است. واقع در سمت اروپایی در Arnavutkoy، 40 کیلومتر / 45 دقیقه رانندگی از میدان تقسیم، گاهی اوقات به عنوان “فرودگاه بزرگ استانبول” یا IGA نامیده می شود. اگر با ترکیش ایرلاینز یا از ایران پرواز می کنید، به احتمال زیاد در IST فرود خواهید آمد.
فرودگاه دوم، فرودگاه بین المللی صبیحا Sabiha Gokcen (SAW)، پروازهایی از خاورمیانه (امارات، قطر ) و همچنین خطوط هوایی پگاسوس ترکیه را دریافت می کند. این فرودگاه در سمت آسیایی و در فاصله 40 کیلومتری / 60 دقیقه رانندگی از میدان تقسیم واقع شده است.
فرودگاه سوم، فرودگاه آتاتورک، در سال 1398بسته شد.
این دو فرودگاه 80 کیلومتر از هم فاصله دارند و بین آنها حداقل 75 تا 90 دقیقه طول می کشد. اتوبوسهای شاتل وجود دارد، اما اگر در مسیر اشتباهی برای پرواز خود حاضر شوید، احتمال زیادی وجود دارد که از پرواز جا بمانید. رزرو خود را سه بار بررسی کنید و مطمئن شوید که در فرودگاه صحیح حاضر شده اید.
ما در اولین سفر خود با این موضوع گرفتار شدیم و در فرودگاه اشتباهی برای پرواز به ایران رفتیم. خوشبختانه یک روز زودتر آمده بودیم و قصد داشتیم شب را در هتل فرودگاه بمانیم، بنابراین هنوز پروازمان را انجام نگرفته بود.
برای بازگشت به فرودگاه از شهر نیز می توانید از Havabus/Havaist استفاده کنید. اتوبوس ها از میدان تقسیم حرکت می کنند. با مترو به سمت تقسیم بروید و خروجی را به سمت پارک گزی تکسیم دنبال کنید. از آنجا تا ایستگاه یک پیاده روی کوتاه است (مسافران منتظر و دو باجه بلیط در مسیر پیاده روی را خواهید دید).
اتوبوسهای هر دو فرودگاه از یک منطقه حرکت میکنند، پس دوباره سه بار بررسی کنید که در فرودگاه مناسب هستید!
7. محل اقامت خود را از قبل رزرو کنید
رزرو هتل را چند روز قبل از پروازتان انجام دهید میتوانید از سرویس رزرو هتل در استانبول رسپینا استفاده کنید. رزرو قبلی برای سفر ضروری است، زیرا هتلها پر میشوند و قیمتها برای رزرو لحظه آخری میتواند سر به فلک بکشد.
در زمان رزرو به آدرس هتل دقت کنید این میتواند هم در زمان و هم در هزینه های سفر به شما کمک کند اگر قصد بازدید از مکان ها خاصی را دارید بهتر است هتل های نزدیک به آنها را رزرو کنید . منطقه شیشلی استانبول منطقه انتخابی من است: دسترسی عالی به حملونقل عمومی، رستورانهای محلی فوقالعاده، و فضایی آرامتر دارد.
8. همیشه پول نقد به همراه داشته باشید
نود و نه درصد از مکانها و مغازهها در استانبول کارتهای اعتباری را میپذیرند. اما در باز کردن حساب برای ما ایرانی ها و دریافت کتارت اعتباری بسیار سخت است . برای بازارهای کوچک و فروشگاههای رفاه، رستورانهای محلی، بارها و تاکسیها – و هنگام غوطهور شدن در دنیای شگفتانگیز غذاهای خیابانی استانبول – به پول نقد نیاز دارید. البته برای حمل نقل با سیستم حمل و نقل شهری در استانبول می توانید از استانبول کارت استفاده کنید . اسکناس های کوچک نیز برای انعام مفید هستند (در ادامه در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد).
9. بانک های ایرانی در استانبول
بانک ها ملی ، ملت ، صادرات و پارسیان در استانبوئل شعبه دارند که میتوانید جهت امور بانکی به آنها مراجعه کنید.
آدرس بانک ملت در استانبول ترکیه: خیابان بویوک دره_ خیابان چیچک, کد سوئیفت این شعبه: BKMTTRIS
شماره تماس بانک ملت شعبه استانبول: 00902122798015
10. خرید سیم کارت در استانبول آسان است، اما گزینه های شما محدود است
WIFI باز در استانبول به راحتی قابل دسترسی نیست، که خرید یک سیم کارت محلی را کم و بیش یک ضرورت می کند.
اگر شهروند ترکیه نیستید و اجازه اقامت ندارید، هنگام خرید سیم کارت، گزینه های محدودی خواهید داشت. بسته های کم هزینه برای خارجی ها در دسترس نیست و اکثر شرکت های مخابراتی فقط یک بسته استاندارد توریستی ارائه می دهند.
پس از کمی تحقیق، روی سیم کارت وودافون مستقر شدیم. Vodafone تنها یک گزینه برای گردشگران دارد که شامل 20 گیگابایت داده، تماس و پیامک و دسترسی نامحدود به Whatsapp است. ما 350 لیر پرداخت کردیم.
فرآیند خرید سیم کارت بسیار ساده است و تنها حدود 15 دقیقه طول کشید. برای ثبت نام به یک نسخه چاپی از پاسپورت خود نیاز دارید، بنابراین مطمئن شوید که آن را همراه خود داشته باشید. سیم کارت توریستی پس از 60 روز به طور خودکار منقضی می شود.
11. سیستم حمل و نقل عمومی فوق العاده است
اگر در نظر دارید برای ادامه سفرهای خود به خارج از شهر، ماشینی را در ترکیه کرایه کنید، مطمئن شوید که آن را در حومه شهر انتخاب کنید (ممکن است در صورت استفاده از شرکتی مانند اجاره محلی ). ترافیک دیوانه وار است و من رانندگی در مرکز شهر را توصیه نمی کنم.
به هر حال دلیلی برای رانندگی در استانبول وجود ندارد: سیستم حمل و نقل عمومی مقرون به صرفه، استفاده آسان و قابل اعتماد است. بین مترو، تراموا، اتوبوس، کشتیها و ونهای دلموس مورد علاقهام ، میتوانید به راحتی به هر جایی که نیاز دارید برسید. Google Maps برای برنامه ریزی مسیر شما به خوبی کار می کند.
مینی ون های Dolmus – یک تجربه سرگرم کننده است. این نام در لغت به معنای «پر شده» است، زیرا مسافران در آن فشرده می شوند. به خاطر داشته باشید که کل شبکه حمل و نقل در ساعات اوج مصرف، به خصوص در صبح بین ساعت 8 تا 9.30 صبح بسیار شلوغ است.
هنگام سوار شدن به اتوبوس در استانبول، از درب ورودی وارد شده و استانبول کارت خود را روی باکس الکترونیکی بگذارید. اگر اتوبوس خیلی پر است، میتوانید از درهای پشتی سوار شوید و کارتتان را به سمت پایین بفرستید تا یکی از جلوییها آن را بکشد.
12. به کارت حمل و نقل استانبول کارت نیاز دارید
در اولین سفرمان به استانبول، پیاده روی زیادی کردیم و برای سفرهای طولانی تر به خرید بلیط مترو تک سفره متکی بودیم. اگر قصد استفاده از حمل و نقل عمومی را دارید، استانبول کارت یک خرید ضروری است. چندین کارت مختلف موجود است – همه برای مترو، اتوبوس، تراموا و کشتی معتبر هستند. به اصطلاح استانبول کارت ناشناس به گردشگران توصیه می شود و در کیوسک ها و دکه های روزنامه فروشی و داخل ایستگاه های مترو به قیمت 50 TRY فروخته می شود (غیر قابل استرداد). می توانید از یک کارت برای چند نفر (حداکثر پنج نفر) استفاده کنید.
هزینه کرایه استانبول کارت 7.67 لیر است. در مقایسه با 15 لیر برای بلیط تک سفره، تقریباً 50٪ در هر سفر پس انداز خواهید کرد.
توجه داشته باشید که کرایه های اتوبوس با توجه به تعداد توقف های سفر متفاوت است، اما کرایه مترو ثابت است. هزینه نقل و انتقالات برای اولین انتقال 5.49 لیر و برای باردوم 4.17 لیر است.
اطلاعات بیشتر در مورد سیستم حمل و نقل عمومی را اینجا بیابید .
13. از یک اپلیکیشن برای تاکسی های استانبول استفاده کنید
سیستم تاکسی استانبول نیز به همین ترتیب به خوبی سازماندهی شده است و سه نوع تاکسی با قیمتهای متفاوت دارد. تاکسیهای زرد استاندارد هستند و کمترین کرایهها را دارند (6.3 لیر/km به اضافه هزینه روشن کردن 9.8 لیر). تاکسی های فیروزه ای یک سرویس ممتاز هستند و 20 درصد بیشتر هزینه دارند، در حالی که تاکسی های سیاه (وسایل نقلیه همیشه لوکس) دو برابر تاکسی های زرد گران تر هستند.
تاکسیها کیلومتر شمار هستند، بنابراین عموماً برای گردشگران ایمن است که از تاکسی در خیابان استفاده کنند. با این حال، کلاهبرداری ها اتفاق می افتد ، که یکی از دلایلی است که اکثر مردم (از جمله بسیاری از افراد محلی) ترجیح می دهند از یک برنامه استفاده کنند.
پس از مبارزات حقوقی متعدد، اوبر در سال 1401 دوباره در ترکیه راهاندازی شد. ما در موارد متعدد از آن استفاده کردیم و دریافتیم خدمات خوب است – زمان انتظار کوتاه، رفتار رانندگان دوستانه، و کرایههای رقابتی (ما همیشه به صورت نقدی پرداخت میکردیم. پس مطمئن شوید که اسکناس های خرد به همراه دارید).جایگزین های Uber شامل BiTaksi و Itaksi می شوند.
14. انعام دادن یطبیعی است!
انعام دادن در ترکیه مرسوم است و 10٪ علامت استاندارد برای رستوران ها و بارها است. برای رانندگان تاکسی، رند کردن مبلغ به لیر بیشتر هنگام پرداخت نقدی طبیعی است.
البته فقط در صورتی باید انعام دهید که از خدمات راضی هستید. ما دریافتیم که کیفیت خدمات مشتری در استانبول در کل بسیار خوب است، به استثنای یک کافه زنجیره ای که در آن تجربه وحشتناکی داشتیم.
انعام برای سایر ارائه دهندگان خدمات کمی بیشتر است: 10-20٪ به دلاک شما در حمام ترکی و به آرایشگاه یا آرایشگر شما تعلق می گیرد.
15. آیا می توانید آب لوله کشی استانبول را بنوشید؟
این یک سوال مبهم است، زیرا من هنوز مطمئن نیستم که پاسخ صحیح چیست! مردم محلی به شما هشدار می دهند که آب لوله کشی را نگیرید در حالی که در همان زمان، دولت کمپین هایی را برای تشویق بیشتر مردم به نوشیدن از شیر اجرا می کند.
از آن جایی که من متوجه شدم، یک دهه پیش آب لوله کشی استانبول غیرقابل نوشیدن بود. بهبود زیرساخت ها (و افزودن کلر به جریان آب) آب لوله کشی را برای آشامیدن بی خطر کرده است، اما بسیاری از مردم همچنان ترجیح می دهند آب بطری بنوشند.
اگر ساختمانی که در آن اقامت دارید دارای لولههای قدیمی و زنگزده است، بهتر است مقدار کمی را امتحان کنید و ببینید که چگونه است.
16. دستمال توالت را حتما داخل سطل زباله بیاندازید
لولههای استانبول کمی حساس هستند، بنابراین بیشتر رستورانها، کافهها و هتلها از شما درخواست میکنند که دستمال توالت را در سطل زباله قرار دهید، نه اینکه آن را در توالت بریزید.
17. اگر به سرویس بهداشتی نیاز دارید، به نزدیکترین مسجد بروید
پس از جستجو فراوان سرویس بهداشتی موجود در مراکز خرید و ایستگاههای مترو، در نهایت به این نکته کوچک استانبول فکر کردم: توالتهای عمومی به اکثر مساجد متصل هستند و طبق تجربه من، تقریباً همیشه تمیزتر از سرویس های عمومی جاهای دیگر هستند.
استفاده از برخی از سرویس های بهداشتی رایگان است، در حالی که برخی دیگر هزینه کمی (1-2 لیر) دریافت می کنند. یک دلیل خوب دیگر برای حمل اسکناس یا سکه کوچک با خود.
18. برای شاد نگه داشتن شکم خود، آیران (دوغ استانبولی) بنوشید
آیرانهمان دوغ خودمان است با نعنا که در استانبول به این اسم شناخته میشود . از آنجایی که از ماست درست شده است ، مملو از باکتری های مفیدی است که معجزه می کنند تا روده شما را متعادل نگه دارد. همانطور که ممکن است در هندوستان لیسی بنوشید، میتوانید در استانبول نیز آیران بنوشید تا از هرگونه بیماری های بالقوه مرتبط با غذا یا آب جلوگیری کنید.
مسمومیت غذایی قطعاً در استانبول اتفاق میافتد، بنابراین مراقب آنچه میخورید باشید و سعی کنید غذاهای خیابانی را صبح زود که تازهتر هستند (مخصوصاً ماهی و غذاهای دریایی) مصرف کنید.
19. قوانین مشروبات الکلی در استانبول
در این مورد خیلی نمیتوانم صحبت کنم اما همین را بدانید که نوشیدن مشروبات الکلی در مکان های عمومی در استانبول ممنوع است.
20. فارسی و انگلیسی به طور گسترده صحبت نمی شود.
تعداد ترک هایی که انگلیسی صحبت می کنند بین 15 تا 20 درصد است . البته این نرخ در استانبول بسیار بالاتر است، اما ایرانی های زیادی در استانبول زندگی میکنند و جای تعجبی ندارد که ببنید در هر خیابانی حد اقل دو نفر در حال صحبت کردن به زبان شیرین فارسی هستند. ما هنوز هم، انگلیسی آنقدر که تصور میکنید گسترده نیست.
در اینجا کمی تناقض پیدا کردیم: در مغازههای بزرگ و تلفنفروشیها، انگلیسی بسیار کم صحبت میشد، در حالی که با کارکنانی مواجه شدیم که در رستورانهای کوچک و نانواییهای ساده به انگلیسی کامل صحبت میکردند.دانستن چند عبارت اساسی ترکی می تواند به هموار شدن اوضاع کمک کند.
راهنمای سفر به استانبول: عجایب استانبول که قبل از رفتن باید بدانید
در اینجا چند مورد عجیب و غریب وجود دارد که ما را در استانبول غافلگیر کرده است.
21. داروخانه ها به سختی پیدا می شوند
ترکیه بین «داروخانهها» و «فروشگاههای لوازم آرایشی» به گونهای تفاوت قائل میشود که من در هیچ کشور دیگری به آن توجه نکردهام. این دومی محصولات زیبایی و بهداشتی می فروشد، اما هیچ داروخانه ای در کارکنان وجود ندارد و جایی برای خرید داروهای بدون نسخه یا داروهای نسخه ای وجود ندارد.
فروشگاه های زنجیره ای مانند Watsons، Rossmann و Gratis به عنوان “فروشگاه های لوازم آرایشی” طبقه بندی می شوند. اگر به چیزی جدی تر از پاراستامول یا ماسک صورت احیا کننده نیاز دارید، به داروخانه یا اگزان نیاز دارید .
Eczanesi سخت تر است. دلیلش این است که هیچ داروخانه زنجیره ای در ترکیه وجود ندارد. همه داروخانهها کوچک هستند و توسط یک داروساز اداره میشوند . آنها را در مراکز خرید، فقط در خیابان ها پیدا نخواهید کرد. به دنبال علامت «eczanesi» در پنجره باشید، و هنگام استفاده از گوگل مپ، «eczane» را به جای «داروخانه» جستجو کنید.
در صورت نیاز داروخانه ها ارزش شکار را دارند: بسیاری از داروها به صورت رایگان در ترکیه بدون نسخه در دسترس هستند و قیمت ها تقریباً همیشه ارزان تر است. دوست من زندگی من چندین روز را صرف جستجوی داروی خود کرد و پس از پرسیدن در چندین eczanesi (داروخانه)، سرانجام دارویی را که به دنبالش بود با یک چهارم قیمتی که در ایران است، پیدا کرد.
22. اگر از شما شماره تلفنتان خواسته شد تعجب نکنید
به نظر می رسد فروشگاه های مواد غذایی، فروشگاه های لوازم آرایشی، مغازه های پوشاک و داروخانه ها به طور یکسان از مشتریان یک شماره تلفن محلی می خواهند – به نظر من برای اهداف بازاریابی به جای ردیابی یا ثبت هر چیزی. این اتفاق روزانه برای ما می افتاد و چند بار اول، مانع زبانی آن را بسیار گیج می کرد.
اگر سیم کارت محلی ندارید (و حتی اگر دارید)، همیشه می توانید نه بگویید و صندوقدار یک شماره تصادفی را از پشت یک رسید قدیمی کپی می کند.
23. زیاد در یک لوکانتا معطل نکنید
لوکانتا نوع خاصی از رستوران ترکی است که غذاهای معمولی و خانگی را برای کارگران و کاسبان سرو می کند. هر محلهای آنها را دارد، و آنها مکانی فوقالعاده برای امتحان غذاهای ترکی با نمک زمین و در عین حال جذب فرهنگ محلی هستند.
وقتی در یک لوکانتا می نشینید، یک گارسون می آید تا سفارش شما را در عرض چند ثانیه تحویل بگیرد. برخی به سبک کافه تریا هستند، برخی دیگر آلاکارته هستند. در پایان غذا، بشقابهای خالی تمیز میشوند و میز به همان سرعتی که غذا بیرون میآید اسپری میشود و پاک میشود. معمولاً به جای درخواست صورت حساب کتبی، صورتحساب را از صندوق نقد تسویه می کنید.
24. خود را برای پیاده روی زیاد در سربالایی آماده کنید
آنها استانبول را «شهر روی هفت تپه» بیهوده نمیخوانند. پس از چند روز قدم زدن در خیابان ها، ممکن است فکر کنید “شهر هفت میلیون تپه” نام مستعار مناسب تری است.
قسطنطنیه به شکل تصویری از روم ساخته شده بود که البته بر روی مجموعه ای از تپه ها ساخته شده است. روی زمین، احساس میکنید که تمام استانبول موجدار است، خیابانهای شیبدار و پلکانهای سرگیجهآور تقریباً در هر پیچ. این طرح شهری مزایای زیادی دارد، خانههای شیبدار مناظر تماشایی شهر را ارتفاعات بالاتر میبینید و این یک منظره شگفت انگیز است.
هنگام کاوش در استانبول با پای پیاده، کفش های راحت و صبر بسیار ضروری است، جایی که به معنای واقعی کلمه می تواند مانند یک نبرد سخت برای رسیدن از یک مکان به مکان دیگر باشد.
راههایی برای جلوگیری از شلوغی وجود دارد، از جمله استفاده از راهآهن فونیکولار: تکسیم-کاباتاس و تونل تاریخی که کاراکوی و بیاوغلو را به هم متصل میکند. خط دوم قدیمیترین خط راهآهن زیرزمینی جهان (پس از متروی لندن) و قدیمیترین فونیکولور زیرزمینی در اروپا است که هنوز در حال کار است.
راهنمای سفر به استانبول: نکاتی برای احساس محلی بودن
در حالی که بیش از سه یا چهار روز اقامت طول می کشد تا احساس کنید یک استانبولی تمام عیار هستید، در اینجا چند ترفند کوچک برای کمک به شما وجود دارد.
25. در استانبول پوشش عادی داشته باشید
تفاوتهای قابل توجهی بین بخشهای اروپایی و آسیایی استانبول وجود دارد، بهعنوان مثال، لباسهای سادهتر و حجابهای بیشتری در Uskudar (بخش آسیایی) در مقایسه با Eminonu (بخش اروپایی) استفاده میشود. به طور کلی، ترکیه هر چه بیشتر به شرق بروید محافظه کارتر می شود و این حتی در مرکز شهر نیز صادق است. اگر به سراسر کشور سفر می کنید، آن را در نظر داشته باشید.
یکی از مکان هایی که حتما باید پوشش را رعایت کنید مساجد است، جایی که پوشاندن بازوها (تا آرنج برای مردان یا مچ برای زنان) و پاها (تا مچ پا) لازم است. زنان نیز باید موهای خود را بپوشانند. اکثر مساجد دارای چادر هستند که می توانید آن را (به صورت رایگان) از درب قرض بگیرید تا کاملاً آن را بپوشانید.
هنگام ورود به مسجد، درآوردن کفشهایتان واجب است، بنابراین در روزهایی که در حال گشت و گذار هستید، کفش هایی بپوشید که به راحتی از پا در بیایید. و اگر ترجیح می دهید پابرهنه نروید، یک جفت جوراب را در قسمت پایین کیف خود حمل کنید. برخی از مساجد کیسه های پلاستیکی ارائه می دهند، در غیر این صورت می توانید کفش های خود را بیرون بگذارید.
26. هرگز صبحانه را حذف نکنید…
مطمئناً صبحانه مهمترین وعده غذایی در ترکیه است. در روز یکشنبه، برخی از استانبولیها قسمت بیشتری از روز را بین اواسط صبح تا اواخر بعد از ظهر در کنار دوستان یا خانواده دور میز صبحانه میگذرانند و از پنیر، زیتون، سبزیجات خرد شده و تخممرغ سرو میکنند که با نان سومون سرو میشود . کهوالتی در مکانهایی مانند «خیابان صبحانه» بشیکتاش و در کافههای لذیذ مانند وان کهوالتی یک اتفاق روزمره است.
اگر در جدول زمانی یا بودجه محدودی هستید، لازم نیست صبحانه طولانی یا گران باشد: گزینه های سریعتر و مقرون به صرفه تری وجود دارد، مانند یک صبحانه انتخابی در Cakmak Kahvalti Salonu، با بشقاب های کوچک. محدوده بین 2-8 لیر برای هر کدام.
Borekcisi (نانپزیهای بورک) شیرینیهای داغ و چای را سرو میکنند، یا برای یک میانوعده صبحانه ساده در حین حرکت، از یک فروشنده خیابانی شیرینی محلی استانبولی تهیه کنید.
27. اما اول از همه قهوه سفارش ندهید…
کهوالتی به معنی «قبل از قهوه» است. صبحانه به طور سنتی به جای قهوه ترک، با چای سیاه و چای غلیظ همراه است . خوردن چند فنجان چای در یک جلسه طبیعی است (اگرچه معمولاً دو یا سه فنجان چای کافی است). اکثر صبحانه ها با دو کتری چای ارائه می شود.
اگر میخواهید کارهایی مانند محلی انجام دهید، قهوه ترک خود را برای بعد از ناهار ذخیره کنید و به جای آن صبح خود را با چای تلخ و مقوی و بدون شکر شروع کنید.
28. از چانه زدن در بازار نترسید
چانه زدن در بازارهای استانبول و سایر مکان های تجاری مرسوم است. خواهید دید که بیشتر اقلام موجود در بازار بزرگ یا بازار ادویه دارای برچسب قیمتی هستند، اما برای آنهایی که ندارند (و حتی برای آنهایی که دارند)، چانه زدن برای قیمت بهتر کاملاً طبیعی است. این امر به ویژه در صورتی صادق است که بیش از یک مورد یا چندین مورد را از یک فروشنده خریداری کنید. قانون سرانگشتی این است که 35 تا 50 درصد تخفیف در قیمت داشته باشید.
در بازار بزرگ، که به نظر می رسد این روزها تقریباً منحصراً در اختیار گردشگران است، گران فروشی های زیادی وجود دارد. بعضی بازارها در روزهای مختلف هفته و طبق یک برنامه چرخشی برگزار میشوند، بنابراین همیشه میتوانید چیزی را در آن پیدا کنید. بازارهای پرطرفدار غذا در محله کاراکوی (سهشنبهها)، محله اورتاکوی (پنجشنبهها)، محله اوسکودار (جمعهها) و محله بشیکتاش (شنبهها) برگزار میشود.
اگر تصمیم دارید در بازار بزرگ یا بازار تاریخی دیگری در استانبول خرید، بهترین توصیه ای که شنیده ام این است که خرید خود را در اواسط صبح انجام دهید. به احتمال زیاد فروشندگان قبلاً چند فروش انجام داده اند و به اهداف کمیسیون روزانه خود رسیده اند، بنابراین فشار کمتری بر شما وارد خواهد شد.
راهنمای سفر به استانبول: نکات مفید بیشتر برای بازدید حداکثری
در نهایت، در اینجا چند نکته عملی برای برنامه ریزی سفر خود و استفاده حداکثری از زمان خود در استانبول آورده شده است.
29. برنامه سفر استانبول خود را بر اساس محله/منطقه سازماندهی کنید
استانبول 39 منطقه دارد که هر کدام ویژگی و جذابیت خاص خود را دارند. از خانههای اینستاگرامی و عتیقهفروشیها در بالات گرفته تا کافههای شیک در جهانگیر، بازار ماهیهای پرتحرک در Uskudar تا عمارتهای دوره عثمانی در Arnavutkoy ، هر گوشه از شهر چیزی باورنکردنی در آستین خود دارد.
یک راه عالی برای سازماندهی زمان خود در استانبول، برنامه ریزی برای حرکت در محله های مختلف است. هر یک کاملا محتاطانه است، بنابراین می توانید قبل از رفتن به لیست کارهای بعدی، فهرستی از کارها را حذف کنید.
برخی از محله ها به لطف جغرافیا و تدارکات حمل و نقل به طور طبیعی با هم جفت می شوند: گالاتا و کاراکوی، فنر و بالات، اوسکودار و کادیکوی، جیهانگیر و کوکورکوما.
30. ثبت نام در یک تور غذایی را در نظر بگیرید
یکی از ویژگیهای مشترک هر محله استانبول، عرضه بیپایان کافهها، رستورانها و فروشندگان غذاهای خیابانی است. یکی از بهترین راهها برای کشف شهر – به خصوص اگر در یک جدول زمانی تنگ هستید – ثبتنام در یک تور غذایی است.
من به اندازه کافی خوش شانس بودم که در سفر اخیرم به استانبول به تور کولیناری بک استریتز متولد شده در بسفر پیوستم . این یکی از نکات برجسته سفر من بود – نه تنها به دلیل غذاهای خوشمزه، بلکه عمدتاً به لطف راهنمای باورنکردنی ما، بنوا، که در طول یک روز کامل چیزهای زیادی در مورد غذاهای استانبول و فراتر از آن به من آموخت.
تور محبوب طعم دو قاره ، با 11 ایستگاه غذا و گذرگاه کشتی در بسفر، جایگزین خوبی است اگر به دنبال یک تجربه نیم روزه هستید.
31. برای شکست دادن جمعیت زودتر شروع کنید
این امر به ویژه در تابستان، زمانی که نقاط توریستی شهر به شدت شلوغ می شود، اهمیت دارد. یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از انتظار طولانی در مکانهای دیدنی مانند برج گالاتا این است که زود بیدار شوید و با باز شدن درها وارد شوید.
مترو از ساعت 6 صبح شروع به کار می کند – و از جمعه عصر تا صبح یکشنبه، حمل و نقل عمومی 24/7 کار می کند – بنابراین هیچ بهانه ای برای بیرون نماندن در اوایل صبح وجود ندارد.
32. روی پاس موزه یا استانبول E-Pas سرمایه گذاری کنید
طیف وسیعی از کارتها و گذرنامههای گردشگری مختلف برای استانبول وجود دارد. پاس 5 روزه موزه استانبول یا E-Pass 2-7 روزه یکی از بهترین سرمایه گذاری هایی است که می توانید انجام دهید اگر قصد دارید در بهترین موزه ها و جاذبه های بزرگ شهر گردش کنید.
پاس دیجیتال به شما امکان دسترسی سریع به 10 تا از بهترین مؤسسات فرهنگی شهر، از جمله برج گالاتا، کاخ توپکاپی و حرمسرا، موزه باستان شناسی استانبول، موزه هنرهای ترکی و اسلامی، و موزه گالاتا مولویهانسی را می دهد.
برای خرید آنلاین قبل از رسیدن شما در دسترس است، از یک سیستم کد QR ساده استفاده می کند. فقط کارت خود را در تلفن همراه خود نشان دهید – نیازی به چاپ چیزی نیست.
فقط در صورتی که برای شما منطقی باشد، پاس را بخرید: باید از جاذبههای متعدد دیدن کنید تا بازدهی داشته باشد، اگرچه مزایای دیگر – بهویژه توانایی رد شدن از خط بلیط – به یک معنا بسیار ارزشمند است.
33. اوقات نماز را از قبل بررسی کنید
مسجد آبی و ایاصوفیه هر دو مساجد فعالی هستند که 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته به روی بازدیدکنندگان باز هستند. مگر در اوقات نماز، .
تمام مساجد استانبول پنج بار در روز و به مدت 90 دقیقه در طول مدت نماز جماعت، ورود گردشگران ممنوع است.
چک کردن اوقات نماز از قبل ضروری است. اگر در حین اقامه نماز حاضر شوید، در بیرون با انتظاری طولانی مواجه خواهید شد. زمان در مساجد بزرگتر نشان داده شده است یا می توانید به صورت آنلاین بررسی کنید .
صف ورود به ایاصوفیه تا پایان نماز بسیار طولانی می شود. بهترین زمان برای بازدید 30-40 دقیقه قبل از تعطیلی مسجد است. سعی نکنید در روزهای جمعه که نماز جمعه برگزار می شود به زیارت بروید – این یکی از شلوغ ترین اوقات است.
اگر سفر شما به استانبول مصادف با ماه رمضان یا تعطیلات اسلامی دیگر باشد، ممکن است اوقات نماز متفاوت باشد و مساجد ممکن است برای مدت طولانی تری در طول روز بسته باشند.
34. از سفر دریایی تنگه بسفر صرف نظر کنید – به جای آن از کشتی های محلی استفاده کنید
برخی از مردم ترجیح میدهند در هنگام غروب آفتاب ، تنگه بسفر را با قایق تفریحی تجربه کنند . اگر بودجهتان تا این حد نمیشود، یا فقط یک تجربه محلی را ترجیح میدهید، سواری با کشتی عمومی همان محیط و چشمانداز آب را با کسری از قیمت ارائه میدهد.
صدها کشتی از این تنگه عبور می کنند و بخش های آسیایی و اروپایی استانبول را به هم متصل می کنند. خوشمنظرهترین مسیرهای کشتی شامل بشیکتاش به کادیکوی، کاراکوی به اوسکودار و کاراکوی به کادیکوی است. برخی از قایق ها از بسفر به سمت دریای سیاه بالا می روند و برخی دیگر در جهت مخالف به سمت جزایر پرنس حرکت می کنند.
برای خوردن میان وعده (و برای جذب مرغ های دریایی برای عکس گرفتن)، یک لیوان چای به شکل لاله از یکی از فروشندگان در کشتی سفارش دهید.
35. غروب آفتاب از پل گالاتا را از دست ندهید
به نظر من تنها یک راه برای پایان دادن به یک روز در استانبول وجود دارد و آن تماشای غروب خورشید از پل گالاتا است. ممکن است این مکان توریستی باشد، اما دلیل خوبی وجود دارد که چرا این نقطه محبوب است. مناظر آب پر زرق و برق و قایقهای در هم تنیده، منارههای مساجد در مقابل آسمان آبی تیرهآلود و ماهیگیرانی که قلاب های خود را از لبه پل پرتاب میکنند بی نظیر است.
توصیه میکنم جایی برای ایستادن در ضلع غربی پل، بالای منطقهای که کشتی کاراکوی در آن پهلو میگیرد، پیدا کنید. سعی کنید برای بهترین نور حدود یک ساعت قبل از غروب آفتاب برسید.
برای عکس عالی از استانبول، صبورانه منتظر بمانید تا کامیون زباله از خیابان بیاید و بار خود را در سطلهای نزدیک ترمینال کشتیها بریزد – این امر مرغهای دریایی را دیوانه میکند و آنها آسمان را با پرواز های خود پر میکنند. 15 دقیقه.
36. آیین سما و آن رقص زیبا را از دست ندهید
وقتی راهنمای سفر به استانبول میشود بیان این که دیدن نمایش آیین سما برای بسیاری یک آیتم بی نظیر است ضروری خواهد بود. به من هشدار داده شد که تمام مراسم سما مولوی دچار تحریفات جدی شده و دیگر آن معنای عمیق خود را ندارد تا جایی که ارزش دیدن را هم ندارد. بنابراین من مأموریت خود را برای یافتن یک آیین سما واقعی و «اصیل» در استانبول قرار دادم، و خوشحالم که بگویم در نهایت انجام دادم.
برنامه رقص سماع درخانه مولوی گالاتا
یکشنبهها ساعت ۵ عصر
آدرس خانه مولوی گالاتا
استانبول، انتهای خیابان استقلال، نرسیده به برج گالاتا
استانبول یکی از توریستیترین شهرهای ترکیه است که به دلایل مختلفی نظیر نزدیکی به ایران، داشتن آب و هوای مناسب و عدم نیاز به دریافت ویزا برای سفر به آن، به یکی از مقاصد خارجی پر طرفدار در بین گردشگران ایرانی تبدیل شده است. شهر استانبول به دلیل داشتن جذابیت های تاریخی، تفریحی، گردشگری و همچنین دارا بودن مراکز خرید متنوع، میزبان تعداد زیادی گردشگر در طول سال است.
اما یکی از دغدغه های اصلی گردشگران ایرانی در زمان سفر به استانبول، مسئله هزینه است که در برخی مواقع مانع سفر کردن افراد می شود. ما در این مقاله تمامی نکات لازم برای تجربه سفری ارزان به استانبول را بررسی نموده ایم تا بتوانید با یک برنامه ریزی ساده و دقیق، با کمترین هزینه ، سفری خاطره انگیز برای خود رقم بزنید.
9 ترفند سفر ارزان به استانبول
به دلیل هم مرز بودن کشور ترکیه با ایران، برای سفر به استانبول راه های زیادی وجود دارد. علاوه بر مسیر هوایی، شما می توانید از طریق زمینی و با استفاده از قطار، اتوبوس و حتی ماشین شخصی به این شهر سفر کنید.
قطعا سفر زمینی به استانبول هزینه های کمتری نسبت به سفر هوایی دارد، اما این مورد همیشه صادق نیست و در برخی مواقع در صورت وجود پروازهای چارتر و لحظه آخری، این امکان فراهم می شود که بتوانید با قیمت ارزانتری نسبت به روش زمینی به استانبول سفر کنید و علاوه بر کاهش هزینه رفت و آمد، در زمان خود نیز صرفه جویی نمایید. زیرا در صورت سفر با هر یک از وسایل نقلیه زمینی به استانبول، حدودا سه روز در مسیر خواهید بود.
با انتخاب سفر هوایی به استانبول، مواردی وجود دارد که می تواند بر کاهش قیمت سفر شما موثر باشد تا بتوانید سفر ارزان به استانبول را تجربه کنید. از مهمترین آن ها می توان به انتخاب ایرلاین های داخلی به جای ایرلاین های خارجی و همچنین انتخاب کلاس اکونومی برای پرواز اشاره کرد. در مجموع اینکه کدام روش می تواند برای سفر ارزان به استانبول بهتر باشد، به سلایق، علاقه مندی ها و همچنین شرایط و زمان سفر شما بستگی دارد.
سفر ارزان به استانبول با ماشین شخصی
در صورت انتخاب ماشین شخصی برای سفر ارزان به استانبول، می توانید از مرزهای رازی، سرو و بازرگان وارد خاک ترکیه شوید و بسته به زمانی که برای سفر خود در نظر گرفته اید، یکی از مسیرهای شمالی، مرکزی و یا جنوبی را برای رسیدن به شهر استانبول انتحاب نمائید.
در صورت انتخاب مسیر شمالی، بهتر است مرز بازرگان را برای سفر خود انتخاب نمایید. با انتخاب این مسیر می توانید از شهرهای زیبای ریزه، ترابزون و آنکارا نیز دیدن نمایید. و در نهایت از آنکارا خود را به شهر زیبای استانبول برسانید.
در صورت انتخاب مسیر مرکزی نیز بهترین مرز ورودی، رازی می باشد و در طول مسیر میتوانید از شهرهای وان، تاتوان، مالاتیا، کایسری، قونیه و انکارا، اسکی شهیر و بورسا دیدن کنید و سفری چند جانبه داشته باشید.
برای سفر از مسیر جنوبی، بهترین راه ورودی مرز سرو می باشد و شما می توانید در این مسیر پس از گذشتن از شهرهای یوکسکوا و غازی عینتاپ، وارد خط ساحلی شده و از شهرهای زیبای مرسین، آلانیا، آنتالیا و ازمیر نیز دیدن نمایید و در نهایت از سمت بورسا به سمت استانبول راهی شوید.
سفر ارزان به استانبول با تور
یکی دیگر از نکات مهم برای داشتن سفر ارزان به استانبول، انتخاب تور استانبول در زمان های مناسب می باشد، که باعث سهولت و کاهش هزینه های سفر می شود. با انتخاب تور برای سفر خود می توانید از تورهای چارتری و لحظه آخری نیز استفاده نمایید.
سفر به استانبول با تور، نسبت به روش شخصی مزیت های دیگری نیز مانند صرفه جویی در برخی از هزینه ها مانند هزینه رفت و آمد به هتل و فرودگاه و هزینه گشت شهری دارد. در نظر داشته باشید برای خرید تور استانبول با قیمت ارزان، انتخاب درست آژانس مسافرتی بسیار مهم است. به طور کلی برای مسافرانی که برای اولین بار به این شهر سفر می کنند، انتخاب تور هم مقرون به صرفه است و هم هوشمندانه چرا که وجود تورلیدر شما را از اینکه زمان خود را به مطالعه انواع مختلف راهنما سفر به استانبول اختصاص دهید بی نیاز خواهد کرد.
بهترین زمان سفر ارزان به استانبول
انتخاب زمان مناسب برای سفر یکی دیگر از موارد مهمی است که باعث می شود سفر ارزان به استانبول را تجربه کنید. استانبول در اکثر مواقع سال پذیرای گردشگران زیادی است، اما در بهار، تابستان و اوایل پاییز به دلیل آب و هوای مطبوع و تعطیلات رسمی یا کریسمس، تقاضا برای سفر به این شهر افزایش مییابد، بنابراین قیمت هتل و بلیط وسایل نقلیه افزایش چشمگیری پیدا میکند.
در این صورت بهترین زمان برای تجربه یک سفر ارزان به استانبول اواخر پاییز و زمستان به جز ایام کریسمس می باشد که به دلیل سردی هوا تقاضا برای سفر به این شهر کمتر است. بنابراین در این زمان ها بسیاری از پروازها و هتل ها قیمت ها را کاهش داده و همچنین جشنواره های خرید بیشتری برگزار می شود که می تواند هزینه های سفر شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
راهنمای سفر به استانبول: محل اقامت
یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش هزینه های سفر به استانبول، هتلی است که انتخاب می کنید. برای اینکه سفر ارزان به استانبول داشته باشید، بهتر است هتل هایی با درجه کیفی پایین تر و همچنین هتل های نزدیک به میدان تکسیم را انتخاب نمایید تا هم در هزینه های اتاق صرفه جویی کنید و هم با نزدیکی به میدان تکسیم و نزدیک بودن به مرکز شهر و وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول، مانند تراموا و اتوبوس، بتوانید در هزینه های رفت و آمد درون شهری خود نیز صرفه جویی نمایید.
البته همه می دانند که هتل های 2 یا 3 ستاره ارزان تر از هتل های 4 ستاره یا لوکس هستند. اما گاهی اوقات با انتخاب اشتباه هتل ارزان، مسافران متحمل پرداخت هزینه هایی چندین برابر هتل های لوکس می شوند. توصیه می کنیم هتلی را رزرو کنید که نزدیک به خطوط مترو، اتوبوس یا تراموا باشد. زیرا بعداً باید هزینه های پنهان گشت و گذار در شهر را بپردازید که در نهایت معادل یا حتی بیشتر از کل قیمت سفر خواهد بود.
اقامت ارزان در استانبول
اقتصادی: Hostel Le Banc (⭐ 9.5) – این هاستل محبوب در Beyoglu چند قدمی برج گالاتا و ایستگاه مترو Sishane قرار دارد. دارای اتاقهای دارای تهویه مطبوع، سالن استراحت مشترک و تراس.
میان رده: هتل 38 (⭐ 8.6) – این هتل در شیشلی، نزدیک به ایستگاه مترو عثمانبی، دارای اتاقها و سوئیتهای دو نفره جمع و جور و مرتب است.
بوتیک: Hotel Empress Zoe (⭐ 9.2) – این بوتیک هتل زرق و برق دار با میراث رونق تزئین شده است و دارای اتاق های حمام مانند و تراس های داخلی خصوصی است. موقعیت مکانی در فاتح، چند دقیقه با مسجد سلطان احمد و مسجد آبی
لوکس: هتل اکول سنت پیر (⭐ 9.5) – این هتل لوکس بوتیک واقع در بی اوغلو نزدیک برج گالاتا، سوئیت های سطح بالا با حیاط و تراس خصوصی ارائه می دهد. این ساختمان، یک مدرسه قدیمی ایتالیایی دومینیکن با بقایای دیوارهای قرن سیزدهمی گالاتا در داخل حیاطش، مملو از تاریخ است.
رفت و آمدهای درون شهری در سفر ارزان به استانبول
از دیگر کارهایی که می توانید برای تجربه سفر ارزان به استانبول انجام دهید، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو، تراموا، اتوبوس و دولموش و کشتی می باشد. سیستم حمل و نقل عمومی در استانبول از کیفیت بالایی برخوردار است و خطوط اتوبوس رانی در تمامی نقاط شهر وجود دارد که می توانید با دریافت اپلیکیشن های مرتبط، از زمان دقیق رسیدن اتوبوس ها مطلع گردید.
مترو استانبول نیز دارای ۹ خط اصلی می باشد و ایستگاه های آن در اغلب نقاط گردشگری و پر طرفدار شهر وجود دارد که از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ شب آماده خدمت رسانی به مسافران می باشند. تراموا نیز یکی دیگر وسایل نقلیه عمومی پر طرفدار می باشد که تنها در دو مسیر فعالیت دارد. دولموش ها یا همان مینی بوس های داخل شهری نیز، در اغلب نقاط شهر ایستگاه دارند که به راحتی و با قیمت مناسبی می توانید از آنها استفاده نمایید.
به دلیل قیمت بالای سوخت در استانبول، استفاده از تاکسی بسیار گران است و اگر می خواهید در هزینه های سفر خود صرفه جویی کنید، باید تا حد امکان از این وسیله نقلیه گران قیمت استفاده نکنید.
تجربه سفر ارزان به استانبول با استفاده از استانبول کارت
برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی بهتر است استانبول کارت بگیرید، برای این منظور می توانید هنگام ورود به فرودگاه استانبول و یا از باجه های موجود در سطح شهر این کارت را تهیه نمایید. با شارژ این کارت می توانید از مترو، اتوبوس و تراموا با قیمت بسیار پایین استفاده کنید و در هزینه های سفر خود صرفه جویی کنید.
سفر ارزان به استانبول به صورت گروهی
اگر به صورت گروهی یا خانوادگی با تعداد بالا سفر می کنید، گشت و گذار در شهر با مترو و اتوبوس قطعا سخت خواهد بود. خصوصا اگر کودک یا مسافر سالمند همراه داشته باشید. در این شرایط یکی از راه حل به صرفه، استفاده از تاکسی های اینترنتی است که مانند سرویس های داخل کشور خودمان از هزینه های به صرفه تری نسبت به تاکسی های داخل شهر یا دربست برخوردارند.
اپلیکیشن های Bi Taksi و iTaksi، دو سرویس اینترنتی بزرگ و شناخته شده تاکسی در استانبول هستند که از گوگل پلی و یا اپ استور قابل دانلود و نصب می باشند. اگر در انتخاب مبدا و مقصد سفر در این اپ ها نیاز به راهنمایی داشتید، می توانید از پذیرش یا سایر پرسنل هتل محل اقامت خود کمک بگیرید.
جاذبه های دیدنی رایگان در سفر ارزان به استانبول
کاهش هزینه های گردشگری یکی دیگر از راه های سفر ارزان به استانبول می باشد. در استانبول جاذبه های گردشگری، تاریخی، تفریحی و فرهنگی بسیاری وجود دارند که می توانید به صورت رایگان از آنها بازدید نمایید و ضمن لذت بردن از این مناطق، در هزینه های سفر خود نیز صرفه جویی کنید. در ادامه برخی از آنها ذکر شده اند:
مکان های تاریخی استانبول بدون هزینه ورودی
- مسجد سلطان احمد
- مسجد سلیمانیه
- بافت تاریخی استانبول
- قلعه آنادولو کاواگی
- مسجد اورکاتوی
- دیوار قسطنطنیه
- مسجد ایوب سلطان
- آب انبار شرفیه
- مسجد فاتح
مکان های تفریحی استانبول بدون هزینه ورودی
- ساحل ببک
- منطقه بالات
- منطقه اورتاکوی
- پارک گولهان
- تپه پیر لوتی
- تپه چاملیجا
- پل گالاتا
- منطقه کادیکوی
مکان های فرهنگی استانبول بدون هزینه ورودی
- موزه مدرن
- موزه نقاشی
- موزه پرا
با توجه به لیستی که از جاهای دیدنی استانبول بدون هزینه ورودی ارائه نمودیم، احتمالا بخش عمده ای از اوقات شما در سفر به این شهر پوشش داده خواهد شد. اما لازم است چند نکته دیگر را در این باره حتما مدنظر خود قرار دهید:
- اگر در تور شما خدمات گشت شهری وجود دارد، حتما از لیدر خود برای بازدید از جاهای دیدنی استانبول که ارزش وقت گذاشتن یا صرف هزینه دارد، کمک بگیرید.
