رسپینا
راهنمای سفر

جا گذاشتن وسایل در هواپیما را چطور پیگیری کنیم؟

جا گذاشتن وسایل در هواپیما یکی از بدترین اتفاقاتی است که می تواند در سفر هوایی رخ دهد. گاهی پیش می آید که مسافران، اشیا گران قیمت و با ارزش خود مثلا جواهرات و یا گوشی تلفن همراه خود را داخل کابین هواپیما جا می گذارند و بعد از خارج شدن از فرودگاه متوجه آن می شوند. اگر برای شما هم این مشکل پیش آمده است، تا انتهای این مقاله راهنمایی داده ایم که چگونه گم شدن وسایل خود را پیگیری کنید.

گم شدن وسایل در هواپیما

جا گذاشتن وسایل در هواپیما در سفرهای داخلی

در پرواز های داخلی زمانیکه متوجه شدید وسیله ای را جا گذاشته اید، قبل از هر چیز می بایست درنظر بگیرید که آیا وسایل گمشده شما شامل چمدانی است که به واحد بار (جامه دان) سپرده اید و یا اینکه وسایل همراهتان داخل کابین را گم کرده اید؟ اگر شما وسایل و چمدان را صحیح و سالم تحویل داده اید اما در مقصد به شما گفته شده که چمدان تان گم شده، مسئولیت این کار بر عهده ایرلاینی است شما بلیط هواپیما خود را از آن خریداری کرده اید و در صورت عدم تحویل، می بایست خسارت آن را پرداخت کند. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص، توصیه می کنیم مقاله گم شدن چمدان در فرودگاه را مطالعه نمائید.

اما اگر مفقود شدن به دلیل جا گذاشتن وسایل در هواپیما از طرف خودتان باشد، مسئولیت آن نیز بر عهده خود شما خواهد بود. در این صورت نیز می بایست آن را از طرف ایرلاین ارائه دهنده بلیط، پیگیری کنید. بلافاصله بعد از اینکه متوجه شدید وسیله خود را گم کرده اید، با نمایندگی ایرلاین، قسمت بار گمشده تماس بگیرید.

البته تمامی ایرلاین ها در این خصوص معمولا مسئولیتی را قبول نمی کنند. اما در صورتی که شیء گران قیمتی را گم کرده باشید، درخواست شما را پیگیری خواهند کرد. هم چنین اگر در فرودگاه مقصد متوجه شدید وسیله ای را داخل کابین جا گذاشته اید، بلافاصله به پلیس فرودگاه یا مامور امنیتی گیت ورود و خروج اطلاع دهید. با اینکه به دلایل امنیتی، اجازه ورود مجدد شما را به داخل کابین نمی دهند، اما در صورت جا گذاشتن وسایل ارزشمند، احتمالا با شما همکاری خواهند کرد. داخل جدول زیر، شماره تماس قسمت بار گمشده تمامی ایرلاین ها ذکر شده است.

نام ایرلاینشماره تماس واحد بار گمشده
هواپیمایی ماهان02161023786
هواپیمایی ایران ایر02146628042
هواپیمایی سپهران02149116
هواپیمایی آسمان02166076750
هواپیمایی وارش02149743داخلی 141
هواپیمایی زاگرس0214746
هواپیمایی کیش ایر02148680000
هواپیمایی کارون02147225
هواپیمایی قشم ایر02147999
هواپیمایی ساها02166020044
هواپیمایی آتا0214855
هواپیمایی کاسپین02148063114
هواپیمایی معراج02161954
هواپیمایی پارس ایر02149965000
هواپیمایی فلای پرشیا02148000000
هواپیمایی ایران ایرتور02189317000
هواپیمایی تابان0214854
هواپیمایی پویا02148367198

جا گذاشتن وسایل در هواپیما در سفرهای خارجی

جا گذاشتن وسایل در هواپیما در سفرهای خارجی با دردسرها و مکافات بیشتری نسبت به سفرهای داخلی همراه است. خصوصا اگر ایرلاینی که بلیط هواپیما خارجی را از آن خریداری کرده اید، ایرانی نباشد.

دردسرهای این داستان زمانی بیشتر و بدتر هم می شود که پرواز کانکشن باشد. یعنی پرواز دارای چندین نقطه توقف در چندین کشور متفاوت است. حتی در بعضی از پروازهای ترانزیت، ایرلاین نیز تغییر می کند که در این صورت، پیگیری وسایل گم شده، سخت تر خواهد شد.  

