ویزا چیست؟ آشنایی با انواع ویزا
ویزا مجوزی است که به افراد اجازه میدهد تا وارد کشوری خارجی شوند و برای مدت زمانی مشخص در آن مقیم باشند. ویزاها به طور معمول برای ورود به کشورهای خارجی استفاده می شوند و به مسافران اجازه می دهند در آن کشور بمانند و به طور مشخصی کار یا تحصیل کنند. هر کشوری قوانین و مقررات مختلفی درباره انواع ویزا داشته و بسته به منظور سفر و هدف، به نوع خاصی از ویزا نیاز خواهید داشت.
در ویزا جزئیاتی مانند نوع و مدت اقامت مجاز، تاریخ صدور و تاریخ انقضا و محدودیتهای دیگر درج می شود. در این مقاله به بررسی انواع ویزا و نحوه دریافت آن می پردازیم. اگر قصد رزرو پرواز خارجی و دریافت ویزا دارید، این مقاله را تا پایان مطالعه نمایید.
ویزا چیست؟
زمانی که ویزای کشوری خاص را دریافت میکنید در حقیقت مجوز ورود به آن خاک برای شما صادر شده است. مشروط بودن این مجوز به معنای محدودیتهای اعمال شده در استفاده از ویزا خواهد بود. پس از اخذ ویزا مدت زمان اقامت شما در کشور هدف محدود است، ویزایی که دریافت کردهاید دارای تاریخ انقضای مشخصی است که در موعد تعیین شده پایان مییابد.
تفاوت ویزا و پاسپورت
ویزا یا روادید، توسط کشور مقصد برای افراد صادر می شود و می تواند به شکل یک برچسب تایید شده در پاسپورت و یا دیگر اسناد مسافرتی باشد. اما پاسپورت یا گذرنامه مانند شناسنامه ای بوده که برای شناسایی شهروندان و هویت بین المللی آن ها استفاده می شود. شما برای سفر به یک کشور خارجی ابتدا باید پاسپورت و سپس ویزا را دریافت کنید. در واقع بدون پاسپورت امکان دریافت ویزا و سفر به خارج از کشور وجود ندارد.
چرا باید ویزا بگیریم؟
هر کشور با ارائه ویزا مشخص می کند چه افرادی اجازه ورود به کشور دارند یا ندارد. در واقع هر کشور با ویزا امنیت ملی و مهاجرت را کنترل می کند. مهم است بدانید که هر کشور قوانین و مقررات مختلفی درباره ویزا دارد و بسته به ملیت و هدف سفر شما، ممکن است نوع ویزای مورد نیاز تغییر کند.
بسیاری از کشورها توافق نامه هایی امضا می کنند که به شهروندان اجازه می دهد بدون نیاز به ویزا بین آن ها رفت آمد کنند. بطور مثال 26 کشور عضو منطقه شینگن نیز قانون ویزا را برای شهروندان خود برداشته و کسانی که ویزای شینگن را دریافت میکنند بدون نیاز به دریافت ویزای جداگانه می توانند وارد این کشورها شوند. عبارت لغو روادید نیز به همین موضوع اشاره دارد.
البته اگر ایران هستید و می خواهید بدون ویزا به دیگر کشورها سفر کنید، مطالعه مقاله کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان قطعا برای شما مفید خواهد بود.
معرفی انواع ویزا
انواع ویزا را می توان بر اساس عوامل مختلفی دسته بندی کرد. یکی از متداول ترین دسته بندی های ویزا بر اساس برنامه و هدف سفر است. همچنین ویزا بر اساس مدت اقامت و تعداد دفعات ورود و خروج در کشور مقصد نیز دسته بندی می شود. در ادامه به بررسی تمام این موارد می پردازیم تا به راحتی متوجه شوید چه ویزایی برای سفر شما لازم است.
انواع ویزا بر اساس هدف سفر
در این نوع ویزا مشخص می شود شما چرا قصد سفر به کشور مقصد را دارید. در حالت کلی دریافت ویزا فرآیندی مشابه دارد، اما با توجه به ویزای درخواستی، مدارک متفاوتی از شما درخواست می شود. پس موارد زیر را با دقت مطالعه نمایید.
توریستی: این نوع ویزا مناسب افرادی است که قصد تفریح و بازدید در کشوری که به آن سفر می کنند را دارند. مدت اعتبار این نوع ویزا از 15 روز تا 6 ماه متغییر بوده و قابل تمدید است.
تجاری: ویزای تجاری به افرادی تعلق میگیرد که میخواهند برای امور تجاری و بازرگانی یا شرکت در جلسات مرتبط با کسب و کار به کشوری سفر کنند، مدت اعتبار این ویزا به نوع فعالیت فرد و مدت زمان لازم برای انجام کار بر می گردد.
تحصیلی: ویزای تحصیلی نوعی از ویزاست که به افرادی تعلق میگیرد که قصد دارند برای ادامهی تحصیل به یک کشور خارجی سفر کنند، این نوع ویزا برای هر فرد یک دورهی خاص اعتبار دارد، البته پس از پایان اعتبار میتوان این ویزا را تمدید کرد.
درمانی: ویزای درمانی برای افرادی است که قصد دارند برای درمان بیماری خود یا انجام امور پزشکی به کشوری دیگر سفر کنند، مدت اعتبار این ویزا 3 ماه است و در صورتی که مراحل درمان تا پایان اعتبار ویزا انجام نشده باشد، فرد میتواند ویزای درمانی خود را تمدید کند.
کاری: افرادی که قصد دارند برای کار به یک کشور دیگر سفر کنند، باید ویزای کاری بگیرند، برای اخذ این ویزا یا باید فرد مهارت ویژهای داشته باشد یا از طرف یک شرکت درخواست کار برای او ارسال شده باشد. مدت اعتبار ویزای کاری بسته به نوع فعالیت فرد و شرایط کشور مقصد، بین چند ماه تا چند سال است.
ورزشی: افرادی که مقامهای ورزشی در سطح بین الملل دارند یا دارای مدرک دانشگاهی معتبر هستند، میتوانند با ویزای ورزشی برای انجام فعالیتهای ورزشی در کشور مقصد اقامت کنند، مدت اعتبار این ویزا بسته به نوع ورزش فرد، میتواند چند ماه، چند سال یا حتی دائمی باشد.
بازنشستگی: افرادی که سن بالاتر از 55 سال و تمکن مالی داشته باشند، میتوانند ویزای باز نشستگی کشوری را گرفته و پس از مدتی اقامت دائم آن کشور را دریافت کنند.
سیاسی: این نوع ویزا به دیپلماتها و سیاست مدارانی که قصد دارند برای انجام امور سیاسی یا حضور در جلسات مرتبط با مسائل دولتی و سیاسی به کشوری سفر کنند، داده میشود.
ثبت شرکت: اگر فردی بخواهد در یکی از کشورهای اروپایی یا کانادا شرکتی با برنامهی بیزنسی قدرتمند تاسیس کند، میتواند ویزای ثبت شرکت در کشور مورد نظرش را اخذ کرده و با آن برای خود و خانوادهاش اقامت بگیرد.
دیدار با اعضای خانواده: اگر یکی از اعضای خانوادهی فرد که نسبت نزدیک (درجه 1 یا درجه 2) با او دارد و در یک کشور خارجی زندگی میکند، برای آن فرد دعوت نامه بفرستد، او میتواند ویزای دیدار با بستگان را دریافت کرده و به آن کشور سفر کند.
مطبوعاتی: افرادی که مشاغلی مانند خبرنگاری دارند، در حوزهی مطبوعات و روزنامه نگاری فعالیت میکنند و قصد دارند برای انجام امور مربوط به کارشان به کشوری سفر کنند، میتوانند در صورت برخورداری از شرایط لازم ویزای مطبوعاتی بگیرند.
زیارتی: بیشتر در کشورهای مسلمان رواج دارد. برای دریافت این نوع از ویزا، افراد باید بلیط خود را برای بازدید از مکان زیارتی تهیه کرده و سپس برای دریافت ویزا درخواست بدهند. در ایران این نوع ویزا تنها به مسافران مسلمان ارائه شده و پیروان سایر ادیان امکان دریافت آن را ندارند.
ازدواج: ویزای ازدواج یکی از انواع ویزا است و به افرادی ارائه می شود که با یک فرد از شهروندان کشور مقصد ازدواج کرده باشند. دریافت ویزای ازدواج در بیشتر شرایط بسیار ساده بوده و با ارائه مدارک ازدواج صادر می شود.
انواع ویزا بر اساس تعداد دفعات ورود و خروج
یکبار ورود (سینگل): ویزای یکبار ورود، یعنی ویزایی که بر اساس آن فرد میتواند تنها یک بار وارد کشور مقصد شده و تا تاریخ اعتبار ویزایش در آن کشور بماند، چنانچه فرد یک بار به کشور مقصد وارد و از آن خارج شود، حتی اگر ویرایش اعتبار هم داشته باشد دیگر نمیتواند با آن ویزا به کشور مقصد برود.
دو بار ورود (دابل): بر اساس ویزای دابل، فرد میتواند دو بار به کشور مقصد وارد و از آن خارج شود، این 2 بار ورود و خروج تا زمانی که ویزا اعتبار دارد، قابل انجام است.
چند بار ورود (مالتیپل): افرادی که ویزای مالتیپل دارند، میتوانند به دفعات زیاد به کشور مقصد وارد شوند، البته تا زمانی که ویزایشان اعتبار دارد. این ویزا برای افرادی که به یک کشور خاص زیاد سفر میکنند، مناسب است.
صفر بار ورود (ویزای ترانزیت): در پرواز کانکشن مسافر باید در فرودگاه یک کشور از هواپیما پیاده شده و منتظر هواپیمای بعدی بماند، قوانین برخی از کشورها مسافران را ملزم به دریافت این نوع ویزا می کند.
این ویزا خود به دو نوع تقسیم می شود که نوع اول آن به مسافر اجازه خروج از فرودگاه و سالن ترانزیت رو ندارد و پرواز بعدی دوباره از همین فرودگاه انجام می شود و نوع دیگر که مسافر می تواند در زمان مشخصی از فرودگاه خارج شود.
انواع ویزا بر اساس مدت اقامت
موقت: با استفاده از ویزای موقت، فرد میتواند تا مدت کوتاهی (بین چند روز تا چند ماه)، در کشور مقصد اقامت داشته باشد، ویزاهای توریستی، دیدار با بستگان و… از این نوع ویزا هستند.
بلند مدت: ویزاهای بلند مدت ویزای اقامت دائم نیستند، اما مدت اعتبار آنها از ویزاهای موقت بیشتر است، ویزای تجاری، ویزای کاری، ویزای تحصیلی و… از انواع ویزای بلند مدت به شمار میروند.
دائم: ویزای دائم، ویزای مهاجرتی یا ویزای اقامت دائم نوعی از ویزاست که با آن شخص میتواند به صورت نامحدود در کشور مقصد زندگی کند، هر زمان تمایل داشت از کشور مقصد خارج یا به آن وارد شود، از حقوق شهروندی آن کشور برخوردار باشد ولی شهروند آن کشور محسوب نشده و پاسپورت آن کشور را ندارد.
روش چک کردن شرایط ویزای کشورهای مختلف
برای اینکه بتوایند به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را از شرایط ویزا در هر کشوری که قصد سفر به آن دارید را چک کنید، می توانید مقاله شرایط ویزا را مطالعه کنید. با خواندن آن می توانید بررسی کنید، برای سفرتان نیاز به ویزا دارید یا خیر؟ در صورتی که نیاز به ویزا هست، باید قبل از سفر اقدام به دریافت ویزا کنید یا می توانید با گرفتن ویزای فرودگاهی به آن کشور سفر کنید.
شیوههای درخواست برای اخذ ویزا
در واقع می توان انواع ویزا را بر اساس شیوه های درخواست یا روش های صدور نیز دسته بندی کرد. روش های متفاوتی برای درخواست هر نوع ویزا وجود دارد، در ادامه مهمترین آن ها را بررسی می کنیم:
مراجعه به سفارت (ویزای برچسبی یا لیبلی)
یکی از روش هایی که می توان برای دریافت ویزا اقدام کرد، این است که شخصا به سفارت کشور مد نظر مراجعه کنید و با ارائه مدارک، درخواست خود را ثبت کنید. توجه کنید که برای گرفتن این نوع ویزا، باید خود شما بصورت مستقیم فرآیند را پیگیری کنید. به این نوع ویزای برچسبی یا لیبلی هم گفته می شود. به دلیل اینکه به صورت حضوری به سفارت مراجعه نموده تا بعد از انجام مراحل انگشت نگاری و تحویل مدارک، ویزای شما روی یکی از صفحات پاسپورتتان چسبانده شود.
درخواست آنلاین ( ویزای الکترونیکی)
برای دریافت ویزای الکترونیکی باید به صورت آنلاین وارد سامانه کشور مورد نظر مراجعه کرده و مدارک خود را بارگزاری کنید تا پس از تاییدیه سفارت، ویزای خود را دریافت کنید. پروسه دریافت ویزای الکترونیکی یا آنلاین بسیار راحت تر است اما در حال حاضر تنها تعدادی از کشورها، امکان دریافت این نوع ویزا را فراهم کرده اند. لیست کامل این کشورها در تصویر زیر آورده شده است برای نمایش بهتر، روی تصویر زوم کنید.
ویزای فرودگاهی ( ویزای بدو ورود)
یکی دیگر از راه های گرفتن ویزا، ثبت درخواست در فرودگاه کشور مقصد است. به این نوع ویزا، فرودگاهی یا بدو ورود هم گفته می شود. البته این روش مشروط به این است که کشور مقصد اجازه و شرایط دریافت ویزا در فرودگاه را برای مسافران فراهم کرده باشد. پس این مورد را حتما پیش از سفر بررسی کنید.
برای دریافت ویزای فرودگاهی نیز باید مدارک خود را در سفر همراه ببرید و هنگام رسیدن به فرودگاه مقصد هزینه و مدارک اخذ ویزا را تحویل مأمور مربوطه داده و ویزای خود را دریافت نمایید. این ویزا بیشتر به شکل یک مهر ورود در پاسپورت شما درج خواهد شد.
قوانین و شرایط اخذ ویزا
پس از آنکه با پاسخ سوال ویزا چیست بیشتر آشنا شدید، بهتر است درباره قوانین دریافت ویزا نیز بیشتر بدانید. شرایط اخذ ویزا برای هر فرد با توجه به نوع ویزا و کشور مقصد متفاوت خواهد بود. برای بررسی شرایط دقیق اخذ ویزا، همانطور که گفته شد باید به سفارت یا کنسولگری کشور مورد نظر خود مراجعه کنید. اما به طور خلاصه میتوان الزامات اولیه دریافت ویزا را به شرح زیر خلاصه کرد:
- نداشتن سوء سابقه موثر کیفری
- قرار نداشتن اسم فرد در لیست افراد تحت تعقیب بین المللی
- عدم ابتلا به بیماریهای واگیردار
- توضیح کامل دلایل و اهداف سفر
- رضایت والدین یا سرپرست قانونی (برای افراد زیر 18 سال)
- مدارک شناسایی والدین یا سرپرست قانونی (برای افراد زیر 18 سال)
- همراهی والدین یا سرپرست قانونی (برای افراد زیر 18 سال)
برای دریافت ویزا چه مدارکی لازم است؟
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزا، معمولا مشترک هستند اما باز هم با توجه به نوع ویزا و قوانین کشور ممکن است مدارک بیشتری از شما درخواست شود. مدارک کلی برای اخذ ویزا بشرح زیر است:
- اصل پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
- یک قطعه عکس رنگی ۳.۵ * ۴.۵ با پسزمینه سفید (عکس نباید قدیمیتر از ۶ ماه گذشته باشد و همچنین چهره فرد و عکس نباید متفاوت باشد.)
- ترجمه شناسنامه متقاضیان
- ترجمه سند ازدواج در صورت همراهی همسر
- ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل (اگر فرزندانتان همسفر شما هستند)
- تکمیل فرم اطلاعات فردی و خانوادگی
- مدارک مالی
- بلیط هواپیما سفارت
هزینه اخذ ویزا
هزینه دریافت ویزا نیز تحت تاثیر عواملی مانند کشور موردنظر و نوع ویزا است و نمی توان نرخ ثابتی را برای هر فرد مشخص کرد. زیرا شرایط هر فرد باید بصورت مجزا بررسی شود. برخی از هزینه های مشترک در این فرآیند را در ادامه بررسی می کنیم:
- هزینه پردازش: این هزینه به کنسولگری یا سفارت پرداخت می شود تا درخواست شما را بررسی کنند.
- هزینه ثبت اطلاعات بیومتریک: اخذ ویزا در برخی از کشورها نیازمند ثبت اطلاعات بیومتریک مانند انگشت نگاری است. برای انجام این فرآیند نیز باید هزینه پرداخت کنید.
- هزینه ترجمه مدارک: مدارک شما باید بصورت ترجمه شده ارسال شوند و این موضوع نیز نیازمند صرف هزینه است.
- هزینه بیمه مسافرتی: بیمه مسافرتی یا بیمه سفر، برای دریافت ویزا الزامی بوده و خدمات آن شامل پزشکی، درمانی و همچنین گم شدن مدارک و چمدان های مسافر می شود. خرید بیمه مسافرتی در رسپینا به صورت آنلاین امکان پذیر است و دیگر نیازی به ایستادن در صف های طولانی نیست.
- هزینه مصاحبه: برخی از انواع ویزا نیاز به مصاحبه حضوری دارند. ممکن است انجام مصاحبه نیز هزینه ای در پی داشته باشد. بطور کلی برآورد هزینه های اخذ ویزا نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر است.
چگونه ویزا بگیریم؟
مراحل دریافت ویزا نیز بسته به نوع، کشور مقصد و سیاست های مهاجرتی آن، متفاوت است. همین موضوع باعث می شود زمان صدور ویزا برای هر فرد متغیر باشد. روند اخذ ویزا پیچیده نیست، فقط باید هدف سفر و موقعیت خود را بسنجید و طبق آن گام های دیگر را پیش ببرید. در ادامه نیز به بررسی مختصر مراحل دریافت ویزا می پردازیم:
- تعیین ویزا: ابتدا باید از بین انواع ویزا، آنچه را که نیاز دارید انتخاب کنید. هر نوع آن شرایط، مدارک و هزینه های مختلفی دارد.
- بررسی قوانین و مدارک: در این مرحله شما باید بررسی کنید چه مدارکی نیاز دارید و کشور مقصد چه نوع قوانینی برای ویزای مد نظر شما در نظر گرفته است. توصیه می شود در این بخش دقت کافی داشته باشید و به تمامی جزئیات توجه کنید. هر گونه مشکلی باعث ایجاد اختلال در روند اخذ ویزا می شود.
- پر کردن فرم درخواست: حالا شما باید فرم درخواست را پرد کرده و به سفارت یا کنسول گری ارسال نمایید. همانطور که پیش تر در مقاله گفته شد، برخی از کشورها امکان دریافت ویزای آنلاین را فراهم نموده اند، در این صورت شما باید مدارک خود را در سایت مد نظر بارگذاری کنید.
- آماده کردن مدارک: پس از بررسی های لازم برای مدارک مورد نیاز، باید با جزئیات کامل تمام مدارک لازم را تهیه کنید. (برخی از کشورها فقط مدارک ترجمه شده را قبول می کنند.) این مدارک ممکن است شامل گذرنامه، عکس، فرم درخواست، اثبات توانایی مالی، دعوتنامه (در صورت لزوم) و سایر مدارک مورد نیاز باشد.
- بررسی روش های درخواست: همانطور که در مقاله بررسی شد شما باید با توجه به نوع ویزا و قوانین کشور مقصد یکی از روش های درخواست ویز را دنبال کنید. ( در ابتدای مقاله می توانید این روش ها را مطالعه نمایید)
- پیگیری فرآیند و روندکار: پس از ارسال درخواست اخذ ویزا، باید مراحل را پیگیری کنید تا در صورت بروز هر مشکلی سریعا آن را حل کنید. همچنین اگر اطلاعات بیشتری باید ارسال کنید یا برای مصاحبه دعوت شده باشید.
- دریافت ویزا: در پایان این مراحل شما ویزای خود را دریافت خواهید کرد. دریافت ویزا یا بصورت برچسب و لیبل در گذرنامه درج می شود یا بصورت جداگانه به شما تحویل داده خواهد شد.
تمدید ویزا چه شرایطی دارد؟
بسیاری از مسافران، تمامی مراحل اخذ ویزا را یک بار طی کرده و برای سفر جدید خود فقط باید آن را تمدید کنند. شرایط تمدید ویزا نیز کاملا به کشور مقصد و نوع ویزا مربوط است و نمی توان قوانین ثابتی مشخص نمود. در برخی از موارد نیز تمدید ویزا تنها در صورتی امکان پذیر است که فر د از نظر دولت کشور مربوطه، شرایط و صلاحیت لازم را برای ادامه اقامت داشته باشد. البته می توان به موارد مشترکی اشاره کرد که در هر صورت برای تمدید ویزا الزامی است.
- ارائه دلایل معتبر برای تمدید ویزا
- پرداخت هزینه تمدید ویزا
- ارائه مدارک مرتبط
- اقدام به تمدید ویزا پیش از اتمام اعتبار آن
برای چه کسانی ویزا صادر نمیشود؟
نداشتن سوپیشینه، سابقه کیفری از مهم ترین دلایل عدم صدور ویزا است. البته باز هم باید اشاره کرد که قوانین دقیق هر کشور و نوع ویزای درخواستی با یکدیگر متفاوت است. بطوری که اگر شما سابقه ورود به برخی از کشورها را داشته باشید نمی توانید وارد مرزهای کشور دیگر شوید. همچنین برخی از کشورها از صدور ویزا برای افراد مبتلا به بیماریهای خاص مانند ایدز خودداری میکنند. دلایل دیگر نیز به سیاست های کشورها بستگی دارد.
چگونه بفهمیم ویزا صادر شده است؟
برای اینکه صدور ویزای خود را پیگیری کنید، چندین گزینه پیش روی شماست. یک روش معمول این است که با سفارت و کنسولگری تماس بگیرید و روند کار خود را بررسی کنید. همچنین می توانید بصورت حضوری یا آنلاین از طریق وبسایت صدور ویزای خود را بررسی کنید. در صورت مراجعه حضوری بهتر است تا مدارک خود را نیز به همراه ببرید. برای پیگیری ویزا معمولا از یکی از سه مورد زیر استفاده میشود:
- پیگیری از طریق کد ملی
- پیگیری از طریق کد رهگیری
- پیگیری از طریق شماره پاسپورت
چه مدت طول میکشد تا ویزا صادر شود؟
هر کدام از انواع ویزا با توجه به کشور صادر کننده، حجم درخواست و تقاضا، مدارک ارسال شده و حتی بازه زمانی درخواست، مدت زمان پردازش متفاوتی خواهد داشت. توجه نمایید که نمی توان بطور دقیق، یک بازه زمانی مشخص اعلام کرد و شرایط پیش بینی نشده یا خطا در برنامه شما می تواند منجر به تاخیر صدور ویزا شود.
ریجکت ویزا چه معنایی دارد؟
اصطلاح ریجکت ویزا از دیگر اصطلاحاتی است که قطعا در پروسه اخذ ویزا خواهید شنید. به این معنی که درخواست ویزای شما توسط کشور مقصد رد شده و شما مجوز ورود و اقامت در مرزهای آن کشور را ندارید. دلایل ریجکت ویزا بسیار متعدد است اما از متداول ترین مشکلات می توان به عوامل زیر اشاره کرد:
- عدم ارائه مدارک کامل
- نقض قوانین مهاجرتی
- عدم اثبات هدف سفر با دلایل قانونی و معتبر
- نقص مدارک مالی
در مقابل ریجکت شدن ویزا شما می توانید به آن اعتراض کرده یا دوباره برای درخواست ویزا اقدام کنید. البته باز هم باید اشاره کرد که هر کدام از این مورد به نوع ویزا و سیاست های کشور مقصد بستگی دارد.
کدام نوع ویزا تقاضای بیشتری دارد؟
افزایش تقاضا برای ویزا روندی رو به رشد دارد. ویزای دبی، ویزای شنگن و ویزای کانادا جزو پرطرفدارترین انواع ویزا هستند. البته باید توجه داشت که تقاضا برای ویزا به شدت به منطقه و کشور مربوطه بستگی دارد و به عوامل مختلفی مانند تعداد گردشگرانی که به آن کشور میروند، نوع فعالیت و اقامتی که در آن کشور قصد دارند داشته باشند و همچنین شرایط و محدودیتهای ویزایی که توسط دولت آن کشور تعیین شده است، بر میزان تقاضا تاثیر دارد.
تاریخچه ویزا
ماجرای استفاده از ویزا به بعد از جنگ جهانی اول باز می گردد. هنگامی که ارائه مدرکی به عنوان ویزا در کنار گذرنامه الزامی شد. تا پیش از این در اروپای غربی سرعت حمل و نقل بسیار زیاد شده و کنترل پاسپورت ها را دشوار کرده بود. در ایران نیز نام ویزا به روادید تغییر پیدا کرده است و دریافت آن قوانین مخصوص خود را دارد.
چنانچه در خصوص سوال ویزا چیست و مراحل اخذ آن نیاز به راهنمایی بیشتری دارید در بخش دیدگاه ها می توانید برای ما بنویسید. همچنین تجربه های خود را در دریافت هر کدام از انواع ویزا با ما و کاربران دیگر درمیان بگذارید.
سوالات متداول
ویزا چیست و چه تفاوتی با پاسپورت دارد؟
ویزا مجوز ورودی است که از سمت کشور مقصد صادر می شود اما پاسپورت یک شناسنامه بین المللی برای تعیین هویت شما است. بدون پاسپورت (گذرنامه) نمی توان ویزا دریافت کرد.
در صورت اتمام ویزا چه کاری باید انجام داد؟
در صورتی که ورود شما به آن کشور کاملا قانونی بوده و زمان ویزای شما تمام شده باشد و هنوز در کشور مد نظر باشید، باید هنگام خروج جریمه خود را پرداخت کنید.
تفاوت بین ویزای سینگل و مالتیپل چیست؟
تفاوت این دو نوع ویزا در تعداد دفعههای ورود و خروج از یک کشور است. دارنده ویزای سینگل فقط یک بار اجازه ورود، اقامت و خروج از کشور مقصد را دارد و دارنده ویزای مالتیپل می تواند به دفعات زیاد وارد کشور مقصد شود اما تا زمانی که ویزا اعتبار داشته باشد.
اگر درخواست اخذ ویزا رد شود میتوانم دوباره اقدام کنم؟
در صورتی که درخواست ویزای شما رد شده یا به اصطلاح ریجکت شود می توانید به آن اعتراض کنید. اعتراض شما نیز ممکن است قبول یا رد شود. گزینه دیگر درخواست مجدد برای اخذ ویزا است.
چگونه بفهمیم ویزا صادر شده است؟
جهت پیگیری صدور ویزا می توانید با سفارت و کنسولگری تماس بگیرید و روند کار خود را بررسی کنید یا بصورت آنلاین از طریق وبسایت روند کار را مشاهده کنید.
تفاوت ویزای فرودگاهی با ویزای ترانزیت چیست؟
مسافران با دریافت ویزای فرودگاهی می توانند درست مانند ویزای توریستی مدتی را در کشور مقصد سپری کنند. اما با دریافت ویزای ترانزیت، مسافران حق خروج از فرودگاه را نخواهند داشت.