- اگر به لیدر دسترسی نداشتید، کارمندان پذیرش هتل نیز برای بازدید از جاهای دیدنی ارزان قیمت یا بدون ورودی استانبول کمک شایانی به شما خواهند داشت.
- پارک های آبی استانبول اغلب از هزینه های ورودی بالایی برخوردارند. علاوه بر آن، پارک های داخل کشور از نظر امکانات و تنوع سرسره های آبی، دست کمی از پارک های آبی خارج ندارند. بنابراین اگر به هزینه های سفر اهمیت می دهید، توصیه می کنیم پول خود را در سفر به موارد دیگری اختصاص دهید.
مراکز خرید در سفر ارزان به استانبول
برای داشتن بهترین و مقرون به صرفه ترین خرید در سفر ارزان به استانبول، باید از مراکز خرید اوت لت در این شهر خریدهای خود را انجام دهید. مراکز خرید اوت لت در اغلب نقاط شهر، هم در قسمت اروپایی و هم در قسمت آسیایی وجود دارند. در این مراکز خرید، اکثر برندهای معتبر وجود دارند و اجناسی را عرضه می کنند که مربوط به فصل یا سال گذشته می باشند و دارای قیمت های ارزانی هستند. با رفتن به این مراکز خرید در استانبول می توانید هزینه های سفر خود را تا حد امکان کاهش دهید. برخی از این مراکز عبارتند از:
- مرکز خرید ۲۱۲
- مرکز خرید اولویوم
- اوت لت ویا پورت
- اوت لت ایر پورت
- مرکز خرید ونیزیا
علاوه بر خرید از مراکز اوت لت، می توانید به بازار های محلی استانبول که برخی از آنها به صورت دائمی و برخی دیگر در ایام خاصی از هفته در مناطق مشخصی از شهر وجود دارند، مراجعه نمائید و در کنار تجربه خریدی ارزان، با مردم محلی و فرهنگ آنها نیز آشنا شوید. در این بازارها تنوع اجناسی که عرضه می شود، بسیار بالا است و انواع پوشاک و وسایل خانگی و همچنین خوراکی جات و سوغات استانبول وجود دارد. در ادامه اسامی و روزهای برخی از این بازارهای محلی هفتگی آورده شده است.
- دوشنبه بازار Bahcelievler
- دوشنبه بازار Goztepe
- سه شنبه بازار Kadıkoy
- چهار شنبه بازار Fatih
- پنج شنبه بازار Beykoz
- جمعه بازار Fındıkzade
- شنبه بازار Bakirkoy
- یکشنبه بازار Kucukcekmece
رستوران ها در سفر ارزان به استانبول
یکی از هزینه های ثابت در هر سفری، هزینه های خورد و خوراک می باشد. اگر برای سفر ارزان استانبول خود تور استانبول را انتخاب نمایید، روی هزینه های هتل، هزینه صبحانه نیز وجود دارد و این مورد نیز باعث صرفه جویی در هزینه های سفر شما می گردد.
استانبول هم مانند هر شهر توریستی دیگری، در گوشه و کنار خیابان های خود رستوران های ارزان و لاکچری فراوانی را جای داده است. برخی از این رستوران ها علاوه بر هزینه غذا، مبلغی را هم به عنوان ورودی از مسافر دریافت می کنند که خود مخارج سفر شما را بیش تر می کند. یک راه کار ساده برای پیداکردن رستوران ارزان، استفاده از اپلیکیشن Yemeksepeti است که مثل اپ های داخلی کشور خودمان، امکان مقایسه و سفارش غذای بیرون بر را فراهم می کند. از رستوران های خیابانی منطقه تکسیم نیز غافل نشوید.
شما می توانید برای هزینه کم وعده های غذایی در استانبول، از فود کورت های مراکز خرید استفاده نموده و با توجه به منوی غذایی هر رستوران و همچنین بر اساس بودجه خودتان غذای مناسب و با قیمت ارزان خریداری نمایید. همچنین برخی از رستوران ها نیز در سطح شهر وجود دارند که می توانید با هزینه های کم، غذایی با کیفیت بالا از آنها تهیه نمایید. در ادامه به ذکر برخی از این رستوران ها پرداخته ایم.
- شعب مک دونالد در تمامی نقاط شهر
- شعب کینگ برگر در تمامی نقاط شهر
- رستوران پیدسی در تمامی نقاط شهر
- رستوران خان زاده در منطقه سلطان احمد
- رستوران تراس العماد در منطقه سلطان احمد
- رستوران ضیا بابا در نزدیکی مسجد ایاصوفیه
- رستوران چشمه در نزدیکی مسجد ایاصوفیه
- رستوران هاوزلو در بازار بزرگ استانبول
- رستوران آینن دوروم در بازار بزرگ استانبول
- رستوران حسین کوفته در میدان تکسیم
- رستوران کیزیل کایلار در میدان تکسیم
- رستوران لیدیز منمن در خیابان استقلال
- رستوران گالاتا کیچن در منطقه بی اوغلو
- رستوران بیلجه کباب در منطقه بی اوغلو
- رستوران ولوت در منطقه بی اوغلو
در این مطلب سعی کردیم تا شما را با کلیه روش های سفر ارزان به استانبول آشنا کنیم. در صورتی که شما هم ترفندی برای سفر ارزان به استانبول دارید، می توانید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، سپاسگزارم…
راهنمای سفر به استانبول: ملزومات سفر به ترکیه
در اینجا برخی از وب سایت ها و خدماتی که برای برنامه ریزی سفر به ترکیه توصیه می کنم آورده شده است. به خاطر داشته باشید که فهرست کامل منابع سفر من را برای نکات بیشتر بررسی کنید .
پروازها: با استفاده از وب سایت رسپینا بلیط هواپیما استانبول با قیمت های مقرون به صرفه را پیدا کنید .
بیمه مسافرتی: سفر خود به ترکیه را با بیمه مسافرتی رسپینا ، ارائه دهنده ترجیحی من خود را برای این سفر بیمه کنید.
محل اقامت: بهترین قیمت ها برای رزرو هتل های ترکیه را در صفحه رزرو هتل رسپینا پیدا کنید .
تورهای شهر و سفرهای روزانه: برای یافتن بهترین برنامه های سفر و قیمت تور های استانبول، کاپادوکیه و موارد دیگر، به صفحه تور استانبول رسپینا مراجعه کنید.