در اینجا نیز، مشابه سفرهای داخلی، طرف حساب شما ایرلاین برگزارکننده پرواز خواهد بود. می بایست تلفن خود را برداشته و با قسمت اشیاء گمشده ایرلاین تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند. البته معمولا خود شرکت های هواپیمایی پس از یافتن اشیا در کابین هواپیما، در صورت مشخص بودن هویت صاحب بار به نام مالک آن را به پلیس فرودگاه تحویل می دهند و یا به مسافر اطلاع می دهند. بنابراین پس از خروج از فرودگاه، حتما به ایمیل ها و تماس های دریافتی خود توجه کنید.

جا گذاشتن وسایل در کابین هواپیما

گم شدن وسایل در فرودگاه

گاهی اوقات پیش می آید که مسافر وسایل خود را در سالن های فرودگاه گم می کند. در این صورت دیگر نمی توانید بار گمشده خود را از طریق ایرلاین پیگیری کنید. حتی اگر مطمئن هستید که وسیله خود را در کابین هواپیما جا گذاشته اید، توصیه می کنیم به واحد پلیس فرودگاه شهر مقصد نیز مراجعه نموده و آن را گزارش نمایید؛ چراکه ایرلاین ها ممکن است وسیله پیدا شده را تحویل پلیس دهند. پیگیری بار مفقود شده از پلیس فرودگاه، با شرایط و پیش نیازهای زیر همراه خواهد بود:

  • احراز کامل هویت مالک توسط پلیس
  • ارائه مشخصات دقیق از ریز اموال توسط مالک
  • ارائه نمودن کارت شناسایی شامل شناسنامه و کارت ملی و اصل پاسپورت (در سفرهای خارجی)
  • ارائه اصل وکالت نامه محضری در صورت فقدان مالک اصلی
  • ارائه اصل سند مالکیت، کارتن لوازم صوتی و تصویری، یا فاکتور خرید (موبایل، لپ تاپ، دوربین عکاسی یا فیلم برداری)
  • ارائه اصل فاکتور خرید در مورد زیور آلات، طلا و جواهرات
گم شدن وسایل در فرودگاه

چند توصیه برای گم نکردن وسایل در هواپیما

تا اینجای مقاله، شرایط پیگیری جا گذاشتن وسایل در هواپیما را بررسی نمودیم که بسیار وقت گیر و حتی متاسفانه در اکثر مواقع بدون جواب است! معمولا در هر هواپیما حداقل 100 مسافر حضور دارد که در مسیرهای پرتردد ممکن است تا 2 برابر هم بیشتر شود. بنابراین تعجبی ندارد که پیگیری وسیله گم شده مسافر در پرواز در صورتی که سرقت نشده باشد، کار آسانی باشد. بنابراین توصیه های پایانی این مقاله را برای گم نشدن وسایل خود در پرواز فراموش نکنید:

  • اگر کیف یا ساک دستی حامل وسایل ارزشمند مثل طلا، جواهر، اسکناس و یا مدارک و اسناد مهم دارید، به هیچ عنوان آن را با خود به داخل کابین هواپیما نبرید. توصیه می شود این وسایل را با پست سفارشی و یا فریت بار به شهر مقصد بصورت جداگانه ارسال کنید تا در صورت گم شدن بتوانید آن را به صورت قانونی پیگیری کرده و حتی بابتش خسارت بگیرید.
  • سعی کنید حدالامکان وسایل کمی را با خود به داخل کابین هواپیما ببرید. اگر پرواز شما داخلی است، معمولا بیش از 2 ساعت را در هواپیما وقت نخواهید گذراند. داروها و خوراکی های موردنیاز و تلفن همراه، ضروری ترین وسایلی است که می بایست همراه داشته باشید. مابقی وسایل را در چمدان و به بار هواپیما بسپارید.
  • اگر طلا و جواهری همراه دارید که ممکن است قفل آن باز شده و بر روی زمین بیافتد، مثل گوشواره، دستنبد، گردنبند و …، حتما قبل از سوار شدن به کابین آن را در یک قسمت مناسب چمدان خود جاساز کنید.
  • از قراردادن این وسایل در کیف دستی نیز اجتناب نمائید.
  • در سالن انتظار فرودگاه و قبل از سوار شدن به هواپیما، وسایل و مدارک خود را چک کنید که احیانا گم نشده باشند. پس از وارد شدن به کابین هواپیما و نشستن بر روی صندلی نیز همین کار را تکرار کنید تا اگر بعد از پایان سفر متوجه مفقودی وسایل خود شدید، دقیقا بدانید که وسیله خود را کجا جای گذاشته اید.
  • برای کنترل هر چه بهتر امنیت اسناد و مدارک، بهتر است از کیف های کمری مخصوص سفر (برای آقایان) و یا کیف های دوشی جادار (برای بانوان) استفاده کنید.
  • اگر در کابین هواپیما متوجه مفقودی وسیله خود شدید، بلافاصله آن را به مهماندار یا مدیر کابین اطلاع دهید؛ چراکه ممکن است وسیله شما سرقت شده باشد. در اینصورت با کنترل و چک کردن دوربین های داخل هواپیما، می توانید وسیله خود را زودتر پیدا کنید.
  • از حمل چندین کیف، ساک، پلاستیک های دسته دار، کوله پشتی و … به داخل کابین هواپیما خودداری کنید. هر چقدر تعدد وسایلی که همراه دارید بیشتر باشد، زمان پیاده شدن از داخل هواپیما احتمال گیج شدن و یا جاگذاشتن یکی از آن ها نیز بیشتر خواهد شد.
  • اگر مسافر کودک همراه دارید، از سپردن کیف، گوشی تلفن همراه و یا وسیله ارزشمند به آن ها خودداری فرمائید. وسایل ارزشمند را حتما خودتان حمل کنید.
  • برای امنیت بیشتر اگر مجبورید مقداری اسکانس نقد یا ارز کشور مقصد را همراه داشته باشید، قبل از سفر حتما از سالم بودن جیب های خود مطمئن شوید. حتی در این موارد توصیه می شود، لباس هایی را بپوشید که دارای جیب زیپ دار هستند که احتمال گم شدن اسکانس ها نیز کمتر شود.
  • نسبت به وسایل همراه خود در حین سفر هوشیار باشید. گاهی متاسفانه ممکن است مسافری که کنار شما می نشیند با صحبت کردن، قصد پرت کردن حواس و سرقت وسایل شما را داشته باشد. بنابراین در حین معاشرت، مراقب وسایل خود باشید.
  • از برقراری تماس حین پیاده شدن از کابین، صحبت کردن های بی مورد با همسفران و هر کاری که سبب پرت شدن حواس شما می شود، خودداری کنید.
  • حداقل نیم ساعت قبل از پیاده شدن از هواپیما، وسایل همراه خود را جمع بندی کنید و آماده پیاده شدن شوید. از همسفران خود نیز همین مورد را درخواست کنید تا چنانچه وسیله ای گم شده باشد، فرصت کافی برای پیدا کردن آن و کمک گرفتن از مهماندار وجود داشته باشد.
  • قبل از پیاده شدن از هواپیما، زیر و اطراف صندلی که بر روی آن نشسته بودید را چک کنید. ممکن است وسیله ای در حین پرواز، زیر آن افتاده باشد که شما آن را فراموش کرده اید.
  • اگر وسیله گم شده شما شامل هدفون، هندزفری، کیف بدون محتوا و وسایل ارزشمند، لباس و یا هر وسیله بدون ارزش مادی است، پیگیری کردن مفقودی آن تقریبا بی فایده است. زیرا حتی اگر وسیله ی ارزشمندی را گم کرده باشید، ایرلاین ها در خصوص جا گذاشتن وسایل در هواپیما به شما تضمین بازگشت ارائه نمی دهند.

امیدواریم اطلاعات این مقاله برای شما مفید بوده و پاسخ سوالاتتان را دریافت کرده باشد. اگر شما هم در خصوص جا گذاشتن وسایل در هواپیما، تجربه ای دارید، دعوت می کنیم با ما و سایر مخاطبان در قسمت نظرات پایین صفحه به اشتراک بگذارید. تیم رسپینا، برای شما سفر راحت و بدون مشکلی را آرزو می کنید.

سوالات متداول

پیگیری جا گذاشتن وسایل در هواپیما به فرودگاه مربوط می شود یا ایرلاین؟

وسیله ای که داخل کابین گم یا جا گذاشته می شود به ایرلاین مربوط می شود. البته گاهی ممکن است ایرلاین ها، وسایل یافت شده از داخل کابین را تحویل پلیس فرودگاه می دهند.

آیا جاگذاشتن وسایل در هواپیما قابل پیگیری است و می توانیم وسایلمان را مجدد پس بگیریم؟

بستگی به ایرلاین برگزار کننده پرواز دارد. معمولا ایرلاین ها هیچ مسئولیتی در خصوص گم شدن وسایل داخل کابین برعهده نمی گیرند، اما اگر شیء ارزشمندی را جا گذاشته اید، با مسافر همکاری می کنند.

میترا عزیزی

به رقص درآوردن واژگان، دنیایی است که من در آن زندگی می کنم. صفحه سفید، نمایشگاهی از احساسات و عواطف درونی یک نویسنده است که با نوشتن دنیا را از دید خود به خوانندگان انتقال می دهد. پس بیایید از دیدگاه من با دنیا آشنا شